%100 üzeri artan özel okul fiyatları😔

Özel okul fiyatlarının çıldıracağı çok bariz belliydi ne yazık ki.

İnsanların büyük ölçüde anlamadığı şey şu, kadın ve erkek çalışıyorsa çocuğa bakıcı tutmak da uygun fiyata gelmiyor.

Her ihtimalde ailede birinin maaşı direkt bu konulara gider haline geliyor. Özel sektörde çalışma saatleri uzun. Herkesin anası kaynanası yok yanında, olsa bile hala çocuğa baktırmak kolay değil. Psikolojik olarak da zor ya hu.

Düşün karı koca çalışıyorsun, çocuğunu özel okula vermek zaten neden lüks olsun? Karı koca çalışan da vermeyecekse özele kim verecek?

Aranızda çocuğu mültecilerle aynı ortamda aynı şartlarda eğitim alırken mutlu olan var mı cidden?

Benim çocuğum devlet okuluna gidiyor, ama onun bile ciddi bir maddi yükü var. Zira mülteci olmasın, sınıf mevcudu 20'lerde kalsın, sosyal aktivitesi olsun falan dediğinizde o okulların çevresindeki kiralar/ev fiyatları uçup gidiyor.
Kızımın okulundan memnunum, ama yine de yıllığı 200 bini geçen bilmem ne okullarına denk olduğunu düşünmüyorum. Ha ben evden çalışıyor olmasaydım kiramı x4 yaparak dahi bu sistemi kurabilir miydim? Kuramazdım. Zaman sorunu var insanların ya hu. Eşimin iş yerine mesafemiz 30 km mesela. Onun da kendi işi, İstanbul'da 30 km ne demek bilen var mı? Adam çocuk iyi devlet okuluna gitsin diye eve geliş gidiş saatini trafiğe göre ayarlamaya uğraşıyor her gün. Kiraya ek yakıt masrafı da ekle.

Ki bu sistem benim tercihimdi, özel okul konusunda önümü göremediğim için böyle uygun gördüm. Eğer özel sektörde çalışıyor olsaydım şu anki durumum seçenekler arasında olamazdı. Normalde okula girişi 13.50 çıkış 18.50. bir hafta kursları oluyor erken gidiyor, akşam aynı saatte çıkıyor falan, bunu organize etmek birilerinden izin almak zorunda kalan insanlar için mümkün değil.

Herkesin mahallesinde iyi devlet okulu yok, olanın da aktif çalışıyorsa vakti yok.
Karı koca çalışan insanlar için özel okul lüks değildir, burada bile sayfalarca devlet okulu övmüşsünüz.

Konu sahibi dert yanmakta çok haklı, ama çözüm devlete ver demek olmamalı.

Bizim zam oranı %180!

Devlet %65 sınırını enflasyonu düşük göstermek için koydu, okullara yol göstermişler sadece eğitim-öğretim ücretine zamma sınır koymuşlar.

Bu seneye kadar yemek ücretini hiç ayrı konuşmuyorduk okulla, hep içinde toplu rakam veriyorlardı.

Bu sene ayırmışlar ne hikmetse. Geçen yılki toplam rakama (içinde yemek ve genel giderde var) %65 + 25 bin yemek ücreti. Böylece rakama toplamda %180 zam yapmış oluyorlar. Daha kitaplar var, kimbilir kaç olacak.

Yönetmelik, yemek-servis gibi hizmetleri veli talep ederse öder diyor. Benim kızım daha bugüne kadar bir gün kahvaltı yapmış değil okulda, evde yaptırıyorum, öğlen yemeklerini de beğenmiyor haftada 2-3 gün onu da yemiyor. Hadi çok pahalı değil diye sorun etmiyordum yemek ücreti ödemeyi. Bu sene böyle olunca yönetmeliği hatırlattım, yemek hizmeti almak istemiyorum dedim, öyle bir uygulamamız yok diyor :bicak: Uygulamandan banane, yasal düzenleme var.

Resmen katakulli çeviriyorlar, %65 falan hikaye yani. Yasal yollara başvurup uğraşasım var ama bilemiyorum.

Maddi gucunun çocuk lise, üniversite dönemine kadar aynı seviyede kalabileceğine güvenen versin zaten.

Ancak burada konu siz değilsiniz ya da 14 yaşındaki çocuğunuz değil.

