%100 üzeri artan özel okul fiyatları😔

Ama mesela az mevcutlu butük bir devlet okulu bulsam sanırım o zaman devleti d

Devlet de gerçekten çok kaliteli işini hakkıyla yapan öğretmenler var ama müfredat yeterli değil artık . Eskiden daha iyiydi kesinlikle . Şimdi çocuk haftada 2 saat İngilizceyle ne kadar ilerleyebilir . Belki ingilizce ders sayısını arttırsa, müzik beden eğitimi resim derslerine branş öğretmenleri girse devlet de özelden pek farkı kalmaz .
Proje gibi okullar yada İstanbul için sahilde ki bazı okullar 6 sene öncesi çok kaliteli idi idealist genç müdürü olanlar özellikle.
Ama biliyorsunuzdur öğretmensiniz sanırım görev değişiklikleri ile yerine gelen müdür herşeye yönetmelik dışına çıkamam diyerek onay vermedi. Eski müdür kodlama, anlaşmalı yabancı dil eğitmenleri, halk oyunları hazırlatmıştı çocuklara. Benim oğlum neredeyse anadil İngilizce düşünürken bile Türkçesi neydi İngilizce bu diyor 🙈 devlet okulunda kazandı altyapıyı. İki senedir özelden kazandı dersem hakkını yerim yönetici ve öğretmen çok şey değiştirebiliyor da onlarda uzun soluklu kalmıyor maalesef.
Ataşehir ortaokul araştırmıştım devlet bir okul da bağış adı altında özelden eksik kalmıyordu 🙈

Eve yakın başka yok servis kullanması gerekecek bide buraya alıştı çok seviyor okulunu.Buradada okullar 50 kişi çevrede kötü kimse vermiyor devlete.Bende isterdim güzelce devlette okusun bukadar para bu yaşta eğitime dökmek zorunda kalmayım ama malesef şartlar elvermiyor.
Ben size devlet önermedim anlıyorum da gerçekten kaygınızı yemekte biraz daha bastırabilirseniz belki indirim olur 😞 bizim okuduğumuz sınıflar da, ortam da yok maalesef hele çevre de uygun değilse.

Ben size devlet önermedim anlıyorum da gerçekten kaygınızı yemekte biraz daha bastırabilirseniz belki indirim olur 😞 bizim okuduğumuz sınıflar da, ortam da yok maalesef hele çevre de uygun değilse.
Yanlış anladınız sizde demişsiniz ilk çocuğum devlette okudu 2. Okadar şanslı olamadı diye.Bende onu diyorum genelde devlete ver etüt bul bakıcı ayarla diyenler oldu onlar içşn dedim bende☺️Koşullar devlete hiç uymuyor özele mecbur verecegım ama herkesin okul bıkadar çokmu arttı onu merak ettim.İlk defa bu yıl hem barınmadan hemde çocuğumu okutamamaktan kaygı duymaya başladım.Kiralar dehset arttı paran olsa bile kiralık oturulacak ev yok.Çok garip bir dönemdeyiz.

Yanlış anladınız sizde demişsiniz ilk çocuğum devlette okudu 2. Okadar şanslı olamadı diye.Bende onu diyorum genelde devlete ver etüt bul bakıcı ayarla diyenler oldu onlar içşn dedim bende☺️Koşullar devlete hiç uymuyor özele mecbur verecegım ama herkesin okul bıkadar çokmu arttı onu merak ettim.İlk defa bu yıl hem barınmadan hemde çocuğumu okutamamaktan kaygı duymaya başladım.Kiralar dehset arttı paran olsa bile kiralık oturulacak ev yok.Çok garip bir dönemdeyiz.
Kusura bakmayın ya açıklama yaptırmak zorunda bıraktım inanın aynı kaygılar ev mi eğitim mi dedik eğitim seçtik umarım çocuklarımız sizinde dahil 10/15 sene sonra ya bizimkiler de ne kadar vizyonsuzmuş demez. Aynı özeller hepsi hatta sizin ki bizim ki gibi okullar ortanın alt kısmına hitap eden okullar kalmış. İsim vermeye korkuyorum dershane den geçen kolejlerden biri işte yüzde 90 burslu çocuğa 55bin isteyen. Dua edelim ki artık piq noktasına gelmişizdir umarım enflasyonun da paramız en azından yerinde saysın seneye bunları düşünmeyelim. Çocuğunuz için umarım en güzeli olur bahtı açık olsun sevgiler ❤️

