- 2 Temmuz 2019
- 1.486
- 1.491
Öncelikle kişilerin isimlerini mi karışık yazdınız diye defalarca kontrol etmek zorunda kaldığımı belirteyim.
Uyanık(!) ve haset bir eski sevgiliyle karşı karşıyayız. Neden derseniz:
1) İlk iki mesajda da “çekememe” düşüncesini aşılayan eski sevgili. Sizi tehdit olarak gördüğü ve kurtulmak istediği çok açık.
2) Eski sevgili size karşı çok ağır laflar söylemiş, arkadaşınızı sizi eleştirsin diye uğraşmış.
Bazıları böyledir. “Ne kadar kötü değil mi değil mi değil mi” diye sıkıştırır, lanet olsun sussun diye yarım ağız birşey söylersiniz. O da fil hafızasına yazılır, üçüncü mesajdaki gibi size karşı kullanılır.
3) Arkadaşınızın sizi savunmamasının nedeni sizi tebrik etmemesi ile aynı. Sizi kaybetme korkusu yok, kendine çeki düzen vermesi lazım.
Bence eski sevgiliyi hemen telefondan engelleyin, çok fesat birisi.
Arkadaşınız ile hemen bağınızı koparmayın.
Mesajları göstererek sadece kırıldığınızı belirtin.
Ne kadar kısa o kadar iyi.
Biraz da o sizin gönlünüzü almak için çırpınsın, samimi gerçek özürlerini dilesin bakalım.
Tepkisine göre karar verirsiniz.
Evet katlanma/çekememe gibi şeyleri onun eski sevgilisi olacak şahıs gündem haline getirir hep yıllardır. Arkadaşım zor bir insan sevgililik konusunda biraz. Onun sevgiliside bu durumdan rahatsızdı çünkü arkadaşım fazla abartılı davranabiliyordu, tripler, kaprisler vs...Benim üzerimden oynamış muhtemelen. Ama buraya yazsam çok uzun olacağı için her konuşmayı atmadım. Sürekli benim ilişkimle kendi ilişkilerini kıyaslamışlar kendi aralarında. Rekabete girmişler gibi adeta. Konuşmaları okuduğumda fark ettimki aslında kendi ilişkilerinde olan sorunları sanki benim ilişkimde o sorunların daha büyüğü varmışçasına çamur atmışlar, kendilerini böyle yaparak rahatlatmışlar. 10 yılı geçkin süredir arkadaşız biz bunu yapması bana çok yanlış geldi. Ben hakkımda konuşulandan söylenenden çok ilişkim hakkımda atılıp tutulmasına kızdım. Çünkü ben insani ilişkilerime muazzam boyutta önem veren bir insanım sadece sevgililik değil arkadaşlıktada bu böyle. Birisi onunla olan arkadaşlığım hakkında ileri geri konuşsaydı, böyle sessizde kalmazdım hışmıma uğrardı kesin çünkü arkadaşlık 1.sırada gelir benim için. Yinede sakinliğimi koruyup, arkadaşımı küçük düşürtmedim eski sevgilisine karşı. Yaptıysa, dediyse bunları vardır bir bildiğide sana ne oluyor senin ne haddine, haddini bil ne hakkımda konuş bundan sonra ne de muhattabım ol. diyip engelledim her yerden. O şahısın istediği tepkiyi vermedim kızdıgımı kırıldıgımı belli etmedim o kadar sinirlenmeme şok olmama ragmen. Ben doğru olanı yaptıgıma inanıyorum olayın bu kısmına kadar. Tek çekincem şimdi şu an yanlış bir karar vermek. Hayatımdan sessizce çıkartmayı düşünüyordum ama dedikleriniz bana yol gösterdi bunun için teşekkür ederim. En iyisi her şeyi usulünce konuşmak ve gelecek tepkilere bakıp ona göre karar vermek. Dediğiniz gibi kaybetme korkusu yoksa zaten arkadaşlığı kurtarmak için bir şey yapmayacaktır. Hayatımdan çıkartmam gerektiğini anlarım içim rahat olur en azından