• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.sınıf Öğretmen seçimi..

empatizm

"Beyin ayarlarınızla oynayın"
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
1.155
1.000
133
52
Merhaba arkadaşlar.
Hemen konuya geçiyorum.Benim bu eylülde. devlet okulunda 1. sınıfa başlayacak bir kızım var.
Yarın eşim okula gidip öğretmen konusunu konuşacak. okul müdürünün öğretmen seçimini kabul edip etmeyeceği belli değil.
Şimdi burda yanlış anlaşılmak istemiyorum, ben en iyi öğretmeni seçeyim.diğer çocuklara kötü öğretmen düşsün gibi değil asla.
Daha önce ki konumda da belirtmiştim.
Kızım çok hareketli, bıcır bıcır çok konuşan ve kurallara pek uymayan bi kız.

Şimdi burda özellikle tecrübeli annelerden ve öğretmenlerden öneri istiyorum.
Kızıma nasıl bi öğretmen olmalı??
Yumuşak huylu, bazı yaramazlıkları tolere edebilen. çok da disiplin sağlayamayan bi öğretmen mi
yoksa.
Disiplinli, otorite kurabilen yeri geldiğinde sevecen olabilen bir öğretmen mi daha iyi olur?
Birde kadın öğretmen mi yoksa erkek öğretmen mi daha iyi olur.
Şöyle düşünüyorum.eğer erkek olursa kızım belki biraz çekinip kurallara uyabilir. Yanlış mı düşünüyorum acaba?
pelin- pelin- Koalina Koalina D damdan daha vardı ama nicklerini tam yazamadım.

Açıkçası tedirginim şikayet almaktan korkuyorum. Bu yüzden doğru öğretmen hangisi bilemiyorum?
Lütfen bu kararsızlığıma yardımcı olun.

İyi geceler. Öncelikle ben öğretmen ya da psikolog değilim. Sadece bir veliyim.
Devlet okulunda öğretmen seçimi biraz zor gibi ama okul müdürünün insiyatifiyle de alakalı olabilir sanırım. Ama mümkün olsa bile istediğiniz özelliklere sahip bir öğretmen bağlı olduğunuz okulda var mıdır? Öğretmenleri ancak o okulda öğrencisi olan velilerden araştırabilirsiniz. Müdürün sizi yönlendirebikeceğini sanmıyorum.
Ama çocuğunuz için nasıl bir öğretmen uygun olur o konuda psikolog arkadaşlar varsa onlar daha iyi fikir verir sanırım.
İyi şanslar ve çocuğunuza okul hayatında başarılar..

Tamamen şansa kalıyor bir yerden sonra, siz o saydığınız özelliklerin hangi öğretmende olduğunu nereden bileceksiniz?
Bana göre asıl olarak mesleğini seven öğretmen bulabilirseniz onu seçin seçme şansınız varsa.

Kızım ilkokul 2ye geçti. Bazı sebeplerden dolayı 3 öğretmen değiştirdik. Kızım da ne yazık ki pek kural tanımaz.bunin için kendime kızıyorum. İki öğretmeni daha yumusak yüzlüydü ama ortadaki öğretmen baya sertti. Bağırmaları diğer sınıflara giderdi falan:) ilk baş iyi olmaz diye düşünmüştüm ama en uyum sağladığı o oldu bence. Evet sınırlıydı ama sevecendi de aynı zamanda. Daha birinci sınıfta o kadar kızmaya gerek var mı bence yok ama iyi öğretmendi yani.

Bizim zamanımızda annemiz götürürdü okula kime denk gelirse o sınıfa giderdik.

Ben hiç hatırlamıyorum öğretmenim için annemin endiselendigini filan.

Şimdiki veliler hamburger menü seçer gibi öğretmen seçiyor.genc olsun,hareketli olsun,yasli olsun,dominant olsun...hatta bazıları yeni evli istemiyor çocuk doğurur izne ayrılır diye :)

Ya bu kadar dert etmeyin emin olun çocuklar alışıyor öğretmenine.

Bu arada iyi ki lisede öğretmenim....

Şimdiki veliler hamburger menü seçer gibi öğretmen seçiyor.genc olsun,hareketli olsun,yasli olsun,dominant olsun...hatta bazıları yeni evli istemiyor çocuk doğurur izne ayrılır diye :)

Hocam bir yerden sonra insanlarda haklı. Her ile üniversite aça aça, eğitim kalitesi düştü yerlere. Maalesef yeni gelen öğretmenlerin kalitesi git gide düşüyor. Ha kendini yetiştiren, okumayı seven, bilinçli, saygıdeğer öğretmenlerimiz de var ama maalesef azınlıkta kalıyorlar git gide. Sonuçta ilk yıllarında okulu seven, başarılı olan öğrencinin sonraki yılları da daha iyi gidecektir. Bunu düşünerek aileler de kaliteli öğretmen arıyor. Ki konu sahibi sadece kızımla uyumlu olsun derdinde.

