vay sizin yavrunuzun haline.daha el kadar çocuk o ya o şu anda yaptığı herşeyi oyun için yapıyor.tabiiki herşeyi öğreniyor ama szin ona verdiğinizi istediğinizde geri vermesse ahh öğrenmiyor diyemezsiniz.
göz kontağı kuruyormu sizinle? çokmu hareketli?
sizi anlamadığını düşünüyormusunzu?
birde o pedogog dikkat eksikliği teşhisini neye dayanarak koydu?
sakın bebeğinize araştırmadan gerçekten emın olmadan ilaç vermeyin
peki doktor muayenesinde doktorda hareketli olmasına hıperaktivite dedimi
dikkat eksikliğini ve daha sosyal olması gerektiğini söyledi fakat ilaçtan veya bebekte herhangi bir anomali kesinlikle olmadıgını sadece inatçı bir bebek oldugunu benimde bebeğimle oyun oynamayı öğrenmem gerektiğini bunun içinde 2-3 kere oyun terapisine katılmam gerektiğini söyledi..pazartesi tekrar gidicez,ve bikaç kez daha..umarım faydasını gorurusuz..
bu aylarda bebekler anne nerde baba nerde top nerde vs gibi sorulara cvap vermeliymiş mesela,bizimki hiç oralı olmuyo mesela bu sorularda
benim oğlumda şu anda 12 ay 10 günlük ben veriyorum eline alıyor ama ben herşeyi istediğimde veriyor yada işine gelmezse vermiyor.
ama hiç senin gibi düşünmedim.bide bana pipirikli derler.
neler yapıyor diye sorarasan nebilim herşeyi anlayabildiğini bilinçli yaptığının farkındayım.
baba, mama, da(dayı) hacer al diyo ne bilim oynuyo işte çocuk herşey oyun
hayır canım yok öyle bişey.
her çocuk aynı şeyleri yapacak diye bişey yok.
biri 3 diğeri 1 yaşında 2 oğlum var.büyüğü 18 aylıkken konuşmaya başladı küçüğü 10 büyüğü herşeyi daha farklı algıladı küçüğü farklı.
sen başkalarının gazına gelme canım.
erkes pek bayılır abarta abarta benimki şunu yapıyor senınki yapmıyomuuuuuuuuuuu?
demeye. çocuğuna çok yuklenme o şuan oyun çocuğu öğrenme çocuğu değil bol bol oynaş seviş öp kokla....
herşeyi anlayabildiğinin bilinçli yaptığının farkındayım demişssin,mesela nesnelerin adını soylediğinde onuları bulup getiriyormu yada işaretle gösteriyormu?benimki mesela bunu yapmıyo kesinliikle
hayır işaretle göstermiyor, hatta eline verdiğimde git babana ver dediğimde götürmüyor yere atıyor, ama bu çok normal
nesnelerin adını söyleyince bulup getirmiyor diyorumya isterse yapıyor.
hafta sonu kızkardeşim eline salatalık verecekken geri çekip buyu buyu buyu buyu çooook buyu deyip geri çekmiş vermemiş....
az sonra salatalığı eline almış oda bize yaptı büyü büyü diyemiyoda bızzzzzz bızzzz diyo.
yani nesneyi vermiyo ama bizi taklıt ediyor ve şaka yaptığının farkında
senin 2 oğlunun olması ve deneyimlerini paylaşman çok iyi moral oldu..ilgin için çok teşekkur ederim,birinden bunları duymaya çok ihtiyacım vardı,çok çok teşekkur ederim zaman ayırıp dinlediğin ve paylaştıgın için.dediğin gibi her bebeğin gelişimi öğrenme şekli yaptıkları farklı...sabırla büyütmeye devam..annelik dünyadaki en zor olaymış bunuda görmüş oldum böylelikle :)