Bebek Beslenmesi 12. aydan sonra neer değişir??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tttugba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2010
56
0
86
Diğer
kızlar bebeğim 1 yaşına giriyor. beslenmemizde neler değişecek
1- şeker
2- tuz
3- salça
4- soğan
5- inek sütü

bunlar konusunda kararsızım verebilir miyim acaba siz neler yaptınız sütü genelde veriyorlar 1 yaşında ne diyorsunuz

canım,inek sütü verebilirsin.tuz,şeker 3 yaşa kadar sınırlı olmasında fayda var.Bağışıklık sistemini zayıflatıığı için önerilmiyor.Salça ve soğan az az katabilirsin...

soğanı vermek için 1 yaşını beklemene gerek yoktu canım.çok faydalı bir sebze doğal antibiyotik.6.ayından sonra soğan-sarımsak devamlı kattım çorbalarına.

soğanı çoktan verebilirdin.Diğerlerini de artık yiyebilir,gerçi sizin yediğiniz herşeyden yiyebilir.

merhaba benim oğlumda 1 yaşına yeni girdi.bende 6.ayından sonra çorbalarına ve yemeklerine salça az tuz ve soğan koydum. benim sizlere bir sorum olacak.sütüm az olduğundan dolayı 2.ayından itibaren aptamil kullanıyorum.halada kullanmaktayım sabah uyandığında ve gece yatmadan 250ml veriyorum,seve sevede içiyor.ama mamadan kesmek istiyorum.gece uyutmadan ne yedirip yatırıyorsunuz? ve sabah uyandığında ilk ne yediriyorsunuz??? acil cevaplarınızı bekliyorum lütfen:)

1 yaşından itibaren her şeyi yiyebilir.

@sevdankara - 1 yaşındayken kızıma yatmadan 1 saat önce yoğurtlu pilav yediriyordum (pilavı kolay yutabilmesi için yoğurdu sulandırıyordum) yatmadan önce de isterse pınar çocuk sütü veriyordum sabaha kadar tutuyordu. daha ileri aylarda bulgur pilavı ve pirinç pilavını dönüşümlü vermeye başladım,her ikisi de uzun süre tokluk sağlayan ve protein deposu gıdalar ( uzmanlar akşam öğününün protein ağırlıklı olması gerektiğini söylüyorlar,hücre yenilenmesi ve fiziksel gelişim için )

sabahları da bir çay kaşığı harnup pekmezi,rafadan yumurta,sürülebilir beyaz peynirli uno büyümek ve bir çay kaşığı da bal veriyordum,büyüdükçe bal ve pekmezin miktarını arttırdım.

cevabın için çok tşk ederim.pilav ağır olmazmı yatarken.vermeyi düşündüm ama rahatsız olacağından korkuyorum.sadece süt içip yatsa tok tutmazmı acaba?:2:

cevabın için çok tşk ederim.pilav ağır olmazmı yatarken.vermeyi düşündüm ama rahatsız olacağından korkuyorum.sadece süt içip yatsa tok tutmazmı acaba?:2:

süt 2-3 saatten daha uzun süre tok tutmaz,istersen önce muhallebi ile başla,bağırsakları yavaş yavaş alışsın ama zaten muhallebi vs yiyorsa pilav ağır gelmez merak etme.

ne guzel bebegin seve seve iciyormus neden kesmek istiyorsun ki,formul sutlerdeki vitamin ve mineral normal sutlerde olmadigindan 2 yasina kadar vermen daha bile iyi ustelik sindirimi inek sutunden cok daha kolay,afiyet olsun kuzuna.Bir tek sabah once kahvalti verip hala daha iecebilecek gibiyse sutu onerebilirsin

Son düzenleme:
çevermdeki çoğu kişi 1 yaşına geldi hala mamamı(devamsütü aptamil yani,) veriyosun kes artık deyince bende teleşlanıyorum.sabah 6 da kalkıyor,o saate kahvaltı için erken olacağından aptamil veriyorum.saat 11.12 gibide kahvaltısını yaptırıyorum normail pastorize meyveli sütle veya junıor sütüyle.

inek sütüne ve bala başladık. soğan,sarımsak 6. ayından başlamıştım.
günlük sütü sevdi oğlum. pastorize süt inanılmaz gaz yaptı. Ama günde 1 kerede devam sütü veriyorum. bebelac junıor. inek sütünü yatarken ve sabaha karşı içiyor. gün içindede 1 defa devam sütü.

ne yazik ki herkes bilip bilmeden akil veriyor,gonul rahatligi ile devam sutunu ver,laf soyleyenlere de isterse 3 yasina kadar icer de gec.

cevaplar içinçok tekekkürler arkadaşlar peki su meselesini nasıl hallediyorsunuz kaynatmayı bıraktınız mı

salçanın içinde tuz olduğu için vermiyorum.

emzirdiğim için inek sütü hala vermedim. ama pilavın akşam ağır olacağını düşünüyorum. bulguru öğlen vermeyi tercih ediyorum pirincin ise gelişimde değeri olmadığını biliyorum nadiren değişiklik olsun diye veriyorum. yatmadan önce yoğurt ve kayısı kompostosu yediriyorum eğer akşam yemeğini erken yediyse. yoksa gece öğünümüz yok. gece beslenmesinin iyi olmadığını biliyorum.
bal verdim 1 yaşından sonra ama sevmedi.
tuz çok çok az ekliyorum yemeklerine.

şeker bence çok önemli nerdeyse hiç vermiyorum.

soğanı 6. aydan bu yana bende yemeklerine koyuyorum.

kızlar benim de bir sorum olacak, bebegim 3 gun sonra tam 1 yasında olacak kısmetse, bebeklerimizi kendi kendine yemek yemeye nasıl alıştırabiliriz. eline verdigim biskuvileri kırıp kırıp heryere saçıyor agzından cıkarıyor yarısı mideye yarısı da üste saça başa sürülüyor, keza ekmek simit poğaça hepsini veriyorum eline ama şöyle hepsini yemiyor parça parça yapıp oynuyor neler yapabiliriz nasıl alıştırırız kendi kendine de biseyler yiyebilmesi icin?

soğan sarımsak ve salça niye vermiyorsunuz ki anlamadım siz ne katıyorsunuz yemeklerinin içine merak ettim doğrusu ben tuz,inek sütü bal vs hariç herşeyi veriyorum 6.aydan beri
bizde haftaya 1 yaşımıza giricez bu söylediklerimi de doktorumuza danışıp vermeyi düşünüyorum...........

geceleri de yatmadan 1.5 saat önce muhallebi yediriyorum pirinç unun daha doğrusu reflüye sebep olmaması için hemen uyumadan önce yedirmemek önemli çünkü.................

bu arada size bir öneri kızlar birçok kişiden duyuyorum pekmezi bebeğinize kalsiyum içeren ve demirin emilimini azaltan gıdalar yumurta peynir vs.yerine demirin emilimini artıran c vitaminiyle mesela meyve suyuna mandalina potakal katıp verirseniz daha fazla verim alırsınız......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…