• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 1. Takım

kızlar şimdi size kilo vermekle ilgili güzel püf noktaları yazıyorum.

1. kahvaltıdan, öğle yemeğinden, akşam yemeğinden 15 dk önce 2 bardak su için. ve gün içerisinde su miktarını 2.5-3 litreye tamamlayın.

2. yemeklerde ekmek yerine çorba tercih edin.( 1 dilim ekmek= 1 orta boy kepçe çorba)

3. günde 3 fincan yeşilçay metabolizma hızlandırır. (matcha çayı yeşil çayın 10 katı antioksidan içerir)

4. yemeklerinize baharat ekleyin.

5. oturarak yiyin,ayakta atıştırmayın.

çoğu bildiğimiz şeyler ama uygularsak daha iyi sonuç alabiliriz bence:KK51:
çok doğru ve güzel bilgiler ;) bir tek şu yeşil çayı icemiyorum ya uufff:kusmuk: sırf sen hatirlattin die kalkıp şimdi bitane iceyim bari :bicak: bu arada her firsatta hatırlatıyorum yine hatırlatayım yararını görebilmek için suyuda mutlaka oturarak içmek gerek :eğlence: uyanır uyaaz içilen suyunda vücuda yararı çok büyük:KK37:

Bal yada pekmez ekliyorum az miktar ama bu seferki şekersiz çünkü evde yoktu :-) menüleri tek tek yazınca insan unutmuyor bide önünde oluyor en son ama toplu hali de olsa güzel olur kendi yazdıklarımızı falan da alintilayabiliriz :KK66: ben bazen toplu yazıyorum yeterli yazalım önemli değil bence:-)
ben toplu yazmaya devam edeceğim sanırım çünkü öbür türlüsü düzensiz geliyor :D obsesiflik derecede düzen takıntım var maalesef :D
yediklerimi de unutmuyorum çünkü zaten yediklerimi yazdığım bir defterim var :) her diyette ya da korumada kontrollü olmak adına yaparım bunu. çok işe yarıyor cidden.
Kızlar bugün doğum günüm benim.komsym supriz yaptı da 1 ince dilim yaş pastayı lüp ettim valla. Doğum günü çocuğu olsam dahi af olunur muyum:KK76::KK48::olamaz::olamaz:
mutlu yılllaar :KK200:
bence af olursun böyle özel günlerde yenmeli diye düşünüyorum ben. 2 ay sonra da benim doğum günüm var, vegan pasta yapıp 2-3 dilim gömeceğim valla kimse tutamaz beni :-)
çok doğru ve güzel bilgiler :KK66: bir tek şu yeşil çayı icemiyorum ya uufff:kusmuk: sırf sen hatirlattin die kalkıp şimdi bitane iceyim bari :bicak: bu arada her firsatta hatırlatıyorum yine hatırlatayım yararını görebilmek için suyuda mutlaka oturarak içmek gerek :eğlence: uyanır uyaaz içilen suyunda vücuda yararı çok büyük:KK37:
suyu oturarak mı içmek gerek? bak bunu bilmiyordum nedenmiş peki :KK57:
ben şu ara 2-2.5 litre arası içiyorum su, yoğun spor yaparsam 3-3.5 litreye çıkaracağım ama

şu an ben de öyleyim :cry:
mide bulantısından öğle yemeğini falan geçiştirdim,enerjim düştü bu sefer. spor yalan oldu :cry:
Yalniz değilmişim kalkasim yok akşam yürüyüş yapmak istiyorum tem8z hava iyi gelir inşallah

ben toplu yazmaya devam edeceğim sanırım çünkü öbür türlüsü düzensiz geliyor :KK70: obsesiflik derecede düzen takıntım var maalesef :KK70:
yediklerimi de unutmuyorum çünkü zaten yediklerimi yazdığım bir defterim var :) her diyette ya da korumada kontrollü olmak adına yaparım bunu. çok işe yarıyor cidden.

