• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

reyhanım bu bilgileri yeni buldum.mehmet öz tavsiyeleridir.

Salı akşamları ‘Canım Ailem’i, çarşambaları da ‘Avrupa Yakası’nı seyrederken bir şeyler atıştırmayı seviyor musunuz? O patates cipslerini, peynir krakerlerini ve diğer yağlı atıştırmalıkları yemekten vazgeçerseniz; ‘en büyük kaybeden’ olmazsınız! Bunların yerine, patlamış mısır (popcorn) yiyebilirsiniz. Az yağlı ya da yağsız olarak hazırlarsanız altı fincan patlamış mısır yemenizde bir sakınca yok. Üstelik bu kadar patlamış mısırın kalorisi 7-8 tane patates cipsiyle aynı. Ayrıca obezite riskinizi de düşürüyor…

Yüksek oranda lif içerir
Patlamış mısırın iyi bir yanı da kendinizi daha tok hissetmenizi sağlamasıdr. Böylece tuttuğunuz takım maçı kazanınca, kutlamak için dondurma yeme isteği de duymazsınız. Bizim bu konuda en sevdiğimiz nokta şudur: Patlamış mısır yiyenler, yemeyenlere göre daha fazla tam tahıl almış olur! Altı fincan patlamış mısır, günlük tam tahıl ihtiyacının 3′te 2′sini karşılıyor. Yüksek lif içeren tam tahılların; kan şekerinizi sabit, kan basıncınızı da kontrol altında tuttuğunu da unutmamak gerek.

Kanola yağı koyun
Patlamış mısırın tüm yararını, sinemada olduğu gibi onları tereyağı ve tuza bulayarak ortadan kaldırabilirsiniz! Bu yüzden akıllı olun. Birçok sağlıklı seçenek olduğunu unutmayın. Patlamış mısırları kanola yağı ile hazırlayın. Daha sonra en sevdiğiniz baharatla tatlandırın. Ekran keyfiniz uzun sürerse; havuç, biber ve taze sebzeler atıştırmaya çalışın

‘Limonsuz’ yeşil çayın sağlığınıza faydası yok
Yeşil çay sizin genç kalmanızı sağlayan, yaşlanmaya karşı savaşan ve kronik hastalıklarla birlikte azalan enerjinizi yükseltmeye yarayan bileşene sahiptir. Fakat bir sorun var; yeşil çayın içerisinde bulunan bileşenler çoğu zaman faydalı hale dönüşmez!

Etkisini yitiriyor
Raflarda satılan yeşil çayın içerisinde bulunan ‘catechin’ maddesi, kısa sürede etkisini yitirir ve aynı şey sizin bağırsaklarınızdayken de geçerlidir. Hatta yeşil çayın içerisinde bulunan ‘catechin’in yüzde sekseni hiçbir zaman vücut tarafından emilmez. (Catechin; çay yaprağından elde edilen ve partiküllerine yapışan mikropları öldüren doğal bir antibakteriyel maddedir.)

C vitamini şart
Çözüm; taze demlediğiniz çayınıza limon, portakal veya greyfurt sıkmaktır! Turunçgillerin içindeki C vitamini, ince bağırsaklarınızdaki asit oranını artırarak vücudun yeşil çaydaki bileşenleri emmesini çabuklaştırır. Araştırmalar; yarı yarıya karıştırılan çay ve turunç suyunun ‘catechin’ depolanmasında çok etkili olduğunu gösterir. Bu konuda en güçlü etkiye sahip sebze limondur. Daha sonra portakal ve greyfurt gelir.

canım senin adına çok sevindim. tebrik ederim. :46: :46: :46: :nazar: :nazar: :nazar:

yalnız birşey soracağim melankoli kaç kiloyla izne ayrılmıştın hatırlıyormusun canım. benim bulduğum kayıtlarda 72.3 kg ile ayrılmışsın acaba sonrası varmı bilemedim,bakamadımda henüz olmazsa cumaya kadar bakmaya devam ederim.
teşekkür ederim kaptancım :))
canım ya bakmana gerek yok yorma gözlerini,ben o kiloyla ayrıldım evet,eksilmedim ama arttım da durdum:14:
amaaa dalgalanıpta öyle bir durulcam kiii şaşılcak :))

Son düzenleme:
bu mevsimde ne eriği bu hayatım:)) :44:

şu manavlarda satılan koyu mor renkte olan bir erik türü var,biraz büyük hatta,smini hep unutuyorm ama manavıma sorarım ve paylaşırım :))
adcım ben şimdi listede yer alıcama am eski kilom baz alınarak değil dimi:44:
başlangıç ne yazılcak?

