- 23 Mart 2014
- 2.357
- 11.070
-
- Konu Sahibi Sonsuzsukurler
Önce stres düzeyinizi kontrol altında tutup kaygı düzeyinizi aşağı çekeceksiniz. Sonra da ufaktan başlayarak korktuğunuz şeyleri yapacaksınız. İlk en az rahatsız edenle başlayabilirsiniz, işe yaradığını gördükçe daha büyükler için cesaret bulacaksınız. Bir kere yapıp da bir şey olmadığını o korku ya da kaygının zihninizin yarattığı bir saçmalık olduğuna beyninizi de ikna edince pasifize olmuş olacak.Nasil yani. O rahatlatma ve zihinde pasifize etme nasil.oluyor.. korktuklarimi yapacak.miyim yani korksam da.. kotu birsey olur diye panik olsam bile mi.
Cok tesekkur ederim ben iste bunu merak ediyorum yani disarida oynatiyorsunz gelince dus aliyorlar ben de eskiden oyleydim.zaten.aÇok zor durum, En azindan Terapi alsaniz olmasa emzire süresi sonrasi Ilaca Devam edersiniz.
Durumuzu Gayet iyi anliyorum ben günde 5 kere duş bile Aliyordum. Gidalara şu sira ise eldivenle yapiyorum dokunamicaksam. ha bire yikama Temizlik arzuzu yüksek. Şükür sayi terapi sayesinde düştü. Cocuklarim mutlu dişarda oynamalarina izin veriyorum.
"Kirlenmek güzeldir " motivasyonu sözcüğü.
Zaten hergün akşamlari cocuklar yatmadan duş aldiruyoruz. Bunda sorun yok, yazin sicakta artmasindada bu sayinin sorun yok
Supersiniz. Cok tesekkur ederim. Insallah uyguyayabilirim sacma oldugunu biliyorum zaten bu hastaligin tanimi da boyle..Önce stres düzeyinizi kontrol altında tutup kaygı düzeyinizi aşağı çekeceksiniz. Sonra da ufaktan başlayarak korktuğunuz şeyleri yapacaksınız. İlk en az rahatsız edenle başlayabilirsiniz, işe yaradığını gördükçe daha büyükler için cesaret bulacaksınız. Bir kere yapıp da bir şey olmadığını o korku ya da kaygının zihninizin yarattığı bir saçmalık olduğuna beyninizi de ikna edince pasifize olmuş olacak.
Ben istiyorum ki ilacsiz kendim mantikli seyleri dusuneerek asayim yillardir ilac ictim birakinca yine ayni.. sacma seyler aliskanlik olunca degistiremiorum. o yuzden normalde herkes nasil yapiyor ona ikna etmem lazim beynimi. korkulardan nasil kurtulurum bunu bulup korkmasam zaten bi rahat olsamİlaçları doktor kontrolünde mi bıraktınız?
Doktorunuzla tekrar görüşün bence, durumu anlatın. Emzirirken kullanabileceğiniz bir ilaç varsa verir (okb için olmasa bile sakinleşmek için), yoksa da yol gösterir.
Terapiyse terapi, emzirmeyi bırakmaksa bırakmak... Okb ilerleyebilen bir hastalık çünkü. Tedaviye ne kadar geç başlarsanız iyileşmeniz o kadar uzun sürer.
Diğer çocuğunuza da yazık oluyor böyle.
Amin Inşallah, Terapide konuşulan yapilan kişiden kişiye değisir.Cok tesekkur ederim ben iste bunu merak ediyorum yani disarida oynatiyorsunz gelince dus aliyorlar ben de eskiden oyleydim.zaten.a
Terapide ne soyluyorlar korktklarinizi yapmanizi mi.. nasil rahatladiniz eskiye gore simdi..Allah sizin de yardimxiniz olsun insalalh.
