13. Takım birlikte zayıflamaya devam ediyor

pessinus pessinus canım kitap bu. Hatta bence herkes okumalı bu kitabı ama sanki şu an en çok senin ihtiyacın var gibi 😉

A54B82F5-6FA0-47CD-90F8-532ACD3FA231.jpeg

Gelelim bana. Sizden ve buradan uzaklaştıktan sonra bu kilo işini hiç bırakmadım ama çok da bir yol katedemedim maalesef. Ama en azından en son kilomun üzerine hiç çıkmadım. Geriye dönüp baktığımda ise hatalarımı çok daha iyi fark ettim. Aldığım kilonun yaklaşık 5-6 kilosunu Ramazan ayında aldım. Pideler ve tatlılar beni mahvetti. Seneye Ramazan ayında çok başka bir yol izleyeceğim verdiğim kiloları geri almamak için. Planerıma not almışım kilolarımı. Böyle göz önünde bulundurmak da insanı motive ediyor. Size de tavsiye ederim. Hatta keşke menü defteri tutabilsek ne harika olurdu. Son iki haftadır acayip motivasyonluyum diyet konusunda. Hatalarımı anlayıp hayatıma uygulamaya başladım. Uygun bir zamanda da uzun uzun anlatırım o meseleyi. Kilo verebilmek kadar kiloyu koruyabilmeyi de bir başarı olarak görüyorum artık. :KK66::KK66:

60009802-460A-4F26-A9FF-860AE39A70D4.jpeg

13.07.2022 Menüm

Kahvaltı (09:30)
3 yk menemen
1 parmak kalınlığında beyaz peynir
Salatalık
1 dilim tam buğday ekmeği
1 tane ceviz

Öğle (12:30)
5 yk kuru fasülye
200 gram yoğurt

Akşam (17:15)
1 kepçe çorba
1 tane üzeri püreli avuç içi büyüklüğünde köfte

2,5 lt su, 30 dk yürüyüş

Kızlar iyi akşamlar iyi bayramlar

Ameliyatımı oldum bugün 20.günüm

147 kilo ile ameliyata girdim. İlk hafta 7 kilo verdim. Sonra kilo vermem durdu. Tam 13 gündür tartıda gram oynamıyor. Moralim çok bozuk. İştahımda çok bi eksiklik hissetmiyorum açıkçası sıvı dönemde evet hiç iştahım yoktu ama püre dönemi gayet iştahlıyım sadece çok çok az porsiyonla doyuyorum ameliyatın bana tek faydası bu ama açlık falan çekiyorum ben 😒☹️

Düzenli diyet ve spor olmadan ameliyat çare değil kesin bilgi yayalım

Ben hiç açlık çekmeden çabalamadan kilo vereceğimi sanıyordum ama iş pek öyle değil. Benim yine açlık çekmem yine iştahımı dizginlemem gerekiyor. Beklentimi karşılamadı açıkçası ameliyat ama küçük porsiyonla doymam artısı oldu

Yine öğünlerime dikkat etmem aralarda atıştırmamam gerekiyor. Mutlaka protein alımını çok dikkatli takip etmem gerekiyor ve tabi katı sıvı ayrımı tam bir baş belası su içmek için dakika sayıyorum

Kimseye önermiyorum kısacası. Zaten bi tek ben veremiyorum sanırım neden böyle oldu onu da anlamıyorum. Çarşamba günü kontrol var vitaminlerime bakılacak. Sıvı dönem bitince bi şaşırdım ben kendimi ondandır belki bilmiyorum ama canım acayip sıkkın🥺🥺
Merhaba canım, öncelikle geçmiş olsun..
Benim bi akraba da ameliyat oldu, sonra epey zayıfladı ama sonra verdiği kilonun çoğunu geri aldı..Aslında yapmamız gereken şey, bence hayat boyu devam ettirilebilecek şekilde sağlıklı ve dengeli beslenme ve spor yapmak..

Düşünsene ayda 2 kilo versek, yılda 24 kilo eder, iki yılda 48 kilo.. muhteşem değil mi..ve ayda 2 kilo vermek gerçekten zor değil, yediklerine biraz dikkat etmeyle, bol su ve birazda sporla yaparsın sen bu işi👍 Kendine ayda 2 yada 3 kilo vereceğim diye hedefler koy ama makul rakamlar olsun, hayali olmasın.. başardığın zaman şımarmadan devam et, gerisi çorap söküğü gibi gelecek emin ol..