Alintiladigim mesajdaki kişinin çocuğu daha 1.sinif, maddi gücü çok harikaysa o da tabii ki devam etsin. Ancak yıllar içinde bu gidişle seni biz şu kadar sene özel okula verdik ama sonra olmadı hikayeleri de olacak.

Bunu hisseden, ekonomisinin uzun yıllar bu enflasyona rağmen iyi devam edemeyeceğini düşünen ilkokulda değil çocuğa sonradan yatırım yapsın diyorum ben. Lise zamanına çocuğa yatıracak parası olmayan ailelerin ilkokul 1,2, 3 de bu seviye paralar vermesi evet hala gerekli bulamadığım miktar.

Siz çocuğunuzu yurt dışına da yollayabilecek seviyede olabilirsiniz ancak bu katlayan ücretler ile birçok kişi bunu bir süre sonra devam ettirmeyecek bu çok aşikar. İlkokul için bir sürü para verip de durum bu şekilde olacak ise hala ayni düşünüyorum, devam ettiremeyecek kişiler şimdiden devlete vermeli ve bu paraları da çocuğun geleceği için saklamali.

Ben sanırım anlatamamisim ne demek istediğimi, eskiden ilkokulda değil lisede verilsin denirdi özel okula , artık öyle değil demek istedim
İlkokulda verilmesi daha önemli, gerekirse lisede verilmesin ama İngilizce temelini ilkokulda alması çok çok önemli çünkü çocuklar 11 yaşına kadar çok kolay ikinci , üçüncü dil ogrenebiliyorlar , artık dil bilimciler bunu söylüyor net şekilde

Liseyi yurtdisinda okunması da bizdeki okullar o kadar pahalı ki artık yurtfisinda okutmak daha uygun geliyor demek istemiştim
Ben çocukken, 30 sene önce yurtdisinda liseye koç ailesi gibiler gonderebilirdi ama şu andaki okul fiyatlarıyla kanada bile daha ucuza geliyor demek istemiştim

İnşallah anlatabilmisimdir bu sefer

özel okullar da kuş kondurmuyor ama
bazı toplu site bölgelerinde devlet okulu yok
hadi servisle 40 dk (en iyi ihtimalle) mesafede devlet okuluna verdin (neticede herkese adresine göre bi okul devlet göstermek zorunda, gittin oraya yazdırdın diyelim)
okul 2 devre okutuyorsa (çok kalabalık bölgelerde olabiliyor) sabah en geç 8de başlayacak okul, en iyi ihtimalle servise 7de binecek (6.45 te filan servise binenler var, kör karanlıkta) işe 8de çıkacak olan aile saat 6 olmadan kalkıyor ki çocuk okula yetişsin.
o çocuğun okulu bitecek 13.30 da
2 devreyse de en ihtimale bitecek 14 30-15 filan

sonra ne yapacak bu çocuk?

etüdü olan, o etüdden sonra servisi olan okul olması lazım
değilse eve kadın alman lazım. ona da vereceksin en kötü 5 bin lira çünkü mecbursun ya ucuza gelmiyorlar....

özel okulların süper olmasından değil ama çalışan anneye göre ayarlıyorlar çoğu şeyi. devlet okulunda öyle bir dünya pek yok.
Bu yorumu yazmaya geldim, ne güzel açıklamışsınız. Özel okuldaki eğitimin devlet okulundan iyi olmadığını biliyoruz zaten. Bir yerlerden kısıp özel okula gönderenlerin hemen hemen hepsi, çalışma zamanlarında çocuğun nerede olduğunu bilmek için.

Bu arada konu sahibi tüm özel okullar hemen hemen aynı oranlarda zaman yaptı. Zaten her şey bu kadar artmışken böyle zam yapmaması beklenemezdi. Savunmuyorum elbette ama anlıyorum.

Benim iki çocuğum da %100 eğitim bursu ile bir özel okuldalar. Ama bu sene nasıl okutacağım diye kara kara düşünüyorum, )ikisinin de kademedeki son seneleri.) çünkü yemek+sosyal etkinlik(yeni bir kalem türetmişler)+kitap+kıyafet bir hesap yaptık tek çocuk için 60bin.

