• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Güzel yürüyüş yeriymiş, ama hakketten aradığın gibi iyi bişey şey bulmak için alışverişte gezmekte çok yoruyor insanı,
Kaç aydır mutfağıma uygun mutfak halısı aradım bende, istediğim gibi bulamadım, erteledim artık...
Yok ben yürüyüşüme renk katmak için uğradım😀 yarıştayım😀

Canım bende hipoglisemi var.4 aşamalı kan verme aşaması olan şeker yükleme testi yapıldı .şeker dengende sorun varsa kesinlikle kilo vermene etki eder, daha doğrusu karşılıklı etkileşim var olumsuz yönde. Ben ilaç kullanıyorum, ilaç bana iyi geldi, ilaçtan önce yemek masasında bayılacak gibi oluyordum. Karbonhidrat çok olumsuz etkiliyor, doktor tamamen yasakladı bana.sağlıklı yağlar yiyeceksin dedi
Anladım canım yarın doktora gideceğim bakalım aonuclarimi göstermek için.

Hiç sorma, geçen yıl çok konsantre olmuştum diyete, menülerim düzenli ve dengeliydi. Geçen yıl izindeydim, çalışmıyordum evde yalnızdım ve menülerimi düzenleme imkanım daha çoktu, onun da etkisi var.
Eylül'de göreve döndüm, Kasım'dan beri kayınvalidem sağolsun bizde, çocuk için. Çoğu günler yemekleri o yaptığı için ben de hazır olanları yiyorum, kendime ayrı menü oluşturacak vaktimde motivasyonumda olmuyor 😔 sadece dengelemeye, ölçülü yemeye çalışıyorum, o da herzaman mümkün olmuyor. Spor desen hak getire😔, biliyorsun geçen yıl hergün 1 saat yoğun tempoda yürürdüm ve menülerim daha sağlıklıydı. O günlerdeki gibi olmak istiyorum, bi türlü olamıyorum 🙄
Kayınvalide yemek hazırlayacak ve gelin yemeyecek :eek: toparlarsin sen diyet olarak değil de koruma diyeti şeklinde yapmalısın mezun olup bitti gibi düşünme canım verilen kiloları korunması daha önemli

İyi akşamlar kızlar menüm
Kahvaltı 09.30
2 haşlanmış yumurta
1 kk süzme peynir
1 domates
1 salatalık

Ekmek yemedim 🌺 Ellssa Ellssa

Ara 12.00
4 tane peksimet
1 kupa yeşil çay

Akşam 16.30
1 kase yoğurt
1 porsiyon salçalı makarna
Gözüm dönmüştü açlıktan makarnayıda nezamndır canım çekiyordu.. Ekmek yemeyip makarnaya yumuldum

Su 2.5 lt
Spor 30 dk yürüyüş
Eee ne anladıkki.. Ekmek yemedim deyince bi sevinmiştim.
Peksimet?
Makarnaya yumulma? Üstelik akşam?

Ya tadı güzel değil tek başına ama cidden tok tutuyor. Menülerin sonunda 2 3 dilim yiyip üzerine su içtin mi gerçekten baya gideri var. Ben humus sevdiğim için bazen onu humusa batırarak yiyorum. Bazen de labneye batırarak. Ama öyle denk gelirse yani.aklınızda olsun. Ama humusu marula sürüp yemek, havuç batırıp yemek en güzeli 🧡 canım çekti valla
Benim de.. O yüzden dün yaptım. Dünden buyana öğünüme eşlik ediyor☺

