- 21 Nisan 2013
- 3.667
- 1.613
1 Asla Pes Etmeyin!
en büyük yanılgı düşünce sisteminde başlar. Ben yapamıyorum işte yine yenildim duygusu kilo vermenin önündeki en büyük engeldir. Az yemeye odaklanmış bir insan bir şekilde ortam değiştirdiğinde ve yüksek kalorili yiyeceklere istemeden maruz kaldığında, kendine hakim olamayarak yüksek miktarda bu yiyeceklerden tükettiğinde kendini inanılmaz mutsuz ve yenik hisseder. Nasıl olsa başaramıyorum duygusu hakim olur ve kişi eskisinden daha çok yemeye başlar. Aslında yapılması gereken, vazgeçmeden devam etmektir.
Kendinizi tıpkı bir bebek gibi düşünün!yürümeyi öğrenmeden önce emekleyeceksiniz, sonra tutunarak ayağa kalkacaksınız ve bir bakacaksınız ki koşmaya başlamışsınız. Ama koşmaya başlamadan önce bazen düşeceksiniz bazen kafanızı bir yere vuracaksınız ama düşe kalkada olsa sonunda mutlaka yürümeyi öğreneceksiniz. İşte zayıflama sürecide böyle bir süreçtir. Bazen çok yeseniz de bir sonraki öğün daha az yemeye çalışacaksınız. Bir sonraki öğünü azaltamadığınız da bir sonraki gün daha az yemeye çalışacaksınız.
Asla pes etmeyeceksiniz. Asla ben yapamıyorum diye düşünmeyeceksiniz. Her gün her öğün yeniden başlayacaksınız. Güne başlarken iç sesiniz
'' Niyet ettim bugün daha az yemeye'' diyecek!!
Alıntı 5333 sayarak zayıfla D.r Ayça Kaya
Cnm ne güzel anlatmış ,gerçekten pes etmemek lazım ...ben diyetısyene gıttı. Geçen gun ...oda aynı şeyı demişti bana ,hatanız mukemmellıyetçı olmak demişti ...
Misal Ogün kaçamak yaparsam kendimi salıverıyordum eskıden ..ama baktım olcak gıbı değil arkadaş ,kilo almış başını gıdıyor ...