1 yaşında bebekle iftar

Iftar deyince masayı donatmak mi geliyor akla sadece?Durumu iyi veya değil illa beş çeşit yemek yapmak zaten doğru gelmiyor bana.Ayrica yabancı değiller biliyorlardır az çok maddi durumu çok fazla birşey beklemezler zaten

Size katılıyorum, ama kirasını dahi ödeyemeyen adamın evine ordu halinde iftara gitmek yerine kendileri davet etmeleri daha güzel olurdu. Nerden bakılsa bu çifte kolaylık olur

Size katılıyorum, ama kirasını dahi ödeyemeyen adamın evine ordu halinde iftara gitmek yerine kendileri davet etmeleri daha güzel olurdu. Nerden bakılsa bu çifte kolaylık olur
Işte eski kafalar bunlar illa gelin hizmet edecek kafası.. ne yapsanız değişmezler.Ya açıkça anlatacaksın derdini yada uyacaksın onlara..Allah yardımcıları olsun

Evet eskiden yapılıyormuş. Günün stresi de genelde çocuklardan çıkarılıyormuş. O işin arasinda çocuğa ilgi alaka, 2 dk oyun oynama mı varmış?
Kadınlar desen hem bedenen hem psikolojik hasar alıyormuş. Bütün orta yaş üstü kadınlar yok fıtık yok disk kayması, dizler omurga bitmiş. Psikoloji desen yerle bir. İyi bir sey mi bu şimdi. Neymiş misafir ağırladık iş yaptık.
Verdiğiniz örnek mantıklı değil zira sonuçları çok net ortada. Canının kıymeti bilip baskalari için kaldıramayacağın yükün altına girmemek de şımatıklık değil.

Masallah esiniz de herseye useniyor ama siz ona ragmen bir de sulalesini doyurmak icin dusunuyorsunuz. Cok düsunmeyin kendinizide yirtsaniz el kizi olarak kalirsiniz kimse kadir kiymet bilmiyor.

Çok zeki kadınsın . Böyle yapmalısın konu sahibi

Kayınvalidesi, kayınpederi, 4 görümcesi, eşleri ve çocukları geliyormuş. Bazı köylerin nüfusu bu kadar. İşsiziz diyor, kiramızı veremedik diyor. Bu kadar kişiye hazır çorba ve makarna yapacak olsa bile, onlar da çocuğunun rızkından gidiyor. Ama bu durumda bile hala ısrarla ağırlayın diyen olursa pes.

o yüzden eskinin kadınları hep hasta.
kusura bakmayın da masa donatilmasa bile sade bir çorba bir sebze yemeği bir pilav yapılacak. o kadar kalabalığa mecbur. markete gidip bir bakin sebze fiyatlarına. yanina salata mecbur olacak. hiç bir şey almam dese bir sürü para tutacak.
yoklugu hiç bilmiyorsunuz herhalde. Allah bile zorunlu tutmamış ne diye zorunluymuş gibi davransın bu sıkı sık durumunda.

Yoksa yoktur zor şeyler. İftarda çorba Salata yediğimiz oldu. Bilmeyenler bilemez...Çorba salata bir de sebze yemeği tatlı falan yok öyle de yapabilir konu sahibi. Gelenler getirsin tatlısını.

Yoksa yoktur zor şeyler. İftarda çorba Salata yediğimiz oldu. Bilmeyenler bilemez...Çorba salata bir de sebze yemeği tatlı falan yok öyle de yapabilir konu sahibi. Gelenler getirsin tatlısını.
sebze yemeği bile pahalı. benim yaşadığım şehir mi pahalı biliyorum ama herşey ateş pahası. salata yapacak salatalık domates marul pahalı. yemeklik sebzeler hepten pahalı patlıcan, fasulye patates. hakikaten çok pahalı. geriye kuru bakliyat kaliyor. etsiz yaparsa belki bakliyat ucuza gelir. onu bile hesaplamak zorunda olabilir. kendisine bir ay yetecek bakliyati bir günde kullanacak. eşi ne zaman iş bulur belli değil. Allah yardımcısı olsun. konu sahibi Inşallah en kısa zamanda feraha çıkarsınız.

