0 dan nasıl başlarım?

Boşanmak bir travma .Kendıne gel .Acını yaşa ayaga kalk .Bende boşandım .Zor oldu .Ama kemdını kapatırsan ole kotu olursunkı .Yapma

Kardeşim senin duyguların, düşüncelerin girmiş birbirine. Zihnin buradan müthiş karmaşık görünüyor. Bir de kendini acıya adamışsın resmen. Başına güzel şeyler gelse bile mutlu olacak gibi bir izlenim vermiyorsun. Geleceğin için şu an elinde ne var? Eğitim, aile desteği, çevre? Hangisiyle hangi yola girsen daha başarılı olursun?

Ben ne karmaya ne ilahi adalete inanmam. Güce, akla ve bilgiye inanırım yalnızca. Kötülük yapıp şahane bir hayat sürerek ölen insanlar da var. Ancak kendileri gibi kötülerden oluşan bir çevresi olduğu için ya da yaptığı zulüm neticesinde insanları fazlaca zorladığı için acınası şekilde ölenler de var. Bunların hepsi bir olasılık. Eğer bir başlangıç yapmak istiyorsan kendinden başla. Sana zarar vermiş kişi ve olayları yani geçmişi değil, geleceği düşünüp planlayarak harekete geç.

Boşandığında sıfırlandığını düşünmen nekadar acı.. Evlenmeden önce bir hiçtin yani.. Evlilikle var olan kadınlara acıyorum kusura bakma. Bukadar dram bana fazla.
Manevi olarak sıfırlanmadım sadece dediğim şu ki , hani oluyo ya şirket kuruyosun batıyo, iflas ediyo, bende de öyle durum. Her şekilde sıfırlandım risk etdim hayatda. Sorsan bu yaşına kadar akıl karı bir şeyin oldumu hayır, ya insanlar beni anlamadı ya bana karşı kötülerdi. Bende onlarla dövüşerek ya da yarım bırakarak yoluma baktım. Ancak hiç bir şeyede sahip olmadım

Güzelim 21 yaşında neye sahip olmayı bekliyorsun ki? Bak hala dönüp dönüp geçmişe takılıyorsun. Gelecekle ilgili şu an ihtiyaç duyduğun şey ne? Artık geleceğine bak sen. Bırak geçmişi geçmişte kalsın. Henüz hayatın çok başındasın.

Ne kadar oldu boşanalı?

Bence bilerek yapıyorsunuz bu imla hatalarını diğer türlü vah ki ne vah.

Anladığım kadarıyla şu an ailesi ile yaşayan bir üniversite öğrencisisiniz ve ailenizin tanıştırdığı bir adamla kısa süreli bir evlilik yaptınız ..size uyguladığı ağır şiddet sonrası
da (sizi boğmaya çalışmış) yakın zamanda boşandınız..aileniz hangi mantık ile daha eğitiminiz bile bitmeden sizi evlendirmek istedi hala anlayamıyorum ve en büyük hatanın kendi ailenizde olduğunu düşünüyorum. Kızım /oğlum 20 yaşında çıkıp "evleneceğim " dese.. ben düşünmesi , evlenmeden karşısındaki kişiyi birsüre tanımaya çalışması için ikna etmeye çalışırdım.Sizde tam tersi olmuş..sonrada tüm yük "senin kara talihin/kör bahtın kızım " kisvesi ile omzunuza bırakılmış

Bazen acı çekmek yaşanmışlık insana güç veriyor bana göre herkes çile çekiyor herkes farklı farklı sinaniyor mücadele ediyor yinede halimize şükür etmek gerekiyor ben 30 yaşındayım ne çocukluk yaşadım ne anne baba yüzü gördüm ne genç kızlığımı yaşadım analiktanda çektim babaliktanda çektim kendi başıma ayakta durmaya çalıştım eşimle birbirimizi sevdik istemeye gelicekler annem dedi gelmesinler babam dedi gelmesinler hiç bir sekilde dünyaya getirmekten başka hic bisey yapmamışlar babaanne elinde buyumusum tek basima evlendim eşimin ailesi yaptı herşeyi benim akrabam yok sonra ne oldu biliyormusun ya kız evlendi biz iyi anne baba rolü yapalım oldu esimin anasindan eltilerimden kayinlarimdan cekmedigim kalmadi hep mücadele ettik kazanan eşimle ben oldum kim bilir bunca insan neler yaşadı neler gördü neler çekti kimse bilemez daha görecek yaşayacak zamanimiz var sizde karamsar davranmayip yolunuza devam edin Rabbimin güzellikleri sizi bulsun

Hayır bütün dünya size karşı değil. Herkes her şey kötü değil. Bütün dünya birleşip ne yapsak da iqusa' yı canından bezdirsek demiyor.
Ya ben bunu 2 ay önce 14 yaşındaki kızıma söyledim. Artık küçük değilsin, bu hayatı nasıl yaşamak istediğin sana kalmış. Biz hep arkandayız, hep desteğiz sana diye ergen pışpışladım.

Evlenmiş barklanmış hatta boşanmış koca kadınsınız. Kim kötü kim iyi seçin artık. Bırakın bu "yıkıldım dünyanın dertlerinden zalimliğinden" arabeskini. Onu bunu suçlamayın yalnız kaldım, zayıflıklarımla kaldım, sınandım... Nedir yani siz seçilmiş kişi misiniz?
Uzman tavsiye etmişler ama onlardan da hayır gelmemiş. Merak ettim kimler tavsiye etti ve kaç tane uzmanı denediniz? Bence hiç denemediniz bile. Bir kaç kitap daha okuyun belki farklı biterler.

Karma da karma deyip duracağınıza gidin de derdinizi bir doktora uzmana anlatın. Dağılmış yap boz gibisiniz, tedavi görün de bir psikolog düzeltsin parçaları.

İmla konusu bariz belli, arkadaş Azerbaycanlı. O yüzden takılmıyorum.

Konuya gelecek olursak, bir ömrü paylaşmaya niyetlendiğin insanı hayatından çıkarmak kolay değil. Belli ki çok sarsılmışsın. Ama bitmesi gerekiyordu ki bitti. Artık önüne bakman lazım.

Uzman yardımı işe yaramıyor demişsin. Biraz bu senin kendini uzmana ne kadar açtığınla ilgilidir aslında. Yine de gitmek istemiyorsan, kendi içine dön. Onunla yaşadığın her hüzünlü, öfkeli olayı hatırla ve yüksek sesle ona o an söylemek istediğin ama içinde kalan her şeyi söyle. Gözlerini kapatarak yap bunu. Ne kadar rahatlatacagini tahmin edemezsin.

Kitap konusunda haklısın, sen şu an depresif olduğun için sana cin Ali okutsak yine ayrılığa baglarsin sonunu. Ama öyle değil iste. Kitaptaki evren insanın kafasını boşaltmak için en güzel yollardan biridir. İstemiyorsan da bilim kurgu filmleri tavsiye ederim, benzer bir etki yaratır.

Hayatınızın sıfırlandığını düşünüyorsanız şanslısınız. Tecrübelerinizi de göz önünde bulundurarak yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Dücane Cündioğlu'nun Bloomberg TV'deki bir programında insanın iki temel sıkıntısından bahsediliyordu; biri geçim sıkıntısı diğeri can sıkıntısı. Geçim sıkıntısını halletmek kolay, gerçekten isterseniz geçimlik bir iş bulabilirsiniz, can sıkıntınızı da kitap okuyarak, hobilerle, ücretli-ücretsiz bir sürü kurs ile, sosyal faaliyetlerle, ailenizle... aşabilirsiniz. Merak etmeyin; herkes ettiğini eninde sonunda buluyor. Dale Carneige'ın bir kitabından alıntı "Babam sevmediği insanlar hakkında hiç konuşmazdı.". Sizi üzenleri silin, gitsinler.

Bir dil kursuna yazilsaniza, mesela Türkçe?
Doğumundan 341 gün geçtiği yazılıyo. Bakalım doğru türkçeyle ders verdiğin hayat verdiğin çoçuğunun bahtınıda doğru yapa bilecekmisin.Okuyamıyosan bakma , senin gibi kaç kişi manevi olarak yazdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…