- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.019
- 548
- Konu Sahibi Perfect0123
-
En sevdiğim yöntemBen sizi müsait olunca çağırırım diyeceksin ve müsait olamayacaksın
Fark ettiyseniz eşine çocuğu bakmasını söylesin dedim bir bardak kaldırmıyormuş tamam ama kendi ailesi geliyor sonuçta mecbur yapacak.Kusura bakmayın da bana ve kardeşime hiç kimse bakmadığı halde annem bir dünya misafir ağırlardı her gün doluydu evimiz üstelik babamın tarafı halalarım babannem amcalarım.Yani sizinde dediğiniz gibi eskiden yapılıyormuş ama şimdinin şımarıklığı bu net.Şu klişe lafları da biri yazmasa olmazdı zaten. Her ortamda çıkar böylesi..
Şımarıklık diye de kadınları gömmeseniz olmazdı. Tam erkek egemen toplum lafları.
Kadın "eşim evden çöp atmaz, bardak kaldırmaz paso yatar" diyor, siz "çocuğa baksın" diyorsunuz.
Kimsenin de aklına gelmemişti bu fikir.
Eskiden aileler kabile halinde yaşarmış. Gelin gün boyu iş yaparken çocuk bir büyüğün yanında durabilirmiş. İçiçeymiş hayatlar..
Ailesi kalabalık olmayanın da samimi komşusu varmış.
Eskiden komşuluk vardı komşuluk. "Komşum gel şu çocuğa iki dakika gözkulak ol akşama misafirim var" denebiliyormuş.
Bizim apartman kapılarımız hep açıktı çocukken.
Yardımseverlik varmış. Şimdi kimsenin kimseye ihtiyacı yok gibi burnumuz havada dolaşıyoruz.
Ben şimdi 6 yıldır oturduğum apartmanda bir tek üst katımızdakilere bebek tebriğine diye gittim yıllar önce. Başka şeye vaktimiz yok. Akşam gelip anca yemekle, çocukla ilgileniyoruz. Haftasonu da iş güç bitmez.
Herkes karı koca çalışıyor. Kadın çalışmıyorsa onun komşusu çalışıyor. Kimden yardım isteyecek bu kadın?
Ben olsam yüzsüzce kendi kendini iftara davet edeni önceden çağırıp çocuğa baktırırım orası ayrı..
Benim kv yakınıma taşındı diye geçen sene 20 aylık çocukla ailemi iftara çağırabildim kv ye birkaç saat bırakıp. Ama canım ailem hala "yük etme kendine çocukla" dedi durdu.
Çocuk evde tek bir anne varken eteklerinden çekiştiriyor. Benimle mutfak tezgahının arasına girip itiyordu oyun oynamak için..
Biraz empati kurun yazıktır..
Fikrimi söylemem gerekirse,Eskiden annelerimiz ne yapsınlar kaç çocukla misafir ağırlıyorlarmış bence bunlar hep bizim çağımızın şımarıklığı.
Eşime çocuğu bakmaya yardım etmesini söylerdim o arada da yemekleri yapardım sanırım.Kalabalık aile sofraları güzeldir bence 1 akşamdan bir şey olmaz.
Vallahş bende cagırıcam ama nasıl cagırıcam tatlı falan yapmicam zamanımda cok yaptım kıymet bilinmedi simdi bi yemek yapıcam evi de cok dip köşe temizlemicem nasılsa bi kusur bukunur yiyip icip gitsinler işte görevimi yapıcam eşimin hatrı icin1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.
Eşim ev işlerinde hiç yardım etmez.
Çöp atmaya bile üşenir. Çöp çıkıyor diye söylenir . Ee tabiki çöp çıkacak ne yapalm?
Eşim markete gitmeye bile üşenir duş almaya ble üşenir dışarı gezmeye de çıkarmaz sadece telefonu alıp yatmayı sever
Bebeğimn Uyku düzeni yok bende sahura kadar oturuyorum eşimin işten gelmesnı bekliyorum. Bir de onlara salatasını,tatlısını,çorbasını,ana yemeğini,pilavını yapmak istemiyorum zaten küçük görümcem hariç onlar da çağırmıyor.
Her yıl emrivaki yapılıyor bana. Valla bilirsiniz insan yaramaz çocukla uğraşınca enerjisi kalmıyor. Ee bir de evin temizliği var düzenlemesi var. Onlar gittikten sonra da temizliği bulaşık yerleştirmesi ev süpürmesi var.
Zaten arkamdan konustuklarını duydum, yeni evliyken , perfect iftara çağırmadı diye. Bunu söyleyen görümcem de çağırmıyor kimseyi iftara çağırmıyor zaten ?
Hep gelinlerden hizmet bekleniyor.
Eşm 6 ay işsizdi zaten çalışmadı iş bulamadı . Borca girdik kirayı veremedk daha.Maddi sıkıntıdayız biz de evde çeşit yemekler yemiyoruz.
Ben çağırmasam da iftara gelmek istiyoruz diyorlar her sene aynı şey
Şimdi yine iftara gelmek istiyoruz derlerse ne diyeceğim
Ne demeliyim ne düşünmeliyim
Bilmiyorm . Benm ailem asla öyle emrivaki yapmazlar hatta annem kendin1 çeşit yapar getirir mutlaka . Çünkü çocuk çok yoruyor biliyor bunu
Bahane değil yorgunum yoruluyorum tek basınayım birde temızlık yapmam lazım yorgunm1 yaş cokta kucuk bir bebek degil artik ..