Bizim okul geçen sene 100 bin okul 15 bin yemekti bu sene sanırım 200 bin okul 40 bin civarı yemek deniyor . Ocak sonu belli olacak . 1. Sınıf olacak kızım her yıl bu fiyatlar artarsa bu şekilde sonu nereye varacak acaba ! Ben de ara ara devlete göndersem mi diyorum ben de devlette sınıf öğretmeniyim ama özellikle dil konusunda ve sosyal faaliyetler konusunda özel okul ağır basıyor .
1.sinif çocuğuna şimdiden bu derece para vermek yerine bu paraları biriktirin döviz cinsiyle ya da yatırım yapın daha ileri yaşlarına kullanın. Asıl o zaman ihtiyacı olacak çocuğun. 1.siniftaki çocuğun öğreneceği yabancı dilden ne olacak Allah aşkına. İlkokulda lafta özel okulda eğitim aldırıp asıl lise, üniversite zamanında alması gereken eğitime parası kalmazsa kişilerin bence asıl yazık olan o olacak bu çocuklara.

Haklısınız arkadaşım.
Özel okullara sadece zenginler yollamıyor çocuğunu. Tam gün çalışan özel sektör velileri de gönderiyordu. Bakıcıya para vermek istemeyen benim gibi veliler de var hatta. Orta okulu Avrupada okutmak isteyen pek çok veli tanıyorum. Ama artık imkansız hale gelecek. Benim oğlumun okulu henüz açıklamadı,en son onlar açıklar her sene. Geçen sene 50bine anlaşmıştık yemek+eğitim ücreti için. Bu sene 130bin bekliyorum. Bir şubemiz daha var orası bizden daha ucuz oluyor 107bin açıklamış. Fiyatlar anormal artmış durumda. Neyse ki bize gelen zam oranında öğretmene de zam yapacaklarmış bari bu biraz hafifletici oldu.

Pek çok alternatif sunuldu ama siz bu okula gitmesi gerektiğininin gerekçelerini sundunuz.
Bu durumda bu fiyatlara evet demekten başka çareniz kalmıyor gibi
Hoş bana kalsa bu kadar para vereceğinize aile desteği yada bakıcı tutup devlet okuluna gönderseniz daha ekonomik olur
Bakıcı tutunca da ekonomik olmuyor ki. Ben sordum soruşturdum yarım gün bakıcı 5bin +sigorta istiyor ki haklı. Onlar da ekmek yiyecek bu işten neticede. Mahalle teyzesine yarım gün 5bin vereceğime okula veririm o parayı şahsen

Bakıcı tutunca da ekonomik olmuyor ki. Ben sordum soruşturdum yarım gün bakıcı 5bin +sigorta istiyor ki haklı. Onlar da ekmek yiyecek bu işten neticede. Mahalle teyzesine yarım gün 5bin vereceğime okula veririm o parayı şahsen
2 bine bakıcı bulacağımızı sanıyorlar.Arkadasın kızına bakıcı tam gün 10bin +sigorta dedi.Bide kafalarına göre iş bırakıyorlar ben onun stresine girecegım.Sabah bırakıp akşam alıyoruz güvende olması mutlu olması sınıf mevcudunun düşük olması benim için ilköncelik açıkçası.

2 bine bakıcı bulacağımızı sanıyorlar.Arkadasın kızına bakıcı tam gün 10bin +sigorta dedi.Bide kafalarına göre iş bırakıyorlar ben onun stresine girecegım.Sabah bırakıp akşam alıyoruz güvende olması mutlu olması sınıf mevcudunun düşük olması benim için ilköncelik açıkçası.
Kesinlikle ben de bu düşünceyle özele veriyorum. Yoksa meraklısı değilim. Ben de devlette okudum ama 30 yıl önce. Şimdiyle o zaman bir mi?6 yaşımda 1.sınıf öğrencisiydim karanlıkta tek başıma yarım saatlik yolu yürürdüm. Çünkü sokaklar güvenliydi,herkes herkesin çocuğunu tanır kollar korurdu. Devlete gönder diyenler kendi çocuklarına kıyıp yollayabiliyorlar herhalde başıboş sokaklara,çok şaşırıyorum.

Kesinlikle ben de bu düşünceyle özele veriyorum. Yoksa meraklısı değilim. Ben de devlette okudum ama 30 yıl önce. Şimdiyle o zaman bir mi?6 yaşımda 1.sınıf öğrencisiydim karanlıkta tek başıma yarım saatlik yolu yürürdüm. Çünkü sokaklar güvenliydi,herkes herkesin çocuğunu tanır kollar korurdu. Devlete gönder diyenler kendi çocuklarına kıyıp yollayabiliyorlar herhalde başıboş sokaklara,çok şaşırıyorum.
Benim zamanımda sınıfımda Suriyeli,Afgan türlü milletlerden insan yoktu.Mevcudum azdı öğlen bile dünya yol yürür yemeğe gider gelirdim.Herkes birbirini tanırdı şimdi apartmanda komşuyu tanımıyoruz.Sabah bırakıp akşam alacağım çalısmasam takip edeyim bırakıp alayım öyle bir şansımda yok.Şimdi akran zorbalıgıda çok fazla taciz desen öyle.Cocugı mümkün değil takip etmezsen bırakamazsın.

Devlet okuluna gönder denmiş, çözüm mü evet belki çözüm ama bu fiyatlar nereye gidiyor? Çocuğu devlete ver, beslenmesinden kıs, kendinden kıs, eskiden yaptığın herşey lüks olsun sonra buna yaşamak de.
Sokak dedeleri geliyor aklıma, et 200 lira olmuş diyorsun e yeme diyorlar. Ekmek 6 lira diyorsun e yeme diyorlar. Bu da o hesap.

Sokak dedeleri geliyor aklıma, et 200 lira olmuş diyorsun e yeme diyorlar. Ekmek 6 lira diyorsun e yeme diyorlar. Bu da o hesap.

Herşeye bir çare bir çözüm üretmek vatandaşın işi mi ya Allah aşkına! Devlet yapacak beni refah içerisinde yaşatacak reformları. Of valla bizden adam olmaz yani idrak ediyorum artık.

1.sinif çocuğuna şimdiden bu derece para vermek yerine bu paraları biriktirin döviz cinsiyle ya da yatırım yapın daha ileri yaşlarına kullanın. Asıl o zaman ihtiyacı olacak çocuğun. 1.siniftaki çocuğun öğreneceği yabancı dilden ne olacak Allah aşkına. İlkokulda lafta özel okulda eğitim aldırıp asıl lise, üniversite zamanında alması gereken eğitime parası kalmazsa kişilerin bence asıl yazık olan o olacak bu çocuklara.
1.sinif çocuğun öğreneceği yabancı dilden ne olacak demişsiniz, oglum 1.siniftan beri İngilizce görüyor, şu anda 14 yaşında ve ana dili gibi İngilizce konuşuyor
Herkesin üniversite mezunu olduğu günümüzde İngilizce çok çok önemli, yoksa bizde meraklı değiliz eğitime ger sene araba parası vermeye ama çocuğun geleceği için mecburuz , hatta İngilizce bile yetmiyor artık ikinci yabancı dil de şart, onu da özel okulda öğrenebilir sadece
Dünya artık 20 sene öncesi gibi değil, hem nüfus kalabalık, hem meslekler çok farklı, bu çocukların gelecekte düzgün meslek sahibi olabilmeleri için İngilizce, ikinci yabancı dil , kodlama , yazılım vs öğrenmeye 1.siniftan başlamaları gerekiyor

Verilen paralar korkunc boyuta çıktı, ben dün yurtdisi lise fiyatlarını arastirdim bu yüzden, kanada da okutsak aynı paraya geliyor tr de bir özel okula vermekle , enflasyon duzelmezse bu gidişle ben yurtdisina bile göndermeyi düşünüyorum oğlanı, daha ucuza gelecek gibi gözüküyor

Konu sahibi , kontenjan doluyor lafına inanmayın ve pazarlık yapın, senelerdir ne pazarlıkları şahit oldum okullarda inanamazsınız, hiç alttan almayı, tüm şansınızı zorlayın, özel okulda herkes aynı fiyata okumuyor emin olabilirsiniz

Herşeye bir çare bir çözüm üretmek vatandaşın işi mi ya Allah aşkına! Devlet yapacak beni refah içerisinde yaşatacak reformları. Of valla bizden adam olmaz yani idrak ediyorum artık.
Birkaç gün önce kuaförde bir öğretmenle karşılaştım, bana okula verdiğim parayı sordu söyledim. Ne gerek var ilkokul öğrencisine o masrafı yapmaya dedi bana ya şaka gibi. Ayşe Fatma teyze olsa dert etmem ama öğretmen bu ya. Açıklama bile yapmadım.

