13 aylık bebeğim öğrenmeyi reddediyor,lutfen YARDIM!!

canım bende ilk oğlumda çok pipirikliydim ama anca oğluma eziyet ettim.
bıngıldak niye kapandı yok kemik sayımı yok kaç aylıkken konuştu cümle kurdu şunu yemeli bunu yapmalı falan...
oysa oğlum çokta sağlıklı maşallah...9 aylık yürüdü 18 aylık konuştu....

diyorumya bende pipirikliydim ama 2 olduktan sonra rahatladı kafam çok farklı bı duygu 2 bebeğin olursa daha ıyı anlarsın.

sende kımselerın lafına takma bi büyüyolarkı sen bıle anlamayacaksın...
kasmadan oğlunla güzel vakıt geçir bırak şekli mekli zamanı gelince zehir gibi öğrenecekler zaten=)

galiba bu ilk cocuklarda bu pimpiriklilik oluyor.zaten annem babam pedagog a gittiğimi bilmiyor bilseler keserlerdi beni,onlara göre gereksiz bi hareketti cünkü..ama gitmeseydim de içimiçimi yiyecekti,ben ne olursa olsun mutluyum gittiğim için en azından yanlışlarımı öğrenmiş oldum ve içim rahatladı..
ben tek çocukla bu vaziyetteysem 2.yi düşünemiyorum bile:KK66:) gozum çok korkuyo 2.için,ama zaten en az 3-4 sene verdim kendime :KK66:

galiba bu ilk cocuklarda bu pimpiriklilik oluyor.zaten annem babam pedagog a gittiğimi bilmiyor bilseler keserlerdi beni,onlara göre gereksiz bi hareketti cünkü..ama gitmeseydim de içimiçimi yiyecekti,ben ne olursa olsun mutluyum gittiğim için en azından yanlışlarımı öğrenmiş oldum ve içim rahatladı..
ben tek çocukla bu vaziyetteysem 2.yi düşünemiyorum bile:KK66:) gozum çok korkuyo 2.için,ama zaten en az 3-4 sene verdim kendime :KK66:

bilyomusun canım tek çocuk daha zor bence onun hayırlısıyla bir kardeşe ihtiyacı var . bak nasıl değişecek nasıl sosyalleşecek . sen nasıl yaşıtlarınla daha iyi anlaşıp konuşup rahatlıyosan o da aynısı . o da bir birey . sen neysen o da o. hiç telaş yapmayın geç de konuşssa 4 yaşa kadar daha fazlası değil sorun yok. çok sıkmadan ve kesinlikle bağırmadan devam et . çok sıkma . kendini yeme kasma senin rahatlığın onada geçer .. ben oğlum 6.5 yaşına kadar tekti temas kurmaz yalnızlıktan hoşlanırdı . kardeşleri oldu . tamamen değişti . belki yanına bir arkadaş istiyodur :KK9:

bilyomusun canım tek çocuk daha zor bence onun hayırlısıyla bir kardeşe ihtiyacı var . bak nasıl değişecek nasıl sosyalleşecek . sen nasıl yaşıtlarınla daha iyi anlaşıp konuşup rahatlıyosan o da aynısı . o da bir birey . sen neysen o da o. hiç telaş yapmayın geç de konuşssa 4 yaşa kadar daha fazlası değil sorun yok. çok sıkmadan ve kesinlikle bağırmadan devam et . çok sıkma . kendini yeme kasma senin rahatlığın onada geçer .. ben oğlum 6.5 yaşına kadar tekti temas kurmaz yalnızlıktan hoşlanırdı . kardeşleri oldu . tamamen değişti . belki yanına bir arkadaş istiyodur :KK9:

İnsallah kardeş yapıcaz ama bunun ıcın benım4-5 seneye ıhtıyacım var:)) çok zorlanıyorum suanda bile..bıraz molaya ıhtıyacım var:KK66: çok sevındım kardeş gelince oğlunuzun pozitif gelişimine:)

Merhaba bende yeni bir anneyim, bence bebeği çok zorluyosun rahat ol akışına bırak adı üstünde Oyun bu kural koyma Özgür bırak sınır koyma nasil oynamak isterse öyle oymasın merak etsin, dokunsun gönlünce hareket etsin bence bu şekilde daha çok öğrenir.