Ben de zaten toksoplazma yuzunden cektim onun korkusindan dolayi dediklerinizi yasadim. Cig et sebze meyve kediler aynen yasadim cidden.. simdi daha iyiyim ama.Merhaba bende de ilk hamilelikte toksoplazma korkusu vardı. Bi süre en yakın arkadaşım sarı bez oldu. Elimden düşmüyordu resmen her yeri silmekten. Benim 3 kedim var onlardan korkmadım ama çiğ et ve meyve sebze çok büyük korkumdu. Etrafımdakilere hayatı zindan ettim resmen. Kimsenin yaptığı yemeği yemedim 9 ay boyunca. 2 haftada bir kan verdim. Hemde özelde her teste 250 TL verip. Allahtan eşim anlayışlı sesini çıkartmadı Allah razı olsun. Benim doğumdan sonra geçti. Şimdi 2.gebelikte o kadar olmadı. Yine herşeyi çok iyi yıkattım,sirkeli suda saatlerce beklettim,dışarda yemek yememeye çalıştım. Ama mesela işkembe çorbası içtim bu gebeliğimde dışarıda. Kokoreç yedim. Çünkü çok iyi pişmiş olunca sorun olmadığını öğrendim artık. Hala çiğ ete elimle dokunmuyorum. Çok çok nadir kan veriyorum şimdiye kadar 3 kere filan verdim galiba. Doğumdan sonra o da kalmaz. Çok çok zor zamanlardı açıkçası. Ama sizin korkularınız kusura bakmayın ama şu an için anlamsız. Benim çocuğum hayvanla büyüyor bağışıklığı çok kuvvetli. Hayvanların çocuklara öyle kötü etkileri yok. Deterjan yerine doğal şeyler yapabilirsiniz. Sirke,limon gibi filan. Böylece zararı olmaz. Çocukların mikroba da ihtiyacı var unutmayın. Hafif ilaçlar kullanabilirsiniz belki bebeğe zararı olmayan mutlaka danışın. Olay kafada bitiyor aslında ama işte insan farkında olamıyor anlıyorum sizi.
Evet dogru soyluyorsunuz. Denileni, odevleri uygulamak gerekiyor. Kacma, kacinma yaptikca aliskanlik.ilerliyor. insallah ben de kacmayi birakip ustine gidicem kendimi alisstirip korkularla yuzlesicem. Allah korusun evlatlarimizi..Amin Inşallah, Terapide konuşulan yapilan kişiden kişiye değisir.
Ben kabulenmiyordum mesela bana göre gayet normal bi durumdu.
Evela kabulenmem gerekti aşama aşama dediklerini uyguladim. Örnek camlari silmeyin... O Anki duygularinizi not edin ve bana anlattin. Nefessiz kaldimi hissettim. Kademe kademe aşiliyor, tabi dediklerini konuşalini uygulamaya gayret etmek gerekir.
Ben Ilac kulanamadim için kademe kademe düşürdüm. Bende Cocukluğumdan beri var, kendimi bildim bileli. Bi Kac yildir başladim terapiye ilk etapta red ettim normalim normal bunlar 2 yil biraktim bildimi okudum ama Cocugum hasta olunca geri başladim.
Olduğu gibi hisslerinizi duygularinizi düşüncelerinizi baştan anlattin
Dogru ama iste ilac hemen etki eden birsey degil zaten. Terapiler de oyle. Ben buraya yazdim.ki mesela siz cocuklarinizi ve ya misafiri eve nasil.aliyorsunuz..nasil emziriyorsunuz. Deterjanin durulanmamasi, uzerinize sicramasi hic akliniza gelmiyor mu korkutmuyor mu nasil yapiorsunuz diye sormak istedim. Biz kendimiz eve ustumuzle girip.oturmazken nasil.insan alicam.diye sordum.mesela.Bence ruh sağlığı yerinde bir anne, anne sütünden daha değerli. Tedavinizi olun doktora görünün ve gerekiyorsa sütü kesin. Ben de çok önem veririm anne sütüne ama bi yavrunuz daha var. Bu korkularla nasıl aylarca dayanacaksınız
Ben istiyorum ki ilacsiz kendim mantikli seyleri dusuneerek asayim yillardir ilac ictim birakinca yine ayni.. sacma seyler aliskanlik olunca degistiremiorum. o yuzden normalde herkes nasil yapiyor ona ikna etmem lazim beynimi. korkulardan nasil kurtulurum bunu bulup korkmasam zaten bi rahat olsam
Evet diger cocugum bunaldi zaten..