Ben eşimin ailesini çağırırım ama onlar da sağolsunlar iftardan saatler önceden gelirler görümcem mutfakta yardım eder kayınvalidem bebekle ilgilenir öyle beraber hazırlar beraber yeriz. Ama yardım eden olmasa hazir sofraya gelmeye can atıp bir işin ucundan tutmazlarsa, hele bir de eşim yardımcı olmayacaksa umrumda olmaz çağırmazdım da. Bebekten sonra doğru düzün kendimize yemek yapamıyorum ne iftara davet eymesi allaseen

Yoklugu bilmemekle ne alakası var yazdıklarımın?
Ben ramazanın manevi hazzindan bahsediyorum siz ne diyorsunuz?Bende biliyorum az çok çorba sebze birşeyler pişecek ama normalde de pişmiyormu evde zaten?Ama yok sadece bir çorba peynir ekmek yiyorlarsa bilemem..

İftara gelmek istemek nedir ya . Ama ben istiyormuyum bakalım sizi ? Az da değil görümceler 4 tane. Almayın hastayım alamicam deyin . Küsen küssün .birde çağırırsam sadece kv kp çağırıyorum ben. Ama 3-4 yıldır onlarla da uğraşmıyorum valla .

Bir nesil önceki kadınlar yani annelerimiz çocuğuna ve kendine zaman ayırmaktan çok eşrafın gönlünü eylemeye çalışmış. Kimseye yaranamadigi gibi kendinden, yaşantısından geri kalmış.
Şimdiki kadınlar yani bizler yeni yeni bilinçleniyor ve öncelikeriklerimizi özgürce belirliyoruz. Tabi bircogumuz bunun neticesi olarak es ve ailesi ile catisma icerisinde yasiyoruz.
Umuyorum ki bizden sonra kadını ve erkeği ile yetişen nesiller, samimiyetsiz zoraki ilişkilerden, ve emrivakiden kurtulmuş olacak. Ya da sürdürülen ilişkilerin yükü salt kadına yüklenmeyecek. Dostlar birlikte aģirlanacak.
Kayinvalidemleeden görüyorum kadın gün aşırı en az 3 er aile iftara misafir aliyor. Tüm sülale kombinasyonları tamamlanana kadar herkes iftar daveti düzenlemek zorunda. Hangi tabak kime konuldu kim nerde oturacak belirsiz. Tabaklarda eti tavuk bilmemnesi en az üç ana yemek carsı pazar.gibi mideye inmeyi bekliyor. Ortada sadece kadınlar koşturuyor ve onların önceliği de hep erkekler! Amann erkeklerin masasi tam mi eksiği kaldı mi oh iyi bari ben de orucumu acayim o zaman diyor birisi. Diğeri kızını azalıyor hizmet etmeyi öğretemedim şu kıza güzel garsonluk yapamıyor diye. Herkes herseyin mukemmel olmasini istiyor ama kimse mutlu degil.
Bense ramazanda sadece eşimin ailesini gerçekten sevdiğim için çağırıyorum. Özellikle esimden bir seyler istiyorum. Sanıyorum kendisi daha fazla farkındalık sahibi oldu istemesem de ağırlıyor misafirlerimizi. Onun dışında birlikte vakit geçirmekten hoşlandığımız arkadaşlarımızı çağırıyoruz.
Amcalar halalar teyzeler çok beklentiye girdi ama yapacak bir şey yok. Ne vaktim var ne gücüm ne de hevesim. Siz de ne imkanlarinizi memnuniyetsiz ve tek taraflı çıkarcı inanalar için zorlamayın bence.

Valla bugun hiç yemek yapamadım .. teyzemin verdiği çorbayı içtm sadece. O kadar... yarına soğan alınca taze fasulye yaparım kısmetse. Biz tek çeşit yesek şükür diyoruz

Tam olarak okuyamadım ama zorunda değilsiniz üstelik beni zorunda bırakan şeyleri yapmamaya inat etmek gbi bi huyum var ben olsam çağırmam imkanınız varsa yanlarına gidip samimiyetle bu sene kimseyi cagirmiycam çocuk çok yaramaz gece uyuyamiuorum daha sonra gelen olursa ağırlarım gbi bi konuşma yapıp ağırlığınızı koyum orasi sizin eviniz bu çizgiyi bilmeleri gerek herşeyi ima ederler ztn yapsanizda bunuda kötü yapmış diye mutlaka kulp bulacaklardır kendinizi iyi hissetmediginiz hiçbirşeyi yapmayın karşınızdaki nasıl davranouosa o şekilde yaklaşın ben 8 aylık evliyim yeni yeni anlıyorum konuşulanları o yüzden kırmadan ama ağırlığınızı koyarak varlığınızı belli edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…