- Konu Sahibi Perfect0123
-
çocukla olunca çok zor gerçekten temizlik,yemek,cocukla uğraş çok yorucu oluyo1 gün idare edebilirsiniz
Iftar deyince masayı donatmak mi geliyor akla sadece?Durumu iyi veya değil illa beş çeşit yemek yapmak zaten doğru gelmiyor bana.Ayrica yabancı değiller biliyorlardır az çok maddi durumu çok fazla birşey beklemezler zatenSadece içinden gelmemesi veya sevap olur mu sorunu değil. İşsizler ve kirayı bile ödeyememişler. Yani durumları yok. Bu yüzden bence “ev sahibinin içinden gelmiyorsa sevap olmaz”dan ziyade, durumlarını bile bile gelen insanlara günah olur mu diye düşünmek de lazım.
Iftar deyince masayı donatmak mi geliyor akla sadece?Durumu iyi veya değil illa beş çeşit yemek yapmak zaten doğru gelmiyor bana.Ayrica yabancı değiller biliyorlardır az çok maddi durumu çok fazla birşey beklemezler zaten
Işte eski kafalar bunlar illa gelin hizmet edecek kafası.. ne yapsanız değişmezler.Ya açıkça anlatacaksın derdini yada uyacaksın onlara..Allah yardımcıları olsunSize katılıyorum, ama kirasını dahi ödeyemeyen adamın evine ordu halinde iftara gitmek yerine kendileri davet etmeleri daha güzel olurdu. Nerden bakılsa bu çifte kolaylık olur
Evet eskiden yapılıyormuş. Günün stresi de genelde çocuklardan çıkarılıyormuş. O işin arasinda çocuğa ilgi alaka, 2 dk oyun oynama mı varmış?Fark ettiyseniz eşine çocuğu bakmasını söylesin dedim bir bardak kaldırmıyormuş tamam ama kendi ailesi geliyor sonuçta mecbur yapacak.Kusura bakmayın da bana ve kardeşime hiç kimse bakmadığı halde annem bir dünya misafir ağırlardı her gün doluydu evimiz üstelik babamın tarafı halalarım babannem amcalarım.Yani sizinde dediğiniz gibi eskiden yapılıyormuş ama şimdinin şımarıklığı bu net.
Masallah esiniz de herseye useniyor ama siz ona ragmen bir de sulalesini doyurmak icin dusunuyorsunuz. Cok düsunmeyin kendinizide yirtsaniz el kizi olarak kalirsiniz kimse kadir kiymet bilmiyor.1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.
Eşim ev işlerinde hiç yardım etmez.
Çöp atmaya bile üşenir. Çöp çıkıyor diye söylenir . Ee tabiki çöp çıkacak ne yapalm?
Eşim markete gitmeye bile üşenir duş almaya ble üşenir dışarı gezmeye de çıkarmaz sadece telefonu alıp yatmayı sever
Bebeğimn Uyku düzeni yok bende sahura kadar oturuyorum eşimin işten gelmesnı bekliyorum. Bir de onlara salatasını,tatlısını,çorbasını,ana yemeğini,pilavını yapmak istemiyorum zaten küçük görümcem hariç onlar da çağırmıyor.
Her yıl emrivaki yapılıyor bana. Valla bilirsiniz insan yaramaz çocukla uğraşınca enerjisi kalmıyor. Ee bir de evin temizliği var düzenlemesi var. Onlar gittikten sonra da temizliği bulaşık yerleştirmesi ev süpürmesi var.
Zaten arkamdan konustuklarını duydum, yeni evliyken , perfect iftara çağırmadı diye. Bunu söyleyen görümcem de çağırmıyor kimseyi iftara çağırmıyor zaten ?
Hep gelinlerden hizmet bekleniyor.
Eşm 6 ay işsizdi zaten çalışmadı iş bulamadı . Borca girdik kirayı veremedk daha.Maddi sıkıntıdayız biz de evde çeşit yemekler yemiyoruz.
Ben çağırmasam da iftara gelmek istiyoruz diyorlar her sene aynı şey
Şimdi yine iftara gelmek istiyoruz derlerse ne diyeceğim
Ne demeliyim ne düşünmeliyim
Bilmiyorm . Benm ailem asla öyle emrivaki yapmazlar hatta annem kendin1 çeşit yapar getirir mutlaka . Çünkü çocuk çok yoruyor biliyor bunu
Çok zeki kadınsın . Böyle yapmalısın konu sahibiHiç kimseye gelmeyin demeyin. Eğer arayıp iftara gelmek istediklerini söyleyen olursa, örneğin kayınvalideniz ararsa “Ay ben de sizinle iftar yapmak istiyorum. İyi ki aradınız. Çocuk üstüme yapışıyor, benim hazırlık yapmam imkansız. Biz size gelelim. Ne zaman gelelim, hangi gün gelelim? Yarın akşam uygun mu?” deyin. Mırın kırın ederse “E o zaman önce X’e (görümcenize) gidelim, size sonra geliriz. Siz ayarlayın, ne zaman müsaitse bana söyleyin. Ay ne kadar iyisiniz, çok ferahladım” deyip, teşekkür edip kapatın. Herhalde bir daha aramazlar.
Eşinize de “annenle konuştum, bu yıl eğer toplanırsak, onlar veya kardeşin iftara çağıracak. Çok görgülü insanlar. Hem maddi durumumuzu, hem çocukla iş yapamayacağımı görüyorlar” dersiniz.
Iftar deyince masayı donatmak mi geliyor akla sadece?Durumu iyi veya değil illa beş çeşit yemek yapmak zaten doğru gelmiyor bana.Ayrica yabancı değiller biliyorlardır az çok maddi durumu çok fazla birşey beklemezler zaten
Çok zeki kadınsın . Böyle yapmalısın konu sahibi
o yüzden eskinin kadınları hep hasta.Fark ettiyseniz eşine çocuğu bakmasını söylesin dedim bir bardak kaldırmıyormuş tamam ama kendi ailesi geliyor sonuçta mecbur yapacak.Kusura bakmayın da bana ve kardeşime hiç kimse bakmadığı halde annem bir dünya misafir ağırlardı her gün doluydu evimiz üstelik babamın tarafı halalarım babannem amcalarım.Yani sizinde dediğiniz gibi eskiden yapılıyormuş ama şimdinin şımarıklığı bu net.
kusura bakmayın da masa donatilmasa bile sade bir çorba bir sebze yemeği bir pilav yapılacak. o kadar kalabalığa mecbur. markete gidip bir bakin sebze fiyatlarına. yanina salata mecbur olacak. hiç bir şey almam dese bir sürü para tutacak.Iftar deyince masayı donatmak mi geliyor akla sadece?Durumu iyi veya değil illa beş çeşit yemek yapmak zaten doğru gelmiyor bana.Ayrica yabancı değiller biliyorlardır az çok maddi durumu çok fazla birşey beklemezler zaten
Yoksa yokturo yüzden eskinin kadınları hep hasta.
kusura bakmayın da masa donatilmasa bile sade bir çorba bir sebze yemeği bir pilav yapılacak. o kadar kalabalığa mecbur. markete gidip bir bakin sebze fiyatlarına. yanina salata mecbur olacak. hiç bir şey almam dese bir sürü para tutacak.
yoklugu hiç bilmiyorsunuz herhalde. Allah bile zorunlu tutmamış ne diye zorunluymuş gibi davransın bu sıkı sık durumunda.
sebze yemeği bile pahalı. benim yaşadığım şehir mi pahalı biliyorum ama herşey ateş pahası. salata yapacak salatalık domates marul pahalı. yemeklik sebzeler hepten pahalı patlıcan, fasulye patates. hakikaten çok pahalı. geriye kuru bakliyat kaliyor. etsiz yaparsa belki bakliyat ucuza gelir. onu bile hesaplamak zorunda olabilir. kendisine bir ay yetecek bakliyati bir günde kullanacak. eşi ne zaman iş bulur belli değil. Allah yardımcısı olsun. konu sahibi Inşallah en kısa zamanda feraha çıkarsınız.Yoksa yokturzor şeyler. İftarda çorba Salata yediğimiz oldu. Bilmeyenler bilemez...Çorba salata bir de sebze yemeği tatlı falan yok öyle de yapabilir konu sahibi. Gelenler getirsin tatlısını.
