Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Bugün ki menüm yine cisli ama az cisli

Sabah

yarım ekmek kaşarlı tost Tere 3 zeytin

Öğle Türk kahve

Ara yeşil çay

Akşam

Çorba salata

Ara çay 3 dilim baklava

Ama bugün sporum çok güzel

2 saat yürüyüş 12000 adım

30 dakika yer hareketleri

Su 2 litre

Tibetin gençlik pınariydi yanlış hatırlamıyorsam kitabın adı. Ay keşke yapaibilsem ama ben diyet için bile anca içimde istek bulmuş bir kadınım 4 yıl şişko gezdim bana mısın demedim.
Diyete baslama isteğini tebrik ediyorum canım inşallah bu siskoluktan kurtulalım ben yapacam bu Tibet hareketlerini eğer vasutse beraber yapalım başlangıcı ne dersin

Menüm
8.30
1 litre limonlu su
Bir kupa filtre kahve

Kahvaltı 11.00
1haşlanmış yumurta
1dilim tambuğday
2 bardsk siyah çay

Ara öğün 14.00
Limonlu yeşil çay
10 tane çilek

Akşam 17.00
Bir porsiyon iskender
Çoban salata

60 ip atlamak
20 dk spor hareket
Yarım saat yürüyüş
3.lt su

Öğleden sonra dışarıdaydım o yüzden dışarda yemek zorunda kaldım ama bin pişman oldum midem çok fena

tibet hareketlerini ne zamandir yapiyosun canim,yararini gördünmü
Dün 2.haftaya girdim ve 3 ten 5 e yükseldim.. Bu hareketlerin şekillendirmeye faydası olduğunun yanısıra enerji verme ve iştah azaltma özelliği var canım ve evet faydasını görüyorum☺

Akşamı çok geç yemişsin canım.. Akşam 9 çok geç. En geç 7 olsun ama 9 olmasın.. Dikkat et olur mu

Ellssa ben de Tibet hareketlerini çok merak ediyorum ve ise yarıyor mu gerçekten hareketleri de tarif edersen ben de baslayacam
Tavsiye ederim balım.. Netten de bakabilirsin hareketlere.. Toplam 5 hareket ve 3 tekrarla başlıyor. Her hafta 2 şer yükseltiliyor sayı. 21 de sabitleniyor. Tek gün unutma hakkı var.. 2 gün unutursan hareketi yapmayı, en başa dönüyosun. Yani 3 tekrara
Alabilirsem resim atayım..

İnternetten bakarım canım ama arkadaşların da aklına yatarsa belki yapmak isterler

İskendere kadar çok iyi gidiyordu halbuki

O 6 saatte pis yağlar yanıyor işte.. Sen ona uzun zaman mı diyosun.. Bir de akşamdan diğer güne kadar olan saate ne dersin akşamı 19:00 da sonlandırıyorum.. Diğer gün de 12:30 da yiyorum.. Aradaki fark 17,5 saat.. İşte asıl yağlar bu 17,5 saatte yanıyor.

Ah o baklavalar :)
ben geçen haftayı deli gibi tatlı diye dolanarak geçirdim ama bu hafta adet olmama rağmen hiç tatlı yemek istemiyorum
Tatlı hariç iyi bir menü canım hatta sanki biraz protein eksik gibi. Bence sabah için biraz protein icekli besin ekleyebilirsin akşam da salata yanına yine protein ve akşama doğru ara öğün yaparsan akşam kaçamakları olmaz.
Diyetisyenimin ağzından yazıyorum bu arada :)

Haklı olabilirsin canım ama toplamda 40dk sabah 40dk akşam oldu. Çok mu sence yine de? Bilemedim?
Çok değil tabii ben beden egitimciyim ama sabah akşam için erken diyorum kendim için
Sporla xayiflamak diye bir gerçek var. Ama hayatının sonuna kadar bu tempoda spor yapamazsın ve spora alistirirsan ( ben diyet yapmayı bilmezdim spor hayatımda olduğu için hastalanınca areketsizlikten kilo aldım mesela )sonrasında kilo vermek zor olur. Sporla değilde diyetle zayıflamak daha önemli sporu şekillenip dikilasmak için kullanmak lazım

Ben tibet felsefesi yerine İslam felsefesini tercih ederim zira peygamber efendimizin (sav) sünnetine uygun beslenirsek en sağlıklı beslenmeyi uygulamış oluruz.. Şu an benim yaptığım proğram da sünnet ışığında yapılan bir beslenme proğramı..
Bu ışıkta beslenen büyüklerimiz de öğün sayısı ile ilgili; hayvanlar 3 öğün, mü'minler 2 öğün, sıddıklar tek öğün yer demişlerdir...

Teşekkür ederim detaylı anlatımın için. Ben normalde işe gidip gelirken hızlı tempoda 25 er dk yürüyorum yani 50dk toplam. Eskiden hayatımda da hep spor vardı yüzmeye giderdim, fitness yapardım ama son 4 yılda bebekle hepten bıraktım. Şimdi bu diyetle beraber spora da tekrar dönmek istiyorum o yüzden sporla vermek zarali olmaz diye düşündüm ama sana da sormak isterim sonrasında da hayatımda spor hep olacak olsa da bu kadar yapmam yanlış mı?

Mmm harika.. Bu tarif bana da uyar.. Yaparım arada..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…