hayatım bu konuyu arkadaşlarla da çok tartışmışlığımız var yurt dışında da bulundum noel de christmasda da bulundum bizimki tabi öyle bir kutlama değil. Biz müslüman bir toplumuz isanın doğumunu kutlayacak değiliz. Kendi adıma sadece ve sadece eski yılı geride bırakmayı ve yeni yıla girmeyi kutluyorum bir çok arkadaş da müslüman da benimle aynıdır. Eski takvimi değil yeni takvimi kullandığımız için bu günü kutluyoruz. Çocuıkluğumuzdan kalma bir alışkanlık.
Ama bu konuda aramızda bir polemik yada problem çıkmasını istemem niyetimiz bu mevzuları tartışmak değil (zaten yeri de değil burası) sadece diyet.
İsterseniz ayrıca bayram çekilişi de yaparız ama zaman kısa yetişirmi bilmem.[/QUOTE
Canım melakolicim,
Ben de çok küçük bir eklentide bulunmak istiyorum. Sakın polemik gibi algılanmasın. Hristiyan toplumlarda Hz İsa'nın doğumu 25 aralığı 26 aralığa bağlayan gece ve adı Noel dir. 31 Aralığı 1 Ocağa bağlayan gece de coğrafi bir olaydır ve Miladi takvime göre. Dediğin gibi Hicri takvime göre Muharrem ayında. Genelde noel ve yılbaşı karışır çünkü arada 5 gün olduğu için Avrupada bu iki tatil birleştirilir. Yoksa, burada hepimiz coğrafi bir dönümü kutlamak amacındayız. Yeni bir yıl, yeni bir başlangıç, benim her yıl dilediğim daha zayıf bir yıl vs.
canlarım teşekkürler diğer arkadaşlarında fikirlerine saygı duyuyorum ama bende melis ve senin gibi düşünüyorum
evet evet hadi kendi aramızda olsun çekilişimizi yaparız yılbaşı veya bayram ne fark eder önemli olan hatırlamak hatırlanmak değilmi bence güzelce başkanımız çekilişini yapsın yılbaşından önce herkes hediyelerini birbirine göndersin böylece kimsenin hatrı kırılmaz buda benim nacizane fikrim arkadaşlar amacımız birbirimizle hediyeleşmek küçük bir anı sizler daha iyi bilirsiniz hediyeleşmek sünnettir
melyezit canim asagida görünüyorsun nasilsin
nactigal ve bahar sizler nasilsiniz
karamanlım sorma kızla boğuşuyorum
ben bugün neler yedim sabah bir degisiklik yaptim aksam oglum gözleme istedi ona yaptim ama aksam kendim yemedim kendime hayret ettim ama
sabah cok kücük bir parca ondan yedim
1litre su ictim 1 elma
öglen 1 tane tavuk köfte yedim yaninda salata
1litr su
aksam
1 kepce ezo gelin corba aslinda canim istemiyordu ama mecbur yedim ilac icin
1 litr su yatasiya kadar
fazla degil 10 dakika kadar bisiklet sürdüm
Karamanlıcım, sanırım daha iyiyim. Bugün bisiklete bile bindim. Mutluyum. Sanırım bir haftalık kaçamak dönemim bitiyor yavaş yavaş.
sen anslsın canım?
oh ne güzel darısı bana
Yerim ben onuu. İnatlaşır bi de şimdi. Ben daha iyi biliyorum diye inat ediyor mudelikafadulden
keşke senin okulun özel olsaydı size bişey öğretmemişler deyip duruyor 1000 rakamını soruyor gösteriyorum kabul etmiyorrrrrrr immmmdaaaaaaaaattttt yaaaaaaaa
canım sorma giitsin çıldırtıyor beni ama bu kız hep böyleydi karakteri çocuğun malesef baba tarafına çekmiş halaları babannesi ve malesef eşim çok bilmiştirler buda onlara çekmiş hiç ütevazilik yok kızda anlamadım gitti (bu anlattığım kız benim cadoloz oluyor bu aradadelikafaduldendelikafadulden)
kızlar ben çıkıyorum öptüm hepiniziii
yha kizlar yediklerimi yazayimda .. son yazdiklarimda $ok gecirmeyin ama :)
sabah 1 kk kasar peyniri
1 saat sonra kücük kase cornflakes
ara 1 müsli
2 saat yürüdüm
ara 1 müsli
aksam 1 kase corba.
günü bitirdim derken
annem aradi
kizim gel tarcinli sütlac yaptim :))
yok anne diyetteyim bennn didim :roflol:
telefonu kapattim.. esime isten ciktiktan sonra anneme git istersen sütlac yemeye cagrio didim :)
aaa askim sen cok seversin git dedi
gittim,
annem ne kadar zayiflamissin , böyle kal daha vermesende olur .. demesiyle birlikte kendimi
koca bir tabak makarna .. yagda kavrulmus patates ve izgara kanat'in önünde buldum :roflol:
pimsanmiyim?
niyeyse diilim :))) atin beni denizleree :roflol:
kızlar merhba hastayım birazcık acayip bir yorgunluk vardı 2 gün de erkenden uyudum öyleki melisin uyku saatine kadar bile aralarda uyumuşum. Burun tıkanıklığım ve akıntım var biraz ateş falan yok, aslında pazardan beri hafif burun tıkanıklığı vardı da bilmem nezle gibi. Bakalım nasıl ilerleyecek, kızımdan korkuyorum bugün birkaç kere hapşırdım evde maske de yoktu. Çevremde hasta kimse de yoktu nedir anlamadım şu malum grip değildir umarım, ama onda çok ciddi ateş oluyor. Eşim pazar nöbetçiydi özelde olmaısna rağmen 240 hasta bakmış normalde pazarları 40 falan bakardı. Geçen haftada devlette acildeydi 2 doktor 1000 kişiye bakmışlar durum çok kötü yani hem doktorlar hem de hastalar için. En çok da şeye kızıyor %70inde birşey yoktu diyor gelip orda kapıp 2 gün sonra hasta olarak geliyorlar diyor, kimseye test yapmak istemiyorum diyor çünkü şüphelenip yaptıklarının hepsi pozitif çıkmış sonra yapmayı bırakmış, aileler perişan oluypr ağlıyorlar 1 saat susturamıyorsun diyor mormalde ilgilenirim çok ama dışarıda 5 saattir bekleyen insanlar var diyor. O kadar felaket tellallığı yaptılarki (ihalesiz aldıkları aşıları satmak için) medyaya da fırsat sürekli ölen haberi veriyor çoğunun kronik rahatsızlığı var hem normal gripten de her yıl birsürü insan ölüyor, neyse biri beni durdursun. çevremde olanlar var en yakın kardeşim işte 3 günde atlattı bağışıklık sistemi ile ilgili diğer hastalıklar gibi buna inanır bunu söylerim. Allah herkese yardım etsin.
kızlar herşeyi okudum ama tektek cevap yazamayacağım lakin her an kızım uyanabilir uyumam lazım 1 saattir buradayım.
kızlar bu yılbaşı çekilişi (gireceğimiz yeni yılı kutlamak adına) kardeş takımla onlardan da katılmayan 2 kişi varmış. Biz daha sonra kendi aramızda çekilişler de yaparız. Yeniden tekrarlayayım daha önce okuyamayanlar için kardeş takımla yılbaşı çekilişi yapacağız katılmak isteyenleri soruyordum. Bana buradan yada özelden yazabilirsiniz.
(cevap alamadıklarım: güzelim, shapoholic, melankoli, genciza, eğer isterse burcuözge)
ayy bu hüplet gümleti kim koydu buraya hiç hoşuma gitmedi :sinifsinif: hele iskender mafoldumben
günaydın kızlar 7 mesaisi yaptık yine. Hala ateşim yok sadece hapşuuu arada :))
işin kötüsü anneanneme gideceğiz bugün önceden söz vermiştik maske temin etmeliyim.
gerçi eşim diyorki 70 yılında bir salgın olmuş onu geçirenler annelerimiz babalarımız falan buna bağışıklık kazanmışlar kardeşinden anne ve babana bu sebepten geçmedi diyor, bilmem artık.
