- 20 Şubat 2019
- 2.024
- 3.041
- 48
- Konu Sahibi Perfect0123
-
1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.
Eşim ev işlerinde hiç yardım etmez.
Çöp atmaya bile üşenir. Çöp çıkıyor diye söylenir . Ee tabiki çöp çıkacak ne yapalm?
Eşim markete gitmeye bile üşenir duş almaya ble üşenir dışarı gezmeye de çıkarmaz sadece telefonu alıp yatmayı sever
Bebeğimn Uyku düzeni yok bende sahura kadar oturuyorum eşimin işten gelmesnı bekliyorum. Bir de onlara salatasını,tatlısını,çorbasını,ana yemeğini,pilavını yapmak istemiyorum zaten küçük görümcem hariç onlar da çağırmıyor.
Her yıl emrivaki yapılıyor bana. Valla bilirsiniz insan yaramaz çocukla uğraşınca enerjisi kalmıyor. Ee bir de evin temizliği var düzenlemesi var. Onlar gittikten sonra da temizliği bulaşık yerleştirmesi ev süpürmesi var.
Zaten arkamdan konustuklarını duydum, yeni evliyken , perfect iftara çağırmadı diye. Bunu söyleyen görümcem de çağırmıyor kimseyi iftara çağırmıyor zaten ?
Hep gelinlerden hizmet bekleniyor.
Eşm 6 ay işsizdi zaten çalışmadı iş bulamadı . Borca girdik kirayı veremedk daha.Maddi sıkıntıdayız biz de evde çeşit yemekler yemiyoruz.
Ben çağırmasam da iftara gelmek istiyoruz diyorlar her sene aynı şey
Şimdi yine iftara gelmek istiyoruz derlerse ne diyeceğim
Ne demeliyim ne düşünmeliyim
Bilmiyorm . Benm ailem asla öyle emrivaki yapmazlar hatta annem kendin1 çeşit yapar getirir mutlaka . Çünkü çocuk çok yoruyor biliyor bunu
Bizi iftara cağırın nasil bir görmemişlik ya?1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.
Çöp atmaya bile üşenir. Çöp çıkıyor diye söylenir . Ee tabiki çöp çıkacak ne yapalm?
Eşim markete gitmeye bile üşenir duş almaya ble üşenir dışarı gezmeye de çıkarmaz sadece telefonu alıp yatmayı sever
Bebeğimn Uyku düzeni yok bende sahura kadar oturuyorum eşimin işten gelmesnı bekliyorum. Bir de onlara salatasını,tatlısını,çorbasını,ana yemeğini,pilavını yapmak istemiyorum zaten küçük görümcem hariç onlar da çağırmıyor.
Her yıl emrivaki yapılıyor bana. Valla bilirsiniz insan yaramaz çocukla uğraşınca enerjisi kalmıyor. Ee bir de evin temizliği var düzenlemesi var. Onlar gittikten sonra da temizliği bulaşık yerleştirmesi ev süpürmesi var.
Zaten arkamdan konustuklarını duydum, yeni evliyken , perfect iftara çağırmadı diye. Bunu söyleyen görümcem de çağırmıyor kimseyi iftara çağırmıyor zaten ?
Eşm 6 ay işsizdi zaten çalışmadı iş bulamadı . Borca girdik kirayı veremedk daha.Maddi sıkıntıdayız biz de evde çeşit yemekler yemiyoruz.
Bilmiyorm . Benm ailem asla öyle emrivaki yapmazlar hatta annem kendin1 çeşit yapar getirir mutlaka . Çünkü çocuk çok yoruyor biliyor bunu
yoksa neyle alsın kadın,okadar kişiye 1 tavuk yetmez zaten.Sizi anlıyorum benim bebe de aynı lastik gibi sünen bir çocuk evinize gelene yok demeyin temiz tutun kalbinizi saat gibi önden kurulmayin iyiliğe açın kalbinizi mübarek ramazan ayı gelsinler çocuğunuz iki insan görsün her şeyi takmayin bu kadar eskiler öyle hizmet seviyorlar laf sokmayı iş sanıyorlar bosverin bı salata fırında tavuk çorba pilav yapın bı de çay tamamdir siz de butcenize göre ayarlayın bir şeyleri bı gunde giden para sizi fakir de etmez zengin de ölümlü dünya çok bu dünya işlerine kafa yormayin . Onlar cagirmiyorsa siz Cat kapı gidin davet beklemeyin .
