%100 üzeri artan özel okul fiyatları😔

Muhakkak durumunuzu siz daha iyi bilirsiniz,ben büyük şehirde olmadığım için ahkam kesmek istemem yanlış anlamayın.
Evde bakıcı kadına o parayı vermek yerine bir etüt merkeziyle anlaşma ihtimalleri olmaz mı acaba?En azından çocuğun ödevleri akşama kalmamış olur.Benim şehrimde etüt merkezleri yeni yaygınlaşmaya başladı mesela 1 saat ödev saati olarak geçiyor,1 saat de ister müzik ister kodlama ister zeka oyunları kursu vs alıyor çocuklar.Bence böyle bir imkan varsa değerlendirilebilir
ileriki zamanlarda dusunuyoruz ama 1. ve 2.sinif cocuk etut merkezine gidip orada karnini doyuramaz .bize daha cok yemesi,guvenligi gibi seylerin duzenlenmesi lazim . onu becerebilecek yasta degil henüz ama ortaokulda etut merkezi daha mantikli olabilir .gerci onlarda 2500 liraymis 2500 de servis eklenince 5 bin oluyor. yada kadinin evine gitse 2500 servis 2500 kadin desek yillik 60 bin minimum oluyor .

1.sinif çocuğuna şimdiden bu derece para vermek yerine bu paraları biriktirin döviz cinsiyle ya da yatırım yapın daha ileri yaşlarına kullanın. Asıl o zaman ihtiyacı olacak çocuğun. 1.siniftaki çocuğun öğreneceği yabancı dilden ne olacak Allah aşkına. İlkokulda lafta özel okulda eğitim aldırıp asıl lise, üniversite zamanında alması gereken eğitime parası kalmazsa kişilerin bence asıl yazık olan o olacak bu çocuklara.
Ben maalesef bu kadar dar düşünmüyorum . Ayrıca ingilizce erken yaşta öğrenilir büyüdükçe öğrenme güçleşir o yüzden 1. Sınıf çocuğunun öğreneceği ingilizce çok önemli bana göre . Ayrıca bu bizim tercihimiz zorlanırım ya da zorlanmam hayatta benim için çocuğumun sağlığı ve eğitiminden daha önemli hiçbir şey yok .

Son düzenleme:
devlet okulu tam günse öğlen 2de bitiyor, tam gün değilse zaten zor. mecbur vereceksiniz özele her harcamayı kısıp

Özel okul zorunlumu dedim ben ayrıca devlet okuluna yollama şansımın olmadığını kaç mesaj oldu yazıyorum.
Şıkayetin var dıye dedım, ben sadece sıkayeti yazana yorum yazarım diger yorumları okumam o yuzden devlet okuluna yollama sansının olmadıgını da gormemıs oluyorum, ne diyim hersey pahalı Allah yardımcınız olsun

Özel okul zorunlumu dedim ben ayrıca devlet okuluna yollama şansımın olmadığını kaç mesaj oldu yazıyorum.
az önce de yazdım. devlet okulu şansı yoksa evde eğitim filan diyecek değiliz herhalde burada. bunun çözümü yok. özele gidecek. haa iç dökme amaçlı açtım diyorsanız haklısınız zor işler ne diyelim. ekonomiye mi üzülelim kuraklığa mı inanın çocuk yapmak bu devirde akıl karı değil.

Herhangi bir yaptirim yok. Ya ozel okula gondereceksiniz ya devlet okuluna gidecek. Egitimi guzel ozel okula gonderebiliyorsaniz gonderin derim. Tek cocukmus, tum yatirim ona olacak. Sinavla girilebilen devlet okullari var, o donem geldiginde lise gibi, onlara gonderebilirsiniz, kazanirsa sinavlari. İzmir Ataturk Lisesi var mesela hicbir ozel okula degismem İzmir'de. Belki Amerikan koleji. İdare edin guzel bir egitim alsin, ozel hocalarla destekleyebiliesiniz ayrica. Bazi ozel okullar kres cocugu egitir gibi egitiyorlar, cocuk hicbir sey bilmiyor. Ozel derken de iyisi olsun yani, yoksa anlami yok ozelin.

Bir mesajda ilkokul 1de İngilizce öğrenmesinin önemsizliği yazılmış. Mesajı bulamadığım için alıntılayamadım ama cevap vermek istedim. Dil eğitimine ne kadar erken başlanırsa o kadar etkili oluyor. İlkokulda ingilizce lisede almanca gördüm. Lisede hiç ingilizce görmediğim için ingilizcemin kötü almancamın iyi olmasını bekleriz değil mi? Tam tersi İngilizce konusunda çok daha iyiyim. Eğer çocuğu eğitim hayatının sadece belirli bir döneminde koleje gönderme imkanı varsa bu ilkokul olmalı. Çünkü temeller burada atılıyor.