İstersen yapabilirsin, bundan sonra en azından porsiyonlarını azaltıp, arada yediğin abur cuburları keserek, bol su ve spor ekleyerek az da olsa düzenli kilo vererek devam edebilirsin.
Ben sana inanıyorum canım 💝

Aman allahım kızlar bu menüler ne böyleeeeeeeeeeeeee şoktayım resmen :KK57::KK57::KK57:

@polokey2244 Aysegul 6666 Aysegul 6666 pessinus pessinus :sinirli::sinirli::sinirli:
Hoşgeldin canım, gözlerimiz yollarda kaldı, çok özlettin kendini 🥰

Kaptanı olmayan bir gemi, ancak böyle yalpalaya yalpalaya gider kaptanım🤣

Nerelerdesin, çok çağrı yaptık sana, sen olmayınca göbeğinizi kendimiz keselim dedik ama pek beceremedik..tam 1-2 kilo vermiştim ki, memlekete gittim, şimdi kaçlardayım bilmiyorum 🥴
Sen iyi kontrol etmişsin kendini yine, maşallah 👏

Bugün memleketten döndüm, yarın sabah tartılıp yine başlayacağım inşallah, haftaya memleketten misafirlerim gelecek, elimden geldiğince dengeli beslenmeye çalışacağım bakalım..

13.07.2022 Menüm

Kahvaltı (09:30)
3 yk menemen
1 parmak kalınlığında beyaz peynir
Salatalık
1 dilim tam buğday ekmeği
1 tane ceviz
Öğle (12:30)
5 yk kuru fasülye
200 gram yoğurt
Akşam (17:15)
1 kepçe çorba
1 tane üzeri püreli avuç içi büyüklüğünde köfte

2,5 lt su, 30 dk yürüyüş
Süper bir menü kaptanım, 👏

Kızlar genelde yürüyüşleriniz, sporlarınız harika resmen ama yedikleriniz oldukça kötü. Aysegul 6666 Aysegul 6666 canım menülerin gerçekten çok sağlıksız. Bu menülerle kilo vermiş olman bile bence bir mucize. @polokey2244 senin menüler de maalesef aynı şekilde. Abur cubur, çekirdek hiç olmaması gereken şeyler. Ayrıca suyu çok ama çok az içiyorsun. Suyu mutlaka çoğaltman lazım. @Simurgp canım hoş geldin aramıza öncelikle. Sana yardımcı olabilmemiz için öncelikle buraya düzenli bir şekilde uğraman lazım. Menülerini mutlaka yazmalısın. Ara ara gelip ceeeee demeyle hiçbir kazancın olmaz maalesef. Seni düzenli olarak bekliyorum topiğe. pessinus pessinus canım çok çok geçmiş olsun. Sana durumunla ilgili bir kitap tavsiye edeceğim. Fırsatın olursa mutlaka al ve oku. Fotoğrafını atacağım bir sonraki mesajda kitabın. Sana çok faydalı olacağını düşünüyorum. Tomografi raporun çıktı mı bu arada? Umarım ben geldim diye buralar yine terkedilmez :KK70::KK70::KK70:

Sizden uzaktayken ben neler yaptım bir sonraki mesajımda da ondan bahsedeyim :ıslık::ıslık:
Merhabalar kaptanım dün okudum yazdiklarini ama cevap yazacak fırsatım olmadı maalesef evde olmayınca yoğunluk başka türlü oluyor maalesef. Teşekkür ederim kaptanım tomografi sonucum çıktı şimdilik sorun görünmüyor çok şükür ama Allah muhtaç etmesin bir daha ilaçlı tomografi cektirecegimi düşünmüyorum bir sürü ilac serum derken mahvoldum. Annemlerde ve bayramda şekerli şeylerin içinde boğuldum resmen inşallah yarın kızkardeşimle başlayacağız şekersiz beslenme işine kötü durumdayım valla😔düzenli beslenemedim şu ana kadar umarım yarından itibaren biraz düzene girer

Merhabalar kaptanım dün okudum yazdiklarini ama cevap yazacak fırsatım olmadı maalesef evde olmayınca yoğunluk başka türlü oluyor maalesef. Teşekkür ederim kaptanım tomografi sonucum çıktı şimdilik sorun görünmüyor çok şükür ama Allah muhtaç etmesin bir daha ilaçlı tomografi cektirecegimi düşünmüyorum bir sürü ilac serum derken mahvoldum. Annemlerde ve bayramda şekerli şeylerin içinde boğuldum resmen inşallah yarın kızkardeşimle başlayacağız şekersiz beslenme işine kötü durumdayım valla😔düzenli beslenemedim şu ana kadar umarım yarından itibaren biraz düzene girer

Sonuçlarının iyi çıkmasına çok sevindim canım. İnşallah zayıflamaya başlayınca da bütün sorunların çözülecek. Çünkü ben senin sağlık problemlerinin beslenmeyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Şu bahsettiğim kitabı mutlaka oku. Bi de biliyorsun ki her şey zamanla düzeliyor, birden bire olan çok az şey var. Önemli olan vazgeçmemek :KK68: :KK68:

