aramaıza hoşgeldin canımbugün ilaçla 2. günüm, dün hiçbir yan etki görmedim, yalnızca gece yatınca, böyle bi kafa yaptı gibi oldum, sanki içki içmişim gibi 1-2 dak başım döndü böyle çok keyifli anlar yaşadım onu saymazsak hiçbir sıkıntı yok... biraz önce 2. ilacı aldım. sigarama çok sert bi sigara olmasına rağmen tadı light gibi oldu, miktarda azalma olmadı bakalım neler olcek..
sigarayı bırakma ilaçlarını normal doktorlar yazmıyorArkadaslar bız bu bahsı gecen ılacları saglık ocagına gıdıp konusup yazdırarak baslasak olmaz mı. Illa sıgara polıklınıgıne mı gıtmek gereklı.
Ben kucuk cocuklu bır bayan olarak yakınımda kımsem yok mesela nasıl gıtcem hastaneye onu dusunuyorum.Sızce karsılamazmı ssk.
Bırde mesela dıyelım aldık ılacı 15 gunluk mu yoksa 1 aylıkmı 1 kutu ılac.Tıksınene kadar mı ıcıcez. Yanı bız atıyorum 1 eylulde baslayıp 15 ınde bırakıcam gıbı mı sartlanıcaz anlamadım pek ıacıkcası.Kıtlıgım ustumde. Bolle detaylı anlatırmısınız bıraz daha....
Cok tesekkur ederım
Sımdıden ıyı bayramlar dılerım...
süpersin canıminanılmaz derecede rahatım, acaba içtim de haberim mi yok diyorum. mutlaka bırakın sigarayı. yorgunluk falan yok harika bi duygu.. kendi rekorumu kırdım tam 19 saattir içmedim:)
canım zyban ın etkisi sigaranın tadınıbozması. sen bu ilacı kullanmaya karar vererek zaten bunu istediğpini gözstermiş oldun şimdi sıra sende, karar verdiğin gün hangi günse o güne kadar allen carr diye bi adamın nette videosu var, onu seyret, bulursan da kitabını oku inan çok faydası oluyor, zaten zyban da sana yardım ediyor. sonra o gün karar verdiğin gün son sigaranı iç, söz ver kendine ve evdeki tüm sigaraları parçala kır çöpre at. sonra en çok 3 gün zorlanıyosun. sonra geçiyor. eğer canın sigara isterse yine o videoyu izle. başaracağına inanıyorum kolay gelsinslm kızlar kanser araştırmaya gittim sigarayı bırakmak istiyorum dedim zyban verdiler şuan kullanıyorum bugun 7 günüm kullananlar genelde 7 günün sonuna kadar içip 8 gün bırakanlar var benim 7 günüm ama ne bir tiksindi bulantı hiç bişey yok sırf migdem bulansın die bügün çok içiyorum canavar sana hayran kaldım arkadaşiım tebrikler ...sabah kalktıgımda ben bugun içmiyorum demek istiyorum yarın ya canavar sen bırakıorum deyip mi bıraktın anam yardımmmmmm
canım zyban ın etkisi sigaranın tadınıbozması. sen bu ilacı kullanmaya karar vererek zaten bunu istediğpini gözstermiş oldun şimdi sıra sende, karar verdiğin gün hangi günse o güne kadar allen carr diye bi adamın nette videosu var, onu seyret, bulursan da kitabını oku inan çok faydası oluyor, zaten zyban da sana yardım ediyor. sonra o gün karar verdiğin gün son sigaranı iç, söz ver kendine ve evdeki tüm sigaraları parçala kır çöpre at. sonra en çok 3 gün zorlanıyosun. sonra geçiyor. eğer canın sigara isterse yine o videoyu izle. başaracağına inanıyorum kolay gelsin
tebriklerZybanın çok faydası oldu mu, olmadı mı, pek anlayamadım ama, ben artık kesinlikle sigara bağımlısı bir insan değilim, ve sigara içmeyi asla düşünmüyorum. hani arada içerim belki falan bile demiyorum. bunu nasıl mı başardım?
3 gün öncesine kadar sigara krizlerim tavan yapmış vaziyetteydi, ben sürekli sigara içmek istiyordum. o günlerde başıma bazı olaylar da geldi, daha çok sigara içme isteği geldi, belki nikotin krizi tetikledi çok ağladım çok. ve dayanamayarak gidip 1 paket sigara aldım.
eve geldiğimde çok rahatlamıştım. ama canım sigara içmek istemiyordu. 1-2 saat geçti, çantamı kaldırıken sigara paketi gözüme ilişti. dedim ki 1 tane içeyim. biraz kendimle cebelleştim, o kadar çektiğim acıya değer mi vs. derken 1 tane sigarayı yaakmaya karar verdim. ve sişgarayı yakarken yakmayı bile beceremedim. oderece yabancılaşmışım. sigarayı yaktım.
tabi yaklaşık 1haftadır sigara içmemenin etkisiyle tad alma ve koku duyularım bir hayli geliştiğinden olsa gerek sigaranın gerçek kokusunu aldım. belki de zybandan ama, ben bu kokuyu küçükken lise 1 de ilk denediğimde aldığım koku ve tattı.
arkadaşlar sigaranın kokusu yanık kağıt ve poşet yanığı gibi bi kokuydu. tadı da aynen öyle. iğrenç ötesi. böyle elime ağzıma kokusu yapıştı. ne iğrenç bir kokudur o aman yarabbi
hele tadı? yapış yapış ağzım 2 dakikada kurum sarmış gibi etti. allahım ben 8 sene bu iğrenç şeye mi yaklaşık 10 milyar civarı bi para harcadım. ve bunun için annemle arkadaşlarımla sevgilimle tartıştım. bunu içip böyle iğrenç mi kokarak dolaştım. hele bu sigaryı içmediğimde elim ayağım birbirine dolaştı. bu aptal poşet-kağıt yanığı kokusu ve tadı için ha?
iyiki de ogün o sigarayı yaktım emin olun 3 fırt bile çekmedim, çekemedim. paketi paramparça edip attım. hiç pişman değilim. iyiki ogün içtim yoksa, tad alma duyularım yokken beni kandıran o tadı hayal edip canım sigara istemeye devam edecekti
işte kızlar sigara olayı benim için bitmiştir.
zybanı günde 1 adete düşürdüm. sanki 2 adetken biraz fazla melankolik oluyorum gibi geldi. bakıcam biraz daha belki 1 hafta sonra bırakcam
ama günde en az 2 paket çekirdek çitliyorum çekirdeği nasıl bırakcam bilen var mı?
bu arada sakız çiğnemek baya işe yarıyor
ayrıca 1 haftada yüzüm beyazladı. bisiklete binerken mahvolmuyorum. 5 km yürüdükten sonra bayılırmışcasına yorgun olmuyorum. dişlerimin rengi açıldı. burnum koku tad olayına yukarda değindim ve evet, sigara içenler iğrenç kokuyormuş.
herkese sevgiler. sormak istediğiniz bişey olursa çekinmeyin
sıra şimdi çekirdekten kurtuşma ve kilo vermede.
bu arada kilo almadım(henüz 1 hafta oldu ama ) bilemiyorum şimdi,
teşekkürler canım darısı başınaslm kızlar kanser araştırmaya gittim sigarayı bırakmak istiyorum dedim zyban verdiler şuan kullanıyorum bugun 7 günüm kullananlar genelde 7 günün sonuna kadar içip 8 gün bