%100 üzeri artan özel okul fiyatları😔

Bizim okul geçen sene 100 bin okul 15 bin yemekti bu sene sanırım 200 bin okul 40 bin civarı yemek deniyor . Ocak sonu belli olacak . 1. Sınıf olacak kızım her yıl bu fiyatlar artarsa bu şekilde sonu nereye varacak acaba ! Ben de ara ara devlete göndersem mi diyorum ben de devlette sınıf öğretmeniyim ama özellikle dil konusunda ve sosyal faaliyetler konusunda özel okul ağır basıyor .

Duygularıma çok güzel tercüman oldunuz sağolun.Göndermek zorundayım diyorum hala devlet okulu diye yorumlar geliyor.Mecburum hem çocuğumun durumundan dolayı hem çevreden dolayı.Önceliğim çocuk güvende olsun kontrolüm altlnda olsun mevcut az mutlu olsun.Eğitimde önemli ama önceliğim bunlar gerisi oluyor bir şekilde.
özel okul servislerinde bile itina başka oluyor, farkındayım.

ben de özel taraftarı değilim içimi sorarsanız. ama biz devlette okuduk da yetişmedik mi sanki, denecek zamanda değiliz (hoş ben lise üniversite özelde okudum, o da ayrı). 30 sene önceki gibi değil hiçbir şey. acıklı. çok üzgünüm ama sizi anlıyorum. anlıyorum da bir şey öneremiyorum. zaten okul işyerinin dibindeymiş servis yokmuş eve birlikte dönüyormuşsunuz. tam uygun düzen kurmuşsunuz.
Bizim okul geçen sene 100 bin okul 15 bin yemekti bu sene sanırım 200 bin okul 40 bin civarı yemek deniyor . Ocak sonu belli olacak . 1. Sınıf olacak kızım her yıl bu fiyatlar artarsa bu şekilde sonu nereye varacak acaba ! Ben de ara ara devlete göndersem mi diyorum ben de devlette sınıf öğretmeniyim ama özellikle dil konusunda ve sosyal faaliyetler konusunda özel okul ağır basıyor .

ayda 20 bin yapıyor
sizin maaşınız herhalde o kadardır tüm maaşı okula mı vereceksiniz?
daha çocuk 1. sınıf yani bunu 12 sene vereceksiniz daha...

Bana kalırsa özel okula göndermeyin.biz özel okullarla mı büyüdük.nedir bu özel okul çılgınlığı ülkemizde hiç anlamıyorum ben.yok derseniz ki bu ülkenin eğitim sistemi felaket mecbur yollayacağız.eee bu ülkenin bütün kurumları, sistemleri, sosyal ilişkileri rezalet zaten.direkt baştan böyle bir ülkeye çocuk yapmayacaksınız.fanusta yaşamayacak ki bu çocuklar.

Tam gün devlet okulu bulmak kolay değil. Çalışan anneler bu defa bakıcı bulmak zorunda kalıyor maalesef. Sistem mecbur bırakıyor.

özel okul servislerinde bile itina başka oluyor, farkındayım.

ben de özel taraftarı değilim içimi sorarsanız. ama biz devlette okuduk da yetişmedik mi sanki, denecek zamanda değiliz (hoş ben lise üniversite özelde okudum, o da ayrı). 30 sene önceki gibi değil hiçbir şey. acıklı. çok üzgünüm ama sizi anlıyorum. anlıyorum da bir şey öneremiyorum. zaten okul işyerinin dibindeymiş servis yokmuş eve birlikte dönüyormuşsunuz. tam uygun düzen kurmuşsunuz.

ayda 20 bin yapıyor
sizin maaşınız herhalde o kadardır tüm maaşı okula mı vereceksiniz?
daha çocuk 1. sınıf yani bunu 12 sene vereceksiniz daha...
Tabi benim maaşım kadar nerdeyse, ben öğretmen maaşımla karşılayamam eşimin işi olmasa ama Ataşehir civarında oturuyorum ve burda özel okulların çoğu genelde üç aşağı beş yukarı bu fiyat . Belki 12 sene gidemez ama en azından ingilizcenin temelini küçük yaşta atıyoruz . Şu anda kızım 6 yaşında ama çok güzel ing konuşuyor. Gücümüz yettiğince tek çocuğumuzun eğitimi için yapacağız .

