1 senedir eşimin ailesi ile konuşmuyoruz.Fikrinize ihtiyacım var ne yapmalıyım?

kedilikadn01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2025
42
12
3
29
Kbkmayın çok uzun oldu ama fikrinize ihtiyacım var hanımlar,
Yaklaşık 1,5 yıllık evliyim.ve 1 senedir eşimin ailesi ile konuşmuyoruz.Sebebi evlenmemiz.
Bir görümcem var bizden bir yıl önce evlenmiş.o evlenirken herhangi bir sorun çıkmamış.nişana kadar kayınvalidem banada normal davranıyordu nikâh tarihi alınınca kadın 180 derece döndü.Erken diye tutturdu nişandan 2,5 ay sonra evlendik ve eşim 40 yaşında ben 28 hani turşusunumu kuracak bilmiyorum.Bütün derdi oğlu eli ayağı gibi herşeye koşuyor hastane, market para meseleleri, dertleşme vb.
Ve istemediğini alenen bana hissettirdi.mesaj atıp arıyorum telefonumu açmıyor kadın.nikah tarihi alınınca oğluna bir hafta evde konuşmadı.Gelinlik provasına çağırdım görümcem de kayınvalidem de gelmedi annemi arayıp sizce erken değil mi hanımefendi diye telefon açmış.sonra ben dedim istemiyorlarsa nişan atalım dedim eşime , bu şekilde söyleyince kayınvalidem kızım senlik bir şey yok ben oğluma başka konuda kızdım vb . Resmen r yaptı.Ama evlenincede damadına farklı bana farklı muamele yaptı.annemleri hiç aramadilar dünür olarak annemler arayınca da kısa tutup hadi kapat der gibi davrandılar .beni de aramadilar eşimle beraber gidiyoruz mesela , hakaret vb yok ama benim yaptığım misal bir keke bile kuru bir teşekkür damadına misal pasta almış oğlum kesene bereket maşallah şu bu . oğlunun biten çayını görmüyor ona koymuyor,damadına kızı dururken o gidiyor çay dolduruyor.buna benzer çok örnek var onlara giderken eli kolu dolu gider bize kuru kaşık gelmez.bizim arabamız yok, damadının var mesela ama bir yere gidecek eşime araba kirala götür deniyor ama kızına damadına arabanızla gidebilir miyiz diyemiyor.Hani görümcem de asla sorumluluk almıyor o planımız var başka zaman diyebilme hakkı var benim eşimin yok. Bizim eve yeni evliyiz bu kısa sürede 10 kere gelindiyse ben gorumcemin evine toplasan 2 kere gitmisimdir.oda soğuk nevale benden 6 yaş büyük düğünüm de bile benimle oynamadi herkesle oynadı, birde düğün öncesi beni kendince uyardı canım evlenince hastayım falan bahane uydurmamak lazım annelere gitmek lazım diye. Ben sorun çıkmasın sağ salim evlenelim diye pek sorun çıkarmadım hep yuttum.Ama evlenince de bu şekilde soğuk olununca ve eşime her telefon da dinlemediniz erken davrandiniz demesi yada evlerinde tamir işi var eşim uygun zamanda gelirim diyince, evlenmeden önce böyle değil di karın mı karışıyor vb. En son kavga çıktı.ve kadın ölüme bile gelmeyin karında sende , senin o kilolu egolu karın seni parmağında oynatıyor aptal oğlum iki yakanız bir araya gelmeyecek gibi laflar ettiler.ben şaşırdım tabi çünkü hep sessiz kalmştım.sonra bende patladım kadına mesaj attım başından beri bu evliliği istemiyorsunuz görüyorum Sizin de kızınız var. Aynısını kızınızın kayınvalidesi yapsa ne hissedersiniz? Lütfen bana elin kız olarak davranmadan önce empati yapın biraz Bu saatten sonra Oğlunuzu ister arayın ister aramayın ama ben aile ve evlilik huzurum için artık sizlere arayıp sormuyorum. İyi günler dilerim deyip WhatsApp'tan engelledim.oğlunu arayıp beddualar etmiş.o gün bugündür 1 senedir küsüz . eşimin babası da durumu toparlamak için aramadı kız kardeşi hatta kız kardeşinin eşide düşman kesildiler.Geçen hafta yanlışlıkla Annemin telefonda eli değmiş ve kayınvalidemi aramış. Annem de ayıp olmasın diye Kusura bakmayın. Yanlışlıkla oldu hanımefendi. Nasılsınız demiş o da kalkıp da siz beni arar mıydınız bir senedir aklınız neredeydi demiş. Annem de demiş ki siz de bizi bir senedir aramadınız. Ben de sizden açıklama bekledim demiş. biliyor musunuz Kızınız beni WhatsApp'tan engelledi bana terbiyesizlik yaptı demiş. Annem de ben kavga etmek için aramadım. Yanlışlıkla aradım konuları büyütmeye gerek yok. Lütfen hanımefendi daha fazla çirkinleşmeye de gerek yok. Benim kızımın da kırıldığı noktalar var. O da bir gençtir engellemiştir. Hata etmiş olabilir ama siz de benim kızımın arkasından yok kilolu vesaire gibi laflar etmişsiniz. Bunlar hiç hoş şeyler değil deyince kayınvalidemde demiş, Hata benim oğlumda söylediklerimi gidip de karısına söylerse kız da dolar Tabii ki evimizin içerisinde konuştuklarımızı anlattığı için böyle olmuş işte. Ben ikisine de Hakkımı Helal Etmiyorum ben şuan tedavi görüyorum ilaç kullanıyorum demiş kendinde suç görmüyor.annem uzatmamis geçmiş olsun iyi günler diyip kapatmış.bayramdada gitmedik zaten sadece anlam veremediğim görümceme eşine, kayınpederime ne oluyor da adım atmıyorlar? bunu hiç anlamıyorum.annem diyor bu ruh sağlığı bozuk aile ile konuşma ve sakın adım atma diyor. Bu küslük böyle devam ediyor arkamdan kulağıma geliyor oğlumu karı köylü yaptı diyormuş. Bu arada aynı şehirde yaşıyoruz ve bir aya kadar taşınıyoruz bu şehirden.zaten bir yıldır hiç konuşmadık. Siz olsanız giderken vedalasirmiydiniz.Aile zerre kadar kendinde suç görmüyor ve beni geçtim oğullarını da hiç aramadilar koskoca bir yıl oldu.Siz olsanız napardiniz?

