1 yaşında bebekle iftar

Ben anlamıyorum ya Ramazan bu demek değil ki. Ha bende seviyorum hep beraber iftar açmayı toplanılmayı ama herkesin gönlü olduğu neşeli olduğu bisey olması lazim can atması lazım insanın çağırmak için, gitmek için. Eğer zoraki yapiyorsaniz bunun ne anlamı var ki zorluyorlar? 4 tane gorumceniz var 1 tanesi bile mi yardim edemez ? 1 çeşit yemek yapip da mi getiremez. Valla şükürler olsun benim kayinaileme o zaman elime ayağıma dolanan bi evladım olmasa bile nasıl yardım edebiliriz ki kolaylar işini die düşünüyorlar yediğimiz yeri de süpürüyorlar hatta. Ama bende öyleyim bi işleri olsun sabahtan giderim yardıma yada 1 çeşit yapar götürürüm bence böyle guzellestirilmeli bugünler ki herkes içinde bi hevesle çağırsın, sonra niye eski ramazanlar bayramlar yok? E önceden aileler kalabalık hep bi elden yapılıp gelenlerin de yardımıyla toplanıp geçip gidiyormuş ne güzel. Kendi annemlerden alıştım halamlara dayımlara giderdik ama iftardan yarim saat once niye? Bizim geleceğimizi bilmesinler ki zahmet edip kendilerini biseyler yapacaz diye yormasınlar. Çorbasıyla yemeğiyle bizde yapar gotururduk cat kapı 2 evin de yemeğini birleştirir Allah ne verdiyse yerdik.

Son düzenleme:
Çocuğu oyalayacak biri yoksa çağırmam.
Ben ilk sene çağırmadım, ikinci sene (geçen sene) kv yakınıma taşınınca ona bir kaç saat bırakıp kendi ailemi ağırladım.
Yoksa kesinlikle bana yemek yaptırmazdı. Oğlum da çok hareketli çünkü..

Bebeği uslu olanlar, çocuksuzlar falan sizi anlamaz yapılır der. Yapamazsınız.
Hem çocuğu ihmal edersiniz kendine zarar verecek bir şey bulur. Değmez..
Hayır deyin sorana..

Müsait değilim diyebilecek yapıda olsanız zaten konu açmaz direkt olayı sonuçlandırırdiniz..
Eşiniz de belli ki birazcık rahat... Amaaaan ne olacak sanki büyütme der.
Gelenler zaten düşüncesiz. ..
Kısaca bu iftar bir şekilde olacak.. gelecekler..

Oruç tutmadığınız bir günde verin davetinizi. Daha dinç hareket edersiniz.. eve zaten bir süpürge illa ki tuttuğunuz zaman vardır.. süpürge işini ve tatlıyı bir gün öncesinden halledin.
Davet günü de menüyü abartmayin..

En basitinden bir tarhana çorbası
Pilav - yanına da bir et ya da tavuk
Salata.

Zaten klasik bir davet sofrası sözü; çorba yetiyor insan kesiliyor

Bu kadar rahat bir kocaya
emrivaki ile gelen ve her koşulda arkanızdan konuşacak olan ailesine
Coook zahmetli zeytinyaglisindan böreğine sarmasindan ara sıcağına dolu dolu masalar hazırlamaya gerek yok.

Hele ki maddi durum el vermiyor iken..

Valla ben olsam cagirmam eşinizden zaten hayır yok yardım etmez yok bilmem neye üşenir neyi sevmez madem öyle onun ailesi bırak çağırma maddi sıkıntısıda var e daha ne bir anne oğlunun gelinin ne zor durumda olduğunu biliyorsa gelmez ama bu düşüncesiz akrabalardan gerçekten bıktım halden anlamiyolar dediğin gibi insanın çocuğu bı rahat vermez anlıyorum insan mahfoluyo biliyomusun herşeyi geçtim çocuğu sırf arsız durmuyo diye cagirmayanlar var ki haklılar misafir geldimi nasıl hizmet görecek sen arama ama onlar Cat kapı gelip yemek pişir derse orasını bilemem sen kendini düşün arkandan konusurlarsada konuşsunlar zaten iyi olsanda kötü biliyolar kötü olsanda reklam ediyolar bu böyle

kusura bakmayın iftar daveti verecek enerjimde becerimde yok kusura bakmayın iftarı bu sene yalnız geçireceğiz de direkt dümdük a beleee suratlarına suratlarına.

