1 Tabak Yemeği Esirgeyen Kuzenim...

Ben olsam anneme babama soylerdim boyle boyle oldu diye.
Korkmana gerek yok paraya ihtiyaclari var diye,benim yuzumden parayi kesicek babam diye.
Sonucta kuzenine degil halana yollaniliyor o para.

Ay sana birsey diyeyim mi? Benimde boyle ahlaksiz bir kuzenim var. İliskimizde ayniydi. Asagi yukari ayni seyleri yapti ve ben kusmedim ama samimiyeti kestim. Bizim onlara yaptiklarimiz sayilmaz. Onlar bilmezsede Allah bilsin deyip geciyorum.
Kayın validemde öyle bizde dahil milletin dilimlerini sayıyor resmen onlar gittikten sonrada söylüyor açık açık

Gerçekten yaptığı çok ayıp. Kendi kuzenimi düşündümde şimdi. Ben yemem ona yediririm ya olur mu hiç öyle şey ?
Kuzen dediğinin kardeşten farkı yoktur benim gözümde. Kuzenin, yüzüne bakılmaması gereken türde bi insanmış.

Gitmemekle cok doğru yapıyorsunuz. Babaniza da anlatin durumu cok israr ediyorsa. Sizin bi sure için karniniz , ama kuzeninizin gozu ve gonlu ac kalmis, üstelik kronik bir vaka. Tedavisi yok.

Tatil yapmak degil amacim onlari gormek, ozlem gidermek. Napalim otelde mi kalalim? Allahim ya
canım bu tarz yorum yapan insanlar akraba nedir bilmeyenler çünkü evlerine almamış akrabaları bunları ben olsam bende almam bu denli sivri dilleri.yaşla alakası yok biz akrabaarımızla hala yatılı kalırız birbirimizde oohh miss gibi.

Okb olan bu degil zaten anlayamamissin anlatayim, bi insanin bakisindan durusuna kadar her seyi gozlemleyip hepsine kurgusal anlam yukleyip 2 sene zihinde tutup sanki dun olmus gibi kederle anlatmak takintidir

ama konuya bakış açısına göre değişir bu durum. diyor ki konu sahibi babam kızıyor bana onu aramamı istiyor . ve bu olayı anlatmış ki bunlar oldu görüşmüyorum diye..
zaten akraba içinde olunca unutulacak bişey de değil..

aman yahu boşver uzaktalar konuşsun dursunlar niye üzülüosun ki herkes kendisini belli eder...

o kuzenle görüşmeyi kesmekle iyi etmişsin. varsın konuşsun dursun babana takma bile hiç kafana. yalnız bu hikayeden de çıkarılacak bir ders var bana göre: en yakınımız dahi olsa, uzaktan dahi gelsek uzun misafirlik iyi değildir. kimseye yük olmamak gerekir

Zaten baban senin için bir bütçe ayarlamış gitsene gerçekten tatil yapacağın bir yere. Al aileni de yanına olsun bitsin.Kırılmakta haklısın....

Arkadaş şu Tatillerde ziyaret dışı yani tatil amacı ile akraba evine gitmeyin ..kuzeninize gidin 2 gün kalın sonra otele vs geçin zaten o masrafı babanız harciyormus ..biz de gideriz kalırız da ama su nuans var durumları yok! Diyeceksin ki e biz benim masrafımi karşılıyoruz,,ama yokluk ayrı bişi eve nadir gelen peynir sizinle girmişse mesela ay yesin canım diyemez,az yesin 2 gün sonra gidecek dolapta çeyrekte olsa kalsın diye uğraşır. Istem dışı. ..yok çünkü sen gidince de olmayacak...yemekte aynı şey 2. Tabağı aldığında ters bakar çünkü o yemekle 2. Günü gecircek yada öğle. .
Ama bu yokluğun mantığı kuzeniniz sizi somurmus

Son düzenleme:
Kuzeninizin evinin beti bereketi olmaz boyle. Ama su var 2 hafta kalmakta nedir yani cok fazla en fazla bir hafta o da yazlik belde de olsun hadi sizde abartmissiniz onlarda sizde o kadar gun olmaz.

Nasıl bi vicdansizliktir bu yaa insan olan hiç lokma sayarmi heleki evindeki bi misafire rezillikle resmen ayrıca çok çıkarcı

Durumu iyi olmadığı için bu karaktere bürünmüş bence aman az gitsin az kullanılsın fazla kalsın hep idare etme psikolojisinde kuzenin ama sen kendi masrafını karşılıyorsun sen dahil herkes varlığının bereketinden sebepleniyor dicem ama sen kendi getirdiğin bereketten faydalanamamış aç kalmışsın ne kadar samimide olsa insan bunu bir misafire yapmamalı, kimisi bi yağ bi un bi yumurtadan çeşit çeşit ikram çıkartır misafiri için kimide işte böle esirger. Sessizce çekilirsen seni suçlu çıkartırlar sebebini herkese sölemelisin kuzeninde dahil, sana yük oluodum olmamaya senide zor durumda bırakmaktan vazgeçtim gerekte yok zaten misafirperverliğin dillere destan oldu bizim ailede merak etme de o anlar

Mesajların hepsini okuyamadım ama bu kuzen size gelip yiyip içip hizmet etirip gidiyorsa aynı muameleyi sizede yapmalı istanbullu diye kendini birşey sanmamalı ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…