inşallah sınavların iyi geçer canım.bol şanslar ve başarılar
fiyuce canım doğuş çilekli form çay içiyorum dedin.faydasını gördünmü bende deneelimiyim diye soruyorum

arkadaşlar öğlen menümü saymak istiyorum
2 yemek kaşığı barbunya (susuz)
1 yemek kaşığı bulgur pilavı
2 domates ve salatalıktan yağsız salata söğüş
1 kase yoğurt
ara
1 küçük dilim ekmek kadayıfı (kaymaksız)
(engel olamadım kendime çünkü regli oldum ve tatlı krizim tuttu)
napıyım yedim dayanamadım.
akşama sadece brokoli ve karnıbahar salatası yiyerek telafi edicem inşallah hem bu akşam evi süpürüp tozda almam lazım arkadaşlar.eritirim o tatlıyı dimi canlarım?????
teşekkür ederim... ya okadar negatifim ki bu konuda cunku gercekten agır bi bolum ve en agır ders bu.. 3.alışım hala gecemedim dersi :( zaten bi gecsem kesin mezunum:59:
cnm valla ben ucuz die almıştım:34: digerleri 3tl falanken bu 2tl idi... tadı güzel, mesela ben asla lipton almıyorum sadece koku var tat vs hicbisi yok.. ama dogus caydan memnunum.. ha bagırsak calıstırma acısından sorarsan oglen ictim, sonra 1bardak elma,1bardak kırmızı meyve ictim gel gör ki ben 2.gunum hala wcye cıkamadım... benm bagırsaklar problemli oldugu icin beni baz alma derim ama tad koku diyorsan 10numara keyfi içesim geliyor o derece:34:
ay 1çatal da benim icin yeseydin bari ekmek kadayıfı:78: benim sizden tek avantajım sanırım istesem de yiyemiyor oluşum...anca kendim yapıcam da öyle ohooo...
markete ugradım az once ilacımı alıp aldıklarımı yazayım arkdslar;
ıspanak,havuç,salatalık,domates,2lt süt... hamur işi reyonunu koklayarak geciyorum... ama varya bi kilo veriim ilk yapacagım şey babama baskı uygulayıp ekmek makinesi alıp kendi unumdan zeytinli ekmek yapcam... zeytin sevmeyen ben bitek ekmekte yiyordum artık oda yok:59:

Kızlar ancak gelebildim kızım diş mi çıkarıyor huysuzluk mu anlamadım sürekli ağlıyor
duş aldırdım bi ağrı kesici verdim
kucağıma oturup ağlıyor bişeye dokundurmuyor sonunda uyuttumda buraya gelebildim
baş ağrım geçmedi ne melen bişey bu ağrı çözemedim ağrı kesici falan aldım ama banamısın demiyor bu illet
sabah kahvaltımı yazayım
2 dilim ekmek
birazcık peynir
domates salatalık
ve çay şimdide çay aldım onu içiyorum akşamada balık yapacam
suyumda 2 litreyi geçti
cnm gecmis olsun umarım kısa zamanda çıkarır dişlerini de hem kızın hem sn rahatlarsın... sanırım agrı migren..eger migrenin varsa ışık ses ve kokulu ortamdan uzak dur derim ;) bu arada yediklerin bence oldukca ii gidiyor:34:

yarışma bölünde alyanslar yarışıyor yarışmasına katılmak isteyen herkesi beklioruzz :29:
resimleri özel msjla bana yollayablrsnz arkadaşlar :16:

:61:koca olaydı katılırdım:1::1:
bu arada sabah tartıldım ve çok mutlu oldum:64:
2 kilo vermişim :65:
82,5 kiloyum:17:
tebrkler cnm darısı bana:61: nekadar zamanda gitti bu 2kg?

bu arada bişey sorucam canım patlamış mısır istiyo çok.acaba yağsız veye çoooookkkk azıcık yağla patlatsam çok mu kalorili olur? cevabınızı bekliyorum.
bi sorum daha var çay olarak hangi markanın nesini önerirsiniz?

cnm yanlıs bilmiosam yagsız tuzsuz kalorisi oldukca az olmalı... ye istersen ama hic yag tuz katma derim...