Sonuçlarının iyi çıkmasına çok sevindim canım. İnşallah zayıflamaya başlayınca da bütün sorunların çözülecek. Çünkü ben senin sağlık problemlerinin beslenmeyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Şu bahsettiğim kitabı mutlaka oku. Bi de biliyorsun ki her şey zamanla düzeliyor, birden bire olan çok az şey var. Önemli olan vazgeçmemek :KK68: :KK68:
Haklısın canım süreklilik gerekli ben çabuk pes ediyorum. Bir de sadece benim değil eşimin sağlık problemleri var ve üstüne depresyonda aylardır onunla da uğraşıyorum yoruldum anlayacağın. İzne ayrıldık ama yine onun Dr hastane işleriyle uğraşacağız

Haklısın canım süreklilik gerekli ben çabuk pes ediyorum. Bir de sadece benim değil eşimin sağlık problemleri var ve üstüne depresyonda aylardır onunla da uğraşıyorum yoruldum anlayacağın. İzne ayrıldık ama yine onun Dr hastane işleriyle uğraşacağız

Eşine de çok geçmiş olsun canım. İnşallah en kısa zamanda onun da üstesinden gelirsiniz. Yorgunluk konusunda emin ol hepimiz çok yorgunuz. Kötü bir çağda yaşıyoruz ama bugün fark ettim ki ya daha kötü çağlarda yaşasaydık. Bence bütün yorgunlukları bir kenara bırakıp çok da takmamak lazım yoksa durumumuz çok fena :KK43::KK43:

Anda kalıp küçük mutlulukların tadını çıkarabilmeliyiz diye düşünüyorum :KK68:

Sonucunun temiz çıkmasına çok sevindim canım 🥰
Günaydın güzel dünya, günaydın güzellikler :KK68:
Günaydın canım 😃
Geçmiş olsun ikinize de, umarım eşin de kısa zamanda atlatır, depresyon çok zor bi hastalık, annemden biliyorum 😔
Dönem dönem bendede oluyor, kıyısında geziyorum depresyonun..
Allah acil şifalar versin, kolaylıklar versin

Eşine de çok geçmiş olsun canım. İnşallah en kısa zamanda onun da üstesinden gelirsiniz. Yorgunluk konusunda emin ol hepimiz çok yorgunuz. Kötü bir çağda yaşıyoruz ama bugün fark ettim ki ya daha kötü çağlarda yaşasaydık. Bence bütün yorgunlukları bir kenara bırakıp çok da takmamak lazım yoksa durumumuz çok fena :KK43::KK43:

Anda kalıp küçük mutlulukların tadını çıkarabilmeliyiz diye düşünüyorum :KK68:
Haklısın canım elimden geleni yapıyorum aslında ama mutsuzluk hali bana da sirayet ediyor ister istemez sürekli konuşup düzeltmeye çalışıyorum ama önce psikiyatriye ardından psikologa gitmesi lazım. Ben de geçen yıl benzer durumdaydım geçti gitti dedim eşim çıktı sonrasında. Haklısın dönem itibariyle mutsuz insanların yoğunluklu olduğu bir dönemdeyiz.bana kalırsa insanın mutlu olabileceği o kadar çok şey var ki ama gel gör ki normal zamanda da bunları bulmakta zorlanan eşim şu haliyle daha diplerde çıkamıyor. Hayırlısı umarım diğer sağlık sorunlarını hallederiz de biraz daha ılımlı bakabilir etrafina

Sonucunun temiz çıkmasına çok sevindim canım 🥰

Günaydın canım 😃

Geçmiş olsun ikinize de, umarım eşin de kısa zamanda atlatır, depresyon çok zor bi hastalık, annemden biliyorum 😔
Dönem dönem bendede oluyor, kıyısında geziyorum depresyonun..
Allah acil şifalar versin, kolaylıklar versin
Aynen canım benim annemin depresif bozukluğu var duyguları uçlarda yaşar ben de çoğu zaman kiyilarda dolaşırım maalesef benim iyi hissettiğim dönemde de bu çıktı. Üstesinden geliriz umarım

İyi akşamlar, menüm:

10:30
Çeyrek ekmeğin yarısı, 3-4 çatal patates kızartması, 8 yeşil zeytin, domates, salatalık, 1 er çay kaşığı bal ve marmelat..

13:00
1 bayram çikolatası

15:00
1 dilim karpuz, 2 kayısı, 3-5 tane üzüm

19:00
1 lahmacun, 1 kase tarhana çorbası

21:00 'de çay içerim, bir tanecikte bisküvi yiyebilirim.😜

2.5 litre su, 45 dakika yürüyüş..

X