%100 üzeri artan özel okul fiyatları😔

bizim cocuklarin kresi yillik 100 bin dedi sinirim bozuluyor.devlet okullarinda,guzel olanlar var ama bizim burada 2 gibi bitiyor. benim is cikis saatim 5 desek cocuk arada uc saat ne yapacak .eve kadin tutayim desen o da korkunc para .onu da dusunuyorum 5 bin civari vermem lazim kadina bir de servis parasi lazim. bu isler cok zor en guzeli kucuk yer

bizim cocuklarin kresi yillik 100 bin dedi sinirim bozuluyor.devlet okullarinda,guzel olanlar var ama bizim burada 2 gibi bitiyor. benim is cikis saatim 5 desek cocuk arada uc saat ne yapacak .eve kadin tutayim desen o da korkunc para .onu da dusunuyorum 5 bin civari vermem lazim kadina bir de servis parasi lazim. bu isler cok zor en guzeli kucuk yer
Çok haklısınız.Çalışmıyor olsam götürüp getireyim çocuğu takip edeyim ama öyle bir şansım yok.Bende sabah 8bucuk akşam 5bucuk çalışıyorum.Bulunduğumuz çevre okullar acayip kalabalık ve iyi değiller.Küçük bir şehirde yaşıyor olmayı çok isterdim.

Bir yaptırım varmı?Kayıt silme olurmu?Herkesin okul bukadar fazlamı artı onu merak ediyorum.Özel okula göndermek zorundayım bulunduğum yerde okullar kalabalık doktorumuz az mevcut olan butik tarzı bir yere gitmesini önerdi mecburum malesef.
Benim cocugum yok fakat cocugu ilkokul 2ye giden arkadasim var, dun aciklandi onlarin da okul fiyatlari, o sirada birlikteydik. Egitim, 37den 65e cikmis, yemek de 11den 25bine cikmis. Evet bu artis butun ozel okullarda var.

Benim cocugum yok fakat cocugu ilkokul 2ye giden arkadasim var, dun aciklandi onlarin da okul fiyatlari, o sirada birlikteydik. Egitim, 37den 65e cikmis, yemek de 11den 25bine cikmis. Evet bu artis butun ozel okullarda var.
Demekki hepsi birbiriyle anlaşmalı gibi 2 kat artış yaptılar😞

Diğer 2 çocuğuma uygun fiyatlı kreş arıyorum. En ucuzu 60000 fiyat verdi yıllık. Seneye 3 çocuk için bakıcı dahil sadece okul 30000 aylık ödemem olacak
Allah yardımcınız olsun artık işimiz çok zor

Kendime gelemedim bugün.Elim ayağım kesildi
Bende öyleyim düşünüyorum öyle her şeyi
Oğlum 4 yaşında beri bu okulda arkadaşları hemen hemen değişmedi.
Alıp başka bir okula vermek istemiyorum.
Sonuçta onlarda gelen zamanlardan dolayı yıl boyunca zarar etmek istemiyorlar.
Çünkü bakınca geçen sene verdiğimiz 40 bin eridi gitti..
Ama okuduğum yorumlardan anladığım en çok bizim okul oran olarak fazlaca zam yapmış.

Evet cidden bugun haberlerde gordum ve sok oldum. Asiri buyuk bir zam gelmis. Korkunc yahu. Aslinda ozel okula ihtiac duymamiz korkunc. Su egitimde hic ileri gidemedik, hep geri geri.

Yerinizde olsam devlet okuluna verip, ozel ders aldirirdim. Daha uygun oluyor. Ve bence devlet okulunda da egitim ozel okulunkinden farkli degil. Aralarinda ben fark goremiyorum. Artik hic kimse aldigi maastan memnun olmadigi icin mutsuz ve bunu isine yansitiyor. Ogretmenler ozel okulda cok istismar ediliyorlar. Haklari cok fazla yeniyor. Ben olsam devlete yollardim, ozel ders yahut ozel etut kurslari oluyor oraya da ayriyetten gonderirdim.

