03.01.2016 Güzel yavrum.. Can parçam.. Gitti benden..

Çok teşekkür ederim ben bunlari doktora söylemeden kendisi istedi ve genetik araştırması için 2 düşük bi ölü dogum yaptim dersin dedi. Şimdi sonuçlarimi bekliyorum. Doktorum çok iyi saolsun iyi ilgileniyor bütün tahlillerimi yapti

7 haftalık dÜşük ve ardından 40 haftalık ölü doğum. Doktoruma sordum hamile kalmadan önce test filan yaptırmama gerek varmı acaba bi rahatsızlığım mi var diye. Bikaç kez düşük olanlar için Yapılıyor testler senin ki ölüm yaptırmana gerek yok. 6 ay korun dedi. Açıkcası ben testleri yaptırmak istiyorum. Ilk aylarda düşük riskim çok fazlaydı. Şuan 19 günlük lohusayım . 80 gün MÜ beklemeliyim. Daha Öncesinde sonuçlar sağlıklı olmaz mi ?

Öncelikle başın sağ olsun canım. Bebeğinin ölüm nedeni belli mi peki? Herhangi bir teşhis konulamadıysa pıhtılaşma testlerini kesinlikle yaptırmanı tavsiye ederim canım. Genetik testlerde problem çıkmaz loğusayken yaptırmanda ancak biyokimya lab.ında yapılacak olan testlerde değerler düzgün çıkmaz. Gebelikten dolayı hormonlar normal değerlerinde olmadığı için protein s, protein c, homosistein, Anti DNA, ANA gibi testlerde değerler şaşabilir, o sebeple bu testleri vücudun normale döndüğünde ( doktorum bana 70-80 gün sonra demişti) yaptırmanda fayda var. Ancak Trombofili Panali genetik test. Onun loğusalıkla alakası yok. Her zaman yaptırabilirsin...

Bebeğimde gelişim geriliği vardı.kilo olarak ve karın cevresi ölçüleri haftasına göre küçüktü. Eşinde yaşlanma vardı. Sezeryan olacaktı. Normal doğum sancısını kaldıramazmış kilo olarak düşük olduğu için. Sancı başlamıştı 2 cm açılma vardı hastaneye gittiğimde. Kalp atışları yoktu.otopsi istememiş eşim. Kesin ölüm nedenini bilmiyoruz. Doktorum oksijensiz kalmış dedi ölüm nedeni için

Bebekte gelişim geriliği tespit etmesine rağmen detaylı ultrason ya da başka bir şey istemedi mi? Eşin eskimesi bebeğin günün yaklaştığını gösterir de bebeğin beslenip beslenemediğine bakmadı mı doktorun?

Büyük ihtimalle bende olduğu gibi sende de pıhtılaşma çıkacak canım. Rabbim yardımcın olsun, çok zor bir durum. Sınavların en büyüğü. Ben tüm testlerimi yaptırdım ağır düzeyde pıhtılaşma hastası olduğum ortaya çıktı. Bebeğimi kaybetmeden 4 gün önce de doktora bebeğim hareket etmiyor diye gitmiştim. NST'ye soktu, ultrasonla baktı gayet normal deyip gönderdi. Meğer gebelik zehirlenmesi de geçirmişim. Bebeğimi kaybettiğim gün idrar testi yapmışlar, idrarda protein çıkmış. Zaten gebelik zehirlenmesinin sebeplerinden biri de pıhtılaşma olması. Hem gebelik zehirlenmesine hem de pıhtılaşmaya dayanamamış oğlum. Ve benim gebelik zehirlenmesi geçirebileceğim daha 20.haftada yaptırdığım detaylı ultrasonda belliymiş. Tekrar bebek düşündüğüm için doktor arayışına girdim. İstanbul'da çok ünlü bir pernatolog var Bülent Kars diye ona randevu alıp gittim yaklaşık bir ay önce. Oğluma hamileyken ve sonrasında yaptırdığım tüm testleri götürdüm, bana doktor ihmali olduğunu söyledi. Bebeğimi kaybetmeden önce yaptırdığım NST için nasıl seni eve göndermiş bu NST ile ve gebeliğin boyunca sana her kontrolünde idrar tahlili yapmalıydı. Çünkü detaylı ultrasonda damarlarından birinde direnç çıkmış bu ilerideki haftalarda senin gebelik zehirlenmesi geçirme olasılığının çok yüksek olduğunu gösterir. Bu nedenle de takip etmeliydi zaten son idrar testinde de protein var dedi. Ben de doktoru şikayet ettim. Şu anda araştırma yapıyor ilçe sağlık müdürlüğü. Eğer senin bebeğinle alakalı da bir ihmal varsa bence sen de şikayet et doktorunu. Biz sustukça onlar bu dikkatsizliklere devam edecekler ve daha bir sürü annenin canını yakacaklar...