Tabi benim maaşım kadar nerdeyse, ben öğretmen maaşımla karşılayamam eşimin işi olmasa ama Ataşehir civarında oturuyorum ve burda özel okulların çoğu genelde üç aşağı beş yukarı bu fiyat . Belki 12 sene gidemez ama en azından ingilizcenin temelini küçük yaşta atıyoruz . Şu anda kızım 6 yaşında ama çok güzel ing konuşuyor. Gücümüz yettiğince tek çocuğumuzun eğitimi için yapacağız .
haklısınız

inglizceyi almanyacayı devlette öğrenmiş ve akıcı konuşan biri olarak, dil ne demek biliyorum dil bilmesem para kazanamam öyle bir işim var ama bunlar korkunç rakamlar
çocuğum yok benim ve şu sıralar bir sürü şey düşünüyorum zihnim dolu
ne biliyim, gitsem y.dışında yapsam çocuğu ortalama bir şehirde ortalama bir okula gitse hem oranın dilini öğrenir hem inglizceyi de öğrenir.
gerçekten burada bu ücretlerle değiyor mu

Allah kolaylık versin ne diyebiliriz ki😔
Benim kızım da seneye dershaneye gidecek. Dershanelerde 40 70 arası. Devlet okulunda ama yemek ,servis ,dershane aylık 7 bin civarına denk geliyor. Dershaneye yollamasam, ev de o düzeni sağlanamıyorum.
Yani devlette olsa , ozel de olsa çocuk büyütmek çok zor artık.
Ne olacak artık gerçekten çok merak ediyorum.

haklısınız

inglizceyi almanyacayı devlette öğrenmiş ve akıcı konuşan biri olarak, dil ne demek biliyorum dil bilmesem para kazanamam öyle bir işim var ama bunlar korkunç rakamlar
çocuğum yok benim ve şu sıralar bir sürü şey düşünüyorum zihnim dolu
ne biliyim, gitsem y.dışında yapsam çocuğu ortalama bir şehirde ortalama bir okula gitse hem oranın dilini öğrenir hem inglizceyi de öğrenir.
gerçekten burada bu ücretlerle değiyor mu
Devlette şu anda ing dersi sadece 2 saat ve 2. Sınıfta başlıyor . Şu anda özel okullarda 15 saat ing var . Sizi tebrik ederim devlet okulunda kendinizi geliştirmişsiniz dil konusunda hem ing hem almanca , zira her çocuk bunu başaramıyor. Benim öğrencilerim 3. Sınıf ve sadece kendilerini tanıtabiliyorlar gördükleri ingilizce ile . Ben işin içinde olduğum için bizzat görüyorum . Değer değmez herkes başka bir şey söyler o konuda ama biz gerekli görüyoruz. Ha sadece dil de değil jimnastik , kodlama , yüzme, piyano, ing drama dersleri de görüyoruz . Şu anda ben bir kursa yazdırsam dışarda aylık 2 bin tl istiyorlar.

Bizde bekliyoruz %100dedi müdür zaten.
Şok olduk ve kızım var ardından geliyor.
İki çocuğu özelde okutmak çok zor
Şu an bile 1800 TL servis veriyorum.
Bende 4.siniftan sonra devlete vericem böyle giderse...

