Maalesef aynı durumdayız. Eğer başka özel okul varsa evinize yakın orayı değerlendirebilirsiniz. Yada çocuğunuzu burs sınavına soksanız. Hoş yüzde 90 burslu veliye bile ismi lazım olmayan bir okul 55 tl fiyat çıkarmış.
Yüzde 65 açıklandığında ben ciddiye almayacaklarını zaten düşünüyordum kamu çalışanları ve emekli vs dışında özel sektör denetleme kimsenin umrunda değil
Ayrıca devlet kendi çalışanına yüzde 30 yapmış olabilir ama asgari ücrete gelen zam daha yüksekti maalesef.
Bizim de iki çocuk 60 idi 120 dediler geçen sene çok uygun gelmişti okul ama kırtasiye ve serviste gerçekten fazlasıyla çıkardılar daha açıklama olmadan iç kayıtlar yüzde 80/90 dolmuştu bilmiyorum bir kesime enflasyon da işlemiyor sanırım.
Yalnız değilsiniz demek istedim aklıma sadece başka alternatiflere bakmak geldi maalesef. Yemek sizde çok acımasız olmuş.
Devlet okulu diyen arkadaşlar gerçekten şanslı kendi okullarından yada bazı semtler de durumu bilmiyor sanırım ilk çocuğum devlette idi nezih sakin güzel mutlu bitirdi. Ama kızım da geldiğimiz semt de 55 kişilik sınıf öğretmen bir dakika bile ayıramıyor çocuğa üç şube başka şube açamayız diyen müdür Veli toplantısı desen ayrı facia gün gibi.
Artık ders falan geçti insanlar güvenlik için bile çalışan veliler mecbur. Sosyal devlet neden var dersek oda ayrı konu
Sağlık ve Eğitimin özelleşmesine yıllarca karşı olan biri olarak ellerine düşmemizi hazmedemiyorum