ilk doktorum Ayrıntılı ultrason istememişti on günde bir kontrole çağırıyordu. Iki haftalık ara üç haftaya çıktı haftada bir gel yakından takip edelim dedi . Bende doktor değiştirdim . Bu olayın olduğu doktoruma gittim ilk muayenede daha ayrıntılıya gönderdi ama sonuç ile ilgili bişey demediği için bi bilgim yok açıkcası. Sadece üç güne bir gel yakından takip edelim dedi. Sanırım 35. Haftaydı çalışmana engel bi durum yok dedi diğeri de aynı Demişti son haftaya kadar çalıştım. 38. Haftaya geldiğimizde küvoz gerekebilir dedi. Kilosu düşük . Isterseniz bölge hastanesine gidin ( küçük bi Doğu ilinde yaşıyorum) ister devlet hastanesi isterseniZde bizde yapıyoruz dedi( özel hastene) Devlet hastanesi düşük kilolu bebek kabul etmiyoruz dedi solunum cihazlarımız bozuk dedi başından Attı. Şehir dışına gitmene gerek yok hafta olarak Ciğer Gelişimini tamamlamış kilosu da Çok düşük değil (2420) sorun yasamazsın. Biz de özel hastaneye gönderiyoruz yatışını yapıp takip etsinler dedi Özeldeki yatağımız sınırlı seni yatıramam dedi. Devlet hastanesi sorumluluk almak istemiyor filan dedi . Aile hekimi de sorun yasamazsınız filan benzer şeyler söyleyince bende kalmaya karar verdim derken bikaç gün sonra bebek hareketleri yavaşladı. Gittim nst iyi çıktı . Doktor gıdım gıdımda olsa bebek gelişiyor oyüzden bekletiyorum dedi derken dört gün sonra nişanım geldi gittim gene sancın başlarsa gecede olsa gel dedi. En son bi cuma günü gittim hareketleri hiç hissetmiyorum diye nst yine iyiydi sonra pazar günü hafif hafif kasılmalar vardı dedim gidiyim beni sabah sezeryana alsın. Ama ne yazikki kalp atışı yok

Rabbim sabır versin inşAllah
Pıhtılaşma testi hamileyken yapılabilir mi acaba?

Amin inşallah arkadaşım, evet yapılıyo
benim hamileyken burnum çok kanıyodu.
Yaptırmıştım bir şey çıkmamıştı..

Aminn canim Allah razi olsun. En kisa zamanda sana da tekrar nasip etsinn

Amin inşallah arkadaşım, çok garip duygular içindeyim..
Evladım gitti, kardeşi gelicek...
Onu çok istiyorum ALLAH biliyo teselli olsun, evimde bebek sesi olsun..
Bir yandan da oğlum bana oralardan bakıp üzülür mü,
annem yeni telaşlar peşinde diye, iç geçiriyorum..
Şu an bunları yazarken bile gözyaşlarımı tutamıyorum,
Rabbim kimseye yaşatmasın, ciğer acısını..
O kadar zormuş ki....

Canım doktor kaç ay korun Demişti. Bende 40 haftalık bebeğimi kaybettim. En az 6 ay dedi.normal doğum oldu. Açıkcası okadar beklemek istemiyorum. 3. Adetten sonra denemeye başlasak mi acaba? 5 sene lik Evliyim baştan istemedik , isteyince de böle oldu işte. Toplum Baskısı da var biraz. Bizle evlenenlerin ikinci çocukları oldu. Off hiç aklıma gelmezdi bu meseleleri bu kadar takacağım

Canım hayırlı, uğurlu olsun. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. SAT neydi senin? Cumartesi günü doktora gittik, keseyi gördük çok şükür. Önümüzdeki hafta Perşembe günü de kalp atışlarını duyacağız kısmetse... Rabbim cümlemize sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürlü evlatlar nasip etsin. Ben de aynı duygulardayım. Hatta kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum. Mide bulantılarım başladı, keseyi de gördük ama kalp atışlarını duyana kadar içim rahat değil. Hamileyim diye oğlumda olduğu gibi büyük bir heyecan yok içimde. Büyük bir istek de. Sanırım bu bebeğe bağlanmaktan korkuyorum. Oğluma çok bağlanmıştım...

