Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

dosbacım bende nöbtten geldim ve kendimi haiflemiş hissediyorum:)) ama tartılmıycam cumaya tartıda şaşırtıcı güzel bir sonuc diliyorum hepimiseeehihoyyyt

Ne güzel, şimdi iyice dinlenirsin :)))

Kızlar, ben tarihleri karıştırmışım. Benim diyetisyen bu hafta izinde. Haftaya pazartesi gideceğim. Offf. Kontrol edilmeden bir hafta diyet yapacağım. Bu hafta benim için riskli. Kaçamak yapmasam bari..

Günaydın kızlar.

Dün dışarıdaydım, akşam gelemedim. Neler yaptım yazacağım birazdan.

Uyku: 7 saat (7.5 da olabilir, unuttum şimdi) + 1 saat gündüz uykusu

Sabah: 2 d. ekmek, 2 d. peynir, domates, salatalık
Ara: 1 porsiyon malta eriği
Öğle: 3 porsiyon tavuk, 1 d. ekmek, salata, 1 b. süt
Ara: 2 d. ekmek, 1 d. peynir
Akşam: Barbunya yemeği, 1 d. ekmek, salata, 1 b. süt
(Barbunyanın yanında protein almadım öğle yemeğinde protein fazlam vardı diye)
Ara: 2 porsiyon malta eriği

Yemek yanlışlarım: Kahvaltıyı yarım saat geç yaptım.

İçecek: 2.5-3 litre su, 1 bardak çubuk tarçınlı yeşil çay.

Spor: 55 dakika yürüyüş. Çok hızlı değildi ama hiç yoktan iyidir.

Günaydın kızlar, şöyle ballı yağlı, kuş sütlü, simitli, poaçalı kahvaltımı yapıp geleyim ben kafamçokkarıştı sempatiksalakcinni

hahah afiyet olsun canıım :))

dogu tarafındanlar mı canım?? bizde malatyalıyız ve malatyaya her gittiğimizde hepımız 2-3 kılo alıp gelıyorz o yuzden hıc gıtmek ıstemıyorum. hem cooook guzel yemekler hem cok kılo yapcak yemekler. (

hahah hepımızınkide yağlı ballı yemısız kaydirigubbakcemile3
bende menemen yediim :))
hepımıze afıyet olsuuun :))

kahvaltı menüm
1.5 dilim ekmek
1 haşlanmış yumurta4 zeytin az peynir ve domates salatalık
şimdide çay keyfi...

afiyet olsun canıım ben yumurtayı seviyorum hafta ıcınde de ya :))
dosbacım bende nöbtten geldim ve kendimi haiflemiş hissediyorum:)) ama tartılmıycam cumaya tartıda şaşırtıcı güzel bir sonuc diliyorum hepimiseeehihoyyyt
aynı dilekleri paylaşıyorum canım...
bu hafta hem yürüyüşüme hem diyetime çok dikkat edeceğim

kızlaaar belkı bu hafta hepımız cok guzel verebılırız inşallah yaa ugrasalım kaçamak yooook :)))

Kızlar, eşimle çıkmaya karar verdik, herhalde dışarıda balık yerim. Görüşürüz...

kontrol eden bak burda kaç kısı var nac kaçamak yookk !! :))

Dün gece de 6 saat uyudum. Bugün yine gündüz de uyuyabilirim.

Kaldığım yerden okumaya devam edeyim.

Canım benim hipotiroid olan arkadaşım var. Onunla çok araştırdık. ıngilizce siteleri falan bile okuduk. Ben senin zor kilo verme sebebinin şunlar olduğunu düşünüyorum:

1- TSH değerin çok büyük ihtimalle 1.5'un üstünde. Türk doktoralarının çoğu (Özata soyisimli bir doktor var o ve birkaçı dışında) TSH 4'ün altındaysa problem yok, iyileştin, kilo vermende bir sıkıntı yaratmıyor artık falan diyorlar. Ama bu Özatat ve birkaç tane daha doktor diyor ki "hipotiroid olan bir insanın normal insanlar gibi kilo verebilmesi için TSH'ının 1 veya 1.5'un altında olması lazım. ılaç dozu buna göre düzenlenmeli"

Bence senin TSH'in 1.5'un üstünde. Arkadaşımın yaptığı gibi doktoruna psikolojik baskı yapıp ilaç miktarını TSH değerin 1.5'un altına düşecek şekilde düzenlettirmen lazım.