Soru sahibi devlet okuluna vermek sizin için bir seçenek değil belli ki. Diğer velilerle konuşup hep birlikte hareket edebilirsiniz. Belki biraz pazarlık şansınız olur.

Ben maalesef bu kadar dar düşünmüyorum . Ayrıca ingilizce erken yaşta öğrenilir büyüdükçe öğrenme güçleşir o yüzden 1. Sınıf çocuğunun öğreneceği ingilizce çok önemli bana göre . Ayrıca bu bizim tercihimiz zorlanırım ya da zorlanmam hayatta benim için çocuğumun sağlığı ve eğitiminden daha önemli hiçbir şey yok .
Dilerim bunu ilerleyen yıllarında da devem ettirebilecek şekilde geniş bakıyorsunuzdur olaya.

En önemli aralık olan 14-20 arasında kusura bakma cocugum tüm paramızı ilkokulda harcamıştık demeyecekseniz istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Ama bilin ki en önemli zaman dilimi 1,2,3 değil asıl ergenlik dönemi.

Dilerim bunu ilerleyen yıllarında da devem ettirebilecek şekilde geniş bakıyorsunuzdur olaya.

En önemli aralık olan 14-20 arasında kusura bakma cocugum tüm paramızı ilkokulda harcamıştık demeyecekseniz istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Ama bilin ki en önemli zaman dilimi 1,2,3 değil asıl ergenlik dönemi.
O eskidendi.Artık çocuk ana rahmine düştüğünden itibaren para gerekiyor.3 yaştan beri düzenli psikiyatri takipleri var.3 ayd bir çocuğu İstanbul’a taşıyorum.Çocuğın dil temeli iyi olmadığında lisede afallıyor üniversitelerin çoğu yabancı dil eğitimli orada yapamıyor bocalıyor.Artık lise üniversitede para gerekli olayo bitti çocuk eğitime atılmadan daha masraflar başlıyor.İyi bir temeli olduğunda zaten çocuk lisede üniversite kendini elbet kurtarıyor.Ama temelde birsey olamayınca lisede üniversite çocuktan birsey beklemekte garip olur.

O eskidendi.Artık çocuk ana rahmine düştüğünden itibaren para gerekiyor.3 yaştan beri düzenli psikiyatri takipleri var.3 ayd bir çocuğu İstanbul’a taşıyorum.Çocuğın dil temeli iyi olmadığında lisede afallıyor üniversitelerin çoğu yabancı dil eğitimli orada yapamıyor bocalıyor.Artık lise üniversitede para gerekli olayo bitti çocuk eğitime atılmadan daha masraflar başlıyor.İyi bir temeli olduğunda zaten çocuk lisede üniversite kendini elbet kurtarıyor.Ama temelde birsey olamayınca lisede üniversite çocuktan birsey beklemekte garip olur.
Doğru diyorsunuz. Yeni dönem annelik içinde bu yapılanlar çok moda ve meşhur. Bu yapılanların ne derece işe yarayıp yaramadığı ancak yine o yaşlarda anlaşılacak. Şu anda ne de olsa bu çocuklar hala küçük. Bakalım 20 lerinde bizim cocukluklardan ne derece ileride olmuş olacaklar, zamanla görünecek hepsi.

okyonus okyonus benim büyük kızım bu sene 5 sınıf olacak. Ana sınıfından beri aynı koleje devam ediyor ve okuldan genel olarak memnunum. Geçen sene 38 bin olan okul ücretini bu sene 140 bine çektiler. 3 şube 4. sınıf var. İki şube 5. sınıf açacaklarmış. Önce kayıt olan kazanır diyerek kenara çekildiler.

Ben bu çocuğu 5 senelik yatırımdan sonra devlet okuluna alamam. Saatleri zaten uymuyor, güvenlik, temizlik ve yemek ayrı mesele. Ancak bunların dışında bu çocuğa senelerdir yapılan bir eğitim yatırımı var. İngilizce, İspanyolca ve kodlama konusunda oldukça ilerledi.

Biz yaşadığı şehirde akrabası ailesi olmayan, iki beyaz yakalı çalışan olarak, çocuğumuzu istediğimiz okulda okutamayacak mıyız? Zaten dar gelir grubu direkt devlet okuluna veriyor. Zenginlerde direkt koleje gönderiyor. Olan maaşlı çalışan, kendi eğitimli olup, çocuğuna da iyi şartlarda eğitim aldırmaya çalışan gruba oluyor.

