tebrikler.....
iznin olursa ben de senden destek almak istiyorum. cuma günü doktora gittik nişanlımla. bize de zyban'ın eş değeri ancak sigortanın karşıladığı ilacı verdi.
cumartesi sabah başladık içmeye ilacı. birazdan sahurda 4. ilacımı içicem yani.
cumartesi günü pek tad alamamakla birlikte 11 tane içtim. normalde 1.5 paket içerdim her gün bazen 2 paketi devirirdim.
pazar günü de tam sayamadım ama 8-10 tane içtim. boş boş ama... içmesem olacak vücudum istemiyor, elim kolum eksik.. garip bir durum aslında nasıl anlatsam..
pazartesi ise tam gün içmedim. malum orucun ilk günü. iftarda da normalde az atıştırıp hemen bir sigara molası verirdim. yemeğimi tamamladıktan bir müddet sonra yaktım bir tane. tatsız, manasız içtim.. şu ana kadar 5 sigara içtim.. sanki ağzımın içi birşeyle kaplı da sigaranın tadını alamıyorum gibi. normalde 2 sigara arası oluşan içme isteği, içmeyince olan beyin uyuşukluğu yok. hele oruçluyken bazen orucu açar açmaz yakardım bir tane, başım döner, gözlerim kararırdı ama içerdim yine.. bugün iftar sonrası içtiğim ilk sigarada ise tat alamadığım gibi öyle baş dönmesi, göz kararması da olmadı. içmekle içmemek arasında bir fark yok neredeyse.. bu şekilde gidersem tahminimden de kolay bırakıcam ben bu meredi.
birazdan sahurda son sigaramı içip yarından itibaren hiç içmemeyi planlıyorum.
aynen burda yazılan gibi. ben içmediğim zaman biri içince çok cezbedici gelirdi sigara kokusu. şimdi hiç etkilemiyor. biz de ilacı kullanmaya başladıktan 15 gün sonra gidicez tekrar doktora kontrole. 3 ya da 4 ay kullanmamız gerekiyormuş.
arada uğrarım canım tamam mı.. sigarayı severek içen bir taraftan da bırakılması gerektiğini düşünen biri olarak desteğe, paylaşıma ihityacım var...
iyi geceler...
benim kullandığım ilaçta sadece akşam içtiğim 2. ilaçtan sonra hafif bir deprem olmuş hissi oluyor o kadaryan etkileri varmı ilaçların
hoşgeldin canım :80:
çok sevindim bunca zamandır nerede bu insancıklar hiçmi sigarayı bırakmak istemiyorlar dediydim:44:
senin kullandığın ilaç ile benim 4-5 arkadaş bıraktı ve senin anlattıklarının hepsi onlar içinde geçerliydi
benden onlardan ilham aldım ama devlettin verdiğini kaçırdım eylüle kadar seminer yoktu bende kendi işimi kendim gördüm
sen gene azaltarak bıraktın ben resmen bıçak gibi kestim
bir gün önce 19 tane içtim, ertesi gün sıfır
eskisi kadar aklıma gelmemiş olsada genede aklıam geldiği oluyor
buna rağmen içmiyor olduğum için çok mutluyum
tek korkum ilaç bitince acaba bu durum devam edecekmi
diğer arkadaşların 2 tanesinde ilaç kullanımı son buldu. 3 . ayları bitti
ama daha görüşme fırsatım olmadı
ne güzel değilmi sigarayı bırak ve kilo alma canın bile istemesin
Allah kolaylık versin canım başaracağız
benim kullandığım ilaçta sadece akşam içtiğim 2. ilaçtan sonra hafif bir deprem olmuş hissi oluyor o kadar
yani ilk zamanlarda avizeye bakardım sonra ilaçtan olduğunu anladım
pazartesi hem psikolog hemde ilacı yazan doktorla görüşeceğim
sonucu bildiririm
ama onuda birimin doktoru yazıyor ve hiçte ilgilenmedilerhenüz bırakamadım canım.. 5. günüm bugün. sabahtan beri 3 tane içtim..kesmedim, çünkü gittikçe kötüleşiyor sigara tadı.. bu kötü tadı ile hatırlayarak bırakmak istiyorum. zaten zyban da da 14 günlük bir süre yok muydu? en son 14. gün bırakacaksın diye.. normalde iş yerinde sigarasız böle oturacam saatlerce hiç huzursuzlanmadan ... imkanı yok.. çoktaaann paketi alıp şimdiye en az yarısını içmiştim... belki de bitmek üzereydi.
canım dveletin verdiğini kaçırdım demişsin.. sanırım champix süreli dağıtıldı. ama ben zybanla tamamen eşdeğer olan wellbutrin kullanıyorum. bunu verdi doktor. yani zybanı değil ama wellbutrini sosyal güvencen ile alabilirsin.