bence af olursun böyle özel günlerde yenmeli diye düşünüyorum ben. 2 ay sonra da benim doğum günüm var, vegan pasta yapıp 2-3 dilim gömeceğim valla kimse tutamaz beni :-)

ben şu ara 2-2.5 litre arası içiyorum su, yoğun spor yaparsam 3-3.5 litreye çıkaracağım ama
Evet suyu oturarak içmek gerekiyormus canım uzmanlar öyle söylüyor ayakta içmenin çok zararı varmış

ben toplu yazmaya devam edeceğim sanırım çünkü öbür türlüsü düzensiz geliyor :KK70: obsesiflik derecede düzen takıntım var maalesef :KK70:

ben bu aralar genelde 3ü buluyorum hatta bu hafta nın bir günü 3.5 içtim :-) evt canm oturarak içmek çok önemli ayakta içilen su doğrudan migde ve bagirsaklarda kalmadan direk bir iniş yapiyor ve buda minarellerin emilmesini engelliyor sudan tam yarar alamamış oluyoruz ve direk iniş vucudada sert ve zararli bir etki yapiyormus ama oturunca bağırsaklarda yavaş yavaş kıvrıla kivrila yumusakca ilerliyor ve tum mineralleride vucut emiyor. Ayakta icince fayda alamamanin yanı sıra bir sürü zarari da var onuda paylasicam şimdi

Son düzenleme:
SU NEDEN AYAKTA ICILMEZ !!!

Midenin insanın duruş şekline göre formlara girdiğini söyleyen uzmanlar, ayakta su içmenin mideye oldukça zararlı olduğunu kanıtladılar.
Ayakta içilen su, midede sürekli açık bulunan bir delikten direk on iki parmak bağırsağına geçer. Bu durumda da su vücuda hiçbir faydası olmadan, direk bağırsaklardan dışarıya atılmış olur. Üstelik mide asidine maruz kalmadığından su içindeki mikroplar ölmeden vücuda dağılıyor. Bu durum, kolera dahil bir çok kötü hastalığın kapılmasına ortam hazırlıyor. Öte yandan yıllarca ayakta su içilmesi mideye başka zararlarda veriyor. Ayakta içildiği için mideye direk çarpan su, mide ülseri, gastrit, mide sarkması gibi mide rahatsızlıklarının oluşmasına sebep oluyor. Bu alışkanlık, sadece mide değil sindirim sisteminde bulunan diğer organlar da onarılması güç hasarlar verebiliyor.

Ayakta su içmenin zararlarını en aza indirmek için en kısa zamanda oturarak içme alışkanlığı edinilmeli.

Mutlaka okuyun!!! sizin için kopyaladm kızlar :KK66:

SU NEDEN AYAKTA ICILMEZ !!!

Midenin insanın duruş şekline göre formlara girdiğini söyleyen uzmanlar, ayakta su içmenin mideye oldukça zararlı olduğunu kanıtladılar.
Ayakta içilen su, midede sürekli açık bulunan bir delikten direk on iki parmak bağırsağına geçer. Bu durumda da su vücuda hiçbir faydası olmadan, direk bağırsaklardan dışarıya atılmış olur. Üstelik mide asidine maruz kalmadığından su içindeki mikroplar ölmeden vücuda dağılıyor. Bu durum, kolera dahil bir çok kötü hastalığın kapılmasına ortam hazırlıyor. Öte yandan yıllarca ayakta su içilmesi mideye başka zararlarda veriyor. Ayakta içildiği için mideye direk çarpan su, mide ülseri, gastrit, mide sarkması gibi mide rahatsızlıklarının oluşmasına sebep oluyor. Bu alışkanlık, sadece mide değil sindirim sisteminde bulunan diğer organlar da onarılması güç hasarlar verebiliyor.

Ayakta su içmenin zararlarını en aza indirmek için en kısa zamanda oturarak içme alışkanlığı edinilmeli.

Mutlaka okuyun!!! sizin için kopyaladm kızlar :KK66:
canım ben bunu bayağı araştırdım ama bunun aslında bilimsel bir gerçekliği yok. bak paylaşıyorum hemen :)

Su, son derece akışkan bir sıvıdır. Miti geliştirenlerin iddia ettiği üzere, bir katı gibi hareket etmez. Mide hangi konumda olursa olsun, sindirim kanalından çıkıp mideye ulaşan su türbülant akışa girerek çalkalanacak ve mide asitleriyle normal bir şekilde karışacaktır. Bahsedilen "doğrudan geçiş" ancak ve ancak katı ve ufak parçalar için geçerli olabilir ki midenin şeklinden ötürü bu bile doğru olmayacaktır 96323139_attivajpg.jpg