Dil çok önemli
Oğlum ingilizce bir filmi altyazısız anlayıp tercüme edebilir
Şubatta 13 yaşına girecek
Almanca da çok rahat sohbet edebilir yazışma yapabilir

Dil öğrenmek o kültür de ki insanlar gibi düşünmeyi de sağlıyor
Yatırım bence her zaman iyi bir eğitimdir
Ama gercekten son zamlardan sonra yaşadığım şokla keske küçük bir ilde devlet okuluna mı gitseydi diye düşündüm yalan yok

okyonus okyonus benim büyük kızım bu sene 5 sınıf olacak. Ana sınıfından beri aynı koleje devam ediyor ve okuldan genel olarak memnunum. Geçen sene 38 bin olan okul ücretini bu sene 140 bine çektiler. 3 şube 4. sınıf var. İki şube 5. sınıf açacaklarmış. Önce kayıt olan kazanır diyerek kenara çekildiler.

Ben bu çocuğu 5 senelik yatırımdan sonra devlet okuluna alamam. Saatleri zaten uymuyor, güvenlik, temizlik ve yemek ayrı mesele. Ancak bunların dışında bu çocuğa senelerdir yapılan bir eğitim yatırımı var. İngilizce, İspanyolca ve kodlama konusunda oldukça ilerledi.

Biz yaşadığı şehirde akrabası ailesi olmayan, iki beyaz yakalı çalışan olarak, çocuğumuzu istediğimiz okulda okutamayacak mıyız? Zaten dar gelir grubu direkt devlet okuluna veriyor. Zenginlerde direkt koleje gönderiyor. Olan maaşlı çalışan, kendi eğitimli olup, çocuğuna da iyi şartlarda eğitim aldırmaya çalışan gruba oluyor.
Evet birde böyle bişey var
Onca sene gönderdikten sonra emeklerimiz gitmesin diye devam etmek zorunda kalıyorsunuz

Ücretin içinde yemek ve kırtasiye var mı
Bizimkinde yok

%65 değil mi? Nasıl bu kadar rahat %100 yaparlar. Şikayet edemez misiniz?
Yönetmelikte ara sınıf ifadesi var. 1,5 ve 9 geçiş sınıfı olarak kabul edildiği için zaten %65 kapsamına girmiyor. Diğer sınıflar için de okullar yemek ve eğitim ücretini ayırdılar. Eğitime %65 yapıp, kalan kısmı yemek ücretine dahil ediyorlar şu an.

Eğitim ve yemek dahil ücret. Daha bu rakama eklenecek olan kitap, kırtasiye, servis ve kıyafet olacak:işsiz:
Bizde yemekte yok
Eylülde belli olurmuş onların fiyatları
O zamanki zamlara göre belirlenecekmiş

Gecen ay okul kıyafeti küçük geliyor diye oğluma para verdım
Dedim birde paranın üzerini isterim🤦‍♀️

Bırak para üstü yetmemiş bile verdiğim para

Dil çok önemli
Oğlum ingilizce bir filmi altyazısız anlayıp tercüme edebilir
Şubatta 13 yaşına girecek
Almanca da çok rahat sohbet edebilir yazışma yapabilir

Dil öğrenmek o kültür de ki insanlar gibi düşünmeyi de sağlıyor
Yatırım bence her zaman iyi bir eğitimdir
Ama gercekten son zamlardan sonra yaşadığım şokla keske küçük bir ilde devlet okuluna mı gitseydi diye düşündüm yalan yok
Kardesim 9 yasinda, son bir kac yildir ingilizce oyunlar oynayarak ve youtube’ u ingilizce izleyerek neredeyse ana dili ingilizce olan cocuklar gibi konusacak seviyeye geldi.
Esim yabanci bu yuzden ortak dilimiz ingilizce, dolayisiyla bizden de duyarak ve bana sorarak su an cok akici konusabiliyor, ayni zamanda beyni ingilizceye kodlanmis ingilizce konusurken turkceden cevirmiyor. Zor bir soru sorsam bile cevaplayabiliyor. Yani cocuk zaten ingilizceye merakli ise ozel okula gitmeden de cok guzel bir sekilde konusabilir.
Ben de devlet okuluna gittim ingilizceye karsi her zaman cok ilgim vardi, staj zamanimda cok gelisti su an surekli bu dili konustugum icin ana dilim gibi oldu.
Imkanlar el veriyorsa tabi ki ozel daha mantikli cogu acidan, ama devlete giden cocuk ingilizce ogrenemez diye bir mantik cok dogru degil benim acimdan.
Kaldi ki istegi olmayan cocuga ne yaparsaniz yapin ogrenemez, ilgisi olmali ki ustune dussun ogrenebilsin. Bana kalirsa ailelerin de en azindan bir sekilde ingilizce bilgisi olmasi lazim, cocuk daha kolay adapte olur boylece.
Allah herkese yardim etsin cocuk okutmak yetistirmek cok zorlasti ulkede.
Ne guzel oglunuz bir dil ogrenme basarisini yakalamis, umarim guzel yerlere gelir.

X