1 yaşında bebekle iftar

Perfect0123

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2014
865
457
323
1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.

Eşim ev işlerinde hiç yardım etmez.
Çöp atmaya bile üşenir. Çöp çıkıyor diye söylenir . Ee tabiki çöp çıkacak ne yapalm?
Eşim markete gitmeye bile üşenir duş almaya ble üşenir dışarı gezmeye de çıkarmaz sadece telefonu alıp yatmayı sever

Bebeğimn Uyku düzeni yok bende sahura kadar oturuyorum eşimin işten gelmesnı bekliyorum. Bir de onlara salatasını,tatlısını,çorbasını,ana yemeğini,pilavını yapmak istemiyorum zaten küçük görümcem hariç onlar da çağırmıyor.

Her yıl emrivaki yapılıyor bana. Valla bilirsiniz insan yaramaz çocukla uğraşınca enerjisi kalmıyor. Ee bir de evin temizliği var düzenlemesi var. Onlar gittikten sonra da temizliği bulaşık yerleştirmesi ev süpürmesi var.

Zaten arkamdan konustuklarını duydum, yeni evliyken , perfect iftara çağırmadı diye. Bunu söyleyen görümcem de çağırmıyor kimseyi iftara çağırmıyor zaten ?

Hep gelinlerden hizmet bekleniyor.
Eşm 6 ay işsizdi zaten çalışmadı iş bulamadı . Borca girdik kirayı veremedk daha.Maddi sıkıntıdayız biz de evde çeşit yemekler yemiyoruz.

Ben çağırmasam da iftara gelmek istiyoruz diyorlar her sene aynı şey
Şimdi yine iftara gelmek istiyoruz derlerse ne diyeceğim

Ne demeliyim ne düşünmeliyim
Bilmiyorm . Benm ailem asla öyle emrivaki yapmazlar hatta annem kendin1 çeşit yapar getirir mutlaka . Çünkü çocuk çok yoruyor biliyor bunu

Son düzenleme:
Yılda bir olan bir durum ama kendizi yorgun hissediyorsanız, eşinizde yardımcı olmayacak ve iftara çağırmak size manen yük olacaksa çağırmayın.

Hele ki arkanızdan çağırmadı demesinler diye düşünerek hiç çağırmayın.

Çok sevdiğiniz insanlar olsa, birlikte iftar yapmanın keyfini sürmek için bir günlük yorgunluğa değer derdim de, zaten öyle bir anlattınız ki, yüzlerini şeytan görsün der gibi... =)) Zaten çağırsanız da çağırmasanız da arkanızdan dedikodu yapıldığına göre, yerinizde olsam çağırmam, değmez yani o kadar strese, yorgunluğa... Ha eşiniz ailesini ağırlamayı çok istiyorsa, her işte yardım edecekse, o zaman onun hatırına bir günlük idare etme düşüncesi tekrar gözden geçirilebilir tabi.

Biri 1 oburu 3 yasinda iki cocukla da cagiririm, cagirdim.
Ancaaak, esim cocuklara bakar ben yemek yaparim oyle ikisi birden pacamda olsa cagirir miydim bilmiyorum

Onlar direkt arayıp iftara gelicez diyorlar

Söyleyin müsait olmadığınızı. Ayıp değil. Esinize de söyleyin o söylesin gerekiyorsa. Millet yiyecek yer arayacağina su durumda elinizden tutsun. Daha kiranizi verememissiniz, ama onu soran eminim ki kimse yok.

Eşim çocuga bakamaz çnkü mesailere gidiyor eve gece geliyor

Benm annem de eskiden halamlara hizmet ederdi ama bize babannem bakardı ??

Ben biraz canını düşünen tayfadanim...ben cagirmam.Cocugumun uykusundan tut ,yemek saatine kadar aksayacak çabalara girmem. Ha eşim alır hepimizi yemeğe götürür veya eve yemek getirtir (yeni evlendigimde akrabalarını bu şekilde ağırladık) o zaman sorun yok... olay sevap kazanmaksa Allah razı olsun beni sevaplandirmak için kimse düşünmesin!! Ama bu benim yaşamim....bambaşka bir olayda da senin "hayatta katlanmam" dediğin birşeye belki ben katlanmak ve onu kabullenmek zorunda kalmisimdir eşimle huzurum bozulmasın diye.Bu yüzden senin bu durumu kendi hayatında ,yaşam şeklinde ele almani tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…