Midenin yapısı, diğer organlara göre esnek olmakla birlikte, oturma ile ayakta durma arasında, sıvılar gibi akışkanların hareketini etkileyebilecek düzeyde değişmez. Elbette, kilo miktarına ve organların anlık konumuna bağlı olarak hareketlerimiz çeşitli organların bir miktar basılı veya gergin hale gelmesine neden olabilir; ancak bunun sıvılar gibi akışkanların hareketini dikkate değer bir miktarda etkilemesi mümkün değildir. Üstelik bu değişim olsa bile, su akışının ve patojenlerin öldürülmesinin bununla bir ilgisi yoktur. Ayaktaki bir insanın midesi aşağıdaki gibi gözükür ve bu şekilden de görülebileceği gibi mideye inen suyun, asitle karışması için fazlasıyla zaman olacaktır. Eğer bir sıvının yutulduktan sonra yolu nasıl takip edeceği ve kıvrımlardan nasıl sıçrayarak akacağı düşünülürse argümanın geçersizliği net bir şekilde görülecektir.
Bahaya-Makan-dan-Minum-Sambil-Berdiri.jpg

:spor: bugün ki sporum:rapci:
1 saat kondisyon bisikleti
30 dakika koşu bandı
mekik,şinav,köprü,sguat
20 dakika dans
:21::21::21:

vee bu kadar spor yapınca :KK48: daha bu saatte 2lt su bitti:KK48:

Her zamanki gibi harikasın canım

öğlen: 1kase ezogelin çorbası,1kase yoğurt

Ara: sütlü kahve,10fındık:kahve:

Gayet iyi canım

Y YesilinBuyusu nerelerdesin canm?
ağrı sızı, şişlik son durum ne oldu?
evi ne yaptn azalttnmi işi gücü ?

Canım yazdım ama görmedin demekki. Bugün sabah dışarı çıktık ne zamandır çıkamıyorduk eve geldik yine toparlıyoruz mecbur parça parça oluyor çünkü asya var halen kullandıklarım var bi yandan çamaşır çıkıyor bi yandan kuruyanları ayırıyorum devam ama tabii mecbur son güne kalanlar kalıcak canım. Bugün belim ağrıdı sabah zor kalktım ama başka ağrım yok şükür. Şişliğim var karnım şiş sanırım adet olucam az kaldı zaten.

kızlar şimdi size kilo vermekle ilgili güzel püf noktaları yazıyorum.

1. kahvaltıdan, öğle yemeğinden, akşam yemeğinden 15 dk önce 2 bardak su için. ve gün içerisinde su miktarını 2.5-3 litreye tamamlayın.

2. yemeklerde ekmek yerine çorba tercih edin.( 1 dilim ekmek= 1 orta boy kepçe çorba)

3. günde 3 fincan yeşilçay metabolizma hızlandırır. (matcha çayı yeşil çayın 10 katı antioksidan içerir)

4. yemeklerinize baharat ekleyin.

5. oturarak yiyin,ayakta atıştırmayın.

çoğu bildiğimiz şeyler ama uygularsak daha iyi sonuç alabiliriz bence:KK51:

Sağol canım hatırlatma çok iyi olmuş

Kızlar bugün doğum günüm benim.komsym supriz yaptı da 1 ince dilim yaş pastayı lüp ettim valla. Doğum günü çocuğu olsam dahi af olunur muyum:KK76::KK48::olamaz::olamaz:

Mutlu yaşlar olsun canım.

Bu arada kızlar suyu oturarak içmek aynı zamanda sünnettir.

mesela ayakta yememenin sebebi porsiyon kontrolsüzlüğü ve daha hızlı yemek vs yoksa onun da bir zararı yok :) blonde ambition blonde ambition
canım bende çok arastirmistm ilk duydugumda ve okadar çok yerde ayakta icemenin zararları yer aliyorki bilmiyorum artk bilim adamları ve doktorlar herzaman bir çok konuda fikir ayrılığına düşüyorlar zaten :( sanırım yine bu tez de de görüşler farklı farklı

canım bende çok arastirmistm ilk duydugumda ve okadar çok yerde ayakta icemenin zararları yer aliyorki bilmiyorum artk bilim adamları ve doktorlar herzaman bir çok konuda fikir ayrılığına düşüyorlar zaten :KK43: sanırım yine bu tez de de görüşler farklı farklı
evet sanırım hadismiş dini boyutunu bilmiyorum ama bayağı güvendiğim bir siteden baktım,senin için nasıl rahat edecekse öyle iç:KK200:
profil fotoğrafındaki kadının vücudu ne öyle ya :bicak: insan değil bence o :-) çatladım

Akşam yemeğim közlenmiş patlıcan ve kapya salatası yoğurt. Bir lokma ekmek koparıp suyuna bandım eşim bandıra bandıra yiyince canım istedi. Ama zaten çoook hafif bir akşam yemeği olmuş oldu.
ay bayılırım :kk77:
ben onun içine beyaz kinoa katıyorum nefis oluyor,ekmeksiz rahat yiyorum böylece,deneyebilirsin:kk77:

-bugünkü menüm-

sabah

domates,salatalık,kapya,maydanoz
2 yk badem peyniri
5 siyah zeytin
2.5 dilim organik ekşi mayalı ekmek

ara
1 türk kahvesi
1 hurma

öğle
1 kupa yeşil çay
10 çiğ kaju
8 çiğ fıstık
1 kivi
(bulantım vardı ancak bunları yedim :KK43: )

ara
1 avuç kuru yaban mersini

akşam
semizotu-kuzukulağı salatası
10 yk yeşil mercimek
1 maden suyu

ara (bunu 9 gibi yapacağım)
1 bardak kakaolu hurmalı badem sütü

2 litre su

evet sanırım hadismiş dini boyutunu bilmiyorum ama bayağı güvendiğim bir siteden baktım,senin için nasıl rahat edecekse öyle iç:KK200:
profil fotoğrafındaki kadının vücudu ne öyle ya :bicak: insan değil bence o :-) çatladım
fitness kraliçesi Amanda Elise lee :rolleyes: ooff çok güzel dimi :KK53: dünyanın en iyi 10 fitness modelinden biri canm idolum:KK200: kas oranı baya yüksek olaraktan 57-58 kilo benim hedefim de bu yani kasli kivrimli böyle vucut bu kilolar :rolleyes: ondan giden kilo yavas olsun ama kasli sıkı kıvrımlı olsun gerekirse seneye olsun acalem yok buna yakn bir sonuç alana kadar devam:-)

ay bayılırım :kk77:
ben onun içine beyaz kinoa katıyorum nefis oluyor,ekmeksiz rahat yiyorum böylece,deneyebilirsin:kk77:

Canım ben ekmeksiz yedim zaten yanlış anlaşılma oldu sanırım eşim yerken canım istediği için bir lokma aldım sadece. Karatayda yasak canım kinoa felan kullanmıyorum artık. Karataydan şaşmaya hiç niyetim yok artık. :KK54:

fitness kraliçesi Amanda Elise lee :rolleyes: ooff çok güzel dimi :KK53: dünyanın en iyi 10 fitness modelinden biri canm idolum:KK200: kas oranı baya yüksek olaraktan 57-58 kilo benim hedefim de bu yani kasli kivrimli böyle vucut bu kilolar :rolleyes: ondan giden kilo yavas olsun ama kasli sıkı kıvrımlı olsun gerekirse seneye olsun acalem yok buna yakn bir sonuç alana kadar devam:-)
ay evet baktım bayağı kıvrımlıymış :D
benim de idolüm bu, ben azıcık daha az kıvrımlı seviyorum :D böyle karın kaslı falan

Eklentiler

• 9a0fbd810837538f7de9ea996283fe45.jpg
    9a0fbd810837538f7de9ea996283fe45.jpg
    35,2 KB · Görüntüleme: 25
Canım ben ekmeksiz yedim zaten yanlış anlaşılma oldu sanırım eşim yerken canım istediği için bir lokma aldım sadece. Karatayda yasak canım kinoa felan kullanmıyorum artık. Karataydan şaşmaya hiç niyetim yok artık. :KK54:
aa yasak mı kinoa. bilmiyordum tamam o zaman :KK33:

Y YesilinBuyusu ekmek ben de yemek istemiyorum aslında. ama diyetisyenim yazıyor, organik ekşi mayalı tam buğday ekmek yine içlerinde en masum olanı.
kinoada da protein çok ondan bol bol yiyorum onu :) onun zararlı olduğunu düşünmüyorum içinde gluten yok ve protein oranı çok yüksek. lakin ekmek ve gluten içeren tüm tahıllar bence de zararlı...

aa yasak mı kinoa. bilmiyordum tamam o zaman :KK33:

Evet canım yaa karatay da bana çok iyi geliyor hem halsiz düşmüyorum hem yasaklara karşı daha dirayetli oluyorum hem iştahım daha kontrollü oluyor öyle açlık çekmiyorum sürekli bişey yeme isteği duymuyorum sen yoktun da bi ara ağır spora başladım diye karatayı bıraktım ayy olmadı yani canım sürekli bişeyler istedi aklım hep yasaklardaydı kilo aldım bide üzerine şimdi bak tüm gün iş yapıyorum ama aklım sürekli yemekte değil ve yasaklara gitmiyorum. Herkesin bünyesi farklı tabiki ama bana karatay çok iyi geliyor.

Back