Hastaneleri de bir görseniz nerede ipsiz sapsız, tipi kayık, eğitimsiz çift var, bütün kadım doğum poliklinikleri bunlarla dolu.bir tanesini emziriyorlar, bir tanesi babanın kucağında ,bir tanesi de ileride oyun oynuyor.bir tane eli yüzü düzgün, eğitimli çift bulamazsınız.bu durum zaten ülkenin içler acisı hâlini açıklıyor.bu tipler kendinde dizi dizi çocuk yapmaya hak görüyor da bizim içimiz el vermiyor ya ne diyeyim.
Ferhans ilk kez sana hak verdim. Sonrada devlet okulları çok kalabalık işte. Çocuklarıyla zerre ilgilenmeyen, bilinçsiz veliler ve onların çocukları da eğitim kalitesini aşağıya çekiyor, bu nedenle de devlet okulları tercih olmaktan çıkıyor.

Kızım özelde ,geçen yıl 35.200tl eğitim,5.800tl yemek ücretiydi. Bu sene 65 bin küsür egitim,16.000tl yemek ücreti dendi. Tepem attı birde bu hafta arayip kayit yenilemezseniz yemek ücretine 10.000 tl zam yapılacak kontenjan dolabilir vs diye zırvaladılar. Avantajli bulmadım,size erken ödememin bir avantajı yok şu durumda,param cebimde kalsa daha iyi dedim,sene sonuna doğru karar vericem diye de ekledim.
Kontenjan olayı sizi hızlandırmak,aceleye getirmek için yapılan bir muhabbet,senelerdir duyuyorum, inanmıyorum zaten. Ben haziranda kayıt yaptıracak olsam kalkıpta kontenjan doldu diyemezler,çocugun kaydı o okulda yani. Bu şacmalık. Sadece yemek,kitap vb ücretlere de sınirlama getirilir diye bence erkenden almaya çalışıyorlar.
Öte yandan ben seneye devlet okuluna göndereceğim. Bağış isteyecekler adresim tutmuyor bu okula ama iyi bir okul. Özel gibi saatleri,sabahcı öglenci yok tam gün,etüt vb ek program varsa ekletilip saatler uzatılabilir sanıyorum çalışan insanlar için.
Ortaokul bitsin lgs'den ne puan alacak ona göre durumu değerlendiririm.
Kitap ücreti 7.400tl idi,ona da 20.000 tl isteyebilirler birde,karısan yok ne de olsa.
Cimere yazın.
Bazı okullara soruşturma baslatıldığını izledim haberlerde,belki bir değişiklik yapılır. Ben kesinlikle vermeyeceğim bu sene.
Herkes sadece 1 sene dişini sıkip devlete alsa çocuklarını sorun çözülür ama mecburi durumları olanlar var,birşey diyemiyorum.
###55.000 yazmışım yukarıda 65.000 olacaktı düzelttim.

Son düzenleme:
Tüm yorumları okudum.
Kimse kusura bakmasın ama yıllık 83 bin TL'ye özel okula göndermek bir tercihtir, mecburiyet değildir. Mecburiyet kısmına ikna olamadım.
bu hafta ici bu olayi ailecek cok dusunduk bir cozum bulamadik siz bulursaniz biz ailecek cok seviniriz.
Ablamin kizinin kaydinin dustugu devlet okulu saat 14.30 da bitiyor .okuldaki sinif kalabalikligini,temizligini vs mukemmel kabul ediyorum.
ablamin is cikisi 17.30 evde olma saati yada cocugu okuldan alma saati 18.00
simdi okulda etut acmayacaklarmis talep olmuyormus . 14.30 cikip aylik 2500 lira servis ucreti ile 15.00 evde olacak .3 saat bakacak kadinda 5 bin lira istiyor .ustune sigorta yaptirmamak suc biliyorsunuz .daha az isteyen kadin bulun derseniz bulamadik cunku gunluk ev temizligi 750 lira olmus. her gunumu oldurcegime temizlige giderim diyorlar .komsular ya calisiyor ya da kabul etmiyor .biz ne yapalim mesela ozele gondermesek de aylik maliyet 7500 lira

Bizim zam oranı %180!

Devlet %65 sınırını enflasyonu düşük göstermek için koydu, okullara yol göstermişler sadece eğitim-öğretim ücretine zamma sınır koymuşlar.

Bu seneye kadar yemek ücretini hiç ayrı konuşmuyorduk okulla, hep içinde toplu rakam veriyorlardı.

Bu sene ayırmışlar ne hikmetse. Geçen yılki toplam rakama (içinde yemek ve genel giderde var) %65 + 25 bin yemek ücreti. Böylece rakama toplamda %180 zam yapmış oluyorlar. Daha kitaplar var, kimbilir kaç olacak.