Kurtuluyorsun sakin adim atma vedalaşmada bir yüz bulursa evine gelmeye başlar boşver
Hani benim içim aslında çok rahat çünkü kötü bir şey yapmadım tek yaptığım mesaj atıp engellemekti. Ne kilom ne egom arkamdan denmeyen kalmadı.hani sorun çıkaran bir tip değilim eşimin amcaları babaannesi vb hâlâ görüşürüz ama ailesi ile 1 yıldır konuşmuyoruz.karşıdanda adım gelmiyor istiyor larki oğulları gitsin özür dilesin bunuda annemle geçen hafta ki terbiyesiz konuşmalarından anladım.Hani bugün bayram mesela görümcem eşi yada kayınpederim demi kafayı yedi de adım atmıyor anlamıyorum.zaten barışmak gibi bir niyetim yok barışsak yine ezerler.sadece taşınıyoruz bir aya kadar veda gerekir mi bilmiyorum ama akrabalar dan duyarlar illaki

Ben samimi ve otantik ilişkilerden yanayım.
Siz şuanda bir adım atmak istiyor musunuz?
Tekrar görüşmek istiyor musunuz? Bence hayır.
O zaman aramayın, sormayın ve görüşmeyin.
Gerçekten tekrar ilişki kurmak isteseniz adım atın derdim.
Ama şuan bunu yaparsanız can sıkıntısı ve kaos eksikliğinden yapacaksınız gibi geldi.
Yok yere eşinizle de kötü olabilirsiniz, bence bu konuları hiç açmayın.

Bu arada zaten seni üzdükleri için bir pişmanlıkları olsaydı,
50 kere arayı bulmaya çalışırlardı.
Kızımız bize küskün kalmasın, gönlünü alalım, sevmiyorsak arayıp sormayız ama
En azından ipler kopmasın derlerdi. Sizi tümden gözden çıkarmışlar gibi duruyor...