Yazlık küçük yerde yaşayıp devlet okuluna göndermek ✅ pilot okul gibi oluyor
Bulunduğum yerde Suriyeli vs yok Rus Ukraynalı İngiliz ve İrlandalı çocuklar var İngilizce konuşuyorlar devlet okullarında..
İstanbul gibi büyük şehirlerde devlet okulu….. şimdi bisey dicem olmayacak… ☹️

1.sinif çocuğun öğreneceği yabancı dilden ne olacak demişsiniz, oglum 1.siniftan beri İngilizce görüyor, şu anda 14 yaşında ve ana dili gibi İngilizce konuşuyor
Herkesin üniversite mezunu olduğu günümüzde İngilizce çok çok önemli, yoksa bizde meraklı değiliz eğitime ger sene araba parası vermeye ama çocuğun geleceği için mecburuz , hatta İngilizce bile yetmiyor artık ikinci yabancı dil de şart, onu da özel okulda öğrenebilir sadece
Dünya artık 20 sene öncesi gibi değil, hem nüfus kalabalık, hem meslekler çok farklı, bu çocukların gelecekte düzgün meslek sahibi olabilmeleri için İngilizce, ikinci yabancı dil , kodlama , yazılım vs öğrenmeye 1.siniftan başlamaları gerekiyor

Verilen paralar korkunc boyuta çıktı, ben dün yurtdisi lise fiyatlarını arastirdim bu yüzden, kanada da okutsak aynı paraya geliyor tr de bir özel okula vermekle , enflasyon duzelmezse bu gidişle ben yurtdisina bile göndermeyi düşünüyorum oğlanı, daha ucuza gelecek gibi gözüküyor

Konu sahibi , kontenjan doluyor lafına inanmayın ve pazarlık yapın, senelerdir ne pazarlıkları şahit oldum okullarda inanamazsınız, hiç alttan almayı, tüm şansınızı zorlayın, özel okulda herkes aynı fiyata okumuyor emin olabilirsiniz
Maddi gucunun çocuk lise, üniversite dönemine kadar aynı seviyede kalabileceğine güvenen versin zaten.

Ancak burada konu siz değilsiniz ya da 14 yaşındaki çocuğunuz değil.

Alintiladigim mesajdaki kişinin çocuğu daha 1.sinif, maddi gücü çok harikaysa o da tabii ki devam etsin. Ancak yıllar içinde bu gidişle seni biz şu kadar sene özel okula verdik ama sonra olmadı hikayeleri de olacak.

Bunu hisseden, ekonomisinin uzun yıllar bu enflasyona rağmen iyi devam edemeyeceğini düşünen ilkokulda değil çocuğa sonradan yatırım yapsın diyorum ben. Lise zamanına çocuğa yatıracak parası olmayan ailelerin ilkokul 1,2, 3 de bu seviye paralar vermesi evet hala gerekli bulamadığım miktar.

Siz çocuğunuzu yurt dışına da yollayabilecek seviyede olabilirsiniz ancak bu katlayan ücretler ile birçok kişi bunu bir süre sonra devam ettirmeyecek bu çok aşikar. İlkokul için bir sürü para verip de durum bu şekilde olacak ise hala ayni düşünüyorum, devam ettiremeyecek kişiler şimdiden devlete vermeli ve bu paraları da çocuğun geleceği için saklamali.

Çok moralim bozuk bugün sabahtan beri kafam ağrıyor sinirden.Dün okuldan mesaj geldi kayıt yenileme ile ilgili.Demişler Ocak ayında kayıtlar 20bin Şubat ayında 15bin indirimli olacak diye.Bu arada karı koca kamuda çalışıyoruz.1 çocuğumuz var bu yıl 2. Sınıfta.3-4 gün önce % 65 özel okullara zam yapıldı diye açıklama yapıldı.Ama memur maaşları %30 arttı herkes biliyor neyse burayı geçiyorum.Bugün görüşmeye gittim.Geçen yıl okul ücreti 32bin yemek ücreti 8bindi. Bugün okul ücreti 60bin yemek ücreti 23bin çıkarttılar.Hemde 3 taksit şeklinde ödememiz isteniyor.%100 okul %200yemek artmış😫%65 artmayacakmı çok fazla dedim taban fiyatlar üzerinden fiyat malesef böyle dediler.Geldiğimden beri kendime gelemedim.İlk defa bu yıl çocuğumu okutamamaktan bukadar tedirgin oldum.Bukadar yüksek artış ile karşılaşan oldumu aranızda bir yaptırım olmazmı bu duruma?Geçen sene 40bin bu yıl 80bin eee seneye 160bin mi olacak? Birde 2 ay içinde karar vermezsek çocuğun yerine başka birini alabilirlermiş kontenjan dolabilirmiş.Herkes sıradamı bekliyor bu ne böyle nasıl düzen çok üzgünüm😔
Siz de devlet okuluna gönderin, o kadar doktor mühendisler özel okullardan çıkmıyor ya

X