• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

12 günlük evliyim ve evliligim bitiyor

valla aysima kusura bakma da kardeşin belli ki biraz fazla pazarlık yapmış. karşı tarafta kırılmış. sonçta düğün yapmak kolay değil belki adamların paraları kalmadı belki kardeşinin istediği miktarda para yoktu üzerlerinde. bence aile büyüklerinin kardeşini uyarmaları gerekirmiş. tek taraflı bakmayalım olayları. ben mağazada pazarlık yapamıyorum kaldı ablamın düğününde kayınvalidesiyle çatır çatır pazarlık edecem:/ çok ayıp şeyler bunlar. mahal vermemek lazım.

Ve kayin validen son kozunu oynamis canim benim takma kafana duzelir benimde esim balayindan sonra bosanmaya kalkmisti ondan biliyorum aynen sunu dedim kimse kimseyi 1 yil dolmadan bosayamaz hee velevki bosadin yeni yasayla altin bilezik takilan tum ziynetler benim hakkim borclarla birlikten anneli gunler dilerim dedim hip yuttu bizimki kvmde sagolsun cekti ayagini evimizden. Yni o isler oyle kolay degil uc kurusluk muhabbetlere kiz bosatmazlar.

Neyse iste kvden gelin acaba oglumu benden uzaklastiracak mi korkusuna debeleniyorlar benimkide yapti bu forumda bircok kisi yapmistir eminim kardesim evlenirken annemde yapacaktir bu boyle yani sana nacizane tavsiyem ki ben cok cektim bu zamaninda yapmadigim seylerin acisini olaylari dallandirip budaklandirma, asla kisasa kisas yapma, guzel guzel yemekler borekler yap, gul eglen ki kocan ohh be iyiki evlenmisim desin. Ben bir pogaca tarifiyle isi cozmustum artik gunlerde filan gozunu dort ac tarif kap:)

tam bir cahillik...bu ne böyle neyin pazarlığı...adet yerini bulsun diye ne kadar verildiyse uzatılmaz...belki paraları da yoktur...böyle saçma sapan adetlerden en güzel günleriniz heba olmuş....çooook yazık....ve yasanılan bu konu ömür boyu unutulmaz....

Böyle olacagini hic düsünmedim
Dügün günü beni evden cikarmaya gelmistiler kardesim kapiyi acmadi para yüzünden kavga etdiler benim tarafla erkek tarafi
Konuyuda kapatmayi bilmiyolar
Annemle kayinvalidem telefonda kavga etmisler gecende annem demiski sessini cikarma
Cocuklarin huzurunu kacirmiyalim vs kaynanamin dedigi sey suymus umrumda degil ayrilirsa ayrilsinlar
Sok oldum ya nasil diye bilir böyle seyi
Annem esimin halasini arayip durumu anlatmis halada bunun üzerine kaynanami arayip herseyi anlatmis
Kaynanam esimi arayip olayi anlatmis
Ve bunun üzerine esimin bana dedigi sey yeter sabrim tasiyor karar vermelisin ya ben yada bilmiyorum gerisini sen düsün dedi

Ben ne yaptimda bunlari hak etdim allahim
Ne yapcam ben?

hepimiz annemizin kuzusuyuz bu insanlarda hiç mi merhamet yok biraz dişli olcnm pasif kalma hakkını koru

boşanmaya gitmeemli mesele ....benim kayınpederim onun dediğini yapmıyorum diye yani ondan izin almmaı bekliyor....yolun açık olsun deddi 1,5 senelik evliyim bu nasıl bişeydir... dah yeni ölümden döndüm gebelik zehirlenmesi yaşadım bebeğimi kaybettim onların çıkartıları sorunlara bakarmısn..ama naparsın evlendin bazı şeyleri çekmek zorunda kalıyosun ama kocanı kendine bağlamaya bak

Yazdiklariniz hersey icin tsk
Ben esimle ayri evde oturuyorum canlar kendimede cekmeye calisiyorum
Altdan altdan birseyler yapmaya calisiyorum

Kaynanam benimle bu konu hakkinda konusmak istedi brnim dedigim sey ise anne konuyu kapatalim birsey duymak falan istemiyorum dedim baya bi üzerime geldi ama kapatdim bi sekilde ve sussturdum baska carem yoktu

zaten daha önce de bahsetmiştim.kimi bu adetlerden hoşlanır gerekeni yapar kimi de benim gibi hoşlanmaz yaptırmaz.demekki sizinkiler hoşlanıyormuş ve yapmışlar.bu para işleri yanlış geliyor bana.hele pazarlık kısmı facia.sanki satılık bir mal için pazarlık yapılıyor gibi:50:

evet bende gelin kapidan cikarken isin pazarlik kismina karsiyim.

fakat sandik cikarmadaki pazarlik ayri, o isin esprisi.
karsindaki insanin durumuna göre degisir bu adet.
durumu varsa neden olmasin.
durumu yoksada konusu bile olmaz.