Bir sekilde dizginleyebilirsiniz bir sure.
Benimde 1 yasinda heryeri karistiran 5 dakika durmayan surekli kucak icin aglayan bir kizim, var .. Gönul istedikten sonra isler yoluna koyulur.Bahane bulmayin bence.
Eşim de benden yana değil. Bana dedi ki bu gece sen sevaba girersin oruçlu doyurursan dedi.Müsait değilim deseniz?
Sorun çıkacaksa da eşiniz bir zahmet yardım etsin. Öyle şey olur mu?
Siz köle isaura mısınız?
5 dakika durmayan çocuğu hangi yöntemle dizginliyorsunuz merak ettim.1 yaş cokta kucuk bir bebek degil artik ..
Bir sekilde dizginleyebilirsiniz bir sure.
Benimde 1 yasinda heryeri karistiran 5 dakika durmayan surekli kucak icin aglayan bir kizim, var .. Gönul istedikten sonra isler yoluna koyulur.Bahane bulmayin bence.
Bizde issisiz ve küçük cocugum var kimseyi özellikle davet edemeyeceğim,yolu dusenlerde biz ne yersek onu yer çok menu değiştirmem..Hem işsiz ,hem kirayı odeyemiyorsamda şuan düşüneceğim son şey olurdu düşündugunuz şey..iftar vermeyi isterim ama kirayı bile odeyemedim butcem uygun değil demek zor değil bence1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.
Eşim ev işlerinde hiç yardım etmez.
Çöp atmaya bile üşenir. Çöp çıkıyor diye söylenir . Ee tabiki çöp çıkacak ne yapalm?
Eşim markete gitmeye bile üşenir duş almaya ble üşenir dışarı gezmeye de çıkarmaz sadece telefonu alıp yatmayı sever
Bebeğimn Uyku düzeni yok bende sahura kadar oturuyorum eşimin işten gelmesnı bekliyorum. Bir de onlara salatasını,tatlısını,çorbasını,ana yemeğini,pilavını yapmak istemiyorum zaten küçük görümcem hariç onlar da çağırmıyor.
Her yıl emrivaki yapılıyor bana. Valla bilirsiniz insan yaramaz çocukla uğraşınca enerjisi kalmıyor. Ee bir de evin temizliği var düzenlemesi var. Onlar gittikten sonra da temizliği bulaşık yerleştirmesi ev süpürmesi var.
Zaten arkamdan konustuklarını duydum, yeni evliyken , perfect iftara çağırmadı diye. Bunu söyleyen görümcem de çağırmıyor kimseyi iftara çağırmıyor zaten ?
Hep gelinlerden hizmet bekleniyor.
Eşm 6 ay işsizdi zaten çalışmadı iş bulamadı . Borca girdik kirayı veremedk daha.Maddi sıkıntıdayız biz de evde çeşit yemekler yemiyoruz.
Ben çağırmasam da iftara gelmek istiyoruz diyorlar her sene aynı şey
Şimdi yine iftara gelmek istiyoruz derlerse ne diyeceğim
Ne demeliyim ne düşünmeliyim
Bilmiyorm . Benm ailem asla öyle emrivaki yapmazlar hatta annem kendin1 çeşit yapar getirir mutlaka . Çünkü çocuk çok yoruyor biliyor bunu
Fark ettiyseniz eşine çocuğu bakmasını söylesin dedim bir bardak kaldırmıyormuş tamam ama kendi ailesi geliyor sonuçta mecbur yapacak.Kusura bakmayın da bana ve kardeşime hiç kimse bakmadığı halde annem bir dünya misafir ağırlardı her gün doluydu evimiz üstelik babamın tarafı halalarım babannem amcalarım.Yani sizinde dediğiniz gibi eskiden yapılıyormuş ama şimdinin şımarıklığı bu net.
Birilerini iftara davet etmek artık bütün manevi duygulardan yoksun sadece adet yerini bulsun yada ayıp olmasın diye yapılır oldu ne yazık ki..
Aslında ne kadar güzel birşey paylaşmak..ozelliklede maddi gücü yerinde olmayan insanları davet etmek.Ama nerdeee..tam tersine en yakın akraba ve aileler toplaşıp en zengin sofraları kurup ziyafetin adına da iftar yemeği der olduk..
Neyse konu bu değildi de yazasim geldi.
Içinizden gelmiyorsa davet etmeyin tabi zaten sevabı da yok öyle.
İnsan nasıl kiyipta torununun , yigeninin riskindan kesilerek kendisine sofra hazırlanmasını isteyebilir anlayamıyorum.Sadece içinden gelmemesi veya sevap olur mu sorunu değil. İşsizler ve kirayı bile ödeyememişler. Yani durumları yok. Bu yüzden bence “ev sahibinin içinden gelmiyorsa sevap olmaz”dan ziyade, durumlarını bile bile gelen insanlara günah olur mu diye düşünmek de lazım.
İnsan nasıl kiyipta torununun , yigeninin riskindan kesilerek kendisine sofra hazırlanmasını isteyebilir anlayamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?