1 yaşında bebekle iftar

Fark ettiyseniz eşine çocuğu bakmasını söylesin dedim bir bardak kaldırmıyormuş tamam ama kendi ailesi geliyor sonuçta mecbur yapacak.Kusura bakmayın da bana ve kardeşime hiç kimse bakmadığı halde annem bir dünya misafir ağırlardı her gün doluydu evimiz üstelik babamın tarafı halalarım babannem amcalarım.Yani sizinde dediğiniz gibi eskiden yapılıyormuş ama şimdinin şımarıklığı bu net.

Görümcelerinizin önden gelmesi gerektiğini,
Yemek yapmaya yardım etmeleri gerektiğini söyleyin.
Çocukla mutfağa girip iş yapamıyorum.
Bu kadar net söyleyin.
Gerisi artık gelir herhalde.

Ramazan v.s kim gelecekse görümcelerim mecbur yardım ediyorlar.
O yemekleri tek başıma yemiyorum sonuçta.

Fikrimi söylemem gerekirse,
Çağımızın şımarıklığı değil bu bence.
Eskiden 5-6 çeşit yemek yoktu.
Tatlılar bilmem neler.
Bugün 1 aileyi yemeğe davet etmenin mutfak maliyeti en az 200 lira diyelim. Tabi daha çoktur.
Türkiye’deki fiyat değişimlerine yetişemiyorum.
İnsanların hayat mücadelesi var.
Kadınlar eski kadınlar değil ki artık.
O eski kadınlara bir sorsak nasıl hangi halde yapıyordun diye...?

Kalabalık aile elbette çok güzel.
Ama,bu kavramı atlıyoruz araya binbir çeşit menfaat,çıkar,anlayışsızlık girdi.

Kadınlar eskiden o kadar kul köle iş yaparken değeri mi vardı. Doğurgan kadındı işte.
Şimdi hiç değilse kadın çalışıyor,
Ekonomik özgürlüğü elinde.
Dünyayı görüyor kitap okuyor.

Anneme eskiden yaptığı birşeyi şimdi sorunca her seferinde dediği şeyler aynı.
‘Salaktık kızım,dünya mı gördü,gözümüz kapalıydı,korkuyorduk,eyyy cevap vermek neyimize,kim iş buyursa sorgusuz yerine getiriyorduk.

Eskiden güzel miydi yani?
Kadınların çektiği dünyaaa çile..

Konunun basini okudum az cok anladim canim durumu, hepimizin basinda bu tür durumlar emrivakilerden hoslanmam 2 gun once kv aradi bi akrabayla sana gelecez demeye kalmadan musait degilim dedim
yanlizim tup bebekle hamile kaldim
taransfer gunu gitmeden yemek yapmistim hazir olur gelince diye kahvaltiyida bende yaptik yeyip icip gitti tabagini bile kaldirmadi acelem var dursun gelince yaparim dedi 4 gun sonra geldi suan 11 haftalik hamileyim ve gelip yardim edecegine sana oturmaya geliyorum diyor 3 gunluk bulasik tezgahta bekliyor cok agir ilaclar kullandim devam da ediyorum saka gibi gercekten
konuyla ne kadar alakali oldu bilmem oldu ama icimi dokmem gerekiyormus
canim ister bir ister bin cocuklu ol sana deger verene deger ver kimse icin kendine zora sokma yada esinin hatri icin yapabilecegin kadar yap zorlama kendini

Vallahş bende cagırıcam ama nasıl cagırıcam tatlı falan yapmicam zamanımda cok yaptım kıymet bilinmedi simdi bi yemek yapıcam evi de cok dip köşe temizlemicem nasılsa bi kusur bukunur yiyip icip gitsinler işte görevimi yapıcam eşimin hatrı icin

Bahane değil yorgunum yoruluyorum tek basınayım birde temızlık yapmam lazım yorgunm

Müsait değilim deseniz?
Sorun çıkacaksa da eşiniz bir zahmet yardım etsin. Öyle şey olur mu?
Siz köle isaura mısınız?
Eşim de benden yana değil. Bana dedi ki bu gece sen sevaba girersin oruçlu doyurursan dedi.