Arkadaslar biz kiz tarafi olarak fazla birsey istemedik ne taki nede birsey ama öyle yapmalari cok üzdü beni ve üzerine kardesime sen bacini satiyonmu demesi onur kirici

Seviliyor, evleniliyor ama en küçük bir olayda herkes kanlı bıçaklı

Ne oluyor bu insanlara, o onu demiş, bu bunu demiş neyin kavgasıdır bu

Eşini karşına al konuş, evlendiğinin farkına varsın, sana sahip çıksın.

Ne kendi aileni ne onun ailesini konuşturmayın ve işlerinize karıştırmayın. Allah yardımcınız olsun

nefret ediyorum şu kapı tutulmalarından yok araba önü kesmelerden falan.. düğün oluyo bitiyo sonra lafı dönüyo hep.işte önceden konuşulmalı halledilmeli bunlar.. benim bir yeğenim yüklü bir miktarda para isteyeceğinin lafını ediyordu düğünüme kadar, düğün yaklaştığında da söyledi ve teyzem kendi cebinden verdi parayı sanki eşim veriyormuş gibi.. sırf laf olmasın, damat tarafına rezil olmayalım diye.. onun dışında eşim diğer yeğenlerime verdi bir miktar paylaşıldı falan.. bu mevzular adet falan deniyo işte ama sorun çıkıyo genelde.. bu saatten sonra pek yapacak birşey kalmamış, bu yüzden evliliğiniz bitmez merak etmeyin..

Evliligin boyunca o kadina dikkat et.
Kin besleyen tiplerden. Hala icine sindirememesi normal bir durum degil.
Olgun insan gecti gitti diyebilmeli ama kayinvaliden yasina gore zerre kadar olgun degil,
ve oglunu olumsuz etkilemeyi becerebilen bir insan anladigim kadariyla.

Bizde en çok eğlenilen adet budur yahu, kahkahalar gırla gider.. :)
Kayınpeder, kayınvalide, damat, varsa damatın erkek kardeşi-abisi sıkıştırılır.. :))
Her iki taraf da çok eğlenir.. :))
Allah'tan sadece bu varmış.. :/
Bizde toprak bastı içkisi vardır, sandık parası vardır, kapama parası vardır, adım atlama parası vardır, ahretlik lokumu vardır. Ohoo. :))

Resmen bahane üretmişler, çünkü yoldaki çocuklar dahi bilir bu adeti. Tamamen kavga edeleri varmış.. ://
Kocan da resmen rest çekmiş, doldurmuş olabilirler.. Bencede 3. kişileri araya katmama kararı alın..

vay be gerçekten çok üzüldüm , çünkü yaşadıklarını bi nebze yaşadım, yani ailelerin çekişmesini ve o nişanlılık dönemleri azap gibiydi...
biz eşimle aileleri pek görüştürmeme kararı aldık ve birbirimizi ailelerimize karşı kışkırtmıyoruz, yok senin annen şöyle benimki böyle falan diye... arada oluyor o zaman da kıyamet kopuyor:15::15:
daha çok yeni evlisiniz , olgun düşünmek zor biliyorum ama eşinle konuş , ben seninle bu saçma nedenler yüzünden boşanmam de. konuş işte anlarsın dilinden, ama sakın ayrılmayın, bu işin çözümü : siz artık eşinle ayrı bi ailesiniz ve sizin ailenizin kurallarını siz belirlersiniz, kimseyle yüz göz olmayın , içli dışlı olmayın....