Off bu benim de kanayan yaram

Çok arttı fıyatı
son senesı seneye lgs mecbur kayıt yaptırdım
3 gece uyuyamadık
İçinde yemek servıs ve kırtasıye yok🤦‍♀️

Dershaneler en ucuz 55-60 istiyor😞

Bu işin sonu nereye gıdecek bilmiyorum
Artıları işte mevcut az yabancı dil iyi

Küçük bir ilde olsaydım kesin devlet okuluydu ama istanbul da çok zor😞

Off bu benim de kanayan yaram

Çok arttı fıyatı
son senesı seneye lgs mecbur kayıt yaptırdım
3 gece uyuyamadık
İçinde yemek servıs ve kırtasıye yok🤦‍♀️

Dershaneler en ucuz 55-60 istiyor😞

Bu işin sonu nereye gıdecek bilmiyorum
Artıları işte mevcut az yabancı dil iyi

Küçük bir ilde olsaydım kesin devlet okuluydu ama istanbul da çok zor😞
Merhaba Sarah, daha önce yazısmıştık. Oglunun dersleri iyiydi. Aynen devam ediyor mu? İnş iyi bir okul kazanir😊

Belki de özel okulu bırakan çok olduğu için ve okulu kurtarmak içindir bu zamlar. Evlet okulu her zaman tercihimdir. Özellikle öğretmenler açısından. Olanaklar olarak ekstra özel dersler aldirirsiniz. Siz bilirsiniz tabi

Ek olarak kontenjanlar doluyor lafina lütfen itibar etmeyin. Ben asla inanmiyorum. Bu bir ticaret taktiği

Sizi tebrik ederim devlet okulunda kendinizi geliştirmişsiniz dil konusunda hem ing hem almanca , zira her çocuk bunu başaramıyor.
ben de çalışkandım ama
ben eski zamanlarda anadolu lisesinin anadolu lisesi olduğu yıllarda okudum, bizim haftada 24 saatti ingilizce, öyle öğrendik
fizik kimya matematik biyoloji geometri derslerimize ayrı ayrı (hemen hepsi ODTÜ mezunu) hocalar girid hepsi de dersi ingilizce anlattı
bunlar lisede değil
ortaokulda.

liseyi özelde burslu okudum devlette değildim.

Maalesef aynı durumdayız. Eğer başka özel okul varsa evinize yakın orayı değerlendirebilirsiniz. Yada çocuğunuzu burs sınavına soksanız. Hoş yüzde 90 burslu veliye bile ismi lazım olmayan bir okul 55 tl fiyat çıkarmış.

Yüzde 65 açıklandığında ben ciddiye almayacaklarını zaten düşünüyordum kamu çalışanları ve emekli vs dışında özel sektör denetleme kimsenin umrunda değil
Ayrıca devlet kendi çalışanına yüzde 30 yapmış olabilir ama asgari ücrete gelen zam daha yüksekti maalesef.

Bizim de iki çocuk 60 idi 120 dediler geçen sene çok uygun gelmişti okul ama kırtasiye ve serviste gerçekten fazlasıyla çıkardılar daha açıklama olmadan iç kayıtlar yüzde 80/90 dolmuştu bilmiyorum bir kesime enflasyon da işlemiyor sanırım.

Yalnız değilsiniz demek istedim aklıma sadece başka alternatiflere bakmak geldi maalesef. Yemek sizde çok acımasız olmuş.

Devlet okulu diyen arkadaşlar gerçekten şanslı kendi okullarından yada bazı semtler de durumu bilmiyor sanırım ilk çocuğum devlette idi nezih sakin güzel mutlu bitirdi. Ama kızım da geldiğimiz semt de 55 kişilik sınıf öğretmen bir dakika bile ayıramıyor çocuğa üç şube başka şube açamayız diyen müdür Veli toplantısı desen ayrı facia gün gibi.
Artık ders falan geçti insanlar güvenlik için bile çalışan veliler mecbur. Sosyal devlet neden var dersek oda ayrı konu 😞 Sağlık ve Eğitimin özelleşmesine yıllarca karşı olan biri olarak ellerine düşmemizi hazmedemiyorum

Bu akşam çocukları alıp arkadaşa gitmiştim, az önce eve geldim. Tesadüf bu konuyu konuştuk orada. Arkadaşın kızı yarın x kolejinin bursluluk sınavına girecek ortaokula geçiş için. 200 milyon seneye söylentisi dolaşıyormuş. Ondan burs adı altında indirim yapmak zorunda kalırlar, yılda 200 oraya kaç kişi verebilir ki dedim. Burslu öğrenci sayısını artıracaktır özel okullar… bunun servisi var, belki çocuğun kardeşleri var, belki sağlık sorunu var buna para harcıyorlar… herkes kalantor değil sonuçta