Oğlu ister konuşsun ister konuşmasın, sana zararı varsa ne diye konuşup huzurunu kaciracaksin. Git hayatına bak, akışına bırak. Konuşsan herşey güllük gülistanlık mı olacak zannediyorsun. Huylu huyundan vazgeçmez.
Haklısınız zaten böyle insanlar ile ne konuşabilirim bana ne katabilirlerki.sadece tek üzüntüm aşırı vicdansızlık 1 yıldır oğullarını aramiyorlar bu çok ilginç görümcem eşi kayınpederim onları da anlamadım niye onlar da böyle yaptı.Ama eşimde adım atmak istemiyor aslında giderken vedalasacakti.taki geçen hafta annemin yanlışlıkla kayınvalidemi araması sonucu anneme saygısız konuşması ve suçunu kabul etmeyip,benim oğlum da hata kıza gidip anlatmış demesi ile eşim vedalasmam dedi.

Hani benim içim aslında çok rahat çünkü kötü bir şey yapmadım tek yaptığım mesaj atıp engellemekti. Ne kilom ne egom arkamdan denmeyen kalmadı.hani sorun çıkaran bir tip değilim eşimin amcaları babaannesi vb hâlâ görüşürüz ama ailesi ile 1 yıldır konuşmuyoruz.karşıdanda adım gelmiyor istiyor larki oğulları gitsin özür dilesin bunuda annemle geçen hafta ki terbiyesiz konuşmalarından anladım.Hani bugün bayram mesela görümcem eşi yada kayınpederim demi kafayı yedi de adım atmıyor anlamıyorum.zaten barışmak gibi bir niyetim yok barışsak yine ezerler.sadece taşınıyoruz bir aya kadar veda gerekir mi bilmiyorum ama akrabalar dan duyarlar illaki
Çoktan duymuştur canım benim hic boşa canini sıkma oturup birbirlerini doldursunlar,annenize bile hakaret vari konusan bir kadının ayağına gitmem vicdanın rahatsa gerisi boş, şimdi gitsen ayagima geldi diyip yine moral bozacak...etme bulma dünyası sana yaptıklarınin aynisini damada yapsa damat kızlarıni o kapıya gonderirmi sırf yalakalık olsun diye aman bendede var böyle görümce ve kuyruk esi sinir oluyorum takma umursama yeni sehir yeni düzen herşey çok güzel olur inşallah 🥰🥰🥰

Haklısınız zaten böyle insanlar ile ne konuşabilirim bana ne katabilirlerki.sadece tek üzüntüm aşırı vicdansızlık 1 yıldır oğullarını aramiyorlar
Seni ilgilendiren bı durum yok kii, neyine üzüleceksin, olmuyorsa olmuyordur, gereksiz yük yapilacak bı durum yok, yetişkin insanlar adım atar atmaz, hıcc kendine dert edinme. Sen zaten uğraşma konuşsan iyi mi olacak, sıkıntı varsa öyle gidecek huzursuzluk olacak. Kendine dert aramaa

Ben samimi ve otantik ilişkilerden yanayım.
Siz şuanda bir adım atmak istiyor musunuz?
Tekrar görüşmek istiyor musunuz? Bence hayır.
O zaman aramayın, sormayın ve görüşmeyin.
Gerçekten tekrar ilişki kurmak isteseniz adım atın derdim.
Ama şuan bunu yaparsanız can sıkıntısı ve kaos eksikliğinden yapacaksınız gibi geldi.
Yok yere eşinizle de kötü olabilirsiniz, bence bu konuları hiç açmayın.
Evet açıkçası konuşmak istemiyorum.Kendilerinde suç görmüyorlar insan da bir utanma olur gelinin ailesine rezil olduk derler ama aileme de bir adım atılmadı ve geçen hafta annemin yanlışlıkla kayınvalidemi araması sonucu üslubu siz ararmiydiniz demesi, suç oğlum da evde konusulani kıza gidip anlatmış demesi üzerine zaten 1 yıldır akıllanmadilar bunu anladım. Zaten tedavi görüyomus ilaç kullanıyor Muş. Akrabalar dan duyuyoruz eşime karı köylü diyormus anlam veremediğim görümceme eşine kayınpederime ne oluyor? Gerçekten bunu merak ediyorum.birde başka şehire taşınıyoruz bir daha Allah bilir nerde gorucem gider ayak vedalaşmalimi dedim ama eşimde gerek yok dedi.