böyle durumlar yasaniyor maalesef. bu yüzden babam abimin dügününden önce yengemin kardesiyle konusup isteyecegi miktari ögrenmis ve hic pazarlik yapmadan orda vermis istedigi miktari. bunun karsiligindada dügün günü kapi tutulmadi. tatsizlik falanda yasanmadi cok sükür. ama bazilarida abartiyor bu durumu gülüp eglenmek icin olan bu adeti resmen tartisma konusu yapiyorlar... bundan dolayida insanlar adetlerden korkup nasil bulasmadan kurtulurum diye düsünüyorlar (bu durumda misal babam).

tanidigimiz birilerinin dügününde kapi tuttu gelinin kizkardesi ve önce 500€ istedi yok fazla dedin falan filan derken tartistilar kiz yeter be ne pintisiniz 1000€ istiyorum yoksa acmam döner gidersiniz salona gelinsiz dedi ve kapiyi kapatti. kizin anne babasida ugrasti ama nafile kiz acmadi kapiyi. lanet bela okuya okuya verdi damadin babasi 1000€ yu. tabi dügünden sonra küfürler hakaretler havada ucustu kiza karsi damat tarafindan. boyu uzadi sanki o parayi alinca....

sana gelince arkadasim kayinvalidene karsi dikkatli ol cok fesat birine benziyor hala sürdürüyorsa bu konuyu. olmus bitmis sonucta ne degistirebilir ki ? ayrica ayrilirsaniz ayrilin ne demek ya ?? cok dikkatli ol gercekten he de gec konusursa karsilik verme. annende artik uzatmasin kimseyide aramasin bu konuyla ilgili unutulmasini saglamaniz lazim. esinede yüklenme cunku oda sasirmis durumda bence hem yeni evli hem annesi gaz veriyor dengeyi kuramamis henüz.. zamana birakin derim

Konuyu tam olarak anlayamadım hoş yorumların tamamını da okumadım ama anladığım kadarıyla olay düğün günü kapı açmama meselesinde patlak veriyor. Zor bir durum.. Allah yar ve yardımcın olsun öncelikle. Eşinin sabrını taşıracak bir şey yok burda olayın aslı astarı nedir? Yani öncesinde de bir şeyler olmalı ki eşin bu gereksiz lafı etsin

Valla böyle saçma sapan bir konuyu uzatıp sorun haline getiren kayınvalideden korkarım..Bu saçmalıklar yüzünden sabrımı taşırma diyen eşten de herşeyi beklerim..Kapı tutma adeti her yörede vardır her kıza yapılır..Mizahi bir adet alt üstü..

Rabbim senin hakkında ne hayırlı ise onu nasip etsin güzelim..

sadece kapı tutma olayı değildir bence. önceside vardır onun ve o anda patlak vermiştir. zaten stresli bir gün. tatlım ben mi ailen mi sorusunu ben de zamanında duymuştum. böyle bir soruyu sorduracak kadar problemli bir durum bence yok. bir arkadaş daha önce demiş, sizin durumunuz araya çok fazla kişi girmesi. bence eşini al karşına ve aieleler uğruna birbirimizi kaybetmeye razı mıyız sorusunu sor. benim ailem ne yaptı ki falan diyecek olursa sende düzgün bir dille onların da hataları olduğunu anlat. kendi ailenin hataları varsa onlardan da bahset. orta yolu bulmaya çalış. inşallah düzelir canım.

Böyle olacagini hic düsünmedim
Dügün günü beni evden cikarmaya gelmistiler kardesim kapiyi acmadi para yüzünden kavga etdiler benim tarafla erkek tarafi
Konuyuda kapatmayi bilmiyolar
Annemle kayinvalidem telefonda kavga etmisler gecende annem demiski sessini cikarma
Cocuklarin huzurunu kacirmiyalim vs kaynanamin dedigi sey suymus umrumda degil ayrilirsa ayrilsinlar
Sok oldum ya nasil diye bilir böyle seyi
Annem esimin halasini arayip durumu anlatmis halada bunun üzerine kaynanami arayip herseyi anlatmis
Kaynanam esimi arayip olayi anlatmis
Ve bunun üzerine esimin bana dedigi sey yeter sabrim tasiyor karar vermelisin ya ben yada bilmiyorum gerisini sen düsün dedi

Ben ne yaptimda bunlari hak etdim allahim
Ne yapcam ben?

ohooo şimdiden boleyse hıç uzatma o kaynanan olucak sımdıden oglunu aryıp bşeyleri ynsıtıyosa snradan sze neler ypmaz

Back