10 yıllık insandan 10 saniyede soğudum

ladylena

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2019
1.486
1.491
Arkadaşlar merhaba herkese. Birlikte büyüdüğüm diyebileceğim çocukluk arkadaşım. Çok yanlış tanımışım ve bunca zaman nasıl fark etmemişim bilmiyorum. 5 senelik bir ilişkisi vardı ve ayrıldılar. Bugün bir sürü ekran görüntüsü attı bana, arkadasımın eski sevgilisi. Sürekli benim ve ilişkim hakkımda konuşmuşlar. Hakkımızda konuşulan şeylerin özetini ise farklı günlerde konuşulan dialoglardan kesitlerle yazıyorum; ( arkadaşım Z, eski sevgilisi X olsun. )

”X: ladylena’nın sevgilisi onu nasıl çekiyor, nasıl katlanıyor bu kadarı ilginç değil mi?
Z: öyle gözüktüğüne bakma ladylena ona köpek durumda resmen.” - Kasım aylarında bir dialog

“Z: Birlikte gezmiyorlar fazla ikiside kendi arkadaşlarıyla dolaşıyor
X: O çocuk utanıyo bence ladylena’yı yanında gezdirmeye, arkadaş ortamına sokmuyor onu”
- Ocağın ilk haftasında bir dialog

“Z: Benimle hiç bir yere gitmiyorsun, gezmiyoruz hiç. bir pazar bile vakit ayırmıyorsun. Daha geçen onlara laf yapıyordun, şimdi kendin bana aynısını yapıyorsun.
X: Bütün hafta çalışıyorum, bu pazarda param yoktu borç yatırdım saçma saçma konuşma”
- Ocağın ikinci haftasında bir dialog.

Bunlar gibi bir sürü var daha. Tek cevabım, “ arkadaşım bunları dediyse vardır bir bildiği, fakat benim veya ilişkim veya sevgilim hakkında konuşmak sana düşmez haddini bil ve bir daha muhattap olma benle “ diyip engelledim eski sevgilisini.

Şu çekme, katlanma meselesi bunlardan baya önce şakayla karışık yüzümüzede söylenmişti. Sonrasında başbaşayken sevgilime ”bana katlanmak, çekmek gibi bir durumun var mı? hani o gün X ile Z öyle bir espri yapmıştı ama merak ettim” diye sordum. “X, Z’yi benim seni çektiğim kadar bile çekemiyor demekki” dedi şakacı bir ifadeyle ama anlamadım, gülümseyerek öptü, “boşver takılma böyle şeylere” dedi.

Ama şimdi daha iyi anlıyorum neyin ne olduğunu, sevgilimin o gün ne demek istediğini. Arkadaşım bir ilişki içerisinde olmaması gereken bütün sağlıksız şeyleri yaşadı (karsılıklı aldatma, aldatılma, para konularından kavga vs...) ve hep ayrıl barış derken bir şekilde sürdürdü. Mutsuz olduğu halde, hemde sırf alışkanlıktan, yeni bir hayata ve sonrasında yeni bir ilişkiye başlamaya çekindiğinden. ( bu özgüvensizlikten dolayı mı oluyor bilemiyorum ).