Sakın oğlun üzülür diye düşünme. Unutma biz mutlu olmadan onlar da mutlu olamıyorlar. Sen mutlu olursan o da mutlu olacak annesi. Bu düşünceleri aklından sil. Onlar bizim ebediyetteki evlatlarımız. Onlar bizim ilk göz ağrımız, gönül sızımız. Nasıl unutabiliriz ki? Hep bir yanımız eksik kalacak onlarsız. En mutlu günlerimiz de keşke onlar da olsaydı diye geçireceğiz aklımızdan.

Pazar günü oğluma gittim. Mezarına çiçekler diktik, çim ektik. Mezar taşlarını sildim, temizledim. Kardeşi olacağını söyledim ona içim yana yana. " Kardeşin de olsaydı oğlum ama sen de olsaydın" diye hüngür, hüngür ağladım Süsledim, püsledim oğlumu orada bırakıp geldim. O kadar zordu ki benim için anlatamam Rabbim hepimize dayanma gücü versin...

Canım devlet hastanesindeki doktor 6 ay korun demişti,
ama özeldeki doktorum 3 ay yeterli dedi..
Ve kontrole gittim, rahim toplamış oluruna bırakın dedi, yumurtlamam varmış.
Yani her an her şey olabilir... Nasip bakalım..
Benimde evliliğimde 3 sene bitti, 4 e girdik..
Evimin sessizliği de sinirimi bozuyo bazen, oğlumu çok özlüyorum..
Rabbim hayırlısını nasip etsin..

A
amin. Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin

B BlackandBlack Canım inatçı pko vardı ben de yumurtalıklarım tembeldi.. Gebe kalman çok zor diyodu gittiğim her doktor.. Korunmadığım halde gebe kalamıyodum, bir çok doktora gittim.. En sonunda Çapa'da gittiğim bir doktor yumurta takibi yaptı, ve kafandan atıcaksın bebek fikrini dedi yoksa çok zor! Ben o ay attım kafamdan, rahat takıldım ve baktım ki hamileyim.. Oğlum bir mucize gibi gelmişti, hatta konu açmıştım burada, "mucizem benimle" diye... Erken doğumla ray sebebiyle bebeğimi kaybettim, doğumdan sonra işin ilginç tarafı pko gitti benden... Ultrasonda gözükmüyo, doktor yumurtalıklarınız normal çalışıyo, dedi.. Hatta doğumdan sonra 4.ayın içindeyim, ve yumurtladığımı öğrendim... Bu da yeni bebek fikrini akla getirdi, bugün bir hüzünlendim.. Oğlum geldi aklıma, biliyorum o orada üzülmüyo ama yürek dayanmıyo.. Gebe kalmana çok sevindim canım Rabbim sağlıklı bir 9 ay sonrası kucağına almayı nasip etsin inşallah.. Mezarına gitmişsin yavrunun.. Ben de gebe kalırsam gideceğim, içimde kardeşin var diyeceğim.. Onu çok özlediğimi aklıma her geldiğinde burnumun direğinin sızladığını! Hepsini bir bir anlatacağım.. Rüyalarıma geliyo oğlum zaten, kara gözlü.. Kirpikleri öyle güzel ki.. Yüzü bembeyaz... O sonsuzlukta buluşacağız yavrularımızla.. Kim bilir belki beraber arkadaş bile olmuşlardır.. Melek annesi olmak demek yürek yangını içinde kalmakla aynı... Ve sönmeyen bir yangın bu.. Rabbim YAR VE YARDIMCIMIZ olsun...

A

Amin canım 3 ay geçtiyse bence oluruna bırak..
Zaten hemen olmuyo, bir kaç ay denersiniz..

Rabbim sağlıkla nasip etsin..

A

Sağol canım Rabbim hem sabır hem de bebeğimin kardeşini versin..
İnşallah..
Hamilesin, Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin..
Nihayet bende hamileyim bugün kontrole gittim 4hafta 5 gynlk dedi kese var ici bos dedi cok kucuk gözükmüyor dedi doktor o an dedim Allahm yine mi ayni seyleri yasiyacagm dua edin arkadaslar haftaici baska doktora gidicem ins büyümüş olur 3.kez ayni aciyi yasamak istemiyorum..Rabbim isteyen herkese versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…