Bana kalırsa özel okula göndermeyin.biz özel okullarla mı büyüdük.nedir bu özel okul çılgınlığı ülkemizde hiç anlamıyorum ben.yok derseniz ki bu ülkenin eğitim sistemi felaket mecbur yollayacağız.eee bu ülkenin bütün kurumları, sistemleri, sosyal ilişkileri rezalet zaten.direkt baştan böyle bir ülkeye çocuk yapmayacaksınız.fanusta yaşamayacak ki bu çocuklar.
özel okullar da kuş kondurmuyor ama
bazı toplu site bölgelerinde devlet okulu yok
hadi servisle 40 dk (en iyi ihtimalle) mesafede devlet okuluna verdin (neticede herkese adresine göre bi okul devlet göstermek zorunda, gittin oraya yazdırdın diyelim)
okul 2 devre okutuyorsa (çok kalabalık bölgelerde olabiliyor) sabah en geç 8de başlayacak okul, en iyi ihtimalle servise 7de binecek (6.45 te filan servise binenler var, kör karanlıkta) işe 8de çıkacak olan aile saat 6 olmadan kalkıyor ki çocuk okula yetişsin.
o çocuğun okulu bitecek 13.30 da
2 devreyse de en ihtimale bitecek 14 30-15 filan

sonra ne yapacak bu çocuk?

etüdü olan, o etüdden sonra servisi olan okul olması lazım
değilse eve kadın alman lazım. ona da vereceksin en kötü 5 bin lira çünkü mecbursun ya ucuza gelmiyorlar....

özel okulların süper olmasından değil ama çalışan anneye göre ayarlıyorlar çoğu şeyi. devlet okulunda öyle bir dünya pek yok.

Evet cidden bugun haberlerde gordum ve sok oldum. Asiri buyuk bir zam gelmis. Korkunc yahu. Aslinda ozel okula ihtiac duymamiz korkunc. Su egitimde hic ileri gidemedik, hep geri geri.

Yerinizde olsam devlet okuluna verip, ozel ders aldirirdim. Daha uygun oluyor. Ve bence devlet okulunda da egitim ozel okulunkinden farkli degil. Aralarinda ben fark goremiyorum. Artik hic kimse aldigi maastan memnun olmadigi icin mutsuz ve bunu isine yansitiyor. Ogretmenler ozel okulda cok istismar ediliyorlar. Haklari cok fazla yeniyor. Ben olsam devlete yollardim, ozel ders yahut ozel etut kurslari oluyor oraya da ayriyetten gonderirdim.
Özel okula göndermek zorundayım.Çevremde iyi okul yok çok kalabalıklar bakıcı gerekecek bide özel durumu var oğlumun mevcut az olan bir yere gitmesi gerekiyor bir süre.Devlettede öğretmenler kalabalıktan bezmiş durumda

Bende seneye icin martta konusacagim ama simdiden korkuyorum.
Şuan bile kreş aylık 5.500 tam gün.. Allah bilir seneye ne yapacaklar

özel okullar da kuş kondurmuyor ama
bazı toplu site bölgelerinde devlet okulu yok
hadi servisle 40 dk (en iyi ihtimalle) mesafede devlet okuluna verdin (neticede herkese adresine göre bi okul devlet göstermek zorunda, gittin oraya yazdırdın diyelim)
okul 2 devre okutuyorsa (çok kalabalık bölgelerde olabiliyor) sabah en geç 8de başlayacak okul, en iyi ihtimalle servise 7de binecek (6.45 te filan servise binenler var, kör karanlıkta) işe 8de çıkacak olan aile saat 6 olmadan kalkıyor ki çocuk okula yetişsin.
o çocuğun okulu bitecek 13.30 da
2 devreyse de en ihtimale bitecek 14 30-15 filan

sonra ne yapacak bu çocuk?

etüdü olan, o etüdden sonra servisi olan okul olması lazım
değilse eve kadın alman lazım. ona da vereceksin en kötü 5 bin lira çünkü mecbursun ya ucuza gelmiyorlar....

özel okulların süper olmasından değil ama çalışan anneye göre ayarlıyorlar çoğu şeyi. devlet okulunda öyle bir dünya pek yok.
Duygularıma çok güzel tercüman oldunuz sağolun.Göndermek zorundayım diyorum hala devlet okulu diye yorumlar geliyor.Mecburum hem çocuğumun durumundan dolayı hem çevreden dolayı.Önceliğim çocuk güvende olsun kontrolüm altlnda olsun mevcut az mutlu olsun.Eğitimde önemli ama önceliğim bunlar gerisi oluyor bir şekilde.

hanımlar bahsedilen fiyatlar başlı başına doğum kontrol yöntemi resmen. şaka gibi 🤷🏻‍♀️
Hastaneleri de bir görseniz nerede ipsiz sapsız, tipi kayık, eğitimsiz çift var, bütün kadım doğum poliklinikleri bunlarla dolu.bir tanesini emziriyorlar, bir tanesi babanın kucağında ,bir tanesi de ileride oyun oynuyor.bir tane eli yüzü düzgün, eğitimli çift bulamazsınız.bu durum zaten ülkenin içler acisı hâlini açıklıyor.bu tipler kendinde dizi dizi çocuk yapmaya hak görüyor da bizim içimiz el vermiyor ya ne diyeyim.

X