Ben onu, az ama öz arkadaş isteyen, dobra biri olarak görürdüm hep. Tek arkadaşı benim çünkü. İyi bir sevgili değildi belki ilişkisinde ama bana karşı iyi bir arkadaştı. Yıllardır beraberiz. Şok oldum bunları görünce. Yüzüme karşı iyiymiş sadece. Bugüne kadar, sadece kendisi konuşmak istediğinde yorum yaptım yanlışına yanlış, doğrusuna doğru dedim. Kararlarına saygı duydum. Onun sevgilisi olacak şahısıda haz etmediğim halde olabildiğince insani davrandım. Bir sürü midesizliklerini görmeme rağmen arkasından konuşmadım. birbirlerini sevmiyorlar, o yüzden böyle şeyler yaşıyorlar, alışkanlık var diyede ayrılamıyorlar sanıyordum öyle lanse ettikleri icin.
Benim ilişkimde 4 4lük değil, dört senedir beraberiz, bizimde anlaşmazlıklarımız oluyor ama hiç bir zaman ihanet etmedik birbirimize ve hep mutluluk icin sağlıklı ilişki için elimizden geleni yaptık, birbirimizin özel hayatına saygı duyduk, dış etkenlerden ilişkimizi koruduk. Ama korumam gereken en yakınımmış fark etmemişim bile. Anlattığım olaylardan kendilerince çıkarımlar yapıp dedikodu üretmişler resmen. Biz sürekli onlar gibi dip dibe gezmek zorunda hisseden, birbirinden başka hayatı olmayan insanlar değiliz, istediğimizde tek basına arkadaşlarımız ile gezebiliriz. Dedikodu uğruna nasıl bir senaryo kurdularda, bu iş, yanında gezdirmeye utanıyo, ayrı geziyorlara kadar geldi anlamadım. Bu neye yorulur bilemiyorum. Düşünmesi bile tiksinç ama kıskançlık olabilir mi?
Ben bile aklıma getiremez, toz konduramazken insanlar neler yapıyor. İnsanlara gözü kapalı güvenme huyumu bi türlü bırakamadım. Hala daha kendi kendime savunuyorum niye kıskansınlar beni ilişkimi veya sevgilimi diye. ama içimden bir ses, ( o; muhtemelen arada bir çalışabilen mantığım ) diyorki;
sevgilimin okulu olsun, ilerideki kariyeri ve geleceği konusunda attığı adımlar olsun, o çok başarılı biri. ben hem örgünden hem uzaktan 2 tane bölüm okuyorum aynı zamanda ve yeni bir dil daha öğreniyorum.
Arkadaşım ilk kazandığı bölümü kalınca terk etti, başka bir 2 yıllık bölüme geçti ondada son senesinde kaldı, bu sene mezun olmaya çalışıyor. Ex’i ise liseyi bitirmedi, girdiği hiç bir iştede 3 aydan fazla çalıştığını görmedim 27 yaşında birde. Yerinde saymasına rağmen her konuda motive ettim. o ise benim başarım olduğu zaman hep sustu, hedef koydugum zaman motive etmeye çalışmadı. İşsiz kalırsın o bölümde diyip hevesimi kırdığı bile oldu. (ki onun okuduğu bölümden daha geniş iş imkanı var) iyi niyetinden değilmiş yaptığı yorumlar şimdi düşüyor jetonum. Ailesi ilede aram çok iyi bana çok destekleri oldu, o yüzden bu konuları ona açıp tartışmak doğru mu olur ailesine ayıp etmiş olur muyum onuda bilemiyorum çünkü ailesi ile her şeyini paylaşan biri ve niye küstünüz dediklerinde nasıl anlatır kim bilir. Artık o kadar soğudumki görüşesim gelmiyor hiç. Hiç bu çirkin konulara girmek istemiyor bir yanım, bir yanımda söyle içinde kalcağına diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Görüşesimde gelmiyor soğuduğum için ve iki sokak üstümde oturduğu için çıkıp geliyor neyin var diye, bir bahane bulup geçiştiriyorum konuşup konuşmamakta kararsız olduğum için...

Son düzenleme:
Arkadaşının eski sevgilisi mi attı sana bu mesajları?
Eğer öyleyse bence arkadaşına sana son bir iyilik yapıyorum hayatına aldığın insanın gerçek yüzünü gör diye diyip ss'leri gönderin. En azından neden soğuduğunuzu anlasın. Ona göre açıklamasını yapsın. Böyle ailesine de en kötü zamanda beni yalnız bıraktı diye anlatır hem.

Bir de şu var evet arkadaşınız belliki hasetlenmiş size ama eski sevgilinin yaptığı çok çirkin bir yalnızlaştırma politikası. Sırf şu hareketine çok sinir olduğum için pas vermezdim belki ben olsam. Çok zeki zannediyor kendini. Asıl o bu konuları açıp spnrasında size ağır laflar söylemiş. Belki vakti geldiğinde kıza karşı kullanmak için bile yapmış olabilir bunları. Arkadaşınızla eskisi gibi olamasanız bile kadın dayanışması diyorum ben

evet yakın arkadaşımın eski sevgilisi attı. daha yeni ayrıldı sayılırlar, bana inanmazsan telefonunu kurcala bak dedi. 10 yıldan fazladır belki dostlugumuz, sifreside yıllardır aynı ama bi kere bile kurcalamadım.

Arkadaşının attığı resimleri at bundan sonra da tamamen koru mesafeni. Aranizdaki ilişkiyi kesinlikle detaylı kimseye anlatma. Kıskanıyor olabilir tabi ki insanoğlu. O kadar da kendi kendine iyi niyetlilik edip onu savunma. Eski sevgilisi böyle bişey derken onu onaylayan bir insan yakın arkadaş falan olamaz. Sen ne diyorsun o benim yakın arkadaşım der. Bu arkadaş sıfatına bile nail olmayan şahıstan hiç bişey olmaz

