• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

ben geldiiim :)
bugun herkes yogundu anlasılan :)

kahvaltım:
1/2 dilim ekmek 1kk kadar peynir sogus
evden nasıl cıktıgımı bılemedım gec kalmıstım...

ara öğün 1 ceviz

öğlen:
1 su bardagı kadar yogurt
4 y.k. sebze yemegi
2 kepce corba

ara öğün: 5 adet altın başak

akşam:
2 kepce corba
1 orta boy karnıyarık
2 bardak ayran
1/2dilim ekmek.

araöğün: 3 ceviz

1 saat tempolu yurudum :)

galiba bugunde pasta boreklere karsı basarılı oldum :)

gunu boylelıkle bıtırdım şükür...

tanısmadıgım arkadaşlar var birlikte olcaz galiba :)) kalabalık olmak guzel olur tabi moral acısından :)

nac gozun aynı istanbulda ne guzel gezılır sımdı ahh ah :))

kızlar merhaba sizide üzeceğimi biliyorum ama bir süre yine takımdan ayrı kalmam gerekiyor bazı sıkıntılarım boy göstermeye başladı ve kendimi hiç birşeye veremiyorum ağlayacam ağalaymıyorum falan bahardanmı derseniz değil ama şu iki haftadır çok bunaldımmm nefes alamıyorum çözecem en kısa ZAmanda ama burdan biraz ayrı kalmaya karar verdim gelir merhaba falan derim ama hiç diyet kilo düşünücek durumda değilim sadece bir yol çizmeye çalışıyorum engellerimi yıkmam gerekiyor oyüzden sakin bir kafaya ihtiyacım var bakalım becerebilecekmiyimmm özür diliyorum ama olmuyor kendimi buraya veremiyorum sizede yalandan diyetteyim demek doğru olmuyor kusura bakmayın

birde ne oldu diye sormazsanız sevinirim anlatamıyacak kadar yoğun duygular yaşıyorum patlaması gereken noktaya yaklaşıyorum oyüzden sakinleşmem lazım

kızlar merhaba sizide üzeceğimi biliyorum ama bir süre yine takımdan ayrı kalmam gerekiyor bazı sıkıntılarım boy göstermeye başladı ve kendimi hiç birşeye veremiyorum ağlayacam ağalaymıyorum falan bahardanmı derseniz değil ama şu iki haftadır çok bunaldımmm nefes alamıyorum çözecem en kısa ZAmanda ama burdan biraz ayrı kalmaya karar verdim gelir merhaba falan derim ama hiç diyet kilo düşünücek durumda değilim sadece bir yol çizmeye çalışıyorum engellerimi yıkmam gerekiyor oyüzden sakin bir kafaya ihtiyacım var bakalım becerebilecekmiyimmm özür diliyorum ama olmuyor kendimi buraya veremiyorum sizede yalandan diyetteyim demek doğru olmuyor kusura bakmayın

birde ne oldu diye sormazsanız sevinirim anlatamıyacak kadar yoğun duygular yaşıyorum patlaması gereken noktaya yaklaşıyorum oyüzden sakinleşmem lazım

Canım biz hepimiz seni çok seviyoruz. Canın çekerse havadan sudan konuşmak için de olsa arada gelirsen çok sevinirim kendi adıma. Sen söylemiştin bana, herşey bizim elimizde, herşey duruma nasıl baktığımızla alakalı diye. Çok öpüyorum ve sevgiyle kucaklıyorum canım.

Kızlar, babamlayız :)) Öğle yemeğimi yazmaya geldim: arada 2 incir, 1 ceviz.
Öğlen 1 enginar, 1 kaşık kabak, 2 kaşık pilav
Kaçıyorum
Öptüm

Gözün aydın canım. Afiyet olsun.

teyzeler benim canım teyzem gelmişti ama ditti

buda muhteşem dörtlü

Ben sizin kardeş olduğunuzu bilmiyordum veya biliyorduysam da unutmuşum. Hepiniz çok güzel ve tatlısın maşallah. Allah nazardan saklasın :nazar:

kızlar benim hiçbişi yiyesim yok canım birşey istemiyor ama yemem de gerek biliyorum ama midem bulanıyor yemek deyince napacağım ya az önce de birkaç lıyafetimi denedim hepsi minik geldi ya t shirt diye giydiklerim badi gibi olmuş çok moralim bozuldu çok