2- TSH değeri 1.5'un altında olsa bile bazı insanlar yine de kilo veremiyorsa, içinde sadece tek tip hormon olan ilaç yerine, hem T3, hem T4 olan bir ilaç olan bit..on gibi ilaçlar alınması çok faydalı oluyormuş. Yine birçok Türk doktoru bu öyle bir fark yaratmaz, öteki ilaçla aynı etki olur diyor ama bunun tersine inanan doktorlar da var. O yüzden doktoruna yine psikolojik baskı yapıp içinde hem T3 hem T4 olan bir ilaç yazdırırsan çok faydasını görürsün.

Benim arkadaşım bu iki dediğim şeyi yapıp kısa süre içinde 10 kilo verdi, bir daha da almadı. Bunları yaptığında da kilo veremeseydi selenyum takviyesi almaya başlayacaktı. Bir iki gün aldı sadece. Birkaç ayda bir bir-iki hafta kullanıp bırakacaktı. Ama dediğim gibi buna ihtiyaç kalmadığı için onu kullanmaya devam etmedi.

arkadaşlar aranızda monti diyetini yapan ya da bilgisi olan var mı?benim biraz dikkatimi çekiyor da. ve inceliyorum yavas yavas..ama biraz karışıkg eldi..pek bişiy anlayamadım henüz..

Canım bence çok çok az yeni şey al. Yoksa bilinçaltımız diyormuş ki "Büyük kıyafetler alıyorum, demek zayıflamayacağım." Aynı şekilde zayıflayınca eski bol kıyafetler dolapta durmaya devam ederse de şöyle diyormuş "Bu büyük kıyafetler dolapta durduğuna göre ben yine şişmanlayacağım. Tamam beklentiyi karşılayayım ve şişmanlayayım" Böyle olunca diyet yapsak spor yapsak bile kilo almaya çok yatkın oluyormuşuz.

Canım sen bilsen ki bir ay içinde 6 kilo vereceksin, buna gerçekten inansan, gidip de şu anki kilonla alışveriş yapar mısın? Ama sen şimdi gidip 2 pantalon, 3 bluz aldın mı bilinçaltın diyecek ki "Ben çok güzel zayıflayacak olsam, bunları almazdım. Demek ben fazla zayıflamayacağım. Demek bu kıyafetler benim üstüme bir süre daha olacak. Tamam öyle olacak o zaman"

Ama seni de anlıyorum. Ben de çok sıkıntı yaşıyordum aynı şeyleri giymekten. Ama gidip kot almamıştım. Belinde yan kısımlarda lastikli bir yapısı olan bir pantolon almıştım. Çok dar olacak şekilde bir beden alıyordum. Sonra onu uzun süre giyip iyice bollaşınca bir alt bedene geçiyordum. Bu şekilde 3 pantolon aldım gittikçe ufalan bedenlerde. Ondan sonra da eski kotlarımı giymeye başladım. Bu arada bollaşan pantolonları hemen elden çıkardım. Bak bir tanesi dolapta kaldı. ıyi oldu hatırladığım, onu da elden çıkartayım.

Bir kitaptan okumuştum bunları. ısmi "Tek şişman beynimiz" Çok güzel bir kitap. Vaktim olsa 2. kez okuyacağım. Çok uzun yazdım ama bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum canım.

Yaa ben böyle bir yerde yaşamak istiyorum. Arada şehre gelmek istiyorum. Çok mu hayal kuruyorum? Aslında biz istedikten sonra herşey mümkün.

kızlaaaaaarrr 85,9 u gordum :))

Tebriklerrr! Bak iyi ki kaçamak yapmamışsın canım. 700 gr vermişsin Cuma'dan beri. Çok sevindim. Aman bozma canım.

Günaydın kızlar, şöyle ballı yağlı, kuş sütlü, simitli, poaçalı kahvaltımı yapıp geleyim ben kafamçokkarıştı sempatiksalakcinni

Kızlar, ben tarihleri karıştırmışım. Benim diyetisyen bu hafta izinde. Haftaya pazartesi gideceğim. Offf. Kontrol edilmeden bir hafta diyet yapacağım. Bu hafta benim için riskli. Kaçamak yapmasam bari..

Güldürdün beni nac.cığım :)) Afiyet olsun kahvaltın :)

Canım madem bu kiloya 70'lerden indin, ticker'ını da öyle yapsana, şanın yürüsün :) Ne güzel vermişsin bugüne kadar. Tebrik ediyorum

Kaçamak yapmazsın sen. Ben sana güzeniyorum. Hiç bahane arama canım :)

Son düzenleme:
kızlar hava çok yağmurlu sinemaya karar verdim umarım dışarda fazla kaçırmam

Hangi filme gittin şekerim?