Şu klişe lafları da biri yazmasa olmazdı zaten. Her ortamda çıkar böylesi..
Şımarıklık diye de kadınları gömmeseniz olmazdı. Tam erkek egemen toplum lafları.

Kadın "eşim evden çöp atmaz, bardak kaldırmaz paso yatar" diyor, siz "çocuğa baksın" diyorsunuz.
Kimsenin de aklına gelmemişti bu fikir.

Eskiden aileler kabile halinde yaşarmış. Gelin gün boyu iş yaparken çocuk bir büyüğün yanında durabilirmiş. İçiçeymiş hayatlar..
Ailesi kalabalık olmayanın da samimi komşusu varmış.
Eskiden komşuluk vardı komşuluk. "Komşum gel şu çocuğa iki dakika gözkulak ol akşama misafirim var" denebiliyormuş.
Bizim apartman kapılarımız hep açıktı çocukken.
Yardımseverlik varmış. Şimdi kimsenin kimseye ihtiyacı yok gibi burnumuz havada dolaşıyoruz.

Ben şimdi 6 yıldır oturduğum apartmanda bir tek üst katımızdakilere bebek tebriğine diye gittim yıllar önce. Başka şeye vaktimiz yok. Akşam gelip anca yemekle, çocukla ilgileniyoruz. Haftasonu da iş güç bitmez.
Herkes karı koca çalışıyor. Kadın çalışmıyorsa onun komşusu çalışıyor. Kimden yardım isteyecek bu kadın?

Ben olsam yüzsüzce kendi kendini iftara davet edeni önceden çağırıp çocuğa baktırırım orası ayrı..

Benim kv yakınıma taşındı diye geçen sene 20 aylık çocukla ailemi iftara çağırabildim kv ye birkaç saat bırakıp. Ama canım ailem hala "yük etme kendine çocukla" dedi durdu.

Çocuk evde tek bir anne varken eteklerinden çekiştiriyor. Benimle mutfak tezgahının arasına girip itiyordu oyun oynamak için..
Biraz empati kurun yazıktır..

Hiç uğraşmayın. Eşinizin çöp atmaya bile üşendiği yere kadar çağırmanız taraftarıydım ama şuan asla! Ben eşimin ailesini ağırlayacağım zaman o çocuğa bakmak zorunda, hatta kırk kez markete yollarım, çöpleri attırırım ve evi süpürmesini isterim. Yoksa hiç uğraşamam.

0

Şimdi çağırınca ammaaannn perfect bizi iftara davet etti çocuklada neler yapmisti saolsn demeyecekler ki kendilerini davet ettiriyorlar zaten hiç sevmem sen düşünemedin biz barı gelelim demek işte ben belki sonradan alicam sizi ne bu acele belki hasta olmayı bekliyorum kadınlar genelde öyle yapar daha dinç olmak icin. Vs vs düşüncesiz insanlar la yaşamak zor.

Eşiniz görümcelerinize söylese, biri ana yemek biri pilav, biri salata biri tatlı yaapsa, sizde çorba yapsanız ve sizde yense? Sonra da hadi bakalım bende az rahat edeyim yarın kimde iftardayız deseniz? Yani ben olsam öyle yapardım sanırım. Bebebkle çok zor gerçekten.

Gözünüzde çok büyütmüşsünüz sanki.

Eşiniz alış verişi yapsın.

1 gün önceden ev toparlayın. Kayınvalide az erken gelip çocukla ilgilenirse (İlişkiler nasıl bilmiyorum.) herşey haledilir.

Yılda 1 kere yaşanacak olan bereket sofrasını kendinize zehir etmeyin.

Amann ya bu geleneksel işler de boğucu.
Çağırmayıverin maddi manevi zorda hissettim ben sizi.
Yardım eden yok demişsiniz ayrıca şunu yapın bunu yapın demek anlamsız..
Kendinizi üzmeyin.

Bebek, eşinizin henüz bir iş bulması, maddi durumunuz, yardımcı olacak kimseniz olmaması...

Hepsi İSTESENİZ çözülebilecek şeyler.

Siz bu bahaneleri sunmak yerine açık açık “eşimin ailesini iftara almak istemiyorum” desenize.

