12 günlük evliyim ve evliligim bitiyor

sanırım işin içne çok aileler grmiş genelde karı koca ilişksne başkalarda dahl oldumu iş bu duruma gelebiliyo canm eşini seviosan adam gibi otur konuş kmse karşmasn bz kendi haytmza bakalm falan tatlı tatlı anlat yok istemiorum derse yolu açık olsun çok üzüldüm canım sabret geçer çok yeni daha

bazı adetler yüzünden düğün zamanı sorunlar yaşanabiliyor.kimine hoş gelirken,kimi de kızabiliyor.çevremde gördüğüm bazı olaylardan dolayı ben istemedim bu sandık üstüne oturma ya da kapı kapatma adetlerini

şu anda yaşadığım yerde de kızın arkadaşları kapı kapatıyor ve para istiyor.arkadaşımın kızı evlenirken de arkadaşları kapatmış ve verilen paraya ikna olmamışlar.100 lira vermek istemiş erkek tarafı,kızlar 250 istemiş.arkadaşım durumu fark etmiş.50 lira vermiş kızların eline ve kapıyı açtırmış.bu konularda biraz 2 tarafta anlayışlı olmalı

konu sahibinin ki sorunlu başlamışufacık olayda tuz biber olmuş.2 tarafta alevlendirmi olayı.acı olansa ein hemen rest çekmesi.inşallah koca aklını başına toplarda,düzelirler

Eşine de ailesine de fırsat verme...
Ne demek ya ben, ya da gerisini sen düşün...
Hasbam bulunmaz hint kumaşımıymışta, üstü kapalı tehdit ediyor...
Kim ailesinden geçmiş ki, sen 12 günlük adam için ailenden vazgeçeceksin...
Üstelik Türkiye'nin hemen hemen her yerinde uygulanan, kaç yıllık bir adet için...
Görgüsüzler, bir düğün yapıyorlar, şerefleriyle bir 50, 100,00 Lira verememişlermi...
Üstüne bir de o parayı geri almışlar....
Yüzsüzler...

Burda en gözüme batan eşin oldu...
Bensiz yapamayacağını çok belli ediyor eşim demişsin ama, cevap olarak ailem dersen bir kalemde seni silecek gibi görünüyor......
Densiz, sinir oluyorum böyle adamlara...
Böyle adama diyeceksin ki, "başımın üstünden de yer var, ayağımın altından da, yerini kendin belirle..."

-Konuda anlaşılmayan noktalar var...
Kardeşim kapıyı açmadı demişsin.
Kardeşin kapıyı açmadı diye mi tartışma çıkardı karşı taraf?
Yoksa kardeşinin istediği parayı çok mu buldu karşı taraf?
Kavga eden senin kardeşin ve kim? Eşin mi kaynanan mı kayınpeder mi?

-Eşin

"yeter artık incir çekirdeğini doldurmayan bir mesele için bu kadar huzursuzluk yakışıyor mu size"

diyemeyecek kadar zayıf mı?

Sensiz yapmıyormuş.E yapamıyorsa ona göre davransın bir zahmet.
Gerisini sen düşün de ne demek? Ya ailen ya ben de ne demek?
Sensiz yapamayan seni çok seven bir erkekten çok bencil bir erkeğin istekleri bunlar.

-Kayınvalide ile mi oturuyorsun?

Eğer beraber oturuyorsan işin gerçekten çok zoor.
Kayınvalide tarafından istenmiyorsun ve kv bu yuvanın yıkılmasını istiyor.

Bu adetler bence de çok gereksiz ama etraf yapıyor.
Yok istemem diyemiyorsun işte.
Mesela benim düğün günü komşu atladı direk benim oğlan tutsun
kapıyı bilmem ne. Ne gerek var falan dedim ( biliyorum benim kp in ne pinti olduğunu tabi)
Ama dinlemediler. Benim kp de yaptı yapacağını 20 tl verdi ya!!!
0 eksik değil kızlar doğru okudunuz yirmi...

Ne utandım anlatamam. Az daha verin cüzdanımı diyecektim.. Tuttum kendimi..
Tuttum kendimi, tuttuk kendimizi daha kıymetli mi olduk yoooo...
Edepsiz olacağın varsa,kötü olacağın varsa bir yerde başka sebeple oluyorsun..

Şimdi erkek tarafı tam çingene yemin ederim.
Din iman para olmuş. Evladımın huzuru olsun, iki kuruşum eksik olsun diyen yok!

Ben nişanlıyken nişan bohçasında o durumları farkettiğimde
kibar bir dille isterdim bana da sorulsun alışverişe çıkalım beğendiğin ne ise alalım
kızım denilsin ama denmedi diye üzüldüm demiştim nişanlıma..
Biliyor babasını tabi boynu bükük.. Ben de benim maaşım olsun ben hepsini
yaşatayım sana kimsenin eline bakmayalım isterdim demişti. Haklısın böyle benim babam demişti.
Evlendikten sonra baban şöyle diyecek olsam hemen ağız burun yamultur ufflar puflar!

Benim kızdığım hadi insanlar cahil, yetişkinler çocuktan beter çocuk!
Sen severek evleniyorsun evlenene kadar boynun bükük ailenden her bireyin
hataları için haklısın bırakma beni pozlarındasın.
İmzadan sonra ne bu artistlikler be adam!
Ne çabuk unutuyor bunlar it gibi peşimizde dolandıkları günü!

ne yani 200 lira mı vereceklerdi:44:

Hayır ama en azından 100 verilir ya olmadı 50 versin..
Ne bileyim 20 nedir Allah aşkına nişanda makas kesmiyor olayına bile
20 tl attı ayıp ayıp ben utandım..
Tam çingenelik valla.. Makas kesmiyor diyen de kpimin yakın akrabası
kendi getirdiği adam yapıyor bu adeti.. O da 20 attı adam da yok hala kesmiyor dedi yine yok
ayy öyle çirkin bir görüntü olmuştuki..
Nişanımı hatırlamak bile istemiyorum..

canım tek sorun buysa eğer çok gereksiz fasafiso olmuş. olur böyle şeyler,zaman geçtikçe oturur her şey. eğer başka tarz sorunlar yoksa(ki olabilir hemen kesin kararlar verilmemeli ve yıkıcı değil yapıcı olunmalı) kocanla uzunca sakince konuş ve 3. şahısların lafıyla yönlenme annen bile olsa.çünkü sen bundan sonra bir ömür kocanla yaşayacaksın inş, takma diğer hiç kimseyi. kocana da aynısını söyle. boşver onları biz ilişkimize bakalım canım falan de tatlı dilini konuştur. bilirsin erkekler biraz saftır ve yuvayı dişi kuş yapar canım. sabır ve sukunet diliyorum.Allah yardımcın olsun canım,merak etme düzelir bu sorunlar umuyorum.dediğim gibi 3. şahısları(onları da fazla kırmadan)annen bile olsa aradan çıkarmaya bak,ve tek iletişimini kocanla yap tatlı dilinle. çünkü artık senin ailen kocan.:119:

nişanda sonucu görmüşsün madem, kapı tutmalarına izin vermeyecektin

nişanda sonucu görmüşsün madem, kapı tutmalarına izin vermeyecektin

İşte ne gerek var falan dedim ama komşu oğlunu atıverdi öne..
Düğün günü o telaşla gelinlikle de ne kadar engel olunulabilir ki..

Bazı durumlar çevrenin etkisiyle gelişiyor..
Baa kalsa nişanda makas olayına da engel olurdum ama.
Bilgim yok tam safım. Adam onların akrabası.
be adam sen bilmiyor musun bu adam cimri..
Adama çok kızmıştım oysa suçu ne espri olsun istemiştir..
Benim öyle adetten haberim bile yok.
adam diyorki makas kesmiyor.
Ben dedim ki Aaa nasıl kesmiyor ya bakıyım..:26:
Adam bana sen o makası bilmezsin kızım bu başka makas dedi

böyle düğünlerde maddiyat olayları beni sinir ediyo. amaan gençler mutlu olsun bu düğün hayırlı olsun da yemişim parayı pulu diyen yok. hemen bi mal para eşya derdinde millet.hadi gençler cahil oluyor da analara babalara ne demeli arkadaş

Telefon zincirine şaştım ben yalnız, o onu aramış öbürü bunu..bu evlilikte senden başka herkesin burnu var
kocan olacak adamda kendini sultan süleyman sanıyor herhal, boşa gitsin ya sabrına bir ona iki deli mi ne
Senin suçun neymiş kızdım bak yaa gece gece kusura bakma

evet neden olmasin karsidakinin durumuna göre 200 az bile.
ben 450 almistim kapida.
dünürler zaten kapi icin 1000 hazirlikli gelmis, daha sonra duyunca 550 "zarara" girdigimi duydum
bu arada cok medeniceydi.
kimse ne benim sadica kapi acmadigimi, nede sadici kapida gördü.
aramizda hallettik hemen

konu sahibine gelince,
benim annem benim annem tartismasi ikinizide yipratir.
siz konunun icinde degilsiniz kavgaya hic karismayin bence.
kv'niz esinizi dolduracak olsa dahi, siz esinize bu tartisma onlar arasinda olmus onlar arasinda kalsin, yoksa benim annem senin annen diye birbirimizi cok yaralayacagiz demen daha dogru olur.
esiniz sinir ile size öyle demis, ona bu kavganin sizin ikinizide ilgilendirmedigini hatirlatin.

Hay Allahim!
konu sahibi 12 günlük evli ve ortada ayrilmak icin bir neden yok, evet yok ve siz ayrilin diyorsunuz!
bu hemen ayrilin yazmak modasina ya evlenip mutlu olamayip ayrilanlar yada evde kalan kizlar uyuyor.
Ortada ciftler arasinda ciddi bir problem olmamasina ragmen birilerinin yuvasi olmasini cekemeyenlerin moda lafi "bosayin, ayrilin"!
O kavinvalideden ne farkin kaldi.
Ya Sabir..

Son düzenleme:
sanki aileler birbirlerine doluymuşta bu kapı meseleside bahane olmuş...
eşim ablasını evden çıkarırkende erkek tarafı biz bilmeyiz ne yapmak lazımki şimdi diye saçmasapan bi bahane uydurmuşlardı eşimde bilmiyosanız ben direk söyleyeyim bin lira alıyım gelini çıkartayım demişti ve parayı almıştı,o anda bende ufak bi tartışma çıkıcak diye nefesimi tutmuştum ama bişey olmadı...
yani bunlar çok ufak tefek şeyler eşinin ailesi hır gür çıkarmaya meraklı insanlar sanırım canım...
sen o kayınvalideye fırsat verip yuvanı yıkma böyle bi konu boşanma sebebi olamaz,olsa olsa kayınvalideye bundan sonra mesafe koyma sebebi olur...

evlilkte aile bilinci olmasi cok onemli
artik siz bir ailesiniz canim. senin ailen benim ailem olayina girerseniz bi guzel karsilikli kirilir yipranirsiniz.her iki aileyede esit uzaklika durun.12 gunluk evlilik ya hersey yeni hersey taze sana onerim dugunde olan herseyi en basta sen unut esine guzel kahvaltialr yemekler hazirla beraber filim izleyin gezin tadini cikarin.ilerde cocuk vs olacak farkli problemler cikacak karsiniza. ilk gunler herzaman tatli ve guzeldir evliligin ileri yillaini da ayakta tutar.acik ve net ailenide kirmadan onlari yonlerdir kaynananla cok muhatap olmasinlar.
sende sorunlarini esinle coz hher seyi kosup annene arkadasina anlatma .iyi kotu birbirinizi kabul edin esinle. zaten esin iyi biriyse zamanla her konuda orta yolu bulursunuz karsilikli olumlu yonlerde degisirsiniz. ben 5 yildir evliyim annemede dahil hic kimseye bir sorunumu anlatmadim. karsilikli sorunlari cozduk yeri geldi ben deistirdim kendimi yeri geldi esim.velhasil oncelikle siz bir ailesiniz bunu esinle icine bir guzel sindir.simdi bunlari yazdim daha cok yeni evlisiniz biraz ornek olsun istedim ki burdaki evlilikte yil katetmis arkadaslar d a bana katilir. tabi sosyal cevreniz hayat statunuz ailelere mesafa flan nasil bilmiyoruz.sizin icin en iyi olani yine sizyapacakiniz. allah yardimcin olsun. ha bide su bosanma fikrini hic sevmiyorum simdiki gencler nikah masasina olmasa bosaniriz niyetiyle oturuyorlar. oncelikle bu niyetinde tamaamen yok olmasi lazim bence.yani bu fikirle sakin ola haraket etme. sevgilerle:)

Dugun degil tam bir rezillik olmus senin adina uzuldum gercekten. Anlasilan o ki her iki tarafda cocukluk etmis. Bari bir taraf alttan alsaymis. Herkes soyleyecegini soylemis arada kalan sen olmussun.

o adet türkiyenin her yerinde var.senin görümcen falan yok mu.kendi kızı gelin çıksa ilk o kv tutar kapıyı.hakkaten tam çingeneymiş.allah sabır versin.bunu halletsen action yaratacak başka sorun bulur bu cinsler

Yazdiklarina noktasindan virgulune kadar katiliyorum arkadasim.
Caresizlikten buraya konu acan herkese en az bir tane "bosan" diyen akilli cikiyor. Ne kadar da meraklilar milletin yuvasinin yikilmasina.
Sanki onlar bosanmayi bilmiyorlar da buradan bosanma izni cikinca gidip bosanacaklar.
Bu ayril, bosan diyen kafalar, hayatlarinda hic mucadele edememis kafalardir. Herseyi kisa yoldan halledemeyiz hele evliligi asla. Once emek verirsin, baktin hicbirsey fayda etmiyor, o zaman bosanirsin.

Saçma sapan adetlerimiz sağolsun, altındı paraydı, eşyaydı, tepsiydi derken daha evlenmeden sorunlar başlıyor. Aileleri uzak tutun evliliğinizden. Evliliğin sırrı 3. Kişileri asla araya sokmamak bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…