12 günlük evliyim ve evliligim bitiyor

450 mi Vayyyy beee 20 tl verdi adam ayol..
Diyorum ya az daha verin cüzdanımı diyecektim.
Tuttum kendimi..
Allah bu adama muhtaç etmesin diyorum daha bişey demiyorum.
Benim kp bir de etrafa oğlumu evlendirdim diye kasıla kasıla anlatır.
Ölesim gelir

eşin konu kapandı demişse bitmiş olay sen de konuyu açma bi daha boşver annes arasın sen hiç umursama cıkın gezin yiyin için sarılın film izleyin her seyi sen ayarla evi huzura boğ ki eşine telefonlar tınlamasın ama sen de surat asar konuyu acarsan olay büyür..

bu arada bu adet i gelenek mi neyse saçma bir şey gereksiz adamlar zaten düğün masrafı çekmiş bi de üstüne para vermek zorunda mı parayı isteyenler gitsin çalışsın kazansın sanki evden bi şey satmıyor da para alıyor ..

buna benzer birşeyde ben yaşadım
biz merkezde oturuyoruz ama köydede evimiz var köyde ki evimden gelin çıkmak istedim
hay istemez olaydım
gelin arabasının altı alçaktı diye onu köyün dibinde bırakıp başka süssüz arabayla köye çıktık
oturduk felan tam çıkıcaz çıkamıyoz benim babaanne ve yengeler amca olacak herifi kışkırtmış neden süssüz araba ile geldiniz paradan kaçıyorsunuz bu kız bu evden çıkamaz diye babamda ses etmedi akıllı
oğlu kapıyı kapadı 100 yada 200 lira verdi eşim çıktık öyle
söylenenleri takmadık çıktık arabaya bindik
bu amca herifi önümüzü kesip 600 lira para istedi eşim çıldırdı zor tuttum düğünümün başı zehir oldu ama düğünüm çok güzel oldu
o günden sonra babamın tarafını silip attım
eşim bi süre babamla konuşmadı şuan iyi herşey
tabi eşimin tarafı laf söz etti ilk zamanlar
geçti gitti bitti

umarım sizinkide geçer gider güzellikle tatlıya bağlanır herşey

ne insanlar var ya... zaten bir sülalede biri bozuk oldumu bulaşıcı gibi hepsi öyle oluyor.

ee siz de az çok tanıdınız bunları aramayın sormayın.. derdinize derman olacaklarına köstek oluyorlar baksana. sen de evliliğine kanalize ol. olaylar o kadar mı mühim ki herkes birbirini arıyor. annen neden karışıyor olaya? sen ve eşin sorun her neyse üstesinden gelemiyor musunuz?

Kaynanaya bak ki niye ogluna söylüyor?

kusura bakma ama esinde biraz sacmalamis...daha bir kac gündür evlisiniz ve o sana diyor ki secimini yap?

bence sen o esini o dalini simdiden kir ki düsüp kendine gelsin biraz.

Bunun gibi bazı adetlerimiz var ama herşey tadında güzel.
Yapılıyorsa da adet yerini bulsun, gülünsün, eğlenilsin, anı kalsın diye yapılır.
İşi pazarlığa dökmek çok ayıp.
Bende bir arkadaşımda yaşamıştım yazık kızcağıza. Onların ki daha vahimdi.
Kaçarak eşiyle evlendi, nikahları kıyıldı bir kaç ay evlerinde yaşadılar sırf ele güne karşı düğün yapıldı.
Düğün günü adet yerini bulsun diye kız kuaförden baba evine geldi, oradan gelin çıkacak.
Çıkacakları vakit kızın abisi kapıyı tutuyor usulen bir miktar para verilmiş ama abi bunu beğenmiyor ve pazarlığa tutuşuyorlar.
Damat sonunda tamam kalsın kardeşiniz ben gidiyorum diyerek kapıya yöneliyor da o zaman kapıyı açıp gelini çıkarıyorlar.
Düşünsenize kızcağızın halini, eşine karşı mahcubiyetini. Bazen gerçekten ayarı kaçırıyoruz, ardını düşünmeden.

ayni sekilde kacan bi kiz icin kapida para istenmesine karsi, "kiz zaten bizim"diyerek para vermek istemiyor kaynana...rezalet utanilacak birsey yaa

Son düzenleme:
Kadın mal mı ki her hareketinden biri nasipleniyor???

Adet yerini bulsun diye verilen miktarı alıp gitsin bekleyen kişi.
Pazarlık yapmak ne demek??? Yeni bir hayata adım atacak
çift, daha ilk adımı para ile açmak neden???

Köyde bir düğün görmüştüm zamanında, gelini odadan çıkarmadan
önce eline şeker vb birşeyler sıkıştırmışlardı. Adet diye buna derim
ben. Niyet, çifte iyi dilekte bulunmak. Diğer türlüsü maddiyatçılık
gibi...