Yönetmelik, yemek-servis gibi hizmetleri veli talep ederse öder diyor. Benim kızım daha bugüne kadar bir gün kahvaltı yapmış değil okulda, evde yaptırıyorum, öğlen yemeklerini de beğenmiyor haftada 2-3 gün onu da yemiyor. Hadi çok pahalı değil diye sorun etmiyordum yemek ücreti ödemeyi. Bu sene böyle olunca yönetmeliği hatırlattım, yemek hizmeti almak istemiyorum dedim, öyle bir uygulamamız yok diyor :bicak: Uygulamandan banane, yasal düzenleme var.

Resmen katakulli çeviriyorlar, %65 falan hikaye yani. Yasal yollara başvurup uğraşasım var ama bilemiyorum.
Arkadasim cocugunun okulunun hemen arka sokaginda oturuyor, yuruyerek 5 dakika. Ilkokul 2de cocuk, oglen zaten yemiyor yemekleri, ben oglenleri eve alayim dedi bu sene basinda yemege katilmayalim. Oyle bir sey mumkun degil, ilkokul cocuklarinin oglen okuldan cikmasi yasak demisler:) mecburlar yani odemeye yenmeyen yemeklerij parasini.

Tüm yorumları okudum.
Kimse kusura bakmasın ama yıllık 83 bin TL'ye özel okula göndermek bir tercihtir, mecburiyet değildir. Mecburiyet kısmına ikna olamadım.

Tercih olması mecburiyet olmuyor mu? Belki buna mecbur konu sahibi?

bu hafta ici bu olayi ailecek cok dusunduk bir cozum bulamadik siz bulursaniz biz ailecek cok seviniriz.
Ablamin kizinin kaydinin dustugu devlet okulu saat 14.30 da bitiyor .okuldaki sinif kalabalikligini,temizligini vs mukemmel kabul ediyorum.
simdi okulda etut acmayacaklarmis talep olmuyormus . 14.30 cikip aylik 2500 lira servis ucreti ile 15.00 evde olacak .3 saat bakacak kadinda 5 bin lira istiyor .ustune sigorta yaptirmamak suc biliyorsunuz .daha az isteyen kadin bulun derseniz bulamadik cunku gunluk ev temizligi 750 lira olmus. her gunumu oldurcegime temizlige giderim diyorlar .komsular ya calisiyor ya da kabul etmiyor .biz ne yapalim mesela ozele gondermesek de aylik maliyet 7500 lira
Çok haklısınız.Sanıyorlar ki devlete yollarsak çok rahat iş çözülecek.Geceden beri açıklama yapıyorum.O iş öyle değil işte anlatıyorum çevremdeki okullar berbat adresimizin tuttuğu okula çevremde kimse yollayamıyor.Sabah 8bucuk akşam 5bucuk çalısıyorım çocuk okulda 6ya kadar kalabiliyor.Bakacak insan yok eşim bile şuan yurtdışısında görevde yalnızım çoğu zamanda yalnız kalıyorum yani.Çocuk okulda Güvende sınıf mevcudu az iş yerimin dibi ayrıca çocuğun özel durumu kalabalık okulda yapamaz psikiyatrimiz butik tarzı az mevcut olan bir okul tercih etmemizi istedi diyorum insanlara hala anlatamıyorum.Her okul etüt açmıyor hepsinin dibinden etüt merkezi yok yani.Benim merak ettiğim bütün okullar bukadar zammı yaptı çocuğun kaydı kayıt yenilemezsem silinecekmı kontenjan doldu denirmi bunu merak ediyorum.

Arkadasim cocugunun okulunun hemen arka sokaginda oturuyor, yuruyerek 5 dakika. Ilkokul 2de cocuk, oglen zaten yemiyor yemekleri, ben oglenleri eve alayim dedi bu sene basinda yemege katilmayalim. Oyle bir sey mumkun degil, ilkokul cocuklarinin oglen okuldan cikmasi yasak demisler:) mecburlar yani odemeye yenmeyen yemeklerij parasini.
Aslında bu doğru değil işte. Okullar başka kılıflar altında mecbursunuz diyor ama yönetmelik açık, bu hizmetlerden talep eden veliler faydalanır diyor.

