- 14 Şubat 2012
- 6.206
- 8.822
- 448
- Konu Sahibi gulendam_34
-
teşekkür ederim oda çok araştırmış Avrupa da doktorlar öneriyor diyor
temizliğine dikkat eder ona şüphem yok
kaç yaşındasınız iyileşti mi gözleriniz?
teşekkür ediyorumŞimdi zaten yıllık lensler bile var. Hergün çıkarılması gerekenlerden değil de aylık ya da yıllık olanlardan alırsınız. Kızınız yine günlük takıp çıkarır alışkanlık kazanır. Böylece arada çıkarmaya üşense de birşey olmaz.
Ben aylık kullanıyorum mesela şuan, taktıktan sonra hiç ekstra birşey yapmıyorum. Gözümün bir parçasıymış gibi yaşayıp gidiyorum lensle.
25 yaşındayım. Gözümde maalesef düzelme olmadı çünkü miyop genetik bizde. Hayatında hiç lens kullanmamış olan annemle hemen hemen aynı ikimizinde miyop derecesi. Hatta onunki biraz daha fazla benden ama yaşla ilgili olabilir. Bu yüzden gözlük ya da lens seçiminin göz kusurlarını etkilediğini, düzelttiğini veya kötüleştirdiğini çok zannetmiyorum. Sadece kişisel olarak lensin kullanımını daha kolay buluyorum. Gözlük ne kadar kaliteli olursa olsun insanın günlük yaşamını kısıtlıyor çünkü. Mesela voleybolda yüzüne top gelmesi ya da düşme gibi ihtimalleri daha tehlikeli hale getiriyor. Zaman zaman buruna baskı uygulayıp ağrıtıyor vs.
teşekkür ederim ah istemiyor işteYa dün kızımın servis öğretmeninde bir gözlük gördüm. O kadar havalı duruyor ki... şimdi gençlerin çoğunda ben gözlük görüyorum. Birde şimdi renksiz cam gözlükler çok moda. Benim bile var iki tane. Gözlerimde benim de problem var. Şu diş olayını bşr atlatayım doktora gideceğim. Çocukken gözlük kullanıyordum ve arkadaşlarım hep alay ederdi. Nefret ederdim gözlükten. Ablam senelerdir lens kullanıyor ve hijyenine çok dikkat ediyor.
Abim iki senedir neredeyse kullanıyor. Yurtdışında yaşıyor. Üç farklı gözlüğü var ve her gelişinde çerçeve değiştiriyor. Lenste kullanabilir ama farklı farklı çerçevelerle de gözlük kullanımını destekleyebilirsiniz.
teşekkür ederimKornea incelmeside olabilir adini tam hatirlayamadim. Ayrica hijyen acisindan biraz zor. Ve cikarmadan yarim saat bile uyusaniz kalktiginizda gozleriniz kupkuru oluyor. Hani uyku bastirdi bi gozlerimi dinlendireyim olmuyor yani. Ve degisim zamanlarini gecirir lens eskirse gozden firlayip cikabiliyor bi sinavimi tek lensle bitirmek zorunda kalmistim onume dusuvermisti:)
Sanırım gözlük camları çok kalın ve kızınız aslında bundan rahatsız.teşekkür ederim ah istemiyor işte
metal gözlüğe ikna olmuştu ama numaralar farklı olduğu için olmayabilir dediler
bakalım doktor ne diyecek
evet kalın birazSanırım gözlük camları çok kalın ve kızınız aslında bundan rahatsız.
evet hoşmuş gerçekten ama o ince çerçeveli istiyor
Buna benzer bir gözlüktü ama daha hoştu sanki. Ne yalan söyliyeyim çok hoşuma gitti.
Nasıl mutlu olacaksa öyle olsun, takmayın kafanıza ama o zamana kadar gözlük kullanımını aksatmasın.evet hoşmuş gerçekten ama o ince çerçeveli istiyor
sağolun :)Nasıl mutlu olacaksa öyle olsun, takmayın kafanıza ama o zamana kadar gözlük kullanımını aksatmasın.
bişeyi kafaya takınca onu yapana kadar uğraşırBelli ki kafaya koymuş sen yapma desen de yapacak. Gidip de başka yollarla lens filan bulmasın kendine bari senin gözetiminde olsun canım. Kuzenim becerememişti tekrar gözlüğe geçti. Bakalım denesin belki sevmez...
aylardır başımın etini yediği için biraz da inada bindirdik aslında babasıylaBen olsam bu karara olumlu bakarım. Tam ergenlik dönemi. Eğer kendini daha iyi hissedecekse, sağlığı açısından sorun yoksa neden olmasın?
aylardır başımın etini yediği için biraz da inada bindirdik aslında babasıyla
çünkü devasa çenesiyle herşeyi yaptırmaya çalışıyor :)
bakalım doktor takabilir derse alacağız herhalde
Ben çok uzun yıllar gözlük kullandım ve sonra lazerle attım ben de hipermetroptum. Öncelikle kesinlikle lens tavsiye etmiyorum çünkü korneayi inceltiyor bu kesin ve net bir bilgi .onun sevdiği tarzlarda gözlük alın onu kullansın evet zor ama sabretsin asla pişman olmaz çünkü kornea inceldikten sonra bu sefer başka sorunlarla da mücadele etmek zorunda kalacak . Tabiki incelme hemen olmuyor ama uzun süreli kullanımlarda incelme kaçınılmaz ayrıca ciddi bakım isteyen bir şey lens enfeksiyon riski fazla. Ben de aynı şeyleri istedim ailem istemeyince üzüldüm ama Dr bana eğer eğer bugüne kadar düzenli kullanmasaydiniz kaybettiklerinizi duzeltemezdik dedi . Bence önce drla konuşun belki siz hayır sağlıklı değil derseniz tepki gösterecektir ama eğer dr senin gözün için uygun değil derse bir daha bunu düşünmez . Zaten Dr o yaştaki çocuklara lens vermiyor bakım gerektirdiği için çünkü yetişkinler bile aksatabiliyor ve sonra başka göz sorunları. Hayır diyip kestirip atmayın ki inatlasmasin.Merhaba arkadaşlar
13 ve 3,5 yaş iki kız çocuğu annesiyim
büyük kızım yıllardan beri gözlük kullanıyor ama gelin görün ki şu 2 aydır takmıyor (hipermetrop)
çirkin olduğunu özgüveninin kaybolduğunu söyleyip ısrarla gözlük takmıyor
taktı kafaya lens de lens diye nisan başı doktor kontrolü var
tabiki doktora da danışacağım
fikir olsun diye yazıyorum erken yaşta lens kullananınız oldu mu
kafam karıştı...
Akşamları evde takarteşekkür ederim sürekli anlatıyorum ileride ameliyat şansın düşecek diyorum ama nafile
gözlüğü kemik gözlük metal olana ikna oldu biraz ama bir gözü diğerinden yüksek olduğu için olmayabilir dediler
lensi gördükten sonra bazen lens bazen gözlük takmaz kuzu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?