Butcenize göre ayarlayın dedim ya ben de işte o bir örnek sadece ben de görüyorum ne yazdığını mümkün koşullar ne ise o yapılsın yarın düştüğünde yine ilk onlar koşar ben o derece art niyet görmedim ailesinde kestirip atmak bana göre değil şimdi var gibi kendileri göstermiş de olabilirler yansıtmıyor olabilirler dışarıya bu kadar kapalı kutu olunursa çevre muhtaç mı aç mı ne bilsin benim demek istediğim o günü atlatıp o günden sonra butcelerince bir yaşam koşulu yansıtmaları gibi diye uzar gider . Bizde de çocuk var inanın biz de misafir agirlarken zorlanıyoruz ama kültürümüzü siyasetin zorbalikla sunduğu günümüzde fakirliğin gelmiş olduğu noktada insanligimizi asla yitirmeyelim. Yanlış anlasilabilirim belki ama iyi bir şey demeye çalışıyorum inanın.yoksa neyle alsın kadın,okadar kişiye 1 tavuk yetmez zaten.
Tavuk da ucuz değil artk,
Kiramızı ödeyemedk diyo kadın.
İyi niyetinizi anladım.Butcenize göre ayarlayın dedim ya ben de işte o bir örnek sadece ben de görüyorum ne yazdığını mümkün koşullar ne ise o yapılsın yarın düştüğünde yine ilk onlar koşar ben o derece art niyet görmedim ailesinde kestirip atmak bana göre değil şimdi var gibi kendileri göstermiş de olabilirler yansıtmıyor olabilirler dışarıya bu kadar kapalı kutu olunursa çevre muhtaç mı aç mı ne bilsin benim demek istediğim o günü atlatıp o günden sonra butcelerince bir yaşam koşulu yansıtmaları gibi diye uzar gider . Bizde de çocuk var inanın biz de misafir agirlarken zorlanıyoruz ama kültürümüzü siyasetin zorbalikla sunduğu günümüzde fakirliğin gelmiş olduğu noktada insanligimizi asla yitirmeyelim. Yanlış anlasilabilirim belki ama iyi bir şey demeye çalışıyorum inanın.
Müsait değilim deseniz?1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.
Açıkça söyleyin anne x daha maaş alamadı kirayı bile ödeyemedik, biraz daha iyileşelim size yemek borcumuz olsun dersinizO iş olmaz işte
Çocugumun uyku saati hiç belli değil zaten malesef. maddi sıkıntımız var Geçen ayın kirasını veremedk eşim daha maas almadı işszdi. Ayrıca borcumuz var. Çoğu şeyi kredi kartından aldk. Şmdi sofrayı da güzel kurmak lazım herkes oruçlu. Bir çorba ile de olmaz.
İyi niyetinizi anladım.
Ama içinden de gelmiyrdr,geçmişte yapmis yaranamamış.
Biraz onun etkisi sanırım
Dedikodumu yapanı ben de sokmam evimi mumkun mertebe:)
Bir zamanlar restine rest uleyn diyen ben artık herkese güler yüzlü kimseye sasirmayan ve olsun deyip geçen biri oldum inanır mısınız icim böyle daha huzurlu çünkü kötü olana ben niye kötü olayım kendimi onunla aynı yere koyarsam farkimiz kalirmi Muhammed aleyhisselam öylesine sabırla yogrulmustur ki ben kimim ki diyorum 50 60 yıl yaşayıp toprak olacak ve bu dünyada sadece ibadet(iyilik merhamet vs. )ve karnımın doymasi dışında bir şeye ihtiyaci olmayan aciz bir kul. Bir ekmeğimiz varsa dilerim yarısını kötü veya iyi olduğu için değil insan olduğu için boluselim varsın kötülük daim olsun .İyi niyetinizi anladım.
Ama içinden de gelmiyrdr,geçmişte yapmis yaranamamış.
Biraz onun etkisi sanırım
Dedikodumu yapanı ben de sokmam evimi mumkun mertebe:)
Ben sizi müsait olunca çağırırım diyeceksin ve müsait olamayacaksınGelmek isterlerse ne diyeyim kırıcı olmadan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?