canım bende ilk oğlumda çok pipirikliydim ama anca oğluma eziyet ettim.
bıngıldak niye kapandı yok kemik sayımı yok kaç aylıkken konuştu cümle kurdu şunu yemeli bunu yapmalı falan...
oysa oğlum çokta sağlıklı maşallah...9 aylık yürüdü 18 aylık konuştu....
diyorumya bende pipirikliydim ama 2 olduktan sonra rahatladı kafam çok farklı bı duygu 2 bebeğin olursa daha ıyı anlarsın.
sende kımselerın lafına takma bi büyüyolarkı sen bıle anlamayacaksın...
kasmadan oğlunla güzel vakıt geçir bırak şekli mekli zamanı gelince zehir gibi öğrenecekler zaten=)
galiba bu ilk cocuklarda bu pimpiriklilik oluyor.zaten annem babam pedagog a gittiğimi bilmiyor bilseler keserlerdi beni,onlara göre gereksiz bi hareketti cünkü..ama gitmeseydim de içimiçimi yiyecekti,ben ne olursa olsun mutluyum gittiğim için en azından yanlışlarımı öğrenmiş oldum ve içim rahatladı..
ben tek çocukla bu vaziyetteysem 2.yi düşünemiyorum bile) gozum çok korkuyo 2.için,ama zaten en az 3-4 sene verdim kendime
bilyomusun canım tek çocuk daha zor bence onun hayırlısıyla bir kardeşe ihtiyacı var . bak nasıl değişecek nasıl sosyalleşecek . sen nasıl yaşıtlarınla daha iyi anlaşıp konuşup rahatlıyosan o da aynısı . o da bir birey . sen neysen o da o. hiç telaş yapmayın geç de konuşssa 4 yaşa kadar daha fazlası değil sorun yok. çok sıkmadan ve kesinlikle bağırmadan devam et . çok sıkma . kendini yeme kasma senin rahatlığın onada geçer .. ben oğlum 6.5 yaşına kadar tekti temas kurmaz yalnızlıktan hoşlanırdı . kardeşleri oldu . tamamen değişti . belki yanına bir arkadaş istiyodur
durum şu,oğlum çok güleryüzlü sürekli göz kontağı kuran neşeli bir bebek..bizdeki problem inatçı olması mesela oyun oynarken kesinlikle adını 50 kerede çağırsam dönüp bakmıyor zaten dr umuzuda endişelendiren bu oldu,fakat eğer o anda birşeyle ilgilenmiyosa anında dönüp bakıp gülümsüyor..aşırı derecede hareketli alt değiştirmek giysi giydirmek neredeyse imkansız sürekli hareket halinde ve bunun dışında tek başına emeklesin tek başına cekmeceleri karıştırsın el tutarak yürümektense tutuna tutuna butun salonu gezsin bunları seviyor..benim yaptıgım hareketleri taklit etmekle alakası bile yok,bir oyuncaktan diğer oyuncağa geçiyor sürekli,uzun süre aynı oyuncakla oynamayı sevmiyor..mesela burdaki yazıları okuyorum,herkesn kızı oğlu en az 20 kelime falan konusuyor,herşeyi isimleriyle biliyor bulupgetiriyor bu şekilde anlatıyor herkes.bende biliyorum her bebeğin gelişimi yetenekleri vs farklı ama bu kadar ucurum olması beni endişelendiriyor,neler yapabilirim oğluma nasıl yardımcı olabilirim hiç bilmiyorum
Arkadaşlar herkese merhaba,
gerçekten 4 gündür çok kötü ve zor bir dönem geçiriyorum,insanın evladı olunca gerçekten akan sular duruyor,oğlum 13 aylık,pazartesi günü aşıya gittik dr a ve soyledikleri beni çok üzdü..oğlumun dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi olabileceğinden süphelendiğini söyledi ve beni bir pedagog a yonlendirdi,gittik pedagogla görüşmeye ve benim teker teker doğruluğuna yuzde yuz inandığım eğitim amaçlı yaptıklarımın hepsinin yanlıs oldugunu soyledi bana,olay su ben oğluma hergun reswimli kitaplardan eşyaların nisimlerini renklerini sayılarını vs gosteriyorum,oyuncaklarınında buyuk cogunlugu zeka oyunları şekilde pedagog bana bunun çok yanlış oldugunu bu bebeğin "bebek" oldugunu unuttugumu tamamen eğitim amacı guttuğumu halbuki onu cok daha sosyalleştirmem gerektiğini bebeğimde hiç hiperaktivite vs görmediğini fakat dikkat eksikliği ve sıkılganlık gördüğünü bununda sebebinin benim davranışım oldugunu soyledi..tabi ben yıkıldım gözlerim vs doldu,cunku cok emindim onun için iyi şeyler yaptıgımı düşünüyordum,sagolsun ben sakinleştirdi ve herkesin çocuk yetiştirirken hatalar yapabileceğini yok ingilizce yok renkler sayılar vs lerin çok daha ilerleyen zamanlarda öğrenilebileceğinden bahsetti..bende 4 gündür sadece onun dediği gibi basit oyunlar oynamaya ve ilgisinin bana ve ikili oyunlara kaymasına çalışıyorum..ne yazık ki pek iyi gitmiyor
mesela al ver oyamaya çalıştıgımda al komutunu uyguluyor ama kesinlikle elindekini geri vermek istemiyor,alıncada ağlamaya yada hemen başka şeylere konsantre olmaya başlıyor,anne nerde yada baba nerde dediğimde hiç bi tepki vermiyor,alkış bazen o da isterse yapıyor istemezse yapmıyor,bye bye ı çok net ve doğru zamanda yapıyor,bunun dışındada pek bişey yaptıgını soyleyemem..lütfen bu ay aralığında olan anneler bana yardım etsin çocuklarınızla ne tip oyunlar oynuyorsunuz,neleri öğretebildiniz suana kadar ve bana verebileceğiniz tiyolar neler olur??? lütfen cevap verin için içimi yiyor,çok mu geride kaldı oğlum diye( 50:
İnternetten çocuk büyüten bir anne değilim hiç olmadım ancak her çocuğun gelişim çağına uygun davranış biçimleri vardır. Bunları da sadece internetten değil, edindiğim tecrübe, sürekli iletişimde bulunduğum pedagog ve okuduğum kitaplarla ediniyorum, sağdan soldan bilgi toparlayarak değil. Ben internetimi oldukça keyifli bir için kullanıyorum zaten bu fikriniz için teşekkür ederim çünkü maaşımı bu sayede alıyorum ancak çocuğumu parka götürmem gerektiği ile ilgili akıl vermişsiniz ya ne biliyorsunuz götürmediği mi? ve sizin orada hava mis gibi olabilir bizim buradaki hava durumundan haberdar mısınız?
Yorum yaparken kırıcı olmak yerine yapıcı olmayı deneyin, herkesi de kendiniz gibi görmeyin. Ben ne anneler gördüm çocuklarını dinlenmek için parka götürüp kenara salan ve kendisi oturup komşuları ile dedikoduya dalan... :)