Canım dert etme şişkinlik vardır. Bu sıralar herkeste var. Canın birşey istemiyorsa bile birşeyler ye veya en azından süt falan iç. Metabolizman yavaşlamasın.

merhaba kizlar nasilsiniz bakalim ben isleri bayagi bitirdim siz neler yaptiniz canim kardesim resimleri eklemis evet bu benim iste kilom ayni birazdan pilatese gidecem gellince girebilirsem görüsürüz kendinize iyi bakin

Maşallah ikiniz de çok güzel görünüyorsunuz. Hiç fazla kilolu değilsiniz. Bence ikiniz de normal kategorisindesiniz. Karamanlim senin boyun kaç? Bir de sen zayıflıyorsun madem neden listeye katılmıyorsun canım?

Elacım, iyi dileğin için çok teşekkür ediyorum )))
Nurcum, fotar çok güzel, cep telefonundan tam iyi inceleyemedim, karamanlıcım, seni de bekliyoruz ))
Ethoscum, bozma moralini, gidecek bu kilolar
Dosbikim, hiçbirşey sağlığından değerli değil, iyi yapmışsın bırakmakla

Kızlar, babamla hala geziyoruz, eve geldiğimizde geç olabilir, sizi belki göremem. ıyi geceler, güzel rüyalar.

Yediklerimi yazayım: ara yemeğim olmadı. Akşam da ekmeği fazla kaçırdım ((( 2 kalamak, patlıcan salatası, haydari, antep ezme yedim.

Canım, kalamar dışında gayet sağlıklı yemişsin. Ara da olsa iyi olurmuş. Ama baban yeni geldi, olur o kadar. Yarın toparlarsın canım. Zaten de büyük bir hatan olmamış bence.

Sabah: 2 d. ekmek, 1 d. peynir, 5 yeşil zeytin, domates, salatalık
Ara: Yarım b. süt
Öğle: 2 porsiyon tavuk, 1 d. ekmek, salata, yarım b. süt
Ara: 2 d. ekmek, 1 d. peynir, domates
Akşam: Izgara sebzeli salata, 1 d. ekmek, 1 b. süt
Ara: 2 porsiyon kivi

Spor: Yok maalesef.

Izgara sebzeli salata beni tok tutmadı. Çok karnım acıktı. Şu ana kadar birşey yemedim. Yersem yine eklerim buraya.

Düzeltme: Çok acıktım. Yarın sabaha iş yetiştirmem gerekiyor. 3 dilim ekmek, 1.5 dilim peynir yedim :(

Son düzenleme:
Kızlar York testi diye birşey varmış. Parmaktan alınan bir damla kandan ölçülüyormuş. Hiç tahmin etmediğimiz şeylere intoleransımız olabiliyormuş. Bu da bizi şişmanlatabiliyormuş.

http://www.kadinlarkulubu.com/genel-saglik-bilgileri/325399-york-testi.html

ıyi şeyler söyleyenler de var kötüleyenler de var. Ucuz birşey olsaydı hemen yaptırırdım. Ama galiba nakitte 750 TL, kredi kartına 950 TL mi 990 TL mi neymis.

ınternette biri şöyle yazmış:

Ben York Testi yaptırdım arkadaşlar. Domates,maya ve pirince karşı vücudumun tepki gösterdiği ve kilo aldığımı öğrendim...Bu yiyecekleri 2 aydır ağzıma sürmüyorum ve müthiş derecede şaşırtıcı bir şekilde 13 kilo verdim. Herkese tavsiye ederim...

Başka biri de şöyle yazmış:

Ben de bu testi yaptırdım, ancak o kadar çok şeye intoleransım çıktı ki diyeti yapmaktan vazgeçtim.
Tüm tahıllar, maya, süt ve süt ürünleri, fındık, kaju, kahve, susam, dere otu, kişniş, kimyon, dana eti, hindi eti, acı biber, havuç vs vs...
Peynir, yoğurt, süt olmadan kalsiyum almam çok zor.
Tahıllar olmadan alabileceğim karbonhidrat ise sadece patates ve pirinçten.
Test sonuçlarına göre dışarıda yemek yemem imkansız gibi birşey.
Dolayısıyla verdiğim parayı çöpe atmış sayıp hayatıma eskisi gibi devam ediyorum.
Kilo vermek için de fitness yapıyorum. 3,5 ayda yavaş yavaş 7 kilo verdim. (yediklerime pek dikkat etmeden)
13 daha verirsem tam olacak.
Hem böylece kas kütlemi de artırmış oluyorum