Nactigallim çok teşekkür ederim değilimdir herhalde bilmiyorum en büyük belirtisi yüksek ateşmiş ama yine de önlemimi alayım. Nasıl alacaksam kızım burnumun ibinden çıkmıyor, git diyince de ağlıyor.
bu arada kızlar eşim kongreye gidiyor yarın erkenden 4 gün yok(( biz de annemlere kapak atarız belki ama rejimim için iyi olmaz bu
sağol canım ne bileyim herkes domuz gribi olunca öleceğim zannediyor. Pazartesi çok komikti metrobüse bindim çantamı açtım mendilimi çıkardım herkes bana birazdan patlayacak bomba gibi baktı halbuki ben sadece elimi silecektim birşey bulaşmış insanlar bu derece tedirgin istanbulda hali görseniz içler acısı herkes vasıtalara maskeyle biniyor, moralimiz bozuluyor hastalıklı bir toplum olduk.
çok teşekkürler dosbam. ben de herkes gibi söyliyim başbakan olursa olurum doktorları olma dedi demekki halk niye olsun. Evet canım sen de güzelim de bahar da herkes atlattı. Evet vitamin ve portakal suyu en iyi dostlarım. iyiyim şimdilik birşeyim yok bakalım direncim de iyidir genelde.
dün öğle yemeğinde;
yarım tabak pilav,az tavuk sote,pilavın yanına koydurdum soteyi.1 çorba kaşığı kadardı.1kepçe ezogelin çorbası,1tabak salata.
akşam 1 porsiyon meyve yedim.sonra geç saatte dayanamadım taze pişirdiğim ıspanaktan 1 tabak yedim.kaydirigubbakcemile
bu sabah kahvaltım dün ile aynıydı. 1 dilim çavdar ekmeği*peynir,zeytin,çay
az önce yine 1 bardak çayla,3-4 ad.grissini yedim. öğle yemeği belli değil saat 2-2.30 arası yemeyi düşünüyorum yine.
selam fıstıklarrrrrropuyorumnanaktanopuyorumnanaktannasılsınız şekerler?
ebn de evden yeni gelebildim..eşimin dükkandayım şu an..sabahtan beri evdeydim 2 gündür usta var evimizde..iç kapılarımı boyatıyorum..aman en zor işmiş yaa...elimse elektirik süpürgesiyle gezziyorum..ama sonuç güzel olucakk inşşhihoyyyt
MELİS cim canım çok geçmiş olsun..biz sağlık personeli birinci derece risk altındayız..benim de en son nöbetim o kadar kötü geçtiki...normal hasta sayımızın 3 katıydı..çok kötü ortalık ve ben de aşı olmadım..bağışıklık sistemimi güçlü tutmaya çalışıyorum ..bol bol ballı limonlu su içelim arkadaşlar öok faydalı..
meliscim bu arada ne zaman uygun olursa o zamn yazarsın cnm beni listeye..ben paylaşımdayım..
bu arada eve internet aldık kızlar bu akşam kullanabilicem..bundan sonra ben de akşamları yazabilciem sizlere ve diyalogum kopmamış olucak:1hug:
üfff ya 4 saatte yakın elektrikler yoktu....
