%100 üzeri artan özel okul fiyatları😔

Tamamen pazarlama tekniği bence
Kimse bu fiyatlardan kontenjan kapma peşinde olmaz
Sizi mecbur bırakmak ve hemen kayda almak için yapılmış bir taktik
Başka bir özel okula baksanız
Bu okul tam iş yerimin karşısında evimize 2dk. Yürüyerek gidip geliyoruz.Başka yere servis gerekecek takibimde zor olacak.Burada ben görevden geç dönecek olursam arkadaşlarım alıyor kurumda tutuyor.

Bana kalırsa özel okula göndermeyin.biz özel okullarla mı büyüdük.nedir bu özel okul çılgınlığı ülkemizde hiç anlamıyorum ben.yok derseniz ki bu ülkenin eğitim sistemi felaket mecbur yollayacağız.eee bu ülkenin bütün kurumları, sistemleri, sosyal ilişkileri rezalet zaten.direkt baştan böyle bir ülkeye çocuk yapmayacaksınız.fanusta yaşamayacak ki bu çocuklar.
Benim okulumda ne Suriyeli vardı nede Afgan.Şimdi okullar karışık mevcut fazla.Ben yürüyerek gider gelirdim herkes devletteydi tanırdık çevreyi şimdi öyle değil.Ayrıca mecburum yukarıdada belirttim

Bu okul tam iş yerimin karşısında evimize 2dk. Yürüyerek gidip geliyoruz.Başka yere servis gerekecek takibimde zor olacak.Burada ben görevden geç dönecek olursam arkadaşlarım alıyor kurumda tutuyor.
Pek çok alternatif sunuldu ama siz bu okula gitmesi gerektiğininin gerekçelerini sundunuz.
Bu durumda bu fiyatlara evet demekten başka çareniz kalmıyor gibi
Hoş bana kalsa bu kadar para vereceğinize aile desteği yada bakıcı tutup devlet okuluna gönderseniz daha ekonomik olur

Rakamlar gercekten korkunc..
İki cocugumu da pandemide ozel okuldan alıp devlete kaydettirmistim.Kızım istedigi liseyi kazandı.Oglum orta okulda yeniden devlette olacak.Özele bu rakamları verebilir miyim? Evet.
Lakin birikim yapip gelecegi icin hedef belirlemek daha mantıklı. Devlete gönderip kursla destekliyorum.

Pek çok alternatif sunuldu ama siz bu okula gitmesi gerektiğininin gerekçelerini sundunuz.
Bu durumda bu fiyatlara evet demekten başka çareniz kalmıyor gibi
Hoş bana kalsa bu kadar para vereceğinize aile desteği yada bakıcı tutup devlet okuluna gönderseniz daha ekonomik olur
Bir yaptırım varmı?Kayıt silme olurmu?Herkesin okul bukadar fazlamı artı onu merak ediyorum.Özel okula göndermek zorundayım bulunduğum yerde okullar kalabalık doktorumuz az mevcut olan butik tarzı bir yere gitmesini önerdi mecburum malesef.

İstanbul’da çoğu okulun fiyatı 100.000 TL üzerine çıkmış biraz isimli bir okul 150.000 üzeri hatta bende duydukça içim kararıyor, devlete göndermeyi düşünüyorum ama 4buçukta bitse dahi alacak biri lazım şu an bebek için mevcut bakıcım 9000 TL gelecek maliyeti nerdeyse kafa kafaya ne için çalışıyoruz yaşayamadıktan sonra kira vs zamlar da cabası

Rakamlar gercekten korkunc..
İki cocugumu da pandemide ozel okuldan alıp devlete kaydettirmistim.Kızım istedigi liseyi kazandı.Oglum orta okulda yeniden devlette olacak.Özele bu rakamları verebilir miyim? Evet.
Lakin birikim yapip gelecegi icin hedef belirlemek daha mantıklı. Devlete gönderip kursla destekliyorum.
Arkadaşların eşleri öğretmen onlar bile bulunduğu okula kayıt yaptırmadı çocuklarını okullar çevremde iyi değil.Küçük bir şehire gittiğimizde güzel bir devlet okulu olabilir inş ama suan mecburum

Birde benim bildiğim yalnızca kademe geçişlerinde belirlenen oran uygulanıyor anasınıfından ilkokul istediği oran ama 1 ve 2.sınıf arası belirlenen orandan olması lazım, bu seferde diğer kalemlerden şişiriyorlar gerçi

Size yine iyi demişler bizde geçen sene 40 bin verdik.
Dün görüşmeye gitti eşim peşin 94 bin 150 lira taksitli 104 bin demişler.
Ya sizede çok artış olmuş.Tek çocuk bile okutmak için düşünür hale geldik.Bir yaptırım yokmu acaba?

Benim kızım gelecek sene 11. Sınıf olacak. 11-12 de özel okula göndermek istiyordum sınava daha iyi hazırlanabilmesi için. Fiyata gerçekten şok oldum, daha servis ücreti falan da var İstanbul'da yaşıyoruz. Birkaç bursluluk sınavına soktum. %50 burs falan kazanırsa en azından diye umut ediyorum. Olmazsa devlet okulu+ özel ders yapacağım. Özel dersin maliyeti çok daha aza geliyor ve birebir olduğu için çok daha faydalı.