Cnm bence çok büyütüyorsun,oğlunu bu kadar bunaltma,akışına bırak,gelişimi gayet güzel. Benim kızımda oyuna dalınca bana dönüp bakmaz,üstelik bakmaması gerekiyormuş.çocuk o an konsantre oluyor ve biz onu bölmeye çalışıyoruz.bu davranış ileride dikkat dağınıklığına sebep oluyormuş.ben pedagog Adem güneş in kitaplarını okuyorum,ayrıca radyo programını dinliyorum.herkese tavsiye ederim,kızımla iletişimimiz harika.akşama kadar her saat başı annem der,yanaklarımdan öper:)bu arada kızım 16 aylık.adem beyi takip etmenizi tavsiye ederim.

durum şu,oğlum çok güleryüzlü sürekli göz kontağı kuran neşeli bir bebek..bizdeki problem inatçı olması mesela oyun oynarken kesinlikle adını 50 kerede çağırsam dönüp bakmıyor zaten dr umuzuda endişelendiren bu oldu,fakat eğer o anda birşeyle ilgilenmiyosa anında dönüp bakıp gülümsüyor..aşırı derecede hareketli alt değiştirmek giysi giydirmek neredeyse imkansız sürekli hareket halinde ve bunun dışında tek başına emeklesin tek başına cekmeceleri karıştırsın el tutarak yürümektense tutuna tutuna butun salonu gezsin bunları seviyor..benim yaptıgım hareketleri taklit etmekle alakası bile yok,bir oyuncaktan diğer oyuncağa geçiyor sürekli,uzun süre aynı oyuncakla oynamayı sevmiyor..mesela burdaki yazıları okuyorum,herkesn kızı oğlu en az 20 kelime falan konusuyor,herşeyi isimleriyle biliyor bulupgetiriyor bu şekilde anlatıyor herkes.bende biliyorum her bebeğin gelişimi yetenekleri vs farklı ama bu kadar ucurum olması beni endişelendiriyor,neler yapabilirim oğluma nasıl yardımcı olabilirim hiç bilmiyorum :KK43:

çocuğunuzdan çok şey beklediğinizi ve açıkcası onu çok fazla zorladığınızı düşünüyorum.. anlattıklarınıza bakılırsa bence gayet normal bir BEBEK bunu özellikle büyük yazdım çünkü siz onun bebek olduğunu unutmuş gibisiniz, böyle yaparsanız tabiki size cevap vermez, çocuk sürekli kendini gergin hisseder, size kızgın olduğu içinde sizin komutlarınızı yerine getirmez, duymazdan gelir vs. afferin ona kendince bir çözüm bulmuş işte..
hem oyuncağını vermiyor diye neden öğrenmeyi reddediyor olsun, o sadece oynamak istiyor. onun yapması gereken sadece oynamak, eğlenmek, keşfetmek, bırakın kendi haline, o sizi yönlendirsin.. siz sadece onu sevin, öpün, koklayın, bırakın öğretmenliği... siz ona sadece annelik yapın...

renkler ,sayılar için erken bi dönem bence,benim oğlum da haftaya 13 aylık olacak,baba,mama,dede falan diyor şimdilik ama bi şeyi ver bana deyince veriyor,oyuncağını sorunca,nerde tavşan tavşan deyince mesela gidip sepetinden buluyor,baba nerde deyince ya da cep tlf başka bi odada çaldığında gidip babasına ı-ıh falan diyo bak tlf çaldı anlamında falan,tel sarar,gel babası gel,bay bay falan yapıyo.Ben sayı renk falan öğretmedim hiç,ona şarkı söylüyorum,oyuncaklarını değişik seslerle konuşturuyorum ,ona çok gülüyo,koridorda birbirimizi yakalamaca oynuyoruz,daha yürümüyo ama sıralıyo ve emekliyo ,yani bence yaşının üstü aktivitelerle sıkma çocuğu,erken sayıları ya da renkleri öğrenmesinin hiç bir anlamı yok,bırak sadece oyun oynasın senle,kitap olurken de sesini falan komik yap eğlenceli olsun,kısa şeyler oku,çok fazla şey bekleme,daha küçükler