kombiyi de yakamadım üşüdüm(
hiç bi iş yapamadım kk ya bağlanamadım(
bende yattım ama uyuyamadım(
sabah klasik kahvaltımı 2 dilim ekmek ile yaptım
arada 1 portakal
öğle yemeği yemedim 8-10 tane badem yedim
sonra 1 elma
akşamı hafif atlatmayı düşünüyorum bu hafta ii kilo vermek istiyorum
geçmiş olsun emirelde hasta hahah domuz gribi oldum yaşasın dedikçe anneme afakanlar basıyorkafamçokkarıştı
Geçmiş olsun ve afiyet olsun canım. Madem annendesin, tadımı çıkar. Mutfak işi yok kaydirigubbakcemile3
canim cok gecmis olsun aman kendine dikkat et sevgilikaptanim
canlarım teşekkürler diğer arkadaşlarında fikirlerine saygı duyuyorum ama bende melis ve senin gibi düşünüyorum
evet evet hadi kendi aramızda olsun çekilişimizi yaparız yılbaşı veya bayram ne fark eder önemli olan hatırlamak hatırlanmak değilmi bence güzelce başkanımız çekilişini yapsın yılbaşından önce herkes hediyelerini birbirine göndersin böylece kimsenin hatrı kırılmaz buda benim nacizane fikrim arkadaşlar amacımız birbirimizle hediyeleşmek küçük bir anı sizler daha iyi bilirsiniz hediyeleşmek sünnettir
keşke senin okulun özel olsaydı size bişey öğretmemişler deyip duruyor 1000 rakamını soruyor gösteriyorum kabul etmiyorrrrrrr immmmdaaaaaaaaattttt yaaaaaaaa
sorma canım ben de hastaneye gidemiyorum o yüzden oysaki vitamin eksikliğim var belki de bu aralar saçlarımın dökülme sebebi vitamin eksikliğindendir vitamin takviye etmeye giderken hastalık kapmaya korkuyorum :gitme: senin eşin doktordu b12 vitamini eksikliği saç dökülmesi yapar mıymış benim için bi öğrenirmisin canımmmm :kedi: :1hug:
canım bu arada geçmiş olsun benim kardeşimde hasta ama domuz gribi olduğunu sanmıyorum onunki tamamen ihmalkarlık zaten onunda ateşi yok sadece kuru kuru öksürüyo düşün normalde rapor almak için bin tane laf edersin doktora ama adam 4 gün yatak istirahati verdi direk okula gitmemesi için salgın ne durumlara geldi nasıl korkuluyo bu da bir örnek
oyyyy kıyamam minik cadıya senağlama çocuk işte nerden bilsin hasta olmaması için uzaklaştırıldığını hep ilgi bekliyolar yavrucaklar
4 gün 4 kilo olmasın da canım aman dikkat çünkü anneleri biliyoruz sen bitirdikçe doldururlar tabağını yine de sen hemen toparlanmaya bak çok da sıkı rejim yapma atlatana kadar yerimseniben
ben de bugün dışardaydım ve dediğin gibi metro da otobüslerde aynen o durumda etrafta maskeli insan görünce bi tuhaf oluyorum gerçekten çok abartıldı herkes korku içinde yaşıyo umarım en kısa süreçte sona erer de bu salgın bi rahat nefes alırız kar yağarsa mikrobun yayılması bi nebze de olsun azalır heralde..
yanlış anlaşılmak istemiyorum bu konuda ve kesinlikle polemiğe girmek gibide bir niyetim yok herkezin görüşüne saygım var ama yaşantım ve düşüncelerim gereği böyle konularda biraz hassasım...
Merhaba bayanlar nasılsınız?Benim birz canım sıkkın kavga ettik nişanlımla.Offf valla şu erkekeleri anlamak çok zor...Bugün yediklerim sabah klasik kahvaltı,arada 1 mandalin,elma öğlen 1 parça börek 2 bardak ayran.Akşamlık sinirden hiçbişey yiyesim yok.Sabah 1 saat spor yaptım.
emirele de geçmiş olsun canım. Biraz önce haberlede enfeksiyon uzmanı bir doktor şu anki tüm gripler h1n1 virüsü sebeplidir diyor kimisinde ateş ve diğerleri, kimisinde sadece öksürük, kimisinde sadece nezle olabilir diyor. CADIARZU
evet canım saç dökülmesi yaparmış.
teşekkür ederim canım. Kardeşine de geçmiş olsun. Doktor dediki kimisi sadece kuru öksürük olarak geçirirmiş ama hepsinin alytında h1n1 virüsü varmış ondan belki vermiştir istirahati belki o kolay atltmıştır virüsü ama başkasına bulaştırırsa kötü atlatır.
annemle bnasıl başedeceğimi bilmiyorum belki akşamları imdatttt diye evime kaçarım :)))
kar konusunda hem fikirim salgını dizginler belki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?