Ama mesela az mevcutlu butük bir devlet okulu bulsam sanırım o zaman devleti d
ben de çalışkandım ama
ben eski zamanlarda anadolu lisesinin anadolu lisesi olduğu yıllarda okudum, bizim haftada 24 saatti ingilizce, öyle öğrendik
fizik kimya matematik biyoloji geometri derslerimize ayrı ayrı (hemen hepsi ODTÜ mezunu) hocalar girid hepsi de dersi ingilizce anlattı
bunlar lisede değil
ortaokulda.

liseyi özelde burslu okudum devlette değildim.
Devlet de gerçekten çok kaliteli işini hakkıyla yapan öğretmenler var ama müfredat yeterli değil artık . Eskiden daha iyiydi kesinlikle . Şimdi çocuk haftada 2 saat İngilizceyle ne kadar ilerleyebilir . Belki ingilizce ders sayısını arttırsa, müzik beden eğitimi resim derslerine branş öğretmenleri girse devlet de özelden pek farkı kalmaz .

Maalesef aynı durumdayız. Eğer başka özel okul varsa evinize yakın orayı değerlendirebilirsiniz. Yada çocuğunuzu burs sınavına soksanız. Hoş yüzde 90 burslu veliye bile ismi lazım olmayan bir okul 55 tl fiyat çıkarmış.

Yüzde 65 açıklandığında ben ciddiye almayacaklarını zaten düşünüyordum kamu çalışanları ve emekli vs dışında özel sektör denetleme kimsenin umrunda değil
Ayrıca devlet kendi çalışanına yüzde 30 yapmış olabilir ama asgari ücrete gelen zam daha yüksekti maalesef.

Bizim de iki çocuk 60 idi 120 dediler geçen sene çok uygun gelmişti okul ama kırtasiye ve serviste gerçekten fazlasıyla çıkardılar daha açıklama olmadan iç kayıtlar yüzde 80/90 dolmuştu bilmiyorum bir kesime enflasyon da işlemiyor sanırım.

Yalnız değilsiniz demek istedim aklıma sadece başka alternatiflere bakmak geldi maalesef. Yemek sizde çok acımasız olmuş.

Devlet okulu diyen arkadaşlar gerçekten şanslı kendi okullarından yada bazı semtler de durumu bilmiyor sanırım ilk çocuğum devlette idi nezih sakin güzel mutlu bitirdi. Ama kızım da geldiğimiz semt de 55 kişilik sınıf öğretmen bir dakika bile ayıramıyor çocuğa üç şube başka şube açamayız diyen müdür Veli toplantısı desen ayrı facia gün gibi.
Artık ders falan geçti insanlar güvenlik için bile çalışan veliler mecbur. Sosyal devlet neden var dersek oda ayrı konu 😞 Sağlık ve Eğitimin özelleşmesine yıllarca karşı olan biri olarak ellerine düşmemizi hazmedemiyorum
Eve yakın başka yok servis kullanması gerekecek bide buraya alıştı çok seviyor okulunu.Buradada okullar 50 kişi çevrede kötü kimse vermiyor devlete.Bende isterdim güzelce devlette okusun bukadar para bu yaşta eğitime dökmek zorunda kalmayım ama malesef şartlar elvermiyor.

Benim çocuğumun da özel durumu var maalesef kalabalık sınıf onun için uygun değil.Bu sene ortaokula başladı devlet okulunda sınıflar 40 kişilik.Ben dönem başında çalışmayı düşünüyordum eşim okul masraflarına ben ev ihtiyaçlarına.O kadar şartlar değişti ki bir anda en işe yaramaz özel okullar bile dünya para istiyor.İstanbul da olmak ayrı bir zorluk hergün 7 de kalkıyor çocuk eve gelmesi de ayrı yorucu.Eğitim evde desteklemek zorundayım çünkü verimli geçmiyor o kalabalıkta.

X