06.04.2021 Salı menüm
Ellssa Ellssa

09:00 Kahvaltı
2 yumurta
peynir
çok az karışık çerez

11:00 Ara Öğün
2'si bir arada nescafe
5 fındık

13:00 Öğlen Yemeği
tas kebabı
salata

20:30 Son Öğün (bunun hiç olmadığının farkındayım, özel bir gündü biraz mecburiyetten oldu, diyet bunu affedermi bilemiyorum :KK43: )
1 köfte
1 dilim yaş pasta

karışık çerez

dünkü menüm

kahvaltı 8.30
bir ankara simidi (susamlı galeta gibi düşünün baya sert bir simit)
bir sandviç
çay

ara 10.00
sade Türk kahvesi
bitter 80 cal

öğlen 12.00
1 tabak kağıt kebabı
1 kase yoğurt
5-6 kaşık bulgur pilavı
1 kase mercimek çorbası
2 dilim b.ekmek

ara yok

akşam 18.30
1 kase mercimek çorbası
6-7 kaşık pirinç pilavı
5-6 tane mini kornişon

spor yok

su 2 lt

dünkü menüm

kahvaltı 8.30
bir ankara simidi (susamlı galeta gibi düşünün baya sert bir simit)
bir sandviç
çay

ara 10.00
sade Türk kahvesi
bitter 80 cal

öğlen 12.00
1 tabak kağıt kebabı
1 kase yoğurt
5-6 kaşık bulgur pilavı
1 kase mercimek çorbası
2 dilim b.ekmek

ara yok

akşam 18.30
1 kase mercimek çorbası
6-7 kaşık pirinç pilavı
5-6 tane mini kornişon

spor yok

su 2 lt

diyet menüsü değil sanırım :(

Çok üzüldüm bak şimdi 😯benden gidecek kilo seni de mutlu etmeyecek mi😔

Hipoglisemi teshisinden beri böyle durum, yoksa önceden o kadar vahimdi ki durum, tembelin teki olmuştum

Yukseklisans finallerine geldi, alzamier olduğumu düşündüm ne bellekte bir bilgi kalıyor ne baş o yastıktan kalkiyordu. Acil müdahale edilmesi gerekti. Ben o dönem daha kötü bir hastaliga yakalamdigimi düşündüm. Vücudum oturur vaziyette bile kendini kaldiramiyordu. Çok kötüydü. Zaten şeker yükleme testinde her şey ortaya çıktı. Yuklemeden 2 saat sonra sekerim 70in altına düşmüş.
Sen karataycisin. Ben araştırdım sık beslenme bu hastalığı kalıcı düzeltmiyor .biraz kilom dengeye gelse, ilacı kullanmadigimda nasıl oluyorum deneyecem. Ama okul bitince tabi

😂😂😂😂😂her gün bize yeni yürüyüş konseptleri sunuyorsun

Gerçekten çok güzelmiş, hayran kaldım 😍😍

şeker yüklemesi bana da yapılmıştı, şeker düşünce çok fena gözlerim karardı ve bayılacaktım
sonucunda bir süre ilaç kullandım, zayıfladım ve kendime geldim, şuan ilacı bıraktım
kesinlikle karbonhidratı doğal olanından ve sınırlı almak gerekiyor, yağdan ve proteinden zengin beslenince şekerim oynamıyor ve uzun süre açlığa daha dayanıklı oluyorum ama yine gün içinde basit ve kötü karbonhidrat alırsam şekerim dalgalanıyor

ramazanda sahurda yumurta+yulaf+yoğurt+peynir+zeytin+fındık+badem+ceviz tarzı beslenme planlıyorum bakalım nasıl olacak

Akşam yatmadan 1 cevizi kırıp kupama ıslatıyorım. Sabah suyunu içip,kahvaltı ile de cevizi yiyorum..

Başta bağırsaklara, troide,cilt sorunlarına, kolesterolü olanlara iyi geliyor ve yağ yakıyor.
1 cevizle birçok güzellik yakalıyorum🌸🌸🌸

bunu bende denemek istiyorum
hatta şuan cevizi suya koyayım akşam içerim :halay:

Öyle Allah'a emanet bir menü :KK14:

bugün telafi edersiniz biliyorum:KK9:
yerken k.hidrattaları daha az proteinleri daha çok almaya bakın, değişimleri menüdekilere göre kendinizce yapın
ekmeğe elinizi sürmeyin onun yerine bulgur daha güzel bir seçenek mesela bunun gibi, başaracağınıza eminim, bir adım atın yeter inanın gerisi geliyor :KK19:

Back