Daha doğrusu bunu eşinize “aileni iftara almak istemiyorum” şeklinde desenize.

Ne yani biz size “ aaaa evet siz kesinlikle haklısınız, 1 yaş bebekle hiçkimse misafir almaz” desek, eşinize gösterip kurtulacak mısınız bu çıkmazdan?

Buraya konu açmış olmanız neyi değiştirecek?

Onlar direkt arayıp iftara gelicez diyorlar
öyle mi diyorlar
sizde "aaa tabi buyrun gelin anne ama sen ve kızlardan en az biri önden gelsin. bebeğim hiç mi hiç durmuyor
oğlunda asla yardım etmiyor. Yoksa ağırlayamam aç kalırsını haa" diyin şakayla

arkanızdan konuşmalarından hiiiiiççç etkilenmeyin

onlar seni çağırsın da bir gün rahat et. ramazansa sanki bi tek zorluk çekene ramazan. ben anlamıyorum bu insanları ya. başkasına hizmet ettirip de o kişinin evinde envai çeşit yemek yemeden ramazan olmuyor mu?

Oglum 2 yasinda. Kendimize zor yemek yapiyorum. Arkamdan soylenenler umrumda degil ben cagirmazdim. Ki zaten de yakin oturmuyoruz cok sukur.

Bende bunu dusunuyorum , cagırmalı mıyım

Ramazandan önce böyle kalabalık bir misafirim geldi ve benim çocuğum filan yok henüz... Ben de yensin içilsin, sohbet muhabbet, tekrar tekrar çay demlensin severim ama ev sahibine destek olmadan oturup restoranda hizmet isteyen müşteri gibi bekleyen, ev sahibine garson muamelesi yapan misafiri sevmem, net.

Benim gelen misafirler bir de kadın erkek ayrı masa istemediler mi, hadi eyvallah dedim. Diğer masada ne gördülerse bu masada eksik diye söylediler, önüne ne konulduysa onu ye kardeşim akrabayız biz, önündeki seni doyuracak biliyorsun ye gitsin. Ben ne bileyim senin iki masa istediğini ona göre hazırlamadım ki.

Hadi taşıdım diğer masadan filan derken diğer masadaki bazı kişilere ana yemeği teklif etmeyi unutmuşum. Yemeğini bitiren sıradaki gelsin diye bekliyor tabi. Ve ben bu arada kimse yardımcı olmadığı için sinir küpüne döndüm zaten, mutfaktan çıkmadım, mutfak dağınık durmasın diye sürekli bulaşık makinasına çıkanları yerleştirdim, sıradaki servisi hazırladım. Eşim misafirlerle oturup sohbet etmek zorunda (hem erkek kısmısı herkesin önünde kadın gibi iş yapmaz karizması bozulur, hem de birilerinin gelen misafirle ilgilenmesi lazım malum ama yardım etse belki utanırlardı, ama işte senelerce konuşulurdu o muhabbet "karı gibi iş yaptı diye" onun da ben farkındayım boşver dedim.)

Gelen misafirlerin içinde büyükleri saymıyorum 3 tane genç kız var ve çaylarını bile doldurmamı beklediler, annem gelmeden söylemişti onlar tembeller diye. Mutfaktan çıkmadığım için gelip kendileri doldurmak zorunda kaldılar :)) Bir de bana "Aaa.. çıkmıyorsun mutfaktan yüzünü göremedik" diye sitem etmezler mi. O bulaşıklar mutfakta yığılsaydı benim gece boyunca mutfakta işim vardı.

Buraya kadar hepsi okey, yemekten sonra kızlardan birini yatak odama girmiş sevgilisiyle telefonda konuşurken görmeyeyim mi, delirdim. Bir an önce m*ktir olup gitmelerini istedim sadece. Bunun dışında bir sürü şey de oldu neyse.. Bir daha gelecek olurlarsa yalansa yalan, günahsa günah..Kusura bakmasınlar ama böyle insanları bir daha davet etmek istemiyorum.

Evine misafirliğe gidebildiğin kişiyle belli samimiyetin vardır ve onu koştururken görünce yardım etmesi gerekir insanın diye düşünüyorum. Yardımcı olmuyorlarsa siz de çağırmayın öncesi yapılan temizliği, sonrası yapılan temizliği saymadım bile :))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…