1 yaşında bebekle iftar

Dışarıdan lahmacun, pide vb. bir şeyler söylesin eşiniz..

Gelin hem birlikte hazırlarız iftar yemeği,benim için de çocukla zor oluyor kendimize bile zor hazırlıyorum bari sizin sayenizde güzel bişeyler yapar yeriz diyin.onlar da aileden sayılmaz mi gelip yapsinlar sizle yiyin.amaç birlikte olmaktır heralde.

valla benı çağırmayaını iftara hiçte çağımıyorum hee birde beni çağırmayanı bende çağırmıyorum meseelaa ,

sadece kv kp ve kendı anne babanı çağır yeter ,

bu yaramaz çocukla ancak bu kadar de

Bizi iftara cağırın nasil bir görmemişlik ya?
Esiniz issizmis bide,malzemeyi getirsin ozaman kvdeniz
İftar diyip geçme ,insan ekstra özeniyor ,çorbası,ana yemeği,ara sıcağı ,tatlısı.
Herkes ister misafirini iyi ağırlamak.
Bence duymamazlıktan gelin.
Sizi onlar cağırsın asıl.

yoksa neyle alsın kadın,okadar kişiye 1 tavuk yetmez zaten.
Tavuk da ucuz değil artk,
Kiramızı ödeyemedk diyo kadın.

yoksa neyle alsın kadın,okadar kişiye 1 tavuk yetmez zaten.
Tavuk da ucuz değil artk,
Kiramızı ödeyemedk diyo kadın.
Butcenize göre ayarlayın dedim ya ben de işte o bir örnek sadece ben de görüyorum ne yazdığını mümkün koşullar ne ise o yapılsın yarın düştüğünde yine ilk onlar koşar ben o derece art niyet görmedim ailesinde kestirip atmak bana göre değil şimdi var gibi kendileri göstermiş de olabilirler yansıtmıyor olabilirler dışarıya bu kadar kapalı kutu olunursa çevre muhtaç mı aç mı ne bilsin benim demek istediğim o günü atlatıp o günden sonra butcelerince bir yaşam koşulu yansıtmaları gibi diye uzar gider . Bizde de çocuk var inanın biz de misafir agirlarken zorlanıyoruz ama kültürümüzü siyasetin zorbalikla sunduğu günümüzde fakirliğin gelmiş olduğu noktada insanligimizi asla yitirmeyelim. Yanlış anlasilabilirim belki ama iyi bir şey demeye çalışıyorum inanın.

Benimde 1 yaşında oğlum var ama kimseyi çağırmayacağım bu sene. Paçamdan ayrılmıyor kendi karnımı zor doyuruyorum maalesef. Yemeği kucağıma alıp yapıyorum ya da tezgaha oturtuyorum. Kim konuşursa konuşsun valla. Akşamları erken uyuyor diye kimseye de gitmiyorum seneye her şey daha rahat olur diye umuyorum seneye gelirler artık bence siz de çok takmayın

İyi niyetinizi anladım.
Ama içinden de gelmiyrdr,geçmişte yapmis yaranamamış.
Biraz onun etkisi sanırım
Dedikodumu yapanı ben de sokmam evimi mumkun mertebe:)

onlardan önce siz arayın bu seferde biz iftara geliyoruz dieee . onlar aralarında konuşup nasıl sana geliyolar sende onlara bi süpriz yap ve gitceğinizi söyle :))

Daha gelelim dememisler nasilsa. Siz şimdiden bebeğinizin bu ara çok yorduğunu soyleyin eşinize hatta konuşursaniz kayinvalide ve görumceye. Galiba diş çıkarıyor falan deyin.
Gelelim derlerse de şu ara çok sıkıntılı çocuk mahvolduk hiç kucağımdan inmiyor falan dersiniz.
Canınızın kıymetini bilin, bu derdin arasında iftarı kusur kalsın.
Bir de eskilerle kıyaslıyorlar sinir oluyorum. Eskiler kaç cocukla yapıyormuş evet. Bütün sinir stresi de çocuktan çıkarıyormuş. Ayrıca bütün annelerimiz hem fiziksel hem psikolojik hasarlı durumda. Böyle mi olalım yani?

Müsait değilim deseniz?
Sorun çıkacaksa da eşiniz bir zahmet yardım etsin. Öyle şey olur mu?
Siz köle isaura mısınız?

hakiki iftar menüsü hazirla.
corba, salata, ana yemek, et, pilav, börek, tatli vs. yeniliyorsa oruc niye tutuluyor? bi zahmet biri bana aciklasin.
yani yanlis anlama ama bir whatsapp grubu kur ve hepsine- bu ay biz kiramizi bile ödeyemedik- bu ayin hatrina hepiniz bir parca yiyecek kapip gelin yaz.
yahu- siz kirayi ödeyememissiniz evde iftar yemegi yapmak zaten olmaz. ev sahibinin hakkini KV verecekse gelsin yesin dagi tasi

Açıkça söyleyin anne x daha maaş alamadı kirayı bile ödeyemedik, biraz daha iyileşelim size yemek borcumuz olsun dersiniz

çocuğum durmuyor
yoksa siz söylemeden ben davet etmek isterdim ama maalsef hem maddi yöndende zayıfız deyin
çocuğunuza birşey olduğunda kimse bize hizmet etmek için oldu demez
bakamamış der

İyi niyetinizi anladım.

Hiç kimseye gelmeyin demeyin. Eğer arayıp iftara gelmek istediklerini söyleyen olursa, örneğin kayınvalideniz ararsa “Ay ben de sizinle iftar yapmak istiyorum. İyi ki aradınız. Çocuk üstüme yapışıyor, benim hazırlık yapmam imkansız. Biz size gelelim. Ne zaman gelelim, hangi gün gelelim? Yarın akşam uygun mu?” deyin. Mırın kırın ederse “E o zaman önce X’e (görümcenize) gidelim, size sonra geliriz. Siz ayarlayın, ne zaman müsaitse bana söyleyin. Ay ne kadar iyisiniz, çok ferahladım” deyip, teşekkür edip kapatın. Herhalde bir daha aramazlar.

Eşinize de “annenle konuştum, bu yıl eğer toplanırsak, onlar veya kardeşin iftara çağıracak. Çok görgülü insanlar. Hem maddi durumumuzu, hem çocukla iş yapamayacağımı görüyorlar” dersiniz.

1 yaş cokta kucuk bir bebek degil artik ..
Bir sekilde dizginleyebilirsiniz bir sure.
Benimde 1 yasinda heryeri karistiran 5 dakika durmayan surekli kucak icin aglayan bir kizim, var .. Gönul istedikten sonra isler yoluna koyulur.Bahane bulmayin bence.

İyi niyetinizi anladım.
Bir zamanlar restine rest uleyn diyen ben artık herkese güler yüzlü kimseye sasirmayan ve olsun deyip geçen biri oldum inanır mısınız icim böyle daha huzurlu çünkü kötü olana ben niye kötü olayım kendimi onunla aynı yere koyarsam farkimiz kalirmi Muhammed aleyhisselam öylesine sabırla yogrulmustur ki ben kimim ki diyorum 50 60 yıl yaşayıp toprak olacak ve bu dünyada sadece ibadet(iyilik merhamet vs. )ve karnımın doymasi dışında bir şeye ihtiyaci olmayan aciz bir kul. Bir ekmeğimiz varsa dilerim yarısını kötü veya iyi olduğu için değil insan olduğu için boluselim varsın kötülük daim olsun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…