• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

100 metrekare ev

Arkadaşlar ev almak istiyoruz ama bütçemiz neti 100 metrekare olan evlere yetiyor ben hiç 100 metrekare evde oturan kimseye gitmedim kullanışlı olur mu hiç bi fikrim yok 4 kişi yeter mi yoksa aman aman mı
85-90 m2 19 yıla yakın oturduk 4 kişi 2+1 eğer odaları kullanışlı ise neden olmasın.

net 100 m2 bir dönemin büyük ev algısı

yani 99 m2 yapılırdı evler ki vergide üst dilime girmesin diye

bu net 100 içerisinde balkonlar apartman boşlukları vs var mı olmaması lazım ama emlakçı ağzı ise güven olmuyor

ev kaç oda, odaların şekli şemali nasıl

annemin de 3+1 evi var benim ve bendeki odaların büyüklükleri yakın onun evini bir büyük oturma odası bir minicik çocuk odası bir de ortalama yatak odası modunda yapmışlar

evin genel büyüklüğü değil de kullanım şekli önemli

4 kişi mesela ikisi çocuk aynı oda mı ayrı oda mı bu önemli

bir yakınımız oturma odası mutfak ile birlikte ev almıştı

bence güzeldi onun evi özellikle oturma odamız olsun çocuklar salonu kullanmasın modunda idi, onun beklentisine uygundu

iki kızı vardı aynı odadaydı bir de yatak odası vardı

salon da misafire açılıyordu

ama bir kızı bir oğlu olsaydı belki o evi tercih etmezdi, salonu oturma odası yapıp çocuklarına ayrı ayrı oda yapmak isterdi vs

bu anlatılan evlerin metrakareleri aynı yahut yakın olabilir ama şekilleri farklı

yine bir evim vardı 2+1 ben o evi çok seviyordum

geniş bir koridor salon mutfak evin bir tarafına iki oda da diğer tarafına bakıyordu

girinti şeklinde de banyo tuvalet vardı

100 m2 den küçüktür ama bence 120 m2 lik bir çok evden bana daha kullanışlı gelmişti

çünkü o koridorda vs dolaplar vardı, mutfağı ferahtı

Eşyalarınızı buna göre ayarlarsanız çok da güzel olur. Bence evin olduğu yer önemli, çok büyük ama şehre uzak toplu taşıma yok ise evde en az 2 araba gerekli oluyor. Onun masrafı daha fazla. Merkezi bir ev fiyat olarak biraz yüksek olabilir ama ulaşım masrafları daha az oluyor, yolda harcanan zaman daha az oluyor.

Nerede yaşıyorsunuz, aile kaç kişi?

Doğuda ve ortadoğu ülkelerinde yaşadığım ve misafir olduğum evlerde gördüğüm, genelde kalabalık aileler ve çok büyük metrekareli evlere alışkınlar. Biz iki kişi 3 sene 250m2 evde yaşadık mesela, benim için iki ev büyüklüğü demek ama oranın insanına göre normali bu.

Arkadaşlar ev almak istiyoruz ama bütçemiz neti 100 metrekare olan evlere yetiyor ben hiç 100 metrekare evde oturan kimseye gitmedim kullanışlı olur mu hiç bi fikrim yok 4 kişi yeter mi yoksa aman aman mı
Ay evmi kümesmi belli değil ayol o ne öyle 100m2 😏
Çevreniz ayıplar sizi öyle bir ev daha önce görmediyseniz hepsi yalıda falan yaşıyor herhalde

Benim evim 2+1 100 m2 gayet iyi ama 3+1 olsaydı odaları küçük olurdu.
Ona göre eşya alırım dersen no problem.

Gayet yeterli bence. Benim eski evimde o civarlardaydi çok iyiydi. Ama siz böyle küçümseyecekseniz almayın. Ne demek hiç oyle bir eve gitmedim, tuhaf bi konu.

Kiris ve kolonlari evin odanin kullanisliligina engel degilse 100m2 bence skinti olcak degil emlakcilara gidip ornek dairelere bakin bi 100m2 ev baska 100m2 eve benzemez oda sekli koridora banyo wc ye kac metre verildigi hepsi odalarin kullanisliligina etken. Almak istediginiz eve bakip siz anlamaniz gerekir bunu. Birde apartmanin depreme dayaniklimi olup olmadigini kontrol ettirin sorun en onemli unsurlardan biri cunku

Net 70 metrekare olan evde yaşamıştım o kadar planlı yapmışlar ki çok seviyordum yetiyordu 3 kişiye. 100 metrekare evler 3+1 olunca çok kullanışlı gelmiyor bana, 2+1 olsun ama odaları özellikle yatak odası biraz geniş olsun daha iyi. Diğer türlü en az 1 odası kullanışsız oluyor gerçekten.

Birçok eşyadan feragat etmen gerekiyor Çinli odaları küçük oluyor. Örneğin salona yemek odası takımı almayacaksın. Sadece tv ünitesi ve koltuk gibi.

110 metrekare, kiracıyız.
3 kişiyiz.
3+1 ve 1 odamız boşta.
annem için düşünmüştük ama annem tv karşısında uyumaya bayıldığı ve salonda balkon, 2 pencere olması sebebiyle salonda yatmayı tercih edince o oda boşa düştü.
açıkçası o da da gereksiz bir oda yani karanlık çünkü. onu yapmak yerine diğer 2 odayı büyük yapsalarmış keşke.
temizlemesi, ısıtması sorun.
ama ben büyük seviyorum ya.
arada kedi evin içinde kayboluyor falan arıyoruz.
satın alacak olsam 2+1 alırım 80 metrekare falan işimi görür.
koridoru, holü olan 1+1 ler var mesela çok düzenli görünüyor.
çizimle, planla çok alakalı.

İlk evimiz brüt 121 metrekare idi. Neti 100 metrekare civarıdır. Planı çok güzel yapılmıştı, kullanışlı bir evdi. Konsol hariç bütün eşyalarımız tamdı, hatta bizim koltuk takımı falan bayağı geniş. Gayet de sığıyorduk.

Birçok eşyadan feragat etmen gerekiyor Çinli odaları küçük oluyor. Örneğin salona yemek odası takımı almayacaksın. Sadece tv ünitesi ve koltuk gibi.
100 metrekare olup salon büyük odalar küçük de olabilir bizim ev 98 m² 3+1 4 kişiyiz salonda yemek odası kısmı da var salon iki bölümlü hatta ama odalar küçük yine de abartılacak kadar küçük değil yıllardır sigiyoruz konu sahibi hayli hayli sığar😂

Neti 100 m2 ev 4 kişiye rahatlıkla yeter. Tabi sizin ne beklediğinize yaşam şeklinize de bağlı bu durum.

Bende şuan 105 m2 evde yaşıyorum 4 kişi yaşıyoruz bundan önceki evim 170 m2 di buraya geçince biraz tuhaf oldum açıkçası bence ideal ev 130m2 ne büyük ne küçük çok kullanışlı oluyorlar..eğer evin konumu da güzelse 100m2 de yaşanır neden olmasın

100 metrekare olup salon büyük odalar küçük de olabilir bizim ev 98 m² 3+1 4 kişiyiz salonda yemek odası kısmı da var salon iki bölümlü hatta ama odalar küçük yine de abartılacak kadar küçük değil yıllardır sigiyoruz konu sahibi hayli hayli sığar😂
Oturdum ev 175 metrekare o yüzden tedirgin oldum

Back
X