Tesekkur ederim, gidicem.bakalim doktoruma yakinda..
Cektiiklerimi tam.olarak ifade etmissin. Tam isabet.. sen nasil daaha iyi olabildin ilac icerek mi yoksa uzerine gidip tepki vermeyerek mi.. yani istiyorum ki pislik olsa gorulur oldugu yeri temizlersin bulasmaz bulasirsa yikanirsin. Beynim mantikli olani kabullense olacak o yuzden baskalarinin.normalini sormak istemistim.ddigin gibi..Anlıyorum ben sizi, başkalarının normalini öğrenip buna göre davranarak "normal" olmak istiyorsunuz. Ben de okb tedavisi gördüm, o yüzden çok iyi anlıyorum o bocalamayı. Normal nedir bilememek, karar verememek, beynine söz geçirememek çok yıpratıcı gerçekten.
O yüzden doktorunuza danışın diyorum. Kendinize telkinde bulunmaya devam edin tabii ama doktorunuza danışıp beraber bir yol haritası da çizin.
Umarım kolaylıkla atlatırsınız bu süreci.
Anladım canım ben şöyle anlatayım;Dogru ama iste ilac hemen etki eden birsey degil zaten. Terapiler de oyle. Ben buraya yazdim.ki mesela siz cocuklarinizi ve ya misafiri eve nasil.aliyorsunuz..nasil emziriyorsunuz. Deterjanin durulanmamasi, uzerinize sicramasi hic akliniza gelmiyor mu korkutmuyor mu nasil yapiorsunuz diye sormak istedim. Biz kendimiz eve ustumuzle girip.oturmazken nasil.insan alicam.diye sordum.mesela.
Tedavi olmam.gerektigini ben de biliorum.ama ben.normal.olani gormeliyim ogrenmeliyim ki normallesebileyim. Cunku kendimi.kapattikca yaptiklarim.aliskamlik oluyor dogru gibi kabul ediyor beyin.
Allah razi olsun senden ne guzel yazmissin, anlatmissin.. iste boyle cevaplar bekliyordum aslinda.. parktan sonra tabiki genelde banyo yaptiriyordum cunku corap cikariyor, kumla oynuyor falan.. e yaz da olunca kendim de yikaniyordum zaten..ama simdi 2 3 aylik bebek.olacak o da pislenir mi bir sey olur mu oglum.ya da baskalari ve oglum elleyince diye dusunce geliyor aklima..mesela disaridan eve geldi, uzerimizi zaten cikariyoruz eve giriyor koridorda.o sira ustume degerse, ellerse nasil yapicam diye endise ediyorum. Cunku sonra ben de oralarimi elleyip bebegi elliycem emzircem ya da bi pislik varaa gorunen gorunmeyen heryere bulasacak diye dusunuyorum..Saccma ama bos dusunceler beynimi yoruyor hep.. Acabalar... gulenler, alay edenler de oluyor ama herkesin derdi kendi tasiyabilecegi kadarmis..vesvese aslinda yani ilerleyince hele bi de ustune dusersen icinden cikilmiyor.Parkta oynadığında oğlunuz, size dokunursa da eve gelince siz üst baş degisin, el yüz yıkayın.
Oğlunuz da her parktan sonra banyo yapmasa da normal el yüz yıkar, ustunu zaten değişir, bunlar normal.
Ne bileyim patates soğan topraklı zaten elledikten sonra eller yıkanır, yani ben öyle yapıyorum.
Yumurta yada çiğ et de öyle.
Şöyle düşünün yıkayınca temizlenmeyen hicbirsey yok.
Bir de çocuklar büyürken zapt edemezsiniz bu kadar.
Oğlum emeklemeye başladığı ilk gün tüp yaladı, düşünebiliyor musunuz.
Sonra damacana.
Sonra halıların uçlarını sürekli ısırirdi..