Afiyet olsun cnaım :))))

Şaşırtıcı ama Eskişehirliler, İzmirde yaşıyorlar. Ama kayınpederin beslenme alışkanlığı böyle...
Valla hayatım, ne olur beni denetleyin (((((

kızlaaaaaarrr 85,9 u gordum :))

Tebriklerrrrrrrrr

Canım, tickerımı foruma katıldığım zamanki kiloma göre hazırladım :))))

Canım, seni utandırdım ((((( Kaçamak yaptım. Aşağı yazacağım. Kaçamağımın boyutlarını yorumlar mısın?

Kaçamaklarımı Yorumlayın​

• Kalhvaltıdan sonra yapmam yemem gereken 1 meyve ve 1 süt yerine 1 dilim ekmek ve bir yumurta yedim.

• Öğle yemeğinde dışarıdaydık, balık yiyelim dedik. Eşim kalamar söyledi. 3 halka kalamar yedim, ama etrafındaki galeta ununu iyice ayıkladım, yanında mısır ekmeği yedim. 3 dilim yemişimdir.Tabi balık da yedim. Düşünün öyle bi patladım ki güzelim levreğin yarısını bitirebildim.

Şimdi de mide fesadı geçiriyorum. Offfff. Öğleden sonraki aralarımı da aypmadım. Yemem gereken 1 meyve ve içmem gereken 1 süt var. Saat 19 oluyor ve akşam yemeği yemem lazım ama çatlayacağım.

Acaba, 19.30 gibi bir enginarla bir ayran içip günü kapasam mı? Ekmek kesinlikle yemeyeceğim. Günde 4 dilim ekmeğim var diyetime göre.

Çok utanıyorum ((((

Bugün ne 2 porsiyon kalsiyum ne de 2 porsiyon meyvemi yedim. Tam bir fiyasko.
Allahtan suyumu güzel içtim. 2,5 lt olmuştur.

Son düzenleme:
taylor canım bilgilendirdiğin için saol...zaten dr. bana hiç ilaç vermeyecekti ama ben zayıflayamıyorum deyince verdi.. sonra diyetisyenle zorda olsa verdim ama bende bi ara 76.9u görmüştüm yani 10kg üzerini verdim ve geri aldım hala ilaç kullanıyorum
evet zor veriyorum ama irademde zayıf bunu biliyorum (

nac canım robin hood a gittik fena değildi eşim beğendi ama bana göre konu yavaş işlendi :))
senin gününe gelince aman aman bi hat yok bence... sadece 1 günlük kaçamak... ve ben diyetisyene giderken kaçamak yaptığım hafta daha ii veriyordum böle programla kendini:))

bana gelince evet iradem zayıf kaçamaklarımı anlatmıyorum
alışveriş yapınca aşırı bi mutluluk ve gevşeme ile gafil avlandım :)) sormayın çok yedim ( shocuma söz verdim tartılamıyorum da :))

Canım niye üzüldün anlamadım. Benim diyetisyen öğünlerin yerini değiştirebileceğimi söyledi. "Kalhvaltıdan sonra yapmam yemem gereken 1 meyve ve 1 süt yerine 1 dilim ekmek ve bir yumurta yedim" demişsin. O zaman 1 meyve ve 1 sütü sonraki bir zamanda tüketirsin, ekmeği ve yumurtayı da ileriki bir zamanda yemen gereken ekmek ve proteinden düşersin, o kadar. Bunda kötü birşey göremedim ben.

Mısır ekmekleri ufak oluyor genelde. Kaç dilim ekmeğe denk geliyordu? 3'se çok olmuş. Ama onları da daha sonra yiyeceğin ekmeklerden düşebiliyorsan sorun yok. Düşemediğin kısmı kaçamak oluyor. Kalamar'a neden üzüldün ki? Zaten dışını sıyırmışsın ve balığını yiyememişsin. Balık gibi düşünülebilir dışı da olmadığına göre. Hiç üzülme canım. Salata da yediysen bence büyük bir sorun yok. En fazla ekmek fazlan olmuş o kadar.

Eksik meyveni ve sütünü tamamla istersen canım hala tamamlamadıysan.

Dosbacım bence TSH'ın hala 1-1.5'un altında değilse, hiç bünyeni veya iradesizliğini suçlama. Bence doktorun senin TSH'ın 4'ün altında diye iyi diyordur. Ama dediğim gibi 1.5'un altında değilse yeterince az sayılmıyormuş, daha düşürülmesi lazımmış. Bence 1.5'u tutturdun mu ve hem T3 hem T4 içeren bir ilaç aldın mı 10'da verirsin 20'de artık ne kadar vermeye ihtiyacın varsa. Hayırlısı olsun canım.

İrade zayıflığı hepimizde var. İradesi çok sağlam adamın takıma falan ihtiyacı olmaz zaten. Neyse ki takım var da bizi motive ediyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…