- 3 Eylül 2012
- 21.840
- 57.442
- 798
evet neden olmasin karsidakinin durumuna göre 200 az bile.
ben 450 almistim kapida.
dünürler zaten kapi icin 1000 hazirlikli gelmis, daha sonra duyunca 550 "zarara" girdigimi duydum
bu arada cok medeniceydi.
kimse ne benim sadica kapi acmadigimi, nede sadici kapida gördü.
aramizda hallettik hemen
konu sahibine gelince,
benim annem benim annem tartismasi ikinizide yipratir.
siz konunun icinde degilsiniz kavgaya hic karismayin bence.
kv'niz esinizi dolduracak olsa dahi, siz esinize bu tartisma onlar arasinda olmus onlar arasinda kalsin, yoksa benim annem senin annen diye birbirimizi cok yaralayacagiz demen daha dogru olur.
esiniz sinir ile size öyle demis, ona bu kavganin sizin ikinizide ilgilendirmedigini hatirlatin.
Kaynanam zaten beni alma meraklisi degildi
Evet gelin cikarirken para davasi hatda kaynanam biz gidiyoruz ozaman demis
Cok agladim kendimi kurbanlik koyun gibi hissetdim
Esimle konustuk bu durumu konu kapandi falan dedi ama durmadan kaynanam arayip vidi vidi ediyor
Böyle olacagini hic düsünmedim
Dügün günü beni evden cikarmaya gelmistiler kardesim kapiyi acmadi para yüzünden kavga etdiler benim tarafla erkek tarafi
Konuyuda kapatmayi bilmiyolar
Annemle kayinvalidem telefonda kavga etmisler gecende annem demiski sessini cikarma
Cocuklarin huzurunu kacirmiyalim vs kaynanamin dedigi sey suymus umrumda degil ayrilirsa ayrilsinlar
Sok oldum ya nasil diye bilir böyle seyi
Annem esimin halasini arayip durumu anlatmis halada bunun üzerine kaynanami arayip herseyi anlatmis
Kaynanam esimi arayip olayi anlatmis
Ve bunun üzerine esimin bana dedigi sey yeter sabrim tasiyor karar vermelisin ya ben yada bilmiyorum gerisini sen düsün dedi
Ben ne yaptimda bunlari hak etdim allahim
Ne yapcam ben?
Bunun gibi bazı adetlerimiz var ama herşey tadında güzel.
Yapılıyorsa da adet yerini bulsun, gülünsün, eğlenilsin, anı kalsın diye yapılır.
İşi pazarlığa dökmek çok ayıp.
Bende bir arkadaşımda yaşamıştım yazık kızcağıza. Onların ki daha vahimdi.
Kaçarak eşiyle evlendi, nikahları kıyıldı bir kaç ay evlerinde yaşadılar sırf ele güne karşı düğün yapıldı.
Düğün günü adet yerini bulsun diye kız kuaförden baba evine geldi, oradan gelin çıkacak.
Çıkacakları vakit kızın abisi kapıyı tutuyor usulen bir miktar para verilmiş ama abi bunu beğenmiyor ve pazarlığa tutuşuyorlar.
Damat sonunda tamam kalsın kardeşiniz ben gidiyorum diyerek kapıya yöneliyor da o zaman kapıyı açıp gelini çıkarıyorlar.
Düşünsenize kızcağızın halini, eşine karşı mahcubiyetini. Bazen gerçekten ayarı kaçırıyoruz, ardını düşünmeden.
Dügün günü beni evden cikarmaya gelmistiler kardesim kapiyi acmadi para yüzünden kavga etdiler benim tarafla erkek tarafi
Annemle kayinvalidem telefonda kavga etmisler gecende annem demiski sessini cikarma
Cocuklarin huzurunu kacirmiyalim vs kaynanamin dedigi sey suymus umrumda degil ayrilirsa ayrilsinlar
Annem esimin halasini arayip durumu anlatmis halada bunun üzerine kaynanami arayip herseyi anlatmis
Ve bunun üzerine esimin bana dedigi sey yeter sabrim tasiyor karar vermelisin ya ben yada bilmiyorum gerisini sen düsün dedi
Ne yapcam ben?
Ne yapcam ben?
zaten daha önce de bahsetmiştim.kimi bu adetlerden hoşlanır gerekeni yapar kimi de benim gibi hoşlanmaz yaptırmaz.demekki sizinkiler hoşlanıyormuş ve yapmışlar.bu para işleri yanlış geliyor bana.hele pazarlık kısmı facia.sanki satılık bir mal için pazarlık yapılıyor gibievet neden olmasin karsidakinin durumuna göre 200 az bile.
ben 450 almistim kapida.
dünürler zaten kapi icin 1000 hazirlikli gelmis, daha sonra duyunca 550 "zarara" girdigimi duydum
bu arada cok medeniceydi.
kimse ne benim sadica kapi acmadigimi, nede sadici kapida gördü.
aramizda hallettik hemen
konu sahibine gelince,
benim annem benim annem tartismasi ikinizide yipratir.
siz konunun icinde degilsiniz kavgaya hic karismayin bence.
kv'niz esinizi dolduracak olsa dahi, siz esinize bu tartisma onlar arasinda olmus onlar arasinda kalsin, yoksa benim annem senin annen diye birbirimizi cok yaralayacagiz demen daha dogru olur.
esiniz sinir ile size öyle demis, ona bu kavganin sizin ikinizide ilgilendirmedigini hatirlatin.
iyi de bu zaten bi adettir..gelin almaya gelindiği zaman evin erkek kardeşi,abisi kapıyı açmaz,harçlık ister.. hatta erkek tarafı önce nazlanır ama sonra verir.. eğlenceli geçer bu süreç hatta..
sizde neden kavgaya dönüştü bu olay anlamadım? her yerde olan bu adetten haberi mi yok eşinin ve ailesinin?
olayın bu noktaya kadar gelmesi,telefonda kavgalar o ona demiş bu buna demişler ne kadar itici..
kaldı ki,eşin neden seçime zorluyo seni?hemde böyle bi olayda..
çok şaşkınım :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?