Hocam bir yerden sonra insanlarda haklı. Her ile üniversite aça aça, eğitim kalitesi düştü yerlere. Maalesef yeni gelen öğretmenlerin kalitesi git gide düşüyor. Ha kendini yetiştiren, okumayı seven, bilinçli, saygıdeğer öğretmenlerimiz de var ama maalesef azınlıkta kalıyorlar git gide. Sonuçta ilk yıllarında okulu seven, başarılı olan öğrencinin sonraki yılları da daha iyi gidecektir. Bunu düşünerek aileler de kaliteli öğretmen arıyor. Ki konu sahibi sadece kızımla uyumlu olsun derdinde.

Eğitim fakültesinde akademik ders verilir. Sabir şefkat ahlak bunlar kişinin karakterine bağlı şeyler.
Şu an sıkıntılı öğretmenler olduğu kadar sıkıntılı veli ve öğrenciler var.

Herkes kendine göre haklı.

Yaşlı olup e okula not giremeyen akıllı tahtayı açamayan çok öğretmen var.

Yeni atananlar oabt denen alan sınavına tabi tutuluyor ve bu ciddi emek isteyen bir şey.

Asıl önemli olan okulun muhiti o okula hangi semtlerden öğrenci geldiği eğitim kalitesi .

Çünkü çok beğenilen bir Öğretmen sizi hayal kirikligina uğratabiliyor.

Sınıf öğretmeniyim. Genellikle birinci sınıflara öğrenci dağılımı kurayla belirlenir. Ancak kuraya kalmadan öğretmen seçmek isterseniz okula bir miktar yardım yapmanız istenebilir. İşini gerçekten iyi yapan öğretmenler olduğu gibi, yapmayan öğretmenler de var malesef. Kadın-erkek diye ayrım yapmadan işini iyi yapan birini seçmek gerekir bence.
Ama bunu nasıl bilebilirsiniz ki? Örneğin o okula yeni atanmış öğretmenler olabilir. İyi mi, iyi değil mi bilmek zor. Benim tercihim sevecen, disiplinli, diksiyonu düzgün, özgüveni yüksek, çok ileri yaşta olmayan, çocuğuma örnek olabileceğini düşündüğüm birisi olurdu.

Sınıf öğretmeniyim. Genellikle birinci sınıflara öğrenci dağılımı kurayla belirlenir. Ancak kuraya kalmadan öğretmen seçmek isterseniz okula bir miktar yardım yapmanız istenebilir. İşini gerçekten iyi yapan öğretmenler olduğu gibi, yapmayan öğretmenler de var malesef. Kadın-erkek diye ayrım yapmadan işini iyi yapan birini seçmek gerekir bence.
Ama bunu nasıl bilebilirsiniz ki? Örneğin o okula yeni atanmış öğretmenler olabilir. İyi mi, iyi değil mi bilmek zor. Benim tercihim sevecen, disiplinli, diksiyonu düzgün, özgüveni yüksek, çok ileri yaşta olmayan, çocuğuma örnek olabileceğini düşündüğüm birisi olurdu.

İstenilen öğretmeni seçmek için rüşvet mi veriliyor ?

Devlet okulunda müdür bu sene 1.sınıfı kime vereceğine karar vermişmi ki henüz? Daha seminerler başlamadı ki kesinleşmemiştir henüz.
ama deneyimli, idealist bir öğretmen en iyisidir bence.
bir öğretmenim olarak görüşüm bu.

Her harfine katılıyorum.

İstenilen öğretmeni seçmek için rüşvet mi veriliyor ?
Okul ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için okula yardım isteniyor. Her okulda olan bir uygulama değil ama böyle yapan okullar var. Böyle olunca da maddi durumu daha iyi olan, ailesi daha ilgili öğrenciler, daha iyi olarak bilinen öğretmenlerin sınıfında toplanmış oluyor. Öğretmen seçme konusu çok tartışmalı bir konu. İyi yönleri ilgili veliler için vardır muhakkak ama genel anlamda sınıflar arası uçurum oluşturuyor. Çok tercih edilen öğretmenlerin sınıflarına ilgili velilerin çocukları yazılıyor, başarı artıyor. Diğer sınıflarda başarı daha düşük oluyor.

Konuyu ilk okuduğumda beni çok rahatsız etti öğretmen seçme durumu. Sonradan farklı açılardan bakmaya çalıştım bir kere kendinizi çok güzel, naif bir şekilde ifade etmişsiniz. Daha önceki kızınız ile ilgili konunuzu da görünce hak vermeye başladım endişelerinize. Olur da seçme durumunuz olursa sabırlı, mesleğini seven, çocuklarla iletişimi kuvvetli, öğrenciler arasındaki kişisel farklılıklara duyarlı bir öğretmenden yana benim görüşüm.
Öğretmen ve aile arasındaki iletişim de çok çok önemli bir de.