Ha tabii kitap parası kıyafet yok içinde geçen sene 8 bin kitap parası vermiştik bu sene en az 20 bin diyorlar 🥲🥲
Öngörülerimizin çok çok üzerinde bu fiyatlar.
Ya sizede çok artış olmuş.Tek çocuk bile okutmak için düşünür hale geldik.Bir yaptırım yokmu acaba?
Sanmıyorum yemek parası bizde de 28 bin gözüküyor.
Yani şimdi oğlumu gönderiyorsam ilerde kızımı da göndericem iki çocuk 300 bin mi vericem yani şaka gibi sinir bozucu..

maalesef geçen sene 30000 olan okul 75000 oldu bizde. Şöyle açıklama yaptılar. Biz erken kayıt ile 30000 vermiştik fakat haziran kapanış fiyatı 48000 idi. 48000 üzerinden yüzde 65 hesaplıyoruz dediler. Belki sizin de hesaplamanız öyledir

Ha tabii kitap parası kıyafet yok içinde geçen sene 8 bin kitap parası vermiştik bu sene en az 20 bin diyorlar 🥲🥲
Öngörülerimizin çok çok üzerinde bu fiyatlar.

Sanmıyorum yemek parası bizde de 28 bin gözüküyor.
Yani şimdi oğlumu gönderiyorsam ilerde kızımı da göndericem iki çocuk 300 bin mi vericem yani şaka gibi sinir bozucu..
Bide 3 taksit

Benim kızım gelecek sene 11. Sınıf olacak. 11-12 de özel okula göndermek istiyordum sınava daha iyi hazırlanabilmesi için. Fiyata gerçekten şok oldum, daha servis ücreti falan da var İstanbul'da yaşıyoruz. Birkaç bursluluk sınavına soktum. %50 burs falan kazanırsa en azından diye umut ediyorum. Olmazsa devlet okulu+ özel ders yapacağım. Özel dersin maliyeti çok daha aza geliyor ve birebir olduğu için çok daha faydalı.
İnş burs alır uygun fiyata okur güzel bir yere gelir evladınız gönlünüze göre olsun ins.

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Ben de anlamıyorum.

Herkes de özel okula gönderiyor çevremde.

Hani çok pahalıydı…

Şu okul işlerine kafam hiç basmıyor.
Çoğu kişi mecburiyetten gönderiyor benim çevremde öyle.Mahalle arasında küçük bir kreşe gidiyor oda arkadaşımın çocuğu 3 binden 6bine çıkmış onlarında.

maalesef geçen sene 30000 olan okul 75000 oldu bizde. Şöyle açıklama yaptılar. Biz erken kayıt ile 30000 vermiştik fakat haziran kapanış fiyatı 48000 idi. 48000 üzerinden yüzde 65 hesaplıyoruz dediler. Belki sizin de hesaplamanız öyledir
Bu seneki fiyattan arttırdılar ozaman.Kılıfına uyduruyorlar malesef.

Çok moralim bozuk bugün sabahtan beri kafam ağrıyor sinirden.Dün okuldan mesaj geldi kayıt yenileme ile ilgili.Demişler Ocak ayında kayıtlar 20bin Şubat ayında 15bin indirimli olacak diye.Bu arada karı koca kamuda çalışıyoruz.1 çocuğumuz var bu yıl 2. Sınıfta.3-4 gün önce % 65 özel okullara zam yapıldı diye açıklama yapıldı.Ama memur maaşları %30 arttı herkes biliyor neyse burayı geçiyorum.Bugün görüşmeye gittim.Geçen yıl okul ücreti 32bin yemek ücreti 8bindi. Bugün okul ücreti 60bin yemek ücreti 23bin çıkarttılar.Hemde 3 taksit şeklinde ödememiz isteniyor.%100 okul %200yemek artmış😫%65 artmayacakmı çok fazla dedim taban fiyatlar üzerinden fiyat malesef böyle dediler.Geldiğimden beri kendime gelemedim.İlk defa bu yıl çocuğumu okutamamaktan bukadar tedirgin oldum.Bukadar yüksek artış ile karşılaşan oldumu aranızda bir yaptırım olmazmı bu duruma?Geçen sene 40bin bu yıl 80bin eee seneye 160bin mi olacak? Birde 2 ay içinde karar vermezsek çocuğun yerine başka birini alabilirlermiş kontenjan dolabilirmiş.Herkes sıradamı bekliyor bu ne böyle nasıl düzen çok üzgünüm😔
Ben de bu konuya bu kadar şaşırılmasına şaşırıyorum. Geçen seneden beri temel ihtiyaç malzemelerine bile %200 ün üzerinde zam geldi. Doğalgaz süt vs düşünün. Özel okullar hergün etiket değiştiremiyor marketler butikler gibi. Onların da tüm gider kalemlerinin artmış olduğunu düşünmek gerek Ve adı üzerinde özel bir hizmet... Memura yapılan zam adaletsiz elbette. Sizi zorlamasını da anlıyorum, Allah yardımcınız olsun

Bu ne ya,okula hissedar oluyorsunuz sanki.Özel okulların çoğunda öğretmenler asgari ücret ile çalışıyor.En çok onlara üzülüyorum ben,geçim sıkıntısı çekerken,çocuklar için ne kadar verimli olabilirler ki?İlköğretim için çok gereksiz buluyorum ama çocuğunuzun özel gereksinimi varmış,cidden eğitimden çok ticarethane oluyor özel okullar.Bu gidişle çoğu iflas edip,kapanacak zaten.

X