Sevgili konu sahibi, ailelerin tartışma nedeni ne olursa olsun,
daha bu kadar başındayken herşeyin, size yansıtmaları kötü.
İki taraf da kabahatli bana kalırsa. Ne anneniz sorunu anlatmalıydı
karşı tarafa ne de eşinizin annesi olayı uzatmalıydı... Siz artık
2 kişilik bir ailesiniz. Çok yeni olduğu için henüz tam anlamıyla
hissedemiyor olabilirsiniz ama zamanla oturacak bunlar.

Eşinizi karşınıza alıp konuşun. Sonra da aileleri toplayıp,
onlara çok değer verdiğinizi ama yuva kurmanın zor, yıkmanın kolay olduğunu,
buna vesile olmamaları için hoşgörülü olmaları gerektiğini bir güzel anlatın.
Ve kendi aile huzurunuz için, anne ve babalarınızdan sadece nasihat alın,
dolduruşlara gelmeyin. Bir de hane içindeki meseleleri kendi içinizde çözün.

konu sahıbı kusura bakmada bence kım para istediyse yada pazarlık yaptıysa okişi suçlu yanı senın ailen o para için pazarlık eden kişi anenn baban buyuklerden bırı susturmalıydı böyle bır gunde bu nun pazarlığı olmaz hiç vermesınler ne olur yanı adet yerını bulsun dıye bı zarf verırılı nekadarsa artık benım kınamda gelinin eline altın konur kvdeyı bekledık bekledık gelmedı yakın kınayı dedım yaktılar kına bıttı gıttı kvde ben altın koycaktım hiçte anlamadım ki dıyor çokta guzelanlamıştı ama cımlık ettı ne yapalım şimdi tartışalımmı bu gıbı saçma sebeblerden evlenmeden yıpratalımmı herşeyı inşallah yınede durum duzelır ama bence problem ailende nekadar verırlerse kabul edılmelıydı

o onu demiş bu bunu demiş çok karışık tek anladıgım arada 3. kişilerin olması ve bu 3. kişilerin yapıcı değilde yıkıcı yönde hareketler yapması diyeceğim tek şey şu dur iilede bir seçim yapmaya zorlanıyorsan aileni seç

iyi de bu zaten bi adettir..gelin almaya gelindiği zaman evin erkek kardeşi,abisi kapıyı açmaz,harçlık ister.. hatta erkek tarafı önce nazlanır ama sonra verir.. eğlenceli geçer bu süreç hatta..
sizde neden kavgaya dönüştü bu olay anlamadım? her yerde olan bu adetten haberi mi yok eşinin ve ailesinin?
olayın bu noktaya kadar gelmesi,telefonda kavgalar o ona demiş bu buna demişler ne kadar itici..
kaldı ki,eşin neden seçime zorluyo seni?hemde böyle bi olayda..
çok şaşkınım :44:

canım aynı şey benim başıma geldi. Eylül ayında evlendik. düğün günü kapıdan almaya geldiler. saçım kocaman bir topuz duvağı bulupda örtemedim. o an kimse de yardım etmedi. ben uğraşırken duvağı kapatıcam diye, kayınvalidem eee başlıcam bu ne biçim adetleriniz var dedi örtmesen olmuyo mu yani deyip, duvağımı çekiştirmeye başladı. kan beynime sıçradı neye uğradımı şaşırdım. zaten baba ocağından ayrılıyom ağlıyom bağırdım yeter beee yaptıkların, benim örfüm de adetim de bu buna da mı karışacaksın dedim. bembeyaz kesildi çıktı gitti, sonra babam girdi koluma o çıkardı kapıya. bütün kız kardeşleri ve kızıyla kenarda toplanmış onlara anlatıyo kayınvalidem, bu sırada teyzeleri de demiş böle olacağı belliydi aksi bilmem ne diye anneme fısırdamışlar annem de stresli günü sizden küçük heyecanına verin dedi. düğün yerine ayrı arabalarla gitmişler. ben gelin odasında hüngür hüngür ağlıom. kocamı ço kseviyom nikahıma on dk. kalmış ama bu kadınla nasıl yapıcam ben die düşünüyom derken, nikah kıyıldı sonsuza dek eveeeeett diye bağırdım kcoam da tüm yüreğimle evet dedi beni korudu hep. düğünde onlardan kimse karşıma geçip oynamadı. aramızda bi soğukluk oldu. 5-6 aty geçti ama daha yeni yeni kapanıyo sanki herşey.halen gördüğünde kıskançlık olur, soğukluk olur. sana diyeceğim yuvanı bozma canım, zamana bırak inan düzelicek. baktı ki siz mutlusunuz herkes susacak. hiç sıkma tatlı canını, kocanın suyuna git ve onun ailesini ona karşı kötüleme yoksa o da senin ailene soğur. olan biteni sürekli anlatma bak gör düzelecek. Allah sabır versin...

Ah benim cnm kıyamam çok üzüldüm inan.

Şimdi arkadaşım sorun bu ise yani eşinin sana bizatihi kötü bir davranışı yoksa ki bu kadar kısa sürede olmasın bir zahmet çevir kazı yanmasın moduna geç.

Ne ailene eşin ve ailesi hakkında konuş nede eşine kendi ailen hakkında. Çünkü herşeyin meydanda olduğu bir ortamda yapabileceğin tek şey sessiz kalmak...

Eşine bundan sonra ailem sensin sen anneme ve babama evlatlık yapmamı çok görecek bir insan değilsin hoş görelim herşeyi geçti gitti de.

Bırak kendisi istemiyorsa görüşmesin. Bu arada ailesinde de sana aleni edepsizlik olmadığı sürece aranı iyi tut. Diyeceksin ki sen yapabiliyormusun bilemiyorum aslında ama olması lazım.

Canını sıkma eğer eşin bu tutumlarına devam ederse boşver gitsin insan eşinden şunca şey için vazgeçer mi?

Birde eşinin ailen hakkında konuşmasına müsade etme edepsiz bir adamsa konuşmaya başladığında o ortamı terket hemen.

Dua ile cnm...

Herkesin kendine göre adetleri vardır anlıyorum fakat şu paralı pullu adetleri sevmiyorum ben, şu kadar lira az geldi, bu kadar lira isterim gibi pazarlık yapılması ise ayrı bir gurur kırıcı durum, evden gelin çıkıyor eşya değil, adet denip para verilse ne yazar, su gibi bir kıza fiyat biçmek kaç lira verilirse o inci tanesi kızın değeri eder
Bilmiyorum yapanlara saygı duyarım ama bana saçma geliyor Evlilik 2 kişiliktir, anne baba, kayınvalide, kayınpeder, hısım akraba ise 3. şahıslar, onlar evli çiftlerin yanında manen olmalı sadece, evliliğe karışmamalılar.

Konu sahibesi,
annenizde kayınvalidenizde hatalı, konuyu uzatmamalı ve size yansıtmamalıydılar, kayınvalideniz eşinize, anneniz size anlatıp durmuş mevzuyu.
Ki siz daha 12 günlük evlisiniz, birbirinizin gözünün içine bakacağınız, akşam olsada başbaşa olsak diyeceğiniz günleriniz bir adet ve adetin sonunda yaşanan tatsızlıkla geçiyor.
Hoş bu tatsızlık deyim yerindeyse zurnanın zırt dediği yer olmuş, evlenmeden önce yaşanan bazı şeyler olmuş ki bunlar birikmiş ve kardeşinizin kapıyı açmamısıyla patlak vermiş.

Ne eşinizi, ne kendinizi yıpratmayın, söylenenleri birbirinize anlatıp tartışdığınıza değmez. Konuşulanları duymayın, duyduklarınıza yorum dahi yapmayın.

Vaktimin kisitli olmasindan dolayi son yazilanlari okuyamadim.

Esinle ikiniz daha yolun en basindasiniz, birbirinize alisamadan ailelerinizin etkisinde kalmaniz, en ufak tartismada onlarin tarafini tutup birbirinize cephe almaniz cok olasi ve bir o kadarda kacinilmasi gereken davranislar. Kapi parasi gibi 3. sahislarin sebep oldugu sudan bahanelerle bosanma karari alinmaz. Esinle senin aranda cozumlenemeyecek problemler vardir, ne yaparsan yap yolunda gitmiyordur, o zaman bosanmayi dusunursun. Yok benim ailem sunu dedi yok senin ailen sunu dedi diye bosanilmaz. Siz ikiniz mutluysaniz kapinizi kapatin birakin onlar konussunlar. Hem hangi evlilikte gorulmuski, hem sen esinle iyi gecineceksin, hem aileleriniz. Bir yerden bir puruz cikiyor mutlaka.

zaten daha önce de bahsetmiştim.kimi bu adetlerden hoşlanır gerekeni yapar kimi de benim gibi hoşlanmaz yaptırmaz.demekki sizinkiler hoşlanıyormuş ve yapmışlar.bu para işleri yanlış geliyor bana.hele pazarlık kısmı facia.sanki satılık bir mal için pazarlık yapılıyor gibi

çok merak ettim her adeti,geleneği uyguluyor musunuz.kaynana,kayınpeder el yüz yıkarken gelin kapıda havlu tutarmış,bu da bir adet uygulanıyor mu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…