Herseyi geçtim 1 senenin üstüne annenle hala öyle konuşan biriyle ne vedalaşmasi. Mis gibi uzaklasiyorsun iste . Sen adım atarsan baak suçlu oydu nasıl geldi ayağıma demezse birsey bilmiyorum. O yüzden umursama hayatına bak
Şok gecirdim zaten anneme utanmadan siz beni ararmiydiniz demiş hani sanki 1 senedir onlar arıyor annemleri.Birde şuna çok rahatsızlık duydum annem kızıma laflar etmişsiniz diyince oğlum da hata gidip anlatmış demesi hani kendinde suç görmüyor.zaten ilaç tedavisi ve psikologa gidiyor Muş.hadi onu anladım kafası iyi değil kayınpederim görümcem onlar da bir senedir ortada yoklar. İçimde neden sorusu var sadece. Birde ben kendi ailemle iyiyim eşimin ailesi böyle bir aile olduğundan şaşırıyorum.Bir aya komple gidiyoruz taşınıyoruz bir daha nerde gorucem zaten ama neden böyle oldu bu üzüyor beni , yoksa eşimde görüşmüyor kafam rahat

Eşiniz istiyorsa vedalaşsın, siz zaten evliyken 6 ay ancak görüşmüş oluyorsunuz bu durumda. Hatırlık gönüllük bir meseleniz yok yani.
Ama bu davranışların sebebi de zamanında eşinizdi, kendi sınırlarını zamanında çizememiş 40 yaşında adam. Neyse ki sizi daha fazla mağdur etmeden başarabilmiş sonunda.

Çoktan duymuştur canım benim hic boşa canini sıkma oturup birbirlerini doldursunlar,annenize bile hakaret vari konusan bir kadının ayağına gitmem vicdanın rahatsa gerisi boş, şimdi gitsen ayagima geldi diyip yine moral bozacak...etme bulma dünyası sana yaptıklarınin aynisini damada yapsa damat kızlarıni o kapıya gonderirmi sırf yalakalık olsun diye aman bendede var böyle görümce ve kuyruk esi sinir oluyorum takma umursama yeni sehir yeni düzen herşey çok güzel olur inşallah 🥰🥰🥰
İşte sağlıklı insan derki hadi kadın ilaç tedavisi ve psikologa gidiyor mus kız kardeşi de mi aramaz abi niye böyle oldu Hadi eşin annemi engelledi WhatsApp dan sen niye böyle yapıyor sun demezmi babasındada hayır yok . Görümcemin eşinin babası 6 ay önce öldü küslük olduğu hâlde eşim sadece damadı arayıp baş sağlığı diledi hani bu bile adımdır.ama bayram da damat eşimi aramadı bile hani komple uzaklaştılar ama arkamızdan akrabalara niye aramiyor oğlum gelin yüzünden karı köylü diyormus.bunlardan dolayı üzülüyorum.ama gidicem zaten 1 aya komple sanırım cenaze vb denk geliriz artık

Eşiniz istiyorsa vedalaşsın, siz zaten evliyken 6 ay ancak görüşmüş oluyorsunuz bu durumda. Hatırlık gönüllük bir meseleniz yok yani.
Ama bu davranışların sebebi de zamanında eşinizdi, kendi sınırlarını zamanında çizememiş 40 yaşında adam. Neyse ki sizi daha fazla mağdur etmeden başarabilmiş sonunda.
Evet eşim hayır diyemeyen ve ailenin kullanılan evladı olmuş bunu evlenince anladım.ama bu küslüğe anlam veremedim yani kızın evlenmiş sorun yok oğlun evlenince bunu bir insan neden yapar ki? Yada görümceme eşine kayınpederime ne oluyor onunda anlamıyorum eşimi 1 yıldır yanlız bıraktılar en sonunda taşınıyoruz artık ama sanırım vedayi da hak etmiyorlar

Back
X