Çok haklısınız.Sanıyorlar ki devlete yollarsak çok rahat iş çözülecek.Geceden beri açıklama yapıyorum.O iş öyle değil işte anlatıyorum çevremdeki okullar berbat adresimizin tuttuğu okula çevremde kimse yollayamıyor.Sabah 8bucuk akşam 5bucuk çalısıyorım çocuk okulda 6ya kadar kalabiliyor.Bakacak insan yok eşim bile şuan yurtdışısında görevde yalnızım çoğu zamanda yalnız kalıyorum yani.Çocuk okulda Güvende sınıf mevcudu az iş yerimin dibi ayrıca çocuğun özel durumu kalabalık okulda yapamaz psikiyatrimiz butik tarzı az mevcut olan bir okul tercih etmemizi istedi diyorum insanlara hala anlatamıyorum.Her okul etüt açmıyor hepsinin dibinden etüt merkezi yok yani.Benim merak ettiğim bütün okullar bukadar zammı yaptı çocuğun kaydı kayıt yenilemezsem silinecekmı kontenjan doldu denirmi bunu merak ediyorum.
beni bu konuda cok sasirtan annelerin bile bizim zorluklarimizdan haberi olmamasi oldu acikcasi . ki ben iyi ihtimalleri yazdim .cocugun ozel durumu,sabahci oglenci olmasi,annenin ozel sektorde isten gec cikmasi gibi bir cok durum soz konusu olabilir .orasi neresi bilmiyorum ama bizim burasi icin fiyat/performansi iyi okullarda gercekten kontejan doluyor . yigenimin sinifinda annesi isten 7 8 gibi gelen cocuklar var onlar zaten direk kayit yaptirdi . eger okuldan memnunsaniz bence pazarlik sansinizi deneyerek kayit yaptirin

Bulunduğunuz ilin sosyal medya grupları vardır kadınlara özel. Orada bir gönderi olarak paylaşın, 3 saat için bu fiyatların altına bulursunuz. Ben büyükşehirdeyim, sabah 8 akşam 5 olarak bu fiyatlar anca yazılıyor.
Ya da servis olayı düşünüyorsanız, direkt bakan kişinin evine gidecek şekilde servis dönüşü ayarlanabilir. Kendi evinde bakan kişi için daha uygun olur. Bir akraba vs varsa daha hoş olur tabi.

Ben içinde bulunduğumuz ekonominin farkındayım ama her çalışan kişinin çözümü özel okul değil. Karı koca asgari ücretle çalışanın evine bu ay toplam 11 bin TL giriyor. Bu kişilerin hiç birinin mi çocuğu yok? Hepsinin mi annesi bakıyor çocuğa? Ya da eşinden ayrılmış pek çok kadın tek başına mücadele veriyor, hepsi çalışmak zorunda. Bu kişilerin hepsi çalıştığı için özele mi gönderiyor?

Ben özel okula karşı değilim ama maddi anlamda zorlanan insan başka alternatifler düşünmek zorunda.

Çok moralim bozuk bugün sabahtan beri kafam ağrıyor sinirden.Dün okuldan mesaj geldi kayıt yenileme ile ilgili.Demişler Ocak ayında kayıtlar 20bin Şubat ayında 15bin indirimli olacak diye.Bu arada karı koca kamuda çalışıyoruz.1 çocuğumuz var bu yıl 2. Sınıfta.3-4 gün önce % 65 özel okullara zam yapıldı diye açıklama yapıldı.Ama memur maaşları %30 arttı herkes biliyor neyse burayı geçiyorum.Bugün görüşmeye gittim.Geçen yıl okul ücreti 32bin yemek ücreti 8bindi. Bugün okul ücreti 60bin yemek ücreti 23bin çıkarttılar.Hemde 3 taksit şeklinde ödememiz isteniyor.%100 okul %200yemek artmış😫%65 artmayacakmı çok fazla dedim taban fiyatlar üzerinden fiyat malesef böyle dediler.Geldiğimden beri kendime gelemedim.İlk defa bu yıl çocuğumu okutamamaktan bukadar tedirgin oldum.Bukadar yüksek artış ile karşılaşan oldumu aranızda bir yaptırım olmazmı bu duruma?Geçen sene 40bin bu yıl 80bin eee seneye 160bin mi olacak? Birde 2 ay içinde karar vermezsek çocuğun yerine başka birini alabilirlermiş kontenjan dolabilirmiş.Herkes sıradamı bekliyor bu ne böyle nasıl düzen çok üzgünüm😔
Özel okul zorunlu degıl ki devlet okuluna yollayın

Bulunduğunuz ilin sosyal medya grupları vardır kadınlara özel. Orada bir gönderi olarak paylaşın, 3 saat için bu fiyatların altına bulursunuz. Ben büyükşehirdeyim, sabah 8 akşam 5 olarak bu fiyatlar anca yazılıyor.
Ya da servis olayı düşünüyorsanız, direkt bakan kişinin evine gidecek şekilde servis dönüşü ayarlanabilir. Kendi evinde bakan kişi için daha uygun olur. Bir akraba vs varsa daha hoş olur tabi.