Yoklugu bilmemekle ne alakası var yazdıklarımın?o yüzden eskinin kadınları hep hasta.
kusura bakmayın da masa donatilmasa bile sade bir çorba bir sebze yemeği bir pilav yapılacak. o kadar kalabalığa mecbur. markete gidip bir bakin sebze fiyatlarına. yanina salata mecbur olacak. hiç bir şey almam dese bir sürü para tutacak.
yoklugu hiç bilmiyorsunuz herhalde. Allah bile zorunlu tutmamış ne diye zorunluymuş gibi davransın bu sıkı sık durumunda.
Eşiniz yardimci olmuyor mu ?Bahane değil yorgunum yoruluyorum tek basınayım birde temızlık yapmam lazım yorgunm
Valla bugun hiç yemek yapamadım .. teyzemin verdiği çorbayı içtm sadece. O kadar... yarına soğan alınca taze fasulye yaparım kısmetse. Biz tek çeşit yesek şükür diyoruzYoklugu bilmemekle ne alakası var yazdıklarımın?
Ben ramazanın manevi hazzindan bahsediyorum siz ne diyorsunuz?Bende biliyorum az çok çorba sebze birşeyler pişecek ama normalde de pişmiyormu evde zaten?Ama yok sadece bir çorba peynir ekmek yiyorlarsa bilemem..
Tam olarak okuyamadım ama zorunda değilsiniz üstelik beni zorunda bırakan şeyleri yapmamaya inat etmek gbi bi huyum var ben olsam çağırmam imkanınız varsa yanlarına gidip samimiyetle bu sene kimseyi cagirmiycam çocuk çok yaramaz gece uyuyamiuorum daha sonra gelen olursa ağırlarım gbi bi konuşma yapıp ağırlığınızı koyum orasi sizin eviniz bu çizgiyi bilmeleri gerek herşeyi ima ederler ztn yapsanizda bunuda kötü yapmış diye mutlaka kulp bulacaklardır kendinizi iyi hissetmediginiz hiçbirşeyi yapmayın karşınızdaki nasıl davranouosa o şekilde yaklaşın ben 8 aylık evliyim yeni yeni anlıyorum konuşulanları o yüzden kırmadan ama ağırlığınızı koyarak varlığınızı belli edin1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.
Eşim ev işlerinde hiç yardım etmez.
Çöp atmaya bile üşenir. Çöp çıkıyor diye söylenir . Ee tabiki çöp çıkacak ne yapalm?
Eşim markete gitmeye bile üşenir duş almaya ble üşenir dışarı gezmeye de çıkarmaz sadece telefonu alıp yatmayı sever
Bebeğimn Uyku düzeni yok bende sahura kadar oturuyorum eşimin işten gelmesnı bekliyorum. Bir de onlara salatasını,tatlısını,çorbasını,ana yemeğini,pilavını yapmak istemiyorum zaten küçük görümcem hariç onlar da çağırmıyor.
Her yıl emrivaki yapılıyor bana. Valla bilirsiniz insan yaramaz çocukla uğraşınca enerjisi kalmıyor. Ee bir de evin temizliği var düzenlemesi var. Onlar gittikten sonra da temizliği bulaşık yerleştirmesi ev süpürmesi var.
Zaten arkamdan konustuklarını duydum, yeni evliyken , perfect iftara çağırmadı diye. Bunu söyleyen görümcem de çağırmıyor kimseyi iftara çağırmıyor zaten ?
Hep gelinlerden hizmet bekleniyor.
Eşm 6 ay işsizdi zaten çalışmadı iş bulamadı . Borca girdik kirayı veremedk daha.Maddi sıkıntıdayız biz de evde çeşit yemekler yemiyoruz.
Ben çağırmasam da iftara gelmek istiyoruz diyorlar her sene aynı şey
Şimdi yine iftara gelmek istiyoruz derlerse ne diyeceğim
Ne demeliyim ne düşünmeliyim
Bilmiyorm . Benm ailem asla öyle emrivaki yapmazlar hatta annem kendin1 çeşit yapar getirir mutlaka . Çünkü çocuk çok yoruyor biliyor bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?