100 metrekare ev

hep buyuk evde oturmus bırı olarak soyluyorum kı evın kullanıslılıgı boyutuyla degıl ıslevıyle alakalı :D

1-2 seneye yakın oturdugum bır ev 200 m2 idi ama salona yemek masamı sıgdıramadıgımı bılırım plansızlıgından

kucuk evler ıcın guzel mobılyalar esyalar var raf gıbı gorunen acılıp 6 kısılık masa olabılen duzenler var en ufak ayrıntılar dusunulmus degerlendırılmıs ıslevlı cesıt cesıt urunler duzenleme sekıllerı saklama sekıllerı var

ıstersenız netde bıraz arastırın kucuk ev dekoru kucuk evı degerlendırme alanı gıbı kelımelerle aratın bı karsınıza neler cıkacak

100 metrekare olup salon büyük odalar küçük de olabilir bizim ev 98 m² 3+1 4 kişiyiz salonda yemek odası kısmı da var salon iki bölümlü hatta ama odalar küçük yine de abartılacak kadar küçük değil yıllardır sigiyoruz konu sahibi hayli hayli sığar😂
Zaten ya salon büyük ya yatak odaları. Yatak odasına 2kişilik yatak koyup yanlarına komidin bile konamayan evler var.

100 m2 ev geniş bi evdir. Önemli olan evin dizayn kare olması önemli . Kare olunca kullanışlı oluyor çünkü..

Zengin değiliz arkadaşlar öyle olsa senelerce kirada oturmazdım ewet 5+1 evde büyüdüm şimdide 175 mkare evde oturuyorum ama bizim burda evler genel böyledir birkaç senedir duyuyorum böyle 100 mkare evleri ve böyle bir ev alacak olunca aklıma burası geldi kullanışlı kullanışsız ne diyeceğiniz merak ettim

Anadolu'da evler çok büyük oluyor haklısınız. Arkadaşım 120 M2 2+1 evde oturmuştu bir ara, burada benim oturduğum evi evden saymazlar demişti. Çünkü evler çok büyük. Ama büyük sehirlerde evler ortalama 70-80 M2 yapılıyor artık 100 ve üstü için en az milyonu gözden çıkarmak gerek :)

Anadolu'da evler çok büyük oluyor haklısınız. Arkadaşım 120 M2 2+1 evde oturmuştu bir ara, burada benim oturduğum evi evden saymazlar demişti. Çünkü evler çok büyük. Ama büyük sehirlerde evler ortalama 70-80 M2 yapılıyor artık 100 ve üstü için en az milyonu gözden çıkarmak gerek :)
Bizim burda birkaç senedir değişti dediğiniz gibi 120 M2 evden saymazlar ben de düşünüyorum aaa küçücük ev almış diyecekler diye ama büyük evlerde dünya pahası gücüm yetmez duymayacağım artk

Bizim burda birkaç senedir değişti dediğiniz gibi 120 M2 evden saymazlar ben de düşünüyorum aaa küçücük ev almış diyecekler diye ama büyük evlerde dünya pahası gücüm yetmez duymayacağım artk

Yani milletin ne düşündüğü çokta önemli değil. Küçük alırsınız ilerde birikim yapar satar büyük alırsınız.

2+1 açık mutfaj 85 nette yasadım daraliyordum kimse yanlis anlamasin ev tek cephe olursa 100 m2 de küçük ve bunaltici olur.Kisiden kisiye gore degisir mecbursan katlanirsin elbet ama tek cephe ise bir daha düşün derim.Bunun buldu begenmiyorla ilgisi yok yaşam alanı kullanisli degilse daralıyor insan.

metrekareye hiç takılmayın, iyi planlanmış bir evde gayet yeterli bir alan.
İstanbulda yaşarken oturduğum ev 130m2 brüt, kullanım alanı anca 100 m2 idi. planı çok iyi olduğu için geniş geniş yaşadık. farklı alternatiflere bakın, planı iyi olanı alın gitsin bence. hayırlı olsun :KK50:

Teyzemin evini tam bilmiyorum ama 100’den az olduğuna eminim çok beğendim yeni gördüm plan iyiyse gayet fıstık gibi oluyor.

