- 4 Ocak 2011
- 542
- 46
- 42
Arkadaşlar herkese selam:) uzun zamandır bu konuda yazamadım ve pek cok yorum ve ozelden mesaj gelmiş konuyla ilgili..Öncelikle sunu belirteyim oğlum suanda 4 yas 3 aylık ve zehir gibi zeki pozitif ve mutlu bircocuk allahımacok sukur..O eski kaygılarımın ve etraftakilerin soylediklerinden bu kadar etkilenmenin ne kadar yanlıS oldugunu cok daha net anlıyorum sımdı,ama tabik bunu anlamakta zaman ve deneyimle oldu..En başta oğlumun yuvaya başlaması,yuvada yaşıtlarıyla vakit geçirmesi bireyselleşmesi bizimde onla daha kaliteli ve güzel vakit geçirebilmemize fırsat verdi..ben tecrubesizliğin verdiği evhamla gerçekten cok sabırsız davranmısım birde ustune gamlı baykuş gibi surekli negatif konusan cevredeki dıs seslerde uzerine tuy dikmiş..Benim kendi kişisel deneyimim bana en basta sunu öğretti,her çocugun gelişim sureci farklıdır ve bu bireysel farklılıklara saygı gostermek biranda asırı yukleme yapmamak gerekir..mutlu olan cocuk zaten herşeyi yapmaya da öğrenmeye de daha hevesli oluyor bu kesin :)
Öğretmenleri oğlumun öğrenmeye aşırımeraklı pozitif ve cok guzel öğrenen bir cocuk oldugunu soyledi ki bizde evde bunu cok net goruyoruz zaten..butun o gereksiz kaygılar ve endişelerle onu da kendimi de bozuna uzmusum..burdan yeni annelere en buyuk tavsiyem yersiz kaygılarla içiniz içinizi yemesin dışardan gelen boş eleştirelere kulagınızı tıkayın internetteki bilgi kitliliğine taviz vermeyin ve bebeklerinizle guzel keyifli vakit geçirin :))
Öğretmenleri oğlumun öğrenmeye aşırımeraklı pozitif ve cok guzel öğrenen bir cocuk oldugunu soyledi ki bizde evde bunu cok net goruyoruz zaten..butun o gereksiz kaygılar ve endişelerle onu da kendimi de bozuna uzmusum..burdan yeni annelere en buyuk tavsiyem yersiz kaygılarla içiniz içinizi yemesin dışardan gelen boş eleştirelere kulagınızı tıkayın internetteki bilgi kitliliğine taviz vermeyin ve bebeklerinizle guzel keyifli vakit geçirin :))