şansını tekrar dene canımben de sigara bırakma merkezinde gittim
muadili hatta birebir aynısı oan wellbutrin xl verdi dr.
3 gün içtim çok çarptı beni
mide bulantısı kusma falan
bırakamdım velhasıl
ama benle bi giden arkadaşım içtiği 1 hafta sonunda bıraktı sigarayı
canım arkadaşım yüksek müsadenle sen delimisin?yorumlarınızı tamamını okuyor ve iyicene motive olmaya çalışıyorumm..
ben 01 agustos tan beri zybN KULLNıyorum günde 2 pkte yakın olan sigara kullanımını 4-5n adete düşürdüm 15. gün bırakma günün bırakabilirmiyim bilmiyorum ltf bana yardım edermisiniz ne yapmam lazımmm..... bbırakmam lazımm kurtulmam lazımmm ama olmuyo 11gün olmuş anca azalta bilmişim oda kendimi frenleyerek içmeidğim zaman uyuşmalar filan oluyo bende sizlerdede oluyomu.... şimdiden tşk..
aramaıza hoşgeldinevet bende aranıza katılmış bulunmaktayım arkdaşlar...eşim 20 gün önce sigarayı bırakma kampanyalarına falan katıldı...eşimden hiç ümidim yoktu çünki aşırı bağımlı ve çok içerdi...ben bırakırım obırakamaz derdim..ama 10 gündür eşim içmiyor.bende umutlanarak doktora gittim ve bu ilacı aldım..şuanda 4.günümdeyim düne kadar sadece ağız kuruluğu vardı ama bu sabahtan beri miğde bulantısı,kafamın içini ateş basıyomuş hissi,kulak çınlaması,halsizlik özellikle mide bulantısı fena yaptı beniiinşallah her gün böyle olmaz dayanamam yoksa bünyem zayıf galiba tüm yan etkiler bende ortaya çıktı..ağzımda acı bir tat ve ağız kuruluğuda oruçlu oruçlu daha çok midemi bulandırıyo
aramaıza hoşgeldin
inşallah kısa zamanda kurtulacağız beraber
sende normalden fazla yapmış bence arayı uzatmadan doktora bir danış derim
bende eskisi kadar sıkıntı yok zaten sadece beynimde deprem oluyordu şimdi oda azaldı hatta hisetmiyorum bile
devletin ücretsiz ilacından kullanan arkadaşımda midesiyle ilgili problem yaşamıştı
doktor ona extra bir ilaç daha yazmıştı belki sana da verirler
adı üstünde nikotin bantı sigara içmiyorsun ama bedenine nikotin veriyorcanım az buz etki yapmadı bende ya o ağız kuruluğu ve agzımdaki hiç bitmeyen acı tat yüzünden oruç tutamadım bıraktım...baş dönmesi,bulanık görme,halsizlik,bitkinlik,mide bulantısı bütün gün devam ediyo yani aşsama kadar bi tuhaf oluyorum...çok rahatsız huzursuz mutsuz ruh gibi oldum...herseye daha cok sinirlenmeye basladım( bilmiyorum ben çok zayfım galiba bünyem dayanmadı..eşim hala turp gibi maalesef dün akşam ilacı bıraktım bu şekilde devam ederse kafayı yiyecektim nikotin bandı almayı düşünüyorum işe yararmı
Merhaba arkadaslar. Bır sorum olucak. Bu bahsettıgınız ılacları devlet hast. sıgara bıraktırma polıklınıgıne gıderek mı aldınız acaba. Bazı arkadaslar doktor psıkolok dıye seylerden bahsetmıslerdı mesajlarında tam anlıyamadım.bende 15 yıllık tıryakılıgıme son vermek ıstıyorum ama nasıl olucak nerden baslıcam bılemıyorum. Bu konuda yardımıc olursanız sevınırım
Tesekkurler.
hayırMerhaba arkadaslar. Bır sorum olucak. Bu bahsettıgınız ılacları devlet hast. sıgara bıraktırma polıklınıgıne gıderek mı aldınız acaba. Bazı arkadaslar doktor psıkolok dıye seylerden bahsetmıslerdı mesajlarında tam anlıyamadım.bende 15 yıllık tıryakılıgıme son vermek ıstıyorum ama nasıl olucak nerden baslıcam bılemıyorum. Bu konuda yardımıc olursanız sevınırım
Tesekkurler.
evet bıraktım çok şükürSn. canavar. verdıgınız bılgıler ıcın tesekkur ederım. Dedıgınız gıbı aıle hekımı dr.una danısayım bakalım nereyı onerıcek.
Siz ne durumdasınız suan bırakdınız degıl mı. Neler hıssedıyorsunuz.
İyi gunler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?