şu an kirada oturduğum ev 150 m2 diye geçiyor. kullanım alanı 125 falan olabilir. ama planı o kadar dengesiz ki, 2 tane koca hol + 1 koridor yapmışlar, saray sanki. boşa harcanan alandan bir giyinme odası, ebeveyn banyosu falan çıkartırdım ben.
plan m2'den daha önemli

Arkadaşlar ev almak istiyoruz ama bütçemiz neti 100 metrekare olan evlere yetiyor ben hiç 100 metrekare evde oturan kimseye gitmedim kullanışlı olur mu hiç bi fikrim yok 4 kişi yeter mi yoksa aman aman mı
Şuan kaç metrekarede oturuyorsunuz

Arkadaşlar ev almak istiyoruz ama bütçemiz neti 100 metrekare olan evlere yetiyor ben hiç 100 metrekare evde oturan kimseye gitmedim kullanışlı olur mu hiç bi fikrim yok 4 kişi yeter mi yoksa aman aman mı
80 metrekare evde yaşamıştık. Çocukken de devley lojmanındaydık baya küçüktü. Temizlemesi kolay olur, cephesine göre iyi ısınır. İkisi çocuksa çocuklar da küçükse bence ideal.

Yaşam tarzıyla ilintili aslında.
Benim iki akran oğlum var, dolayısıyla eşya ve oyuncakları inanılmaz yer kaplıyor.
Akülü arabaları, bisikletler, scooterlar, zıpzıpdır büyük kamyondur, oyun çadırıdır vs, koca bir salonu dolduracak hacmi büyük eşya olunca, ev tıkış tıkış.
Ama böyle alışkanlıkları olmayan, iki kutu oyuncağı, iki raf kitabı olan çocuklarla gayet sığılabilir.
Daha iyi olur hatta, samimi, işi az ve en önemlisi gereksiz eşyası olmayan, evin sahibine hizmet ettiği bir yaşam alanı.
Benim evde bu eşyaların hiçbiri yok, hepsi dışarda. Ama evin her odasında kitaplık var bu biraz yer tututpt, keza baza altları vs de bu şekilde dolu.
Onun dışında sığma problemim yok da, gönül isterdi ki ütü masası, çamaşır kurutma teli, ütü, vileda kovası, elektrikli süpürge gibi eşyalar kapı arkalarına saklanmasın😂😂

Benim evde bu eşyaların hiçbiri yok, hepsi dışarda. Ama evin her odasında kitaplık var bu biraz yer tututpt, keza baza altları vs de bu şekilde dolu.
Onun dışında sığma problemim yok da, gönül isterdi ki ütü masası, çamaşır kurutma teli, ütü, vileda kovası, elektrikli süpürge gibi eşyalar kapı arkalarına saklanmasın😂😂
Bende de tam tersi, onlar yok.
Makinelerin yanındaki dolapta hepsi, hiçbirini gözüm görmüyor.
Görmedikçe çıkarıp kullanasım da gelmiyor zaten.😂
Ama gına geldi çocukların koca eşyalarından, ayaklarımızı ezmeleri de cabası.
Bir oda oyun odası ve full oyuncak olarak onlara tahsisli, diğer oda yatakları ve yine oyuncaklar ama sığmıyor.
Salonumun orta yerinde akülü araba, bisiklet ve iftaiye polis otosu falan var, imdaat diye bağırasım geliyor bazen.
Geçen derin dondurucumda küçük araba buldum, çırpma telimi ise oyun çadırında.
Düşünüyorum, çocuklarla 100 metre kare, imkansız herhalde😂

En önemlisi evin Huzuru. sonra temizlik , düzen bunlar olduktan sonra çok rahat sığarsınız. Yalnız bu tarz evlerde çok eşya tutmamanızı tavsiye ederim. Az eşya ile daha rahat edersiniz.

Eğer 3+1se hiç kullanışlı değil aöa nasıl dayayıp döşediğinin bağlı

Gerçekten mi ya? Gittiğiniz tüm evler 150 m2 miydi?
Benim de çevremdeki herkes 100 m2 altında oturuyor kendimi fakir hissettim 😀😀😀

Back
X