Arkadaşlar ben kısa süreli de olsa televizyon(sadece baby tv) izletiyodum gunde yarım saatten 2 kere ve dr çok kızdı,3 hafta oldu bırakalı ve inanılmaz gelişmeler oldu bebeğimde!!
artık yürüyor,mama baba alkış vs çok net yapıyor,çok daha dikkatli ve en önemlisi cevresine olan ilgisi çok arttı..
BENDEN SİZE TAVSİYE KESİNLİKLE BEEBĞİNİZ UYANIKEN ŞU TELEVİZYON TAMAMEN KAPALI OLSUN SADECE MÜZİK AÇIN RADYODAN O DA SAKİN MÜZİKLER,İNANIN FARKA İNANMIYCAKSINIZ..
İyi ki çıkarrtık su ekranı hayatımızdan,inanılmaz gelişimler oldu..inanmıyodum bunun bu kadar etkisi olacağına,cunku annemin dediğine göre ben sürekli tv izlermişim ve 1 yaşında konuşmaya başlamışım ama her çocuk bir değil ve de bende tv nin çocugumun gelişimini kesinlikle kötü etkilediğine inandım,dikkat eksikliği,geç konuşma vs bence gerçekten tv bu etkileri yaraıtyor..
gelişmeler oldukça burdan size yazmaya devam edeceğim..
sevgiler

arkadaşlar kızıma hiç tv izletmedim ve 2 yaşına kadar da izletmemeye kararlıyım...
gelişimine gelirsek iyi olduğunu düşünüyorum 13. ayında geldi gitti düştü bitti devrildi mama anne bebek al baba park su kaka hadi gel bu kelimeleri anlamlı söylüyor sürekli oyun oynuyoruz parka gidiyoruz kendisi yemeğini yiyor desem belki çoğu kişi inanmaz...bir arkadaşın dediği gibi öğretmek amaçlı değil eğlenerek oynadığınızda çocuk zaten öğreniyor ve bol bol konuşmak her şeyin ismini söylemek. mesela bunu al yerine mandalı al ya da ayıcığını ver gibi...şarkıları seviyor kendince içinde geçen kelimeleri tekrar ediyor.
komşularım bana tv izletmediğim için kızıyor çünkü onlara göre caillou kesin izletilmeli dünyaca ünlü çizgi film...zaten belli yaştan sonra izleyecekler ve engel olamayacağız ama şimdi izletmememek bizim elimizde tv açmazssak oyun oynasan neden açmıyorsun demiyor çünkü onunla birlikte birşeyler yapılmasını seviyor. beyin hücrelerinin en çok geliştiği dönem bunu iyi değerlemdirmeliyiz diye düşünüyorum...

Son düzenleme:
cocugunuz daha cok kücük.illada bir sey ögretecegim diye zorlamayin.önce sizinle iletisim kursun.

13 aylık bir bebeğin aslında bir geçiş döneminde olduğunu bilmelisiniz. Aylardır size muhtaç bir yavrucaktan bahsediyoruz. Artık kendi ayakları üzerinde duruyor ya da durmaya başlamak üzere olmalı. Bu bir atak dönemi ayrıca, çocuğunuz çok özel ve önemli bir dönemde amaa unutmayın ki bu dönem aynı zamanda tehlikelerle dolu :) Bir çok şeyi kendi kendine yapmak isteyecek, istediği yere gidebileceğini görecek, eğilmeye başlayacak ve hareket kabiliyeti artacak! ve her şeyden önemlisi onun için şuan keşfedilecek yeni bir ortam var.

