• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

0 dan nasıl başlarım?

Doğumundan 341 gün geçtiği yazılıyo. Bakalım doğru türkçeyle ders verdiğin hayat verdiğin çoçuğunun bahtınıda doğru yapa bilecekmisin.Okuyamıyosan bakma , senin gibi kaç kişi manevi olarak yazdı
Kendimi geliştirmeyecem, yerimde sayacam, bu konudaki tavsiyelere kulak tıkayıp papuç kadar dilimle cevap verecem diyorsun. Sen bilirsin valla bizi etkileyen bir şey yok. Yaşadıklarını defalarca aynı şekilde yaşar karma karma diye gezersin yıllarca ortalıkta... Kişisel olarak gelişemeyen insan manevi olarak da gelişemez çünkü. Say yerinde...

Kendimi geliştirmeyecem, yerimde sayacam, bu konudaki tavsiyelere kulak tıkayıp papuç kadar dilimle cevap verecem diyorsun. Sen bilirsin valla bizi etkileyen bir şey yok. Yaşadıklarını defalarca aynı şekilde yaşar karma karma diye gezersin yıllarca ortalıkta... Kişisel olarak gelişemeyen insan manevi olarak da gelişemez çünkü. Say yerinde...
Karma karma deyip, İslam'dan beddua da bir değişik oldu ....bu cuma günü Allah beni iyi etsin 😔

Hayatda karmaya inanırmısınız? Ben bilemiyorum, inançlarımda problem yok ama bazen neden diye hep sorgularım. Peki ya neden günasız çoçuklar ve insanlar öler? Neden iyiler hep sınanır , bu hayat cehennemmidir? Başıma gelen kötülüklerden nasıl çıkarım diye bazen düşünüyorum.Hiç kimse kendim kadar bana iyi gelmedi. Bir saatin içinde her şeyimi kaybetdim, evlenerek mutlu yaşamağı diliyodum fakat biliyodum neler var hayatda. Başıma gelen kötü şeylerde insanlar hep derki sen layik diğildin , bazen düşünürümde belki allah seviyodu diye insanlarda layik görmüyodu kötüyü bana. Her şeyde kendimi yanlız hiss ediyorum. Fakat bu yanlızlık beni mutlu ediyo bazen. Boşandım ve 0- landım. Şimdi ise her şey bana kaldı. Yanlızda kalan ben oldum, sınananda , hayelleri ile , zayıflıkları ile kalanda ben oldum. Hani derler ya allah derdi çekmeyi bilene verir. Duygusal insanın hayatda yeri yok. Uzman tavsiye ediyolar ancak ondanda hayır gelmiyo, artık mecburen alışmağa ,yanlızlığa kendimi kapatdım. Sanki mutluyum böyle. Yeniden başlamağa çalışıyorum. Sanki insanların kötülükleri bile bana az geliyo. Neden oldu neden böyle kalakaldım bilmem ama allah çemiyeceğim belanı bana vermezdi umuyorum. Napmalıyım? Ne etmeliyim? Nasıl edeyim. Hastalıktan korkuyorum, kalan hiç bir şey beni korkutmuyo. Karma onların yaptığı adilikleri ona döndürücekmi?
21 yaşında ne evlenmesi, ne boşanması, ne sıfırlanması?? Hayat daha yeni başlıyo kardeşim, sen bu kadar drama ve felsefe yapmaya çalışmasan aslında kendini daha kolay ifade edersin bence.. Zaten yaptığın felsefe düşündürmüyor, yaptığın drama ağlatmıyor, çünkü yapamıyorsun. Biraz oku ve daha sade bi yazım dili kullan öncelikle, çünkü kendini ne kadar iyi ifade edersen o kadar yalnız kalmazsın ;) Benden sana bir abla tavsiyesi ;)

Karmayı bilmiyorum da hayatta herşeyin mükemmel olmadığına ve herkesin basına kötü şeyler gelebileceğine inanıyorum.
Hayatın her zaman mükemmel gitmediğini bazen bazı şeylerin rayından çıkabilmesi de gayet doğal

Çocuk var mı ?
Çalışıyor musunuz ?
Yaşınız kaç ?

Bunların hiç birini bilmiyoruz ama zamanla ve yardımla tüm sıkıntılardan kurtulmak mümkün

Back