hürriyet com'dan alıntı;
20 ayda 117 kilodan 70 kiloya düşen temizlik işçisi Demet Dedeoğlu, Obezite ile Mücadele Kampanyasının yüzü oldu. Dedeoğlu, Hedefime ulaşmak için 5 kilom daha kaldı dedi.
SAĞLIK Bakanlığında temizlik işçisi olarak çalışan Demet Dedeoğlu (30), hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalınca, zayıflamaya karar verdi. 117 kilodan 70 kiloya düşerek herkesi şaşırtan Dedeoğlu, sağlık bakanlığının Obezite ile Mücadele Kampanyasında rol aldığı kamu spotuyla kilolu insanların zayıflama umudu olacak. Dedeoğlu, Bebekken topaçtım, çocukken toplu, ergenlikte balık etli. Benim hep böyle sıfatlarım oldu. Patates şakalarına maruz kaldım. Bunun için eskiden giydiğim bir pantolonumu bile saklamadım dedi. Dedeoğlu Hürriyete şunları söyledi:
Kiloyu kader zannederdim
Çocukluğumdan beri kiloluydum. Kiloyu bir anda alsanız kendinize yediremezsiniz ama doğduğunuzda bile iri bir bebekseniz, kiloyu kaderiniz gibi görmeye başlıyorsunuz. Okul döneminde hep patates şakalarının mağduruydum. Çocukken de kilo vermek istiyordum, bütün obez insanlar gibi nasıl kilo verileceğini biliyordum ama uygulayamıyordum. İnsan her zaman kendinin doktoru olmalı. Hasta olurdum 5 ayrı bölüme giderdim tek yanıt alırdım kilo ver derlerdi. Ben obezitenin tüm sıkıntılarını yaşıyordum. Şeker, tansiyon, polikistik over, hormonal bozukluk hepsi ben de vardı. 30 yaşımda bir torba ilaç içiyordum. Bir gün şekerim çok yükseldi. Ben bir anneyim ve çocuğuma karşı sorumluluğum var. O nedenle aniden kilo vermeye karar verdim.
Hedefim 65 kilo
DEMET Dedeoğlu nasıl 47 kilo verdiğini anlattı: Bütçe olarak da zaman olarak da spor salonuna para ayıramazdım. Bu nedenle işe giderken birkaç durak yürümeye başladım. Kendimi hiç sıkmadan, her şeyden ama az yiyerek sürekli yürüyüş yaparak, 20 ayda 47 kilo verdim. Şimdi 1.71 boyunda 70 kilo bir kadınım. 65 kiloya kadar ineceğim. Temizlik işçisinin alacağı kadar maaş alıyorum. Kıyafetlerimi daraltarak giydim. Eski haliyle bir pantolon bile saklamadım. İçimdeki narin insanı besleyip yağları aç bıraktım.