• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yaşında bebekle iftar

Yoklugu bilmemekle ne alakası var yazdıklarımın?
Ben ramazanın manevi hazzindan bahsediyorum siz ne diyorsunuz?Bende biliyorum az çok çorba sebze birşeyler pişecek ama normalde de pişmiyormu evde zaten?Ama yok sadece bir çorba peynir ekmek yiyorlarsa bilemem..
Ramazanın manevi hazzı nedir bilir misiniz? ihtiyaç sahibi insanları sofrada agirlamaktir. hiç ihtiyacı olmayan kişilerin birbirlerine ödünç iftar sofraları hazırlamaları Ramazanın ruhuna çok mu uygun? ben onu çağırdim o beni çağırmadı ya da gelin hanım bizi iftara almadı aman da kaç çeşit yapılmış mevzulu iftar sofraları manevi haz değil manevi günah getiriyor. evinde et yiyemeyen bir insani mükellef bir sofrada ağırlayabiliyorsak hiç karşılıksız iste o zaman Ramazanın ruhunu kavramışız demektir.

Ramazanın manevi hazzı nedir bilir misiniz? ihtiyaç sahibi insanları sofrada agirlamaktir. hiç ihtiyacı olmayan kişilerin birbirlerine ödünç iftar sofraları hazırlamaları Ramazanın ruhuna çok mu uygun? ben onu çağırdim o beni çağırmadı ya da gelin hanım bizi iftara almadı aman da kaç çeşit yapılmış mevzulu iftar sofraları manevi haz değil manevi günah getiriyor. evinde et yiyemeyen bir insani mükellef bir sofrada ağırlayabiliyorsak hiç karşılıksız iste o zaman Ramazanın ruhunu kavramışız demektir.
Daha önceki mesajımı okuyunuz bu durumda..size değil genele yazmıştım orada anlattım neden manevi hazdan bahsettiğimi zaten sizden farklı birşey yazmamıştım orada..neyse iyi günler

Fark ettiyseniz eşine çocuğu bakmasını söylesin dedim bir bardak kaldırmıyormuş tamam ama kendi ailesi geliyor sonuçta mecbur yapacak.Kusura bakmayın da bana ve kardeşime hiç kimse bakmadığı halde annem bir dünya misafir ağırlardı her gün doluydu evimiz üstelik babamın tarafı halalarım babannem amcalarım.Yani sizinde dediğiniz gibi eskiden yapılıyormuş ama şimdinin şımarıklığı bu net.
Ben hic keyif almiyorum o tarz yemeklerden. Koye gidoyoruz. Biz oturuyoruz ev sahibi surekli onumuze yemek koyuyor. Yiyoruz kalkiyoruz. Muhabbet yok, paylasim yok sirekli bize hizmet ettikleri icin yedigimiz yemekten konusup duruyoruz. Avrupada cok keyif aliyorum. Herkes bir isin ucundan tutuyor , sofraya kimi tabagi getirir ortaya yemekler konulur, herkes kendi tabagina alir, herkes yardim eder keyifle saatlerce masada oturulur muhabbet edilir. Kadin hizmet etsin erkekler otursun yoktur. Turk kadini hep kocasinin ailesine aman ayip olmasin aman bisey demesinler diye yapar hazirliklari. Erkekleri tembellige alistirir, sofralari gorgusuzlestirir, mideleri buyutur, tek iyi tarafi cocuklar icin iyi olur. Cocuk kalabaliga girmis olur. Ama zaten diger turlude giriyor cocuk kalabaliga, hem paylasimida her turlu gormus oluyor.
Kayinvalidem hep der gencligim bunlara hizmet etmekle gecti. Tum hastaliklarinin sebebini kayinpederimin ailesi olarak gosterir.

Back
X