Dediğim gibi genelde eski sevgili arkadaşınızdan daha kötü şeyler yazmış hep ikiniz hakkında. Konuları da o açmış gibi duruyor. Arkadaşınıza sorunun ne olduğunu anlatın içinizde kalmasın ama eski sevgilisini bol bol tersleyin bence içiniz soğusun. Tamamen ortamınızdan dışlayın sonrada. Böyle insanlar küçük akıllarınca hep iş çevirme peşindedir. Ayrıldığı gün sevgilisine böyle bir komplo kuran inanın sizin hakkınızda da yıllarca doldurmuştur kızı. Böyle insanlar hayatlarındaki insanları yalnızlaştırıp kendine bağımlı kılmak ister çünkü.
Eskisi gibi olmasanız bile o şerefsiz exine karşı koruyun bence arkadaşınızı, ona karşı yalnız bırakmayın.

Onun yaptıkları yanlış ama siz de burda arkadaşınız hakkında bir sürü kötü şey, dedikodu yazmışsınız okuduğu bölümden ilişkisinden her şeyinden.. ama sinirinizden yaptığınızı anlayabiliyorum

Bence arkadaş kalmalık bi durum yok. Ben olsam kavga bile etmeden keserdim ilişkiyi, noldu demezse bişey demezdim derse de ss leri atar yine yorum yapmazdım. Normalde size karşı çok iyi olup bu ss ler önünüze gelse “bi hata mı var gerçek mi” diye sorun derdim ama sizin arkadaşlık ilişkiniz de kötüymüş zaten

Şu mesajlara göre arkadaşınızdan çok eski sevgilisinde sıkıntı var sanki sürekli dedikoduyu başlatıp kötü konuşan o oluyor gibi geldi bana ama daha çok mesaj var diyorsunuz bilemeyeceğim... yerinizde olsam şimdilik sesimi çıkarmazdım mesajlardan yola çıkarak ona çok pis laflar sokardım. Şakayla karışık yapıyor diyorsunuz ya sizde aynen öyle yapın bence rahatsız olduğu yerden vurun onu. Yaa sizde hiç birlikte gezmiyorsunuz bu aralar galiba allah allah niye ki falan diyin. Zamanını bekleyin, sonra yüzüne vurmak için.

Zaten bir daha asla ne ölüme ne dirime gelemez o şahıs. Ben ona en insani davranan kisiydim herkes ona kızarken yaptıgı seyler yuzunden. Doldurabileceğini sanmıyorum aslında çok aptal biri çünkü arkadaşıma kıyasla. Bunuda dediginiz gibi yalnız kalsın diye yaptı muhtemelen. Ben her yerden engelledim onu, arkadasımada kızdıgımı belli etmedim. O diyorsa vardır bi bildiği demiştirde senin ne haddine konusmak dedim hatta

Bugüne kadar hiç düsünmedim hiç yapmadıgım bişeydi bu onun hakkında bunları dusunmek olsun kıyaslamak olsun ama bu derece nefret edildigimi öğrenmek insana hiç kolay gelmiyor yıllarım geçti benim onunla ve yüzüme güldü bu yüzden buraya onun ve kendi hakkımdaki bir şeyleri yazdımki kıskanılma gibi bir olay olup olmadıgını birlikte yorumlayabilelim diye. Bende hiç polemik olmadan azaltarak bitirmeyi dusunuyorum gorusmeyi keşke yakın oturuyo olmasaydık daha kolay olurdu

Tek arkadaşı sen olduğun için az ama öz arkadaş istiyor diye mi yorumluyordun?
Ona geçimsiz denir. Geç farketmişsin lakin mühim olan kurtulmuş olman. Geçmiş olsun.

Evet yani istese arkadaş edinebilir diye düsünüyordum ama aslında anlaşmak zordur kendisiyle çünkü çok sert mizaçlı biri belki o yuzden benden başka arkadası yoktur. Yani inanın yıllarım geçti onla o yüzden kötü düsünemiyordum ta ki bu olayı yasayana dek.

Siz böyle doğru bir insan oldukça yalnız kalmazsınız zaten. Sizi kıskanan, iyi arkadaş olamayan insanlar kendi kaybeder her zaman. Yine de arkadaşınıza ssleri atıp kendini açıklama şansı verin bence. Hata yapmış telafi etmeyi becerebilirse hayatınızda kalır beceremezse kendi kaybeder ama yine de deneme şansı olsun en azından.

Bende yalnız sayılırım cunku cok yaşadım bu tür şeyleri hayatımda ve hayatımdan cıkarmak zorunda kaldım beni çok üzdüler boş yere kimseye zararım yokken aksine her durumda dostluğumu vurgularken. şimdi ise 2 tane yakın arkadasım kaldı umarım onlarda böyle değildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…