Bu atak döneminde bebeğiniz, itebilir, çekebilir aklına eserse kırabilir hatta çekmecelere yönelir her gördüğünü karıştırır, buzdolabı cazip gelebilir ne güzel ki artık öğreniyor :) Sizinse bu dönem de onu engellemek yasaklar koymak yerine yapmanız gereken tek şey onu korumaktır. Bunun içinde evde bazı ufak değişikliklere gideceksiniz.. Ona eşlik edeceksiniz, dokunduğu her şeyi ona açıklamaya çalışacaksınız ne kadar çok yeni bağlantı o kadar çok uyaran. ne kadar çok uyaran o kadar gelişen zeka. 1 yaşını geçmiş bir bebek sizin söylediğiniz her şeyi kayıt eder. bütün bilgileri siz fark etmeden alır ve hafızasına kayıt eder. Bu yüzden ona kurduğunuz cümleleri bebek dili ile değil koca adamla konuşuyormuşsunuz gibi anlatın. O dinlendiğini gördükçe mutlu olacak, daha uyumlu olacaktır.

Bu keşifler sırasında çocuğunuzu engellerseniz, yasaklar koyarsanız içerisinde size karşı öfke ve tepki biriktirir ve sonuç size hırçınlık olarak dönecektir. Siz bıkmadan usanmadan açıklamayı sürdürürseniz bir kaç denemeden sonra merakı da geçince bırakacaktır.

Bu dönemde çocukla oynanacak en güzel oyunlar suyla ve hamurla oynanacak oyunlardır. hem de parmak kasları gelişir. bebeğinize hareketli kitaplar okuyabilir, sayfalardan çıkan hareketleri tekrarlatabilirsiniz, ahşap puzzle'lar hayvan taklitlerinde çok işe yarar. Üstüne oturabileceği, ses çıkaran ve itip çekmeli, renkli ve plastik oyuncaklarla oynar ve bunlardan büyük keyif alır, süpürgeyi pek severler bu dönemde, müzikli resimler, ses çıkartan halılar keyif vericidir.

bu dönemde çocuğunuza renk vs öğretmek yerine onun keşfetmesine yardımcı olmanız sizin ve çocuğunuzun iyiliğine olacaktır..

Pek uzun yazdım kusura bakmayın lütfen :)

internetten bu ayda bu olmalı bu ayda bu olmalı diye bakıp sonra elinizdeki çocuk profiliyle bunu karşılaştırmak çok yanlış.benim büyük kızım 4,5 yaşında akrenlerine göre bazı şeyleri önde bazı şeyleri geride.insan olarak hayatın her alanında bizde böyle değil miyiz?
bence siz internetinizi daha keyifli şeyler için kullanın.çocuğunuzu da parka götürün temiz havada gezdirin.mis gibi bir hava var dışarda.hem siz dinlenmiş uzaklaşmış olursunuz bunlardan hemde ufaklık sosyalleştikçe gelişir.

İnternetten çocuk büyüten bir anne değilim hiç olmadım ancak her çocuğun gelişim çağına uygun davranış biçimleri vardır. Bunları da sadece internetten değil, edindiğim tecrübe, sürekli iletişimde bulunduğum pedagog ve okuduğum kitaplarla ediniyorum, sağdan soldan bilgi toparlayarak değil. Ben internetimi oldukça keyifli bir için kullanıyorum zaten bu fikriniz için teşekkür ederim çünkü maaşımı bu sayede alıyorum ancak çocuğumu parka götürmem gerektiği ile ilgili akıl vermişsiniz ya ne biliyorsunuz götürmediği mi? ve sizin orada hava mis gibi olabilir bizim buradaki hava durumundan haberdar mısınız?

Yorum yaparken kırıcı olmak yerine yapıcı olmayı deneyin, herkesi de kendiniz gibi görmeyin. Ben ne anneler gördüm çocuklarını dinlenmek için parka götürüp kenara salan ve kendisi oturup komşuları ile dedikoduya dalan... :)