Başka biri de internette şöyle yazmış (link vermek yasakmış sanırım, o yüzden linki vermiyorum):

Merhabalar,
Benim adım Güler Yılmaz. Özel bir hukuk bürosunda yöneticilik yapıyorum. Bu bloğu yapmamın sebebi, hayatımı değiştiren bir testi sizinle paylaşmak.
Ben yıllardır birçok sağlık problemi olan bir kişiydim.
En önemli problemim, yıllarca diyet yapmama rağmen vermeyi başaramadığım 15 kilo fazlam ve sürekli beni rahatsız eden ve yaşamımın her bölümünde bana büyük sıkıntılar getiren “Kronik Yorgunluk” idi.
Ayrıca sol bacağımda egzema ve ciddi bağırsak problemleri (şişkinlik, gaz) yaşıyordum. Ürtiker rahatsızlığım vardı ve sürekli ilaç kullanıyordum. Yüzümde ve vücudumda sürekli olmasa da ara ara çok sıkıntı veren ödemler oluşuyordu.
Kilo sorunum için ıstanbul’da 2 ayrı diyetisyene gittim. Biri özel bir hastanede bir bayandı. 3 ay sonunda 8 kilo vermeyi başardım. Ancak yaz tatiline çıkınca diyeti bozdum ve bu kiloları aynen geri aldım. Bunun sebebi, şekere karşı aşırı bir istek duymam, pasta, çikolata görünce kendimi tutamamam oldu.
Bu kilo alma beni psikolojik olarak çok yıprattı. Kendime güvenimi çok kaybettim. Neyse, kendimi toparlayıp ocak ayında Nişantaşı’nda şu ünlü diyetisyenlerden birine gittim. ! ayda ciddi paralar ödeyerek 5 kilo verdim. Ancak 4 ay sonra bu kiloyu da geri aldım.
Diğer hastalıklarım için kaç tane doktora gittiğimi ve kaç test yaptığıöı hiç yazmıyorum, ama sanırım doktor 20’yi aşmıştır. Özellikle son doktoruma yaklaşık 5 sene gittim ve bana son derece pahalı birçok test yaptırdı.
Bu arada bu diyetler bünyemi daha da yordu ve egzemam çok arttı. Bağırsak problemleri ise artık dayanılmayacak hale geldi. Eski kilom ile aynı olmama rağmen yüzümdeki ödem sebebiyle, tüm arkadaşlarım ne kadar kilo almışsın diyorlardı.

VE HAYATIM DEĞıŞTı…
Mayıs 2009 tarihinde bir eğitim için ıngiltere’ye gittim. Burada bir ıngiliz arkadaşım bana bir gıda intöleransı testi tavsiye etti. Kendisinin de benzer problemler yaşadığını ve bu testi yaptırarak düzeldiğini söyledi.
Hemen beni yakındaki bir eczane’ye götürdü. Burada York Testi denilen bir test yaptırdım. Aslında testi yaptırmadım. Sedece parmağımdan bir damla kan aldılar. Sonra Yorktest şirketini aradım. Bana Türkiye’de şirketleri olduğunu sonuçlarımı oradan alabileceğimi söylediler.
Döndükten 1 hafta sonra beni Yorktest Türkiye’den arayıp sonuçlarımın çoktığını söylediler.
Hemen heyecanla sonuçlarımı aldım. Ayrıca Yorktest’in ücretsiz Diyetisyen hizmetin verdiği için Nişantaşında bir Diyetisyen’e yönlendim.
Sonuçlarımda Yumurta’ya ve Maya’ya intöleransım olduğu çıkmıştı. Diyetisyen hanım dişimi sıkmamı ve kesinlikle 2 ay süre ile içinde yumurta ve maya olan hiçbir şey yemememi söyledi. O kadar büyük sıkıntılar içindeydim ki bu dediğini hemen uyguladım.
Şu an bu testten itibaren 2 ay geçti. Tam tamına 17 kilo verdim. (Diyetisyenim bunun 5 kilosunun ödem 12 kilosunun yağ olduğunu söyledi), bağısak problemlerim tamamen geçti, yorgunluk diye bir şey artık hayatımda yok. Arkadaşlarım bu değişikliğe inanamıyor. Hatta 2, 3 senedir görmediğim birçok kişi beni tanıyamadı. Egzemem neredeyse tamamen geçti. Benden 1 ay sonra şirketten, bendeki değişikliği gören birçok arkadaşım da test yaptırdı. Bir kısmı verilen diyeti bozdu, ancak bozmayanla en az benim kadar olumlu gelişmeler sağladı.
Geçen gün Doktoruma gittim ve neden bunca yıldır bana bu testi önermediğini söyledim. Kendisi bu testi hiç duymadığını, eskiden piyasada bulunan bazı testlerin ise işe yaramadığını söyledi. Bendeki gelişmeye kendi de inanamadı ve hemen bu testin bilimsel altyapısını araştıracağını söyledi. Bana 2 gün içinde bir rapor attı.

