İlköğretim Yorum ve Soruları 1. Sinifa gec baslatmak icin rapor alanlar yardimci olabilir mi?

14-15 kilo 103 cm falan. Ozel mama kullaniyoruz.
Benim oğlum da aynı boyu 108-110 gibiydi kilosu 15. 72 aylıkken başladı. Çok kaygılı çok endişeliydim.ama rapor düşünmedim çünkü okula hazırdı her anlamda.

Devlet okulunda o kalabalık sınıflarda kendini koruyamaz bu da başarısını etkiler diye özel okula verdim. Çok şükür butik bı okul olduğu için öğrenci az,öğretmen hakimiyeti fazla,bu seneyi rahat gecirdik

14-15 kilo 103 cm falan. Ozel mama kullaniyoruz.
Anladım canım.benim kızımı çocuk doktoruna götürdüğümde 14 kilo 104 cm filan demişti rapor verebilmek için .kızım fiziksel olarak yaşıtlarına paralel gelişen bir çocuktu.Ben de çocuk ruh sağlığı uzmanından aldim

Benim oğlum da aynı boyu 108-110 gibiydi kilosu 15. 72 aylıkken başladı. Çok kaygılı çok endişeliydim.ama rapor düşünmedim çünkü okula hazırdı her anlamda.

Devlet okulunda o kalabalık sınıflarda kendini koruyamaz bu da başarısını etkiler diye özel okula verdim. Çok şükür butik bı okul olduğu için öğrenci az,öğretmen hakimiyeti fazla,bu seneyi rahat gecirdik
Aynen ayni sıkınti. Cocugum kalabalik okula yeterli mi bilmiyorum. Ozel okula vermek istemiyorum. Devlette Siniflar 30 kisilik. Yemeklerimiz hep sorun. Hala ben zorla yediriyorum.

Bize de oyle soylediler ancak kreste raporlar gordum 74 aylik cocuga verilmisti mesela. Hacettepeden almislar altinda 4 dr imzasi verdi. Hacettepeyi bilirsiniz randevular falan cok gec verilir yetisir mi diye endise ettik.

Yetişme konusunda endişelenmeyin, hastane randevuyu ne kadar sonraya verir bilmiyorum ama kayitlar temmuz sonuna dogru e-okul sistemine düşer ve sizin okula gidip kesin kayit yaptırmanız gerekir. Buda ağustosu bulur ve büyük ihtimalle raporunuz yetişebilir.

72 ay 6 yaş değil mi yahu
7 yaşında başlamıyo mu çocuklar bende rapor alıcam o zaman
Bana gel.ped. uzmani 71 aydan sonra cocuk engelliyse kurul raporu verilebilir ancak, herhangi bir engeli yoksa baslamak zorunda dedi. Docentse bu cocuk 600 gram dogmus bu gec baslamayacaksa kim gec baslayacak dedi. Herkes farkli konustu yani.

Ana sınıfına gitti mi,orda öğretmenleri görüyor aslında ilkokula hazır mı değil mi
Evet ozel anaokulunda. Dun okuldaki psikologla gorustum. Benim kizim 2 yasindan beri ayni yere gidiyor. Onlarda 1 sene daha beklesin kendine gelsin dedi. Ilkokula baslayabilir mi diye test yapmislar ona gore baslayabilir ama fiziksel yapisi geregi okulda ezilir dedi. Birde cok hareketli sirada oturup ders nasil dinler bilemiyorum.

Bize de oyle soylediler ancak kreste raporlar gordum 74 aylik cocuga verilmisti mesela. Hacettepeden almislar altinda 4 dr imzasi verdi. Hacettepeyi bilirsiniz randevular falan cok gec verilir yetisir mi diye endise ettik.
Çift engeli olan (konuşma ve hafif zihinsel) çocuğun 75 aylık olmasına rağmen anasınıfına devamı yapıldı tek doktor raporuyla.Normalde 72 üstüne rapor hicbirsekilde verilmemesi lazım .Okula başlayıp kaynaştırma raporuyla devam etmesi lazım.Ama doktor rapor verince okul sisteme (e-okul) işliyo ve sonra hiçbir yerle yazışma olmuyor.Dosyaya rapor konulup saklanıyor.

Çift engeli olan (konuşma ve hafif zihinsel) çocuğun 75 aylık olmasına rağmen anasınıfına devamı yapıldı tek doktor raporuyla.Normalde 72 üstüne rapor hicbirsekilde verilmemesi lazım .Okula başlayıp kaynaştırma raporuyla devam etmesi lazım.Ama doktor rapor verince okul sisteme (e-okul) işliyo ve sonra hiçbir yerle yazışma olmuyor.Dosyaya rapor konulup saklanıyor.
Anladim. Cok tesekkurler.

Konuyla alakasız ama benim oğlum Ekim doğumlu. Biliyorsunuz Ağustos Eylül gibi kayıt yaptırılıyor. Bu kayıtlarda yaşa mı aya mı bakıyorlar? 1 ay için 1 yıl geç başlamasını istemem çünkü oğlumun.

X