Oftalmoloji - Göz Hastalıkları 13 yaşında kızımın lens isteği

Ben 14 yaşında lens kullanmaya başladım. miyop ve astigmatim var benimde şuan hem lens bazen gözlük takıyorum.

Siz hijyen konusunda dikkatli olun. Özel lens suyuna koyulmalı sürekli tak çıkar yapmasın sabah takıp akşam ellerini güzelce yıkayıp çıkarmalı. Bende 14 yaşımda çok ağlamıştım herkes dalga geciyor takmicam diye saçma ama işte o yaşlarda zor oluyor kabullenmek.

Bide şuan gözlük takmıyormuş bir an önce çözüm bulun eğer lensse lens yada gözlüğe ikna edin çünkü göz derecesi bu süreçte artabilir. Benim 0.50 ile başladı inadım yüzünden şuan 2 derecelere çıktı.

Allah yardımcınız olsun.

Ben 10 yildir lens kullaniyorum. Temizligine dikkat ettigi surece gozlukten daha az tehlikesi olan birseydir lens. Sonucta Allah korusun gozlugun kirilip kotu sonuclara yol acma ihtimali var ama lens problemsiz kullanilabilir. Bir arkadas lazer onermis ama yapmazlar. Ben 15 yasimda gozluk kullanmaya 1.50 miyop ile basladim. Su an 30 yasindayim ve goz numaram 4.50. Cunku buyudukce goz derecesi ilerleyecektir buyuk ihtimalle. Ne zaman durur bilinmez ama bir de goz yapisinin uygun olmasi lazim. Benim daha birkac yildir durdu diyebilirim. Dogumdan sonra dusunuyorum lazeri.

teşekkür ederim
peki maliyet olarak pahalıya mı patlıyor?

Ben internetten alıyorum. 6 aylık 2 kutu lens 160-180 civarı oluyor. Zam gelmiş midir bilemedim ama önümüzdeki ay alıcam yenilerini. Bazen hediye gönderiyorlar 2-3 çift daha uzun gidiyor. Mutlaka hediye solüsyon gönderiyorlar ona da masraf etmiyorum.

Bende de miyop var 2, 5 numara. Bi 15 yaşından beri gözlerim bozuk gittikçe de arttı miyop derecesi. Bende kızınız gibi kendimi çirkin hissediyordum gözlük ile özgüven im yerle bir oluyordu takınca. O yüzden takmazdım, derslerde falan bazen TV izlerken yakardım öyle öyle 18 yaşına kadar :) daha sonra baktım olcak gibi değil artık tamamen bulanık görüyorum artık gözlük talim dedim yine yapamadım hiç sevmem çimki :) lens i taktım kafama. Doktordan tavsiye alarak lens aldım, tabi takmak o kadar kolay olmadı ilk başlarda 1 hafta gözüm kırmızı gezdim inada binip gözlerimi oyacaktım lens gitmiyordu çünkü :)) öncelikle şunu söylim lens rahatlıktır ve gözlülten daha net bir görüş alanı var. Fakat kızınızın yaşı küçük takmayı becerebilecek mi ondan emin değilim, onun dışında lens hassasiyet istiyor gözler çok hassas çünkü takarken ve çıkarırken elleri temiz olmalı tırnakları kısa olmalı bunlara her seferinde dikkat etmeli. Lens i iyi muhafaza etmeli bunlar yapılınca bi tehlikesi yok. Dediğim gibi yaşı küçğk o da 18 yaşına kadar sabredebilir bence hemen lens e atlamasın. Tozlu havalarda mesela toz kaçtı mı batma yapıyor kızarıyor göz uğraşabilrcek olgunlukla mı bilemiyorum. Ben 25 yaşındayım hala kullanıyorum şeffaf lenslerden.

amin
onunla kimse dalga geçmiyor ama takmış kafaya
takmadığı için bende biran önce çözüm bulmak istiyorum
önce metal gözlük çerçevesine ikna oldu ama 2 göz numarası farklı olduğu için olmayabilir dediler
teşekkür ederim.
teşekkür ederim.
küçükken duyardık göze darbe alırsan lens kırılır göze zarar verir diye
yalan olduğunu sonra öğrendim
ne bileyim hep riskli geliyor o yüzden içime sinmiyor göze takılı bişey
Allah çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :)
teşekkür ederim
çalışıyoruz ikimizde alabiliriz çok şükür

Ha bu arada ben arada gözlğkte kullanıyorum her zaman lens havasız kalmasına sebep olur. Akşam ev e geldim mi hemen lens i çıkarıp gözlük takarım. Haftanın bi kaç günü yine gözlükle gezerim

teşekkür ederim kızım hipermetrop
işte bunlaradan korkuyorum nasıl yapacaksın takıp çıkarmayı ben herşeyi halledicem annecim diyor
bişeyi inat edince yapar bide cesurdur korkmaz bana lens tak deseler hep yapamam gibime geliyor
15 yaşına liseye başlama çağına zar zor ikna ettim şimdi onu da istemiyor

Ha bu arada ben arada gözlğkte kullanıyorum her zaman lens havasız kalmasına sebep olur. Akşam ev e geldim mi hemen lens i çıkarıp gözlük takarım. Haftanın bi kaç günü yine gözlükle gezerim
işte benim kız yapmayabilir çünkü hiç istemiyor gözlük
Allah çaresiz dert vermesin tabi ama ne yapacağımı da şaşırdım

O zaman youtubeden lens takma çıkarma videoları izlesin bi süre. Bana da doktor önermişti. İzleye izleye deneye deneye öğrendim. Şimdi lensi havaya atıp gözüme yerleştirebilirim öğrenince çok basit. Ama öğrenene kadar tabi çektiğim çileyi hatırlıyorum da tam taktım dedim oh becerdim dedim bu kez lens i çıkaramıyordum. Oturdum ağladım bu lens gözümde kaldı artık çıkmıyor diye :)))

onları falan hep yapmış birçok video izlemiş
ama atıyorum bana anne takamıyorum çıkaramıyor sen yap dese elim ayağım birbirine girer mesela :)
tüm sorumluluk sende dedim
inşallah doktor olmaz der de uygun metal gözlüğe de uyar dereceleri

Bende de miyop ve astigmat var, hangi marka lens i kullanıyorsunuz acaba?

Sandığınız kadar zor birşey değil.

Ben 16 17 yasinda kullanmaya basladim. Goz doktorunun onerisiyle. Benim gozluk camlari cok kalindi biri 6 digeri 6.5 derece miyoptu. 4 yil araliksiz kullandim lens sonra ameliyat oldum. Ama ameliyat olmadan once retina kalinligi kontrolu yapiliyor cok inceyse ameliyat yapilamiyor. Benim sinirda cikmisti. Cok uzun sure lens kullanimi retina incelmesi yapiyor ve ameliyata engel olabiliyor. Bunu da doktorunuza bir danisin isterseniz. Bana henuz erken gibi geldi en azindan lise doneminde gecse daha uygun olur

teşekkür ederim
bunun da bir arkadaşım söyledi söyledim ama dinlemiyor
lise çağında başla dedim yok illa şimdi olacak

üzülüyorum da takmıyor çünkü

Bnde uzun yıllardır kullanıyorum çok rahatım temiz muhafaza edip takabildiği sürece lens rahatlık. Ama bn üşengeçliğimden takmıyorum bi süredir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…