Ben içinde bulunduğumuz ekonominin farkındayım ama her çalışan kişinin çözümü özel okul değil. Karı koca asgari ücretle çalışanın evine bu ay toplam 11 bin TL giriyor. Bu kişilerin hiç birinin mi çocuğu yok? Hepsinin mi annesi bakıyor çocuğa? Ya da eşinden ayrılmış pek çok kadın tek başına mücadele veriyor, hepsi çalışmak zorunda. Bu kişilerin hepsi çalıştığı için özele mi gönderiyor?

Ben özel okula karşı değilim ama maddi anlamda zorlanan insan başka alternatifler düşünmek zorunda.
bir cok platforma ilan verdik acikcasi dedigim gibi yarim gun tam gun temizlik isi tercih ediliyor.bakicinin evine prensip olarak karsiyiz ona lafim yok .kendi evimizde bakilsin hirli hirsiz mi evine gelen misafir derken cocugun guvenligini takip edemeyiz diye dusunuyoruz .bizim burada devlet gonderen arkadaslarimiz var ya ailesi var iki uc saat anneanne babaanne bekliyor .yada ozelde goturebilecegi bir is yeri varsa is cikisi cocuk servisle oraya geliyor ama bizim is durumumuz buna musait degil .aile akraba hic yok
bizim icin 100 bin buyuk rakam emin olun sizden cok cok dusunduk .ama sizi ikna edemesek de alternatif bulamiyoruz

Taban fiyat üzerinden yapılıyor diyor.Yazdırmasam gerçekten kontenjan dolar diyede korkuyorum.Servis ücretleri 25bin diyor arkadaşlar bizim servis yok.Evine yada iş yerine yakın olsun diye millet okulunu değiştiriyormuş hep çocuklarının.
Kontenjan dolacak korkusu verip kayıt yaptırıyor
Devlet okuluna göndermeyi düşünmüyor musunuz?

Muhakkak durumunuzu siz daha iyi bilirsiniz,ben büyük şehirde olmadığım için ahkam kesmek istemem yanlış anlamayın.
Evde bakıcı kadına o parayı vermek yerine bir etüt merkeziyle anlaşma ihtimalleri olmaz mı acaba?En azından çocuğun ödevleri akşama kalmamış olur.Benim şehrimde etüt merkezleri yeni yaygınlaşmaya başladı mesela 1 saat ödev saati olarak geçiyor,1 saat de ister müzik ister kodlama ister zeka oyunları kursu vs alıyor çocuklar.Bence böyle bir imkan varsa değerlendirilebilir

Ben sanırım anlatamamisim ne demek istediğimi, eskiden ilkokulda değil lisede verilsin denirdi özel okula , artık öyle değil demek istedim
İlkokulda verilmesi daha önemli, gerekirse lisede verilmesin ama İngilizce temelini ilkokulda alması çok çok önemli çünkü çocuklar 11 yaşına kadar çok kolay ikinci , üçüncü dil ogrenebiliyorlar , artık dil bilimciler bunu söylüyor net şekilde

Liseyi yurtdisinda okunması da bizdeki okullar o kadar pahalı ki artık yurtfisinda okutmak daha uygun geliyor demek istemiştim
Ben çocukken, 30 sene önce yurtdisinda liseye koç ailesi gibiler gonderebilirdi ama şu andaki okul fiyatlarıyla kanada bile daha ucuza geliyor demek istemiştim

İnşallah anlatabilmisimdir bu sefer
Ne güzel anlatmışsın
İlkokulda verilmemiş olan bir şeyi lisedeki kocaman adama vermek kolay mı sanılıyor acaba? İlkokulda mahalle okuluna yollayayım,ingilizce görmesin ama üniversitede özele yollayayım diye bir mantık yok ki,o çocuk o vizyona anca ilkokulda sahip olabilir bana göre. İlkokul temel çünkü. Temeli iyi olursa lisede çalışır gider iyi bir yere zaten. Bunu göremeyenler de var maddi meselelerin dışında.

X