Arkadaşlar herkese merhaba,
gerçekten 4 gündür çok kötü ve zor bir dönem geçiriyorum,insanın evladı olunca gerçekten akan sular duruyor,oğlum 13 aylık,pazartesi günü aşıya gittik dr a ve soyledikleri beni çok üzdü..oğlumun dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi olabileceğinden süphelendiğini söyledi ve beni bir pedagog a yonlendirdi,gittik pedagogla görüşmeye ve benim teker teker doğruluğuna yuzde yuz inandığım eğitim amaçlı yaptıklarımın hepsinin yanlıs oldugunu soyledi bana,olay su ben oğluma hergun reswimli kitaplardan eşyaların nisimlerini renklerini sayılarını vs gosteriyorum,oyuncaklarınında buyuk cogunlugu zeka oyunları şekilde pedagog bana bunun çok yanlış oldugunu bu bebeğin "bebek" oldugunu unuttugumu tamamen eğitim amacı guttuğumu halbuki onu cok daha sosyalleştirmem gerektiğini bebeğimde hiç hiperaktivite vs görmediğini fakat dikkat eksikliği ve sıkılganlık gördüğünü bununda sebebinin benim davranışım oldugunu soyledi..tabi ben yıkıldım gözlerim vs doldu,cunku cok emindim onun için iyi şeyler yaptıgımı düşünüyordum,sagolsun ben sakinleştirdi ve herkesin çocuk yetiştirirken hatalar yapabileceğini yok ingilizce yok renkler sayılar vs lerin çok daha ilerleyen zamanlarda öğrenilebileceğinden bahsetti..bende 4 gündür sadece onun dediği gibi basit oyunlar oynamaya ve ilgisinin bana ve ikili oyunlara kaymasına çalışıyorum..ne yazık ki pek iyi gitmiyor:KK43:
mesela al ver oyamaya çalıştıgımda al komutunu uyguluyor ama kesinlikle elindekini geri vermek istemiyor,alıncada ağlamaya yada hemen başka şeylere konsantre olmaya başlıyor,anne nerde yada baba nerde dediğimde hiç bi tepki vermiyor,alkış bazen o da isterse yapıyor istemezse yapmıyor,bye bye ı çok net ve doğru zamanda yapıyor,bunun dışındada pek bişey yaptıgını soyleyemem..lütfen bu ay aralığında olan anneler bana yardım etsin çocuklarınızla ne tip oyunlar oynuyorsunuz,neleri öğretebildiniz suana kadar ve bana verebileceğiniz tiyolar neler olur??? lütfen cevap verin için içimi yiyor,çok mu geride kaldı oğlum diye :KK43:(:-)50::KK50:

İnternetten çocuk büyüten bir anne değilim hiç olmadım ancak her çocuğun gelişim çağına uygun davranış biçimleri vardır. Bunları da sadece internetten değil, edindiğim tecrübe, sürekli iletişimde bulunduğum pedagog ve okuduğum kitaplarla ediniyorum, sağdan soldan bilgi toparlayarak değil. Ben internetimi oldukça keyifli bir için kullanıyorum zaten bu fikriniz için teşekkür ederim çünkü maaşımı bu sayede alıyorum ancak çocuğumu parka götürmem gerektiği ile ilgili akıl vermişsiniz ya ne biliyorsunuz götürmediği mi? ve sizin orada hava mis gibi olabilir bizim buradaki hava durumundan haberdar mısınız?

Yorum yaparken kırıcı olmak yerine yapıcı olmayı deneyin, herkesi de kendiniz gibi görmeyin. Ben ne anneler gördüm çocuklarını dinlenmek için parka götürüp kenara salan ve kendisi oturup komşuları ile dedikoduya dalan... :)

ne diyosunuz siz?:KK53:
ben üstte konu sahibine yazdım.sizinle ne alaka?neden atladınız?akıl vermek ne demek burda konu açanlar olarak hepimiz zaten akıl almak için yazıyoruz bu kadar küçümsüyosanız bu site yanlış yer.neyse ya.
işiniz gücünüz yok tartışacak kişi arıyosunuz herhalde.de o kişi ben değilim üzgünüm.bol şans size.:KK14:

Konu sahibi arkadas, angelfbf, umarim artik hersey yolundadir. Iki cocuk annesi olarak sana diyebilecegim: herseyi akisina birak, gunluk hayatina devam et. Gun icinde bir kac kez cocuguna ozel zaman ayir o anda onun sevdigi bir aktivite yapin. Mesela sevdigi kitaplara bakip okumak, bir tekerleme sarki soylemek, sevdigi bir oyuncakla oynamak gibi. Amac ogretmek degil de beraber eglenmek olsun... Bundan sizde cok zevk alacaksiniz. Ben oglumu bir kez goturdugum pedagog bana demistiki oyle bir aktivite secin ki hem cocuk bunu yapmaktan zevk alsin, hem siz beraber eglenmeye calisin.. Cocuk yetistirmek aslinda cok zevkli bir sey, aktiviteler ozenle secildikce gercekten iki tarafta bundan keyf aliyor..
Cocuklar herseyi gorerek, duyarak, kesfederek ogreniyorlar. Ona bir ilkokul cocugu gibi ders seklinde bazi seyleri ogretmeye kalkarsan bu ona agir gelir ve zamanla seninle daha da cok inatlasir, bazi problemlere yol acabilir.
Ayrica butun gun cocuklarimizin basinda onlarla vakit gecirerek onlari ne kadar bunaltiyoruz, cocuguma bakiyorum onunla oynuyorum bir seyler ogrensin diye butun gun onunla vakit gecirirsen hic disari cikmazsan cocugu normalde gittigin yerlere goturmezsen, cocugu yapmasi gereken bir cok tecrubeden mahrum birakiyorsun. Ve cocuk her an beni oyalamasi gereken birine ihtiyacim var, diye dusunuyor.
Tabi ki cocugumuzla gecirecegimiz ozel zamanlarimiz olacak, ama butun gun cocuguma bir sey ogreteyim beraber vakit gecirelim diye dusunerek hep onunla bas basaysan , cocuk kendi kendini oyalamanin, kendi kendine dunyayi kesfetmenin ne oldugunu ogrenemeyecek ve diger insanlarla karsilasip sosyallesemeyecek.
Ayrica cocugunda bir hastalik, bir rahatsizlik oldugunda bunu gercekten farkediyorsun. Yani bu konuda pimpirikli olmana gerek yok, anlatiklarini okudum da senin cocugun gayet saglikli gozukuyor..diye dusunuyorum.

merhabalar benimde kizim 14 aylik ve inanilmaz hareketli saniye yerinde durmuyor ve ben bittim artik inanin su saatte supurge calisicak korkusuyla zor uyuttum uyku nedir bilmiyor sabaha kadar otursam oturur yemek yemiyor butun gun koltuklarin tepesi cekmece ici dolaplarin ici heesey disarda pesinden kosup toplamaya gucum yetmiyor artik sehpaya tirmaniyor ordan komidine ve tv unitesine hep bi hareket halinde dusup bi yerine bisi olucak diye cok korkuyoeum supurgedwn korkuyor diye zqrarli yerlere supurgeyi koyuyorum oyuna gelince by by yapiyor alkis yapiyor muzik caldimi eller havada oyniyor al ver oyununu keyfine gore yapiyor sarki soyleywlim dedigimde cik cik diyor mini mini kusu bebekliginden beei binlerce kwz soyledim swviyor ve tepki veriyor fakat bilincli kelimw neredeyse hic yok sadece benim adimi soyluyor ama baskalarinada iki gundur teyze dwmeyw baaladi onun haricinde ne isteraw parmakla gosteriyor su bile diyemiyor ben iciriyorum burnunu gozleeini ogretiyorum birtek goz biliyor oda benimkini gosteeiyor bisey sordugumda kafasiyla yerini gosteriyor aaiei harekwtten hicbiaeyw tam dikkatibi veewmiyoe cocuk buyutmek ne zor

Konu Sahibi arkadaş acaba çocuğunun şimdiki durumundan bahsedebilir mi??? Şu anda çocuğunuz iki yaşını geçmiş olmalı sanırım ne yaptınız nasıl geçirdniz bahsettiğiniz olumsuz dönemi???benim kızım da öğrenmeye direniyor

anneler bu ne panik boyle her cocugun gelişimi farklidir bazilari ogrenmeye heveslidir bazilari direnir

Neyin hırsı bu anlamadım 13 aylık bebeğe ne sayısı, ne rengi ..! 13 aylık bebeğin dikkatini toplamasını nasıl beklenirki . 15aylık oğlumun kaç kelime konuştuğunu saymak aklıma bile gelmedi. Hele başka bebeklerle hic karşılaştırmayın. Doğal sürecine bırakmanı tavsiye ederim . Kendiyle alışverişe gidin ,bebeklerin bulunduğu ortamlara gidin, parka bahçeye çıkarın.

X