Hatta geçen sene hastane tuvalet duvarını montunu surtturup sonra da o sürtundugu koluna agzini sildi
Yani engel olamıyoruz anlık şeyler bunlar, ve evet hasta da olarak büyüyorlar, başka çaresi yok.
Hatta bu anlattığım olaydan sonra baya ateşli İshallı kusmali hastalık geçirdi.
Bu şekilde yaşamanız size büyük eziyet.
Yardım alın mutlaka.
En önemlisi de kendi kendinizi telkin etmeye çalışın.
Anladım canım ben şöyle anlatayım;
Evde 9.5 aylık bebeğim ve eşimle yaşıyoruz
Virüs çıktığından beri eve kimseyi almıyoruz. Kv 5 dk uzaklıkta oturuyo ama görüntülü gösteriyoruz bebeğimizi düşün yani
Bebeğimi dışarı çıkarmıyorm şu an ama çıkarırsam da gelince yıkarım olur biter. Zaten çocukları yazın her gün yıkayacaksın. Belli bir saat belirlersin. Geldiğinde ilk oğlanı sonra da küçüğü yıkarsın hemencecik
Benim işyerim kapalı ama eşim çalışıyo. O geldiğinde de direkt duşa girer.
Alışverişten gelen paketlerin tümünü kolonya ile siliyorum
Hangi deterjan neden üstüne sıçrıyor orayı anlamadım. Ama ben eğer elime çamaşır suyu sürersem ki elime kokusu sinmesin diye normalde eldiven kullanırım. Ellerimi iyice yıkayıp kokukinun gitmesini sağlıyorum.
Emzirirken de extra bi önlem almıyorm el yıkama meme yıkama gibi. Memem duştan duşa yıkanır yani :)
Bu arada tüm bu önlemler corona nedeniyle. Yoksa bu kadar önlem almam.
[/QUOTECok sagol canim. Iyi geldi bunlari okumak..bu galiba benim normalim iste... suan herkesin normali bu oldu, korona yuzunden. Biz esimle normalde de bu yazdiklarina yakindik..Ben tabi bir de abartiyorum. Abartmasam dedigin gibi bes dakkada yikaniriz olur biter desem. Acaba oglumun da psikolojisini ki bzouyorum diye dusunuyorum. Eve gelince ust bas degisiyor el yikiyor, alt kattan bile gelse.. ama cocuk yani bunlar hep yerlerde..
Ya mesela paspas yapildi yere, islakken oglum basti sonra ayaklarini elliyor, elleme desem de sonra da her yeri elliyor e ben de elleyince bulasmis oluyor gibime geliyor camasir suyu..esime devrettim camasir sulu isleri..
Mememi yikamiorum da, eve disaridan oglum veya misafir direk girerse ben de onu elleyip mememi elleyince temiz olmaz diye dusunuyorum.. halbuki millet ne kosullarda emziriyor dimi.. koruyan zaten Allah. Biliorum da ogluma olcek dediler ama simdi 5 yasinda, elhamdulillah.. benimki endise, vesvese, pislik bulasir diye igrenme, deterjanli kalir da ellerimle cocuklara zarar veririm diye korku..
9.5 aylik masallah cok tatli zamanlar.. Allah bagislasin evladini.. ikinciyi ya hemen yap ya hic dusunme derim
Evet ilac zaten cok kullandim. Birakinca ayni.. aliskanliklar degismeli. Bos kaldikca sariyorum ben bu takintilara.. insallah iyi bir uzman bulabilirim ve onun sozunu dinlerim. Aslibda esim ve annem hep akil veriyor, destek oluyor ama uygulayamiyorum. Bir de esimde de var temizlik takintilari biraz.Öncelikle obsesyonlarinizin altında yatan sebep incelenmeli. Daha sonra durumunuza göre terapileriniz kademeli olarak maruz bırakabilir veya obsesyonlar üzerinde bilişsel semalarınızı değişmek için çalışabilir. Ama kurtulabileceginiz bir durum bu. Kesinlikle terapi alın. Ilaç okb için malesef kesin çözüm değil