1 yaşından itibaren her şeyi yiyebilir.
@sevdankara - 1 yaşındayken kızıma yatmadan 1 saat önce yoğurtlu pilav yediriyordum (pilavı kolay yutabilmesi için yoğurdu sulandırıyordum) yatmadan önce de isterse pınar çocuk sütü veriyordum sabaha kadar tutuyordu. daha ileri aylarda bulgur pilavı ve pirinç pilavını dönüşümlü vermeye başladım,her ikisi de uzun süre tokluk sağlayan ve protein deposu gıdalar ( uzmanlar akşam öğününün protein ağırlıklı olması gerektiğini söylüyorlar,hücre yenilenmesi ve fiziksel gelişim için )
sabahları da bir çay kaşığı harnup pekmezi,rafadan yumurta,sürülebilir beyaz peynirli uno büyümek ve bir çay kaşığı da bal veriyordum,büyüdükçe bal ve pekmezin miktarını arttırdım.
cevabın için çok tşk ederim.pilav ağır olmazmı yatarken.vermeyi düşündüm ama rahatsız olacağından korkuyorum.sadece süt içip yatsa tok tutmazmı acaba?:2:
merhaba benim oğlumda 1 yaşına yeni girdi.bende 6.ayından sonra çorbalarına ve yemeklerine salça az tuz ve soğan koydum. benim sizlere bir sorum olacak.sütüm az olduğundan dolayı 2.ayından itibaren aptamil kullanıyorum.halada kullanmaktayım sabah uyandığında ve gece yatmadan 250ml veriyorum,seve sevede içiyor.ama mamadan kesmek istiyorum.gece uyutmadan ne yedirip yatırıyorsunuz? ve sabah uyandığında ilk ne yediriyorsunuz??? acil cevaplarınızı bekliyorum lütfen:)
süt 2-3 saatten daha uzun süre tok tutmaz,istersen önce muhallebi ile başla,bağırsakları yavaş yavaş alışsın ama zaten muhallebi vs yiyorsa pilav ağır gelmez merak etme.
çevermdeki çoğu kişi 1 yaşına geldi hala mamamı(devamsütü aptamil yani,) veriyosun kes artık deyince bende teleşlanıyorum.sabah 6 da kalkıyor,o saate kahvaltı için erken olacağından aptamil veriyorum.saat 11.12 gibide kahvaltısını yaptırıyorum normail pastorize meyveli sütle veya junıor sütüyle.ne guzel bebegin seve seve iciyormus neden kesmek istiyorsun ki,formul sutlerdeki vitamin ve mineral normal sutlerde olmadigindan 2 yasina kadar vermen daha bile iyi ustelik sindirimi inek sutunden cok daha kolay,afiyet olsun kuzuna.Bir tek sabah once kahvalti verip hala daha iecebilecek gibiyse sutu onerebilirsin
çevermdeki çoğu kişi 1 yaşına geldi hala mamamı(devamsütü aptamil yani,) veriyosun kes artık deyince bende teleşlanıyorum.sabah 6 da kalkıyor,o saate kahvaltı için erken olacağından aptamil veriyorum.saat 11.12 gibide kahvaltısını yaptırıyorum normail pastorize meyveli sütle veya junıor sütüyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?