Merhaba,
Benim 9.5 aylık ikiz bebeklerim var. Ilk 3 ay anne sütü + mama verdim. 3. Ayda memeyi bırakıp mamaya devam ettik. Ve halen de mamaya devam ediyorum.
Öncelikle aptamil ile başladı mama seruvenimiz. Kabızlık problemi baş gösterince, sma denedik. Bir süre sma ile yol aldık, fakat ne olduysa bebeklerim sma yi reddetmeye başladı. 6. Ayda ek gidaya ( ilk etapta sebze, meyve püreleri, yogurt vs ) geçtik. Ikizlerden biri mamayi ve ek gıdayı birlikte almaya devam etti. Diğeri mamayi reddetti, mamayi değiştirip tekrar aptamile geçtim. Aptamili de sadece geceleri uyumak üzere iken veya geceleri uykusunda ağladığında yemeye başladı. Bu esnada diş çıkarıyordu, istahsizligi ona bağladım ben.
Sonrasında çorba vs vermeye başladım. Onlari da reddetmeye başladı. Bu durum giderek büyüdü ve ne versem reddetmeye başladı. Sadece eline salatalık, domates, elma vs verince yiyor. Onun dışında severek yediği tek şey yogurt. Bunun dışında birsey yedirmez oldum.
Doktora götürdüm. Boğazları kızarmış ondan reddediyor dedi. Yemek yedirirken yüz ifadesinde mide bulantısı oluyor gibi birsey gözlemledim. Doktora bunu da belirttim. Doktor kabiz olduğunu ve büyük tuvaletini yapamadığı sürece yemek yiyemiceni, bagirsakta biriken diskinin dışarı atilamamasi sonucunda da mide bulantısı olduğunu söyledi. Lavman verdi, 3 gün lavman yapılacak ardından kabızlık şurubu verilecek. Pilav, makarna gibi şeylerden ziyade sebze vs verilecek şeklinde direktifler verdi doktor hanım. Aynen uyguladım ama sonuç değişmedi. Lavman yapmadığım sürece yada kabızlık şurubu vermediğim sürece bebeğim buyuk tuvaletini yapamıyor, yaparken ağlıyor. Ve 3 gündür çocuğum bağırsakları bosalmasina rağmen mamayi ve ek gıdayı reddediyor. Çok mutsuzum bu durumdan ötürü.
Bugün kontrolumuz vardı. Kan ve idrar tahlili verdik tahlillerimiz de temiz çıktı. Ne yapacağımı iyice şaşırdım.
Bu veya benzer durumları yaşayan oldu mu ? Lütfen bir akıl verin. Siz bu durumda nasil bir yol izlediniz ? Neler yapılabilir? Şimdiden okuyan ve yol gösteren herkese teşekkür ederim.