Çocuga bakıyorum kucak meme istiyor diyorum ağlıyor diyorum yok.

Anlamak istemiyor.

5 dakika durmayan çocuğu hangi yöntemle dizginliyorsunuz merak ettim.
Cidden merak ettim.

Maksat birlikte iftar yapmak degil mi zaten. Maddi durumunuzda iyi degilmiş. Onlar seni cagirsinlar.

Benim de 1 yaşında çocuğum var. Kesinlikle çağırmazdım eşim yardım etse dahi. Ayrıca yaramaz diye etiketlemeyi bırakın, meraklı ve hareketliler sadece.

Bizde issisiz ve küçük cocugum var kimseyi özellikle davet edemeyeceğim,yolu dusenlerde biz ne yersek onu yer çok menu değiştirmem..Hem işsiz ,hem kirayı odeyemiyorsamda şuan düşüneceğim son şey olurdu düşündugunuz şey..iftar vermeyi isterim ama kirayı bile odeyemedim butcem uygun değil demek zor değil bence

Birilerini iftara davet etmek artık bütün manevi duygulardan yoksun sadece adet yerini bulsun yada ayıp olmasın diye yapılır oldu ne yazık ki..
Aslında ne kadar güzel birşey paylaşmak..ozelliklede maddi gücü yerinde olmayan insanları davet etmek.Ama nerdeee..tam tersine en yakın akraba ve aileler toplaşıp en zengin sofraları kurup ziyafetin adına da iftar yemeği der olduk..
Neyse konu bu değildi de yazasim geldi.
Içinizden gelmiyorsa davet etmeyin tabi zaten sevabı da yok öyle.

Bizim evde her hafta sonu doluydu. Ve bizde "duruyorduk". Ne yapiyorduk? Disarda oynuyorduk kimse bize bakmadan. Evde kalip yaramazlik ettigimizde dayak yerdik. Niye? Sirf annem icin hamarat denilsin, bizim icin "usluydu" denilsin diye.

Simdi annem pisman. Fiziksel cok sorun yasiyor, yipranmis. Keske o misafirleri agirlamanin yerine, cocuklarima zaman ayirsaydim diyor. Ve bizde aynisini düsünüyoruz. Eskiden kimse cocuklari düsünmezdi. Bu cocugun psikolojisi ne olacak demezdi, disarda basina birsey gelir düsünmezdi. Ve kimse anneme madalya takmadi bizi böyle iyi agarladin, söyle iyi agarladin diye.

Konu sahibin parasi yok. Kayin aile bunun bilincinde ve umrunda degil. Evde hic bir is yapmayan adam, ailesi geldiginde kesinlikle yapmaz. Annesi babasi kilibikmi desin aaa! Kadin cocuk ve parasizliktan zorlaniyor, adamda zerre merhamet yok. Elbette bu durumda iftara kimse cagirilmaz. Buna simariklik degil, mantik denilir.

Sadece içinden gelmemesi veya sevap olur mu sorunu değil. İşsizler ve kirayı bile ödeyememişler. Yani durumları yok. Bu yüzden bence “ev sahibinin içinden gelmiyorsa sevap olmaz”dan ziyade, durumlarını bile bile gelen insanlara günah olur mu diye düşünmek de lazım.

İnsan nasıl kiyipta torununun , yigeninin riskindan kesilerek kendisine sofra hazırlanmasını isteyebilir anlayamıyorum.

İnsan nasıl kiyipta torununun , yigeninin riskindan kesilerek kendisine sofra hazırlanmasını isteyebilir anlayamıyorum.

Kesinlikle. Henüz arayıp geleceğiz dememişler sanırım. Ama konu sahibinin eşi hala ailesini eşine ağırlatma derdindeymiş. Görümcesi de hiç kimseyi iftara çağırmıyormuş ama her yıl emrivakiyle kendi gidiyormuş. Lohusayken bile emrivakiyle gitmişler. Sadece vicdana değil görgü kurallarına da aykırı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…