Yine de öğretmen seçme konusu bana çok garip geliyor. :KK64:

İyi geceler. Öncelikle ben öğretmen ya da psikolog değilim. Sadece bir veliyim.
Devlet okulunda öğretmen seçimi biraz zor gibi ama okul müdürünün insiyatifiyle de alakalı olabilir sanırım. Ama mümkün olsa bile istediğiniz özelliklere sahip bir öğretmen bağlı olduğunuz okulda var mıdır? Öğretmenleri ancak o okulda öğrencisi olan velilerden araştırabilirsiniz. Müdürün sizi yönlendirebikeceğini sanmıyorum.
Ama çocuğunuz için nasıl bir öğretmen uygun olur o konuda psikolog arkadaşlar varsa onlar daha iyi fikir verir sanırım.
İyi şanslar ve çocuğunuza okul hayatında başarılar..
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
İki öğretmen çok beğeniliyor. Biri bayan diğeri erkek.
Bayan öğretmenle ilgili otorite kurabildiğini öğrendim.
Evet psikolog arkadaşlar da yorum yaparlarsa çok iyi olur.

Merhaba öğrenciler zaten ilk okul öğretmenlerini seviyorlar, tabi bazı veliler çocukların önünden öğretmeni kötülemediği müddetce
Kuralları öğrenme ve okul ortamına ayak uydurma konusunda ana sınıfına gittiyse sayet herhangi bir sikayetiniz var mıydı?
Kızım 3 buçuk yaşından beri ilk özel kreşe gitti. En son artık tam gün değil de. Bi devlet okulunun anaokuluna gitti.
Evet bu öğretmeninden şikayet aldım.
Fakat ikilemde kaldım rahat bir öğretmendi. Disiplin sağlayamamış olabilir mi ?

Ben hatirliyorum. Annem bizi koyu ogretmene yazdirdi diye babamin kafasini kiriyordu. Ve biz o ogretmenle 4 yil devam ettik. Sonuc okuma yazma ve 4 islem disinda baska hicbirsey bilmeyen biriydim. 5. Sinifta annem okulu degistirdi ve o zaman hayatima aciiar,kumeler,dil bilgisi falan girdi. Ilkokul ogretmeni cok onemlidir. Sonar o eksikleri toparlamak cok zor oluyor

Merhaba arkadaşlar.
Hemen konuya geçiyorum.Benim bu eylülde. devlet okulunda 1. sınıfa başlayacak bir kızım var.
Yarın eşim okula gidip öğretmen konusunu konuşacak. okul müdürünün öğretmen seçimini kabul edip etmeyeceği belli değil.
Şimdi burda yanlış anlaşılmak istemiyorum, ben en iyi öğretmeni seçeyim.diğer çocuklara kötü öğretmen düşsün gibi değil asla.
Daha önce ki konumda da belirtmiştim.
Kızım çok hareketli, bıcır bıcır çok konuşan ve kurallara pek uymayan bi kız.

Şimdi burda özellikle tecrübeli annelerden ve öğretmenlerden öneri istiyorum.
Kızıma nasıl bi öğretmen olmalı??
Yumuşak huylu, bazı yaramazlıkları tolere edebilen. çok da disiplin sağlayamayan bi öğretmen mi
yoksa.
Disiplinli, otorite kurabilen yeri geldiğinde sevecen olabilen bir öğretmen mi daha iyi olur?
Birde kadın öğretmen mi yoksa erkek öğretmen mi daha iyi olur.
Şöyle düşünüyorum.eğer erkek olursa kızım belki biraz çekinip kurallara uyabilir. Yanlış mı düşünüyorum acaba?
pelin- pelin- Koalina Koalina D damdan daha vardı ama nicklerini tam yazamadım.

Açıkçası tedirginim şikayet almaktan korkuyorum. Bu yüzden doğru öğretmen hangisi bilemiyorum?
Lütfen bu kararsızlığıma yardımcı olun.
Bu ozellikler kimde hangi ogretmende mevcut nerden bileceksiniz. Isterseniz ogretmenler size cv versin ona gore secim yapin siz. Okullarda ne ogrenciler var siz biliyir musunuz zehir gibi ogrenciler var huysiz öğrenciler var bunlarin hepsi bir sinifta toplansa iyi mi olacak kotu mu olacak sizce. Hadi mudurun isine geldi sizin isinizi halletti ya halletmeyenlerin hakkina girmyecek misiniz herkesin cocugunun belli ozellikleri var. Bizim okullarda da boyle veliler oluyor venim cocugum en iyi ogretmende en iyi sinifta okusun telsai hep var umarim mudur de goz yummaz boyle birseye. Gecen sene ki mudurumuz ogretmenleri para ile sectirdigi icin su an acikta bekliyor para yi isterse okula harcasin umrumda degil hakkini versin iyle gitsin

Alışamayabiliyor. İlkokulu 2 farklı öğretmenle okudum, ikisi de travmatik anılar biriktirdi bende. Hala ilkokulu düşündükçe içim daralır, 36 yaşındayım.
Annem eğitimime önem verirdi, benim için çok uğraştı, iki okulda da en iyi öğretmene verdi ama akademik olarak en iyi öğretmendi. Biri bir erkek öğrenciye takmıştı, diğeri de sınıf arkadaşımız olan kendi kızına. Onlar İçin diğer çocuklar hiçti. O yüzden kendi kızımda daha çok endişeleniyorum okul ve öğretmen konusunda.

Back