şu manavlarda satılan koyu mor renkte olan bir erik türü var,biraz büyük hatta,smini hep unutuyorm ama manavıma sorarım ve paylaşırım :))
başlangıç ne yazılcak?
ay evet bunu ben de mrk ediyorum...:77::77:

kızlar ogle yemegi 4:30da yenir mi demeyin ben yedim oldu:60::60::1:

1kase dolusu salata karısımı icinde cok az zeytinyagı ve narekşisi ile üstüne haslanmıs tavuk gögsü(yagsız tuzsuz eet yiyebiliyorum:26: bi iki gün tuzsuz yasayım direk alısanlardanım:34:)

şiştimmmm... totalde 1ltye yaklastım suda.. toplamda da 2meyve cayı 1form çay...
bu arada ilacım gelmiş dayanamadım aldım hemen bitane.. bakalım cidden metabolizma calısacak mı yoksa çatlıcam artık wcye gidebilmek istiorm:26:

kızlar ben gene kaçar sonra tekrar ugrarım.. biraz daha ders calısayım... gece giremezsem şayet derse dalıp şimdiden söyleyim akşam da 1kase mercimek corbam var gene yagsız tuzsuz....
cnm acaip tatlı istiyor dayanamazsam şayet ya 3-4bonibon atarım agzıma ya da 1-2tane kuru incir:77: tabi dayanamazsam...resmen irademle savasıyorum..ders calısıyorum yanımda bonibon kutusu... elimi sürmüyorum:66::64:

hadi ben kaçtım size ii muhabbetler;)

başlangıç ne yazılcak?

bizim burada mürdümmü ürdümmü birşey deniyor ya onlardanmıki acep. neyse afiyet olsun canım.
bu hafta listeye alınırsan belirtiğim kilon başlagıcın olacak cuma günkü kilonu yazınca haliyle kilo almış görüneceksin gulüm.

kızlar ben gene kaçar sonra tekrar ugrarım.. biraz daha ders calısayım... gece giremezsem şayet derse dalıp şimdiden söyleyim akşam da 1kase mercimek corbam var gene yagsız tuzsuz....
cnm acaip tatlı istiyor dayanamazsam şayet ya 3-4bonibon atarım agzıma ya da 1-2tane kuru incir:77: tabi dayanamazsam...resmen irademle savasıyorum..ders calısıyorum yanımda bonibon kutusu... elimi sürmüyorum:66::64:

:20:sakın hemde gece gece yiyceksin o bonibonları:15:
sadece bi tane kuru incir yesen hem daha sağlıklı hemde en azından doğal canım,nacizane tavsiyem:34:

bizim burada mürdümmü ürdümmü birşey deniyor ya onlardanmıki acep. neyse afiyet olsun canım.
bu hafta listeye alınırsan belirtiğim kilon başlagıcın olacak cuma günkü kilonu yazınca haliyle kilo almış görüneceksin gulüm.
:14::14::14: şimdiki yazılsa olmaz mı kaptancım?:34:
utanmadan birde pazarlık yapıyorum değil mi?:30:

canım sütlü tarçınlı salepi öneririm faydasını görürsün,iyi dersler.

yeşil çay arkadaşım.hangi markayı önerirsin.bide sadesini içmekte zorlanıyorum.bu arada mısır olayına çok sevindim çok teşekkürler verdiğin bilgi için canım

ricaederim hayatım ne demek.
reyhancım ben doğuşun sade yeşil çayını bazen tatlandırıcılı bazende şekersiz(tatlandırıcısız) kullanıyorum. ama mehmet özzün yazdıklarına göre bundan sonra limonda eklerim içine. marketlerde limonlusuda var ama taze limon sıkılmış gibi olmaz sanırım.

kızlar imkanım olsada sürekli buralarda olabilsem ama herkes gibi benimde sorumluluklarım var biliyorsunuz. bugünde doğru dürüst birşey yapamadım işyerimde. yarın akşama kadar bütün işlerimi halledebilmek istiyorum. o yüzden yarın çok paylaşım yapamayabilirim. eğer sıkıntılı bir durum olursa mesaj atarsanız sevinirim çünkü geçmişe bakamıcam. birde ricam biliyorsunuz kardeş takım olan 5. takım kaptanımız olan takyonun annesi vefat etti,büyük ihtimal birkaç hafta gelemicek. kaptan olmayınca takımlarda bir boşluk oluşur. lütfen kardeş takımı yalnız bırakmayın aynı burada olduğu gibi oradada muhabbete dalın,yorum yazın.(imkanınız dahilinde)
birazdan çıkacağım hepinizi öpüyorum,iyi akşamlar diliyorum.
bu eşleştirme olayını anlamayan (bilmeyen)yoktur sanırım. bakalım hangi grup bu hafta birinci olacak. bugün pek kıpırdanma göremedim kimsede, inşallah hayırlısı olur.

Back