az az yemişsin çeşit çok olmuş benim de tercihim genelde böyle oluyor:)İyi akşamlar kızlar ben de menümü paylaşayım
8.00
1 haşlanmış yumurta,1 wasa,5 zeytin,1 TK tahin pekmez
10.30
1 küçük muz,1 bardak ayran
13.30
1 kase brokoli çorbası,1 dilim tam buğday ekmeği, çok az kuzu ciğer belki 2 kaşık kadar
15.00
1 bardak protein süt
18.30
3 kaşık basmati pirinç pilavı,2 köfte büyüklüğünde kuzu eti,3 kaşık mantar sote,salata
Su 3 litre, şu an için spor yok
Gece uyu ama sabah erken kalk canım uyumamak daha büyük sıkıntı gün içinde uyumak istersin benceselam kızlar, bu sabah 84.7 çıktım çok mutluyum. uzun zamandır 85'in altını görememiştim. muhtemelen bi dalgalanma gününde böyle düşük çıktı ama olsundu
son zamanlarda çok yorgun hissediyorum ve uykudan uyanmak çok zor geliyor. buraya yazdığım menülere bakınca çok çok az su içtiğimi fark ettim. o yüzden bu hafta suyu artırmaya ve biraz daha hareketli olmaya odaklanmaya karar verdim.
tabi bir de uykumu düzene sokmam lazım. gecem gündüzüm tersine döndü. eğer dayanabilirsem bu gece uyumayıp yarın erken uyumayı hedefliyorum. bir şekilde düzene sokmam lazım.
yorgunlukla ilgili sizin de önerileriniz varsa öğrenmeyi çok isterim. artık hayat kalitem düşüyor bu yüzden
Bugün biraz boyle oldu canım diyestisyenin önerisine uyum saglayamadim ama ne yapalım artık olduğu kadaraz az yemişsin çeşit çok olmuş benim de tercihim genelde böyle oluyor:)
Ben denemiştim canım gayet güzel oluyor eline sağlıkpazar diyet yulaflı kurabiye yaptım. çok da güzel oldu. aşağıdaki linkten tarifi aldım malzemeleri biraz değiştirerek tarifteki şekilde pişirdim. Şöyle ki biraz çok olsun diye miktarları artırdım bir de kuş üzümünü çilekle değiştirdim. son kertede benim malzeme listem şöyle oldu.
2 yumurta akı 2adet muz 8adet hurma 6 çilek 12 kırılmış ceviz 2 çay kaşığı kabartma tozu 2su bardağı yulaf ezmesi (bir kısmını rondoda un haline getirdim)
21 adet topçuk oluşturdum ortalama birinin kalorisi 34-40 kalori arasında ediyor gibi. sağlıklı alternatif tatlar arıyorsanız tavsiye ederim.
vucudun dinlendigi saatler gece saatleri. onun disinda uyursan boyle olur tabi. hicbir sebebin yoksa gece uykunu ihmal etme. ben yatiya gelen misafirlerin yatagini 11-12 gibi kurarim. sabahlamamak icin. bizimkiler sever oyle sabahlara kadar oturmayi ama ben gece 12 den sonra yattim mi kendime gelemiyorum. butun gun yorgun halsiz hatta basagrisiyla geciyor. sabah uyuma aksama dogru yorgun dusersin yatarsin. bak ertesi gun nasil uyaniyorsun.sabah 8 9 gibi uyuyup akşamüstü 4 5 gibi uyanıyorum. uyandıktan sonra çıkıp mahallede dolanıyorum genelde.
son 2 haftadır yorgun hissediyorum. ondan önce erken yatıp erken kalkıyordum. yorgunluk gelmeye başlayınca sabahları kalkamaz oldum, öğlene kadar sonra da akşama kadar yatıyordum. sonra gece de uykum olmadığı için ayakta oluyorum ama yine enerjisiz bir şekilde.
doktora da gittim ama bir şeyin yok değerlerin normal dedi. anlamadım neden böyle oldu.
Geceleri uyumamanin bir sebebi var mı canım? Vücudunun dengesi şaşmış gibi. Bedenimizin gece uykularina ihtiyacı var gerekli dincligi sağlayabilmesi için
Gece uyu ama sabah erken kalk canım uyumamak daha büyük sıkıntı gün içinde uyumak istersin bence
Yaşam kalitesi su ve egzersizle artar tabii ama kan değerlerinde eksiklikler de bazen uykuya Neden olabiliyor
bu durum erken yatıp erken kalktığım dönemde başladı, düzenim ondan sonra yine bozuldu diyorum yavucudun dinlendigi saatler gece saatleri. onun disinda uyursan boyle olur tabi. hicbir sebebin yoksa gece uykunu ihmal etme. ben yatiya gelen misafirlerin yatagini 11-12 gibi kurarim. sabahlamamak icin. bizimkiler sever oyle sabahlara kadar oturmayi ama ben gece 12 den sonra yattim mi kendime gelemiyorum. butun gun yorgun halsiz hatta basagrisiyla geciyor. sabah uyuma aksama dogru yorgun dusersin yatarsin. bak ertesi gun nasil uyaniyorsun.
halsizliginin sebebi belli. uykun duzene girerse rahatlayacaksin. insallah bu durum duzelirbu durum erken yatıp erken kalktığım dönemde başladı, düzenim ondan sonra yine bozuldu diyorum ya
Yaşlanıyorum heralde eskiden bende geceleri oturup gündüz de hiç uyku aramazdım ama artık uykusuz kalsam hastalaniyorumbebekken bile sabah ezanına kadar uyumazmışım. annem neler yapmış etmiş düzen tutturamamış bana. gececiyim. normal bi düzen tutturmak benim için aşırı zor bir şey. erken uyumak için ekstra şeyler yapmak zorunda kalıyorum. aslında bünyem buna alışkın yani ama son zamanlarda farklı bi şey yaşıyorum, ilk defa başıma geliyor anlamadım. depresyonda da değilim. susuzluğa bağladım bu yüzden.
kalkabilsem zaten sorun kalmayacak :) yine aynı şey olacak uyursam. o nedenle bu gece hiç uyumayıp yarın erken yatıcam. gün içinde beni oyalicak plan yaptım evde olmazsam uykum da gelmez. alışkınım.
Yaşlanıyorum heralde eskiden bende geceleri oturup gündüz de hiç uyku aramazdım ama artık uykusuz kalsam hastalaniyorumpsikiyatrimi bakar acaba uyku duzensizligini çözmelisin canım uykuda daha çok kilo veriliyor çünkü
Kilomuz aynıymış senle.selam kızlar, bu sabah 84.7 çıktım çok mutluyum. uzun zamandır 85'in altını görememiştim. muhtemelen bi dalgalanma gününde böyle düşük çıktı ama olsundu
son zamanlarda çok yorgun hissediyorum ve uykudan uyanmak çok zor geliyor. buraya yazdığım menülere bakınca çok çok az su içtiğimi fark ettim. o yüzden bu hafta suyu artırmaya ve biraz daha hareketli olmaya odaklanmaya karar verdim.
tabi bir de uykumu düzene sokmam lazım. gecem gündüzüm tersine döndü. eğer dayanabilirsem bu gece uyumayıp yarın erken uyumayı hedefliyorum. bir şekilde düzene sokmam lazım.
yorgunlukla ilgili sizin de önerileriniz varsa öğrenmeyi çok isterim. artık hayat kalitem düşüyor bu yüzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?