Ben de bu raporu biraz geliştirdim ve benim gibi problem yaşayan birçok kişiye faydalı olur ümidiyle sizinle paylaşmak istedim.

...................................

Total IgG Elisa Test (York Testi)

YORK TESTı kandaki IgG seviyelerinin Elisa metodu ile tespiti ve analizi ile yapılan bir testtir. Şu an teknolojik ve doğruluk olarak en ileri test. Yapılan araştırmalar eski tip Elisa testlerinin sonuçlarının yanlış olduğunu ve sanıldığı gibi herkeste gıda intoleransı olmadığını, bu kişilerin ancak %60’ında pozitif sonuç alınarak gıda intoleransı olduğunu tespit edilmiştir.
York testinde çıkan sonuçlar çerçevesinde sunulan raporda ortalama 2 - 3 adet intolerans tespit edilmektedir ve sonrasında tavsiye edilen diyet hasta ve danışanlar tarafından %90’ları aşan bir oranda başarıyla uygulanmıştır.
YORK Testi'ni yaptırmış olan 2500 hasta arasında yapılan anket şu sonuçları;
%90 YORK Testi'ni kendi pozitif deneyimlerine dayanarak her zaman tavsiye ettiklerini..
%72 Bu test sonucunda sağlık durumlarının büyük ölçüde iyileştiğini...
%78 Sorunlu olarak teşhis edilmiş gıdaları zamanla tekrar beslenme planlarına dahil ettikleri zaman düzelmiş olan semptomların %90'ının tekrar geri geldiğini belirtmişlerdir.

Tekrar doğrulanabilirlik oranı (Aynı hastadan alınan başka bir kan numunesinde aynı sonucu alma oranı) %98’dir.
Ücreti (990 TL Cevap süresi 1 hafta)

nac canım ii gezmeler
babanla hasret gider

Çok teşekkür ederim cnaım :)))))))))))

ben geldiiim :)
bugun herkes yogundu anlasılan :)

kahvaltım:
1/2 dilim ekmek 1kk kadar peynir sogus
evden nasıl cıktıgımı bılemedım gec kalmıstım...

ara öğün 1 ceviz

öğlen:
1 su bardagı kadar yogurt
4 y.k. sebze yemegi
2 kepce corba

ara öğün: 5 adet altın başak

akşam:
2 kepce corba
1 orta boy karnıyarık
2 bardak ayran
1/2dilim ekmek.

araöğün: 3 ceviz

1 saat tempolu yurudum :)

galiba bugunde pasta boreklere karsı basarılı oldum :)

gunu boylelıkle bıtırdım şükür...

PAsta, böreğe direnç gösterdiğin için seni tebrik ediyorum canım :))))) Beslenmen de çok güzel olmuş :)))

tanısmadıgım arkadaşlar var birlikte olcaz galiba :)) kalabalık olmak guzel olur tabi moral acısından :)

nac gozun aynı istanbulda ne guzel gezılır sımdı ahh ah :))

Çok sağol cnaım, bizim de planımız öyle canım :))))

Canım, sen kendine çok dikkat et, umarım kısa zamanda kafandaki meseleleri toparlarsın. Buraya sırf havadan sudan konuşmak için bile gel. Seni seviyoruz ve bekliyoruz.
Sen artık cuma bildirimleri için de kafanı yorma, ben gruptan birilerinden rica ederim.opuyorumnanaktan

Canım, kalamar dışında gayet sağlıklı yemişsin. Ara da olsa iyi olurmuş. Ama baban yeni geldi, olur o kadar. Yarın toparlarsın canım. Zaten de büyük bir hatan olmamış bence.

Çok sağol canım. Bugün öğle yemeğimi evden götürüyorum. 16 tane hindi kuşbaşı ve ekmek. Okulda salata isterim yanında ayran :)))

Sabah: 2 d. ekmek, 1 d. peynir, 5 yeşil zeytin, domates, salatalık
Ara: Yarım b. süt
Öğle: 2 porsiyon tavuk, 1 d. ekmek, salata, yarım b. süt
Ara: 2 d. ekmek, 1 d. peynir, domates
Akşam: Izgara sebzeli salata, 1 d. ekmek, 1 b. süt
Ara: 2 porsiyon kivi

Spor: Yok maalesef.

Izgara sebzeli salata beni tok tutmadı. Çok karnım acıktı. Şu ana kadar birşey yemedim. Yersem yine eklerim buraya.

Düzeltme: Çok acıktım. Yarın sabaha iş yetiştirmem gerekiyor. 3 dilim ekmek, 1.5 dilim peynir yedim :(

Canım, madem gece yoğundun, ekmek peynir yemekle çok iyi ettin. Bütün gece ayaktaydın sen o zaman. Umarım bu sabah tartılmazsın. Yorgunluk şişliği senin moralini bozmasın :)))

Kızlar, bugün hava düne göre hava çok daha güzel :)) Gökyüzünde güneş var :)
Sabah kahvaltımı yaptım, standarttı. 2 dilim ekmek, peynir ve kahve.
Hepinize bol güneşli günler :)))))

günaydınn herkese
sabah kahvaltım 1tane kaşarlı dost kepeli ekmekten 1fincan yeşil cayy

karamanlı canım ne kadar zayıflamışsın çok tatlı çıkmışsınız
bende ablamı özledimmmmm :((
cok tesekkür ederim dosbacim insallah sende ablana kavusursun ayrilmasi gercekten cok zor geldi bize insallah ankara ya geldigim zaman görüsmek isterim hers ene geliyorum aslinda
canım çıkayım diye heveslendim ama oda almış başını gitmiş kitaplar birbirine girmiş kıyafetler karışmış onları düzeltmeye koyuldum çıkamadım ki :(

hadi gözün aydın canım babanla hasret giderin bol bol

süpeeeerrrrrrrrrr :nazar: karamanlım acayip zayıflamış ben albümdeki resimlerini görmüştüm en son cidden büyük fark var çook yakışmış
cok tesekkürler baharcim o senin güzelligin ama verdigim kilolar gercekten cok belli olmus ki kimse inanamadi cok güzel birsey
Elacım, iyi dileğin için çok teşekkür ediyorum )))
Nurcum, fotar çok güzel, cep telefonundan tam iyi inceleyemedim, karamanlıcım, seni de bekliyoruz ))
Ethoscum, bozma moralini, gidecek bu kilolar
Dosbikim, hiçbirşey sağlığından değerli değil, iyi yapmışsın bırakmakla

Kızlar, babamla hala geziyoruz, eve geldiğimizde geç olabilir, sizi belki göremem. ıyi geceler, güzel rüyalar.

Yediklerimi yazayım: ara yemeğim olmadı. Akşam da ekmeği fazla kaçırdım ((( 2 kalamak, patlıcan salatası, haydari, antep ezme yedim.
sagol canim insallah bir daha ist geldigimde görüsebiliriz
Gözün aydın canım. Afiyet olsun.

Ben sizin kardeş olduğunuzu bilmiyordum veya biliyorduysam da unutmuşum. Hepiniz çok güzel ve tatlısın maşallah. Allah nazardan saklasın :nazar:

Canım dert etme şişkinlik vardır. Bu sıralar herkeste var. Canın birşey istemiyorsa bile birşeyler ye veya en azından süt falan iç. Metabolizman yavaşlamasın.

Maşallah ikiniz de çok güzel görünüyorsunuz. Hiç fazla kilolu değilsiniz. Bence ikiniz de normal kategorisindesiniz. Karamanlim senin boyun kaç? Bir de sen zayıflıyorsun madem neden listeye katılmıyorsun canım?

evet nur84 le kardesiz canim aslinda yilbasindan önce listedeydim kayinvalidem geldi 2 ay kaldi sonrada izin derken kendimi biraz toparlayim katilacagim takima boyum 166

öteki arkadaslarada günaydin melyezit canim sunu bilki bu takim her zaman senin arakanda

Son düzenleme:
selam kuziler. a.s. herkes nasıl bakem.ben idare ediyorum.kilolu kilolu. :CüvCüv: bu haftayı da düzensiz atlattıktan sonra haftaya inşallah düzenli ve saatli beslenmeyle diyet olayına tekrar dönüyorum. eyvahedigeldismile nasıl olcek bilmiyorum ama birşekilde halletmem gerekiyor çok koptum farkındayım. bu arada akapunktur için bir dr buldum metabolizma hızıma göre 4 yada 5 haftada istediğim kiloyu verebilirmişim. yalnız şöyle bir sorun var. ilk seans 120 tl. sonrakiler 60 tl. ohaoldumsmile o yüzden ne yapıyorum akapunktur ile zayıflama olayını bir kenara koyup,bi dokunuşta kilo verdiren değneyi aramaya devam ediyorum. kaydirigubbakcemile3 şaka bir yana son tartıldığımda 57 kiloydum kızlar o kadar verdiğim emek çöpe gitti. ama yılmıyorum ve mücadeleme kaldığım yerden devam ediyorum. hadi bakem kolay gelsin. olumunekankayizsmile

Gunaydinlar kahvalti da beyaz ekmek yedim maalesef 5 zeytin tereyag bal peynir baya yedim nedense sonra birsey yiyesim gelmiyor cok halsizligim de var balalim nezaman gececek

Gunaydinlar kahvalti da beyaz ekmek yedim maalesef 5 zeytin tereyag bal peynir baya yedim nedense sonra birsey yiyesim gelmiyor cok halsizligim de var balalim nezaman gececek
afiyet olsun cnm nasılsın gectimi miden çok zordur zehirlenme dikat etmek gerek ama olmuyo işteee dinlen bol boll su tüket bidee
selam kuziler. a.s. herkes nasıl bakem.ben idare ediyorum.kilolu kilolu. :CüvCüv: bu haftayı da düzensiz atlattıktan sonra haftaya inşallah düzenli ve saatli beslenmeyle diyet olayına tekrar dönüyorum. eyvahedigeldismile nasıl olcek bilmiyorum ama birşekilde halletmem gerekiyor çok koptum farkındayım. bu arada akapunktur için bir dr buldum metabolizma hızıma göre 4 yada 5 haftada istediğim kiloyu verebilirmişim. yalnız şöyle bir sorun var. ilk seans 120 tl. sonrakiler 60 tl. ohaoldumsmile o yüzden ne yapıyorum akapunktur ile zayıflama olayını bir kenara koyup,bi dokunuşta kilo verdiren değneyi aramaya devam ediyorum. kaydirigubbakcemile3 şaka bir yana son tartıldığımda 57 kiloydum kızlar o kadar verdiğim emek çöpe gitti. ama yılmıyorum ve mücadeleme kaldığım yerden devam ediyorum. hadi bakem kolay gelsin. olumunekankayizsmile
cnm verirsin kiloları hem 57 kilo çok deilki takma kafana cnmm ben 57 olsam bırakırım belkii gitmiyoo nalet olası kilolar sinir oluyommm
günaydın kızlar nasılsınız ben daha toplayamadım kendimi suratımı asıp oturuyorummm

cnm takma kafanaa boşverr bu hayatta hiç bişey üzülmeye değmez sağlığını bozarsın takma sorun ne bilmiyorum ama değmez yanii

herkese günaydın
fotoğraf yorumlarınız için çok teşekkürler
abim geldi moskovadan şimdi kahvaltı hazırlayacağım yedikten sonra menümü yazarım

malyezitim canım her zaman yanındayız bunu unutma ne zaman istersen konuşmayada hazırız ama seninle görüşmemeye ve bizden kopmana hazır değiliz ve yokuz haberin olsun

Back