benimse dilimde ise söylemedigim hiç bir kötü kelime yok. sakin sakin, fikrimi savunarak tartışabililiyorum çünkü...
13 yaşındaki kızla evlenmeyi pedofili olarak görürsün sen, bu da seni ve kendi kültürünü ilgilendirir. hayatın daha basit oldugu bir köyde, dagın başında ya da hala feodalitenin yaşandıgı doguda veya şeriate dayalı ülkelerde senin ignelemelerin işe yaramaz. senin kültürün tek dogru kültür degildir zira. kendi pencerenden bütün dünyayı cehaletle, pedofiliyle, ahlaksızlıkla, aptallıkla suçlamak çok kolaydır...
neyse sen kendini tut ben korktum senden. tutmasan ne diyecektin acaba?
Uuu arkadaş şu sitede saçma sapan,yalan yanlış konuşan çok insan gördüm ama böylesini hiç görmedim.Kadın cinayetlerine inanmıyorum ne demek yav,UFO mu bu?
Yok kanıtlanamazsa suçlu bulunmaz oğlum,rızası vardı denilir.Tecavüzü,şiddeti hak gören insancıklardan yeğdir şekercik.Kızların tecavüze uğradıklarında hakimin zaten bakire değilmiş deyip suçluya ceza indirimi uyguladığı bir ülkede doğdum büyüdüm ben, bu laflarınız beni etkilemez.Biz zaten haklının yanındayız,hiçbir erkeğin işlemediği bir suç yüzünden ceza almasını istemem.Neyse sünnet için üzüldüm,travmatik bir deneyimdi heralde.Nerededir kim bilir şimdi o deri parçası?
Merve seni 3 konuda takip ettim üçünde de konu saptırıyorsun,içinden çıkılmaz ve bunaltıcı bi hal alıyor
üstelik sonuç olarak da birşey elde edilmiyor
(ben de nerden nereye geldiğimizi anlamayıp eğitimle ilgli yorum yazıyorum...)
muhalefet oldugum konulara giriyorum çünkü :) yoksa katıldıgım bir konuya girip ''evet ya bence de öyle, bular zaten cahil, yobaz'' demeyi ben de bilirim.
ee sen naptın bari, oglunu kestin mi? bir de eglenmişsinizdir, çok güzel bir gün olmuştur eminim. şanınız yürümüştür ''kestik oglumuzu hayırlısıyla'' falan :)
senin oglunu kötü günler bekliyor olabilir, aman dikkat. bi iftira yerse hayatı kayar ben uyarayım da. o zaman da başkaları söyler artık ''kesin tecavüz etmiştir ya iftira degildir ya, zaten erkek degil mi kesin yapmıştır'' umarım başına gelmez böyle şeyler.
Tamam ama sorun şu:
Arkadaş tartışmak için açmamış konuyu( MESELA ŞU SÜNNET OLAYI)
Tartışma konusu açılsa bile,senin değindiğin noktalarla pek alakalı olmuyor
Senin burada söylediklerin kime ne kazandıracak ki
Sadece gereksiz bi tartışma oluşuyor
Ve sen bunu çok sık yapıyorsun
Ayrıca kabul et fikirlerin çok uç
Kaldı ki hep birbirine benzer meselelrde buradasın
Seninle özel konuşmuştum işte o sorduğum şeye verdiğin cevapla ilgli olduğnu sanıyorum
Ama bence kendini ifade edeceğin yer burası değil
sünnet konusunda haklısın, orada konu dışı yorum yaptım. çünkü sünnet sorulmadan yapılan, hayat boyunca geriye dönülmeyecek, bebegi ölüme götürebilen anlamsız bir adet olarak görüyorum. kesme işlemi olmasa neyse de... işin geriye dönüşü yok. o yüzden konuyu görünce yazdım içimden geleni.
ama bu ve kızların okuması başlıklarında konuyu çarpıtmadım. konuya uygun gittim.
tartışma gereksiz degildir, sonuçta bu fikirleri her yerde duymazlar. farklı fikirler de duysunlar canım nolcak ki? savunan birisi gelmiş farklı bir fikri, ama biraz anlayıp diyaloga girmek yerine hemen yuhluyorlar ve dalga geçmeye çalışıyorlar... bari onu becerebilseler...
bana karşı katılmasa bile güzel güzel cevap verenler de oldu geçtigimiz sayfalarda, diger başlıkta da.. ama bazılarıyla olmuyor maalesef birşeyler.
Sünnet de sizin zaafınız sanırsam,tıp çok ilerledi belki geri takılabilir laboratuvar ortamında üretilerek araştırmaya değer derim ben,gerçi siz pek bilime inanmıyordunuz ama neyse.Bu arada oğlum yok,sünnet ettireceğim de demedim,,dini inancımı ya da hayat şeklimi de bilmiyorsunuz.Türkiye'de yaşarsam oğlumdan çok kızımın geleceğinden endişelenirim istatistik bilimi gereği ama siz ona da inanmıyordunuz değil mi,Matematik falan yalan zaten.Ben size açıkladım da oysaki kanıt gerek kanıt diye ama neyse Piremses boş verin.
sürekli bir şekilde yaftalamaya çalışyıorsunuz, siz ve bazıları. yok işte ''kadın düşmanımısın, tecavüzcüleri mi savunuyorsun, sünnet senin zaafı mı, erkek misin, hırlı mısın hırsız mı, cahil misin, salak mısın?, pedofiliyi mi savunuyorsun...'' falan filan... istediginiz gibi yaftalamaya çalışın canım ben sakin biriyim, yumuşak karşılarım.
kalın harfli kısım da güzel bir cümle, bunu da ayrıca tartışırımolaylara mikro ölçekten bakıyorsunuz, biraz daha geriden baksanız keşke...
Yumuşak karşılamanız normal konumuz kadın cinayetleri,tecavüzleri,kadına yönelik şiddet...Sizin korkmanızı gerektirecek konular değil bunlar,ama öte yandan bizim bu konuda duyarlı olmamız çok normal.Bu arada acınızı paylaşıyorum,bence tıptan ümit kesilmez,bi araştırın.
Yumuşak karşılamanız normal konumuz kadın cinayetleri,tecavüzleri,kadına yönelik şiddet...Sizin korkmanızı gerektirecek konular değil bunlar,ama öte yandan bizim bu konuda duyarlı olmamız çok normal.Bu arada acınızı paylaşıyorum,bence tıptan ümit kesilmez,bi araştırın.
ben size bunların hayali şeyler oldugunu anlatıyorum. ülkenin bırak en büyük sorunu olmayı en önemsiz sorunları oldugunu... toplum mühendislerinin sizi uyuttugunu anlatıyorum... tabi katılmazsınız o sizin bileceginiz iş.
bu arada hangi acımı paylaşıyorsun anlamadımsen de hayali bir şey uydurdun şimdi bak... tam olarak neyin hayalini kuruyorsun, anlamadım, şaştım kaldım yani
O kadınlar ölmüyor yalnız "öldürülüyor".Senin sanki doğal yollardan ölüyormuş gibi bahsederek önemsiz gördüğün bu mevzu çok büyük bir problemdir aslında.Sadece bir kadın kocası/sevgilisi/akrabası tarafından öldürülse "kadıncağız kadersizmiş,psikopatın birine çatmış" deyip münferit bir olay olarak değerlendirebiliriz.Ama bu birçok kadının başına gelmeye başladıysa bu toplumun yapısında,zihniyetinde ve hukuk sisteminde çok büyük problemler olduğuna işarettir.Bunu iş kazalarıyla kıyaslamak demagojiden başka birşey olmaz.Hiç bir ölüm diğerlerinden daha önemsiz değildir.kadın cinayetlerine inanmıyorum derken, kadın cinayetinin büyük bir sorun olduguna inanmıyorum. yoksa kadınlar illa ki ölüyorlar... aynen çocuklar gibi... aynen erkekler gibi... ölüyorlar.
ama ''kadın cinayetleri'' özellikle kullanılınca insanlar zannediyor ki ülkenin, dünyanın en büyük sorunu bu. halbuki ülkenin en küçük sorunudur bu belki de, en önemsizi.
şimdi tam olarak neye inanmadıgımı anladın mı? yılda 300 kadın ölrüken 1 madende tek seferde 800 işçi ölyüor, ve bu iş kazaları sürekli olarak yaşanıyor... ama bunlar sanki ülkenin en büyük problemlerinden degilmiş gibi kimse bahsetmiyor... özellikle ve özellikle sadece ''kadın cinayetleri''nden bahsediliyor. acaba neden? hiç düşündün mü? çünkü sen erkeklerden kork, nefret et istiyorlar. hayali korkular aşılıyorlar sana... ki çalışmak zorunda hisset diye, çalış ki köle sayısı artsın, köle sayısı artsın ki kölelerin aldıgı ücretler düşsün...
Peki hiçbir şey yapılmasın kadına şiddete yönelik,'Aaaa bizim daha büyük sorunlarımız var denilerek'öyle mi?Bu arada bence siz anladınız ben neyi kastediyorumDiyorum ya o sünnetli erkekler daha az zevk alırlar muhabbeti şehir efsanesidir,takmayın kafanıza bunları sizin de kalbiniz güzel.
ben size bunların hayali şeyler oldugunu anlatıyorum. ülkenin bırak en büyük sorunu olmayı en önemsiz sorunları oldugunu... toplum mühendislerinin sizi uyuttugunu anlatıyorum... tabi katılmazsınız o sizin bileceginiz iş.
bu arada hangi acımı paylaşıyorsun anlamadımsen de hayali bir şey uydurdun şimdi bak... tam olarak neyin hayalini kuruyorsun, anlamadım, şaştım kaldım yani
yapılsın ya da yapılmasın... gözümüze gözümüze sokulmasın, bunun üzerinden toplumun canına okunmasın... benim söyledigim budur.
bahsettigin efsaneyi duydum, bilemem artık ne kadar dogru. sen öyle diyorsan öyledir, biz ne bilelim dogrusu nedir. ama sana güveniyorum bu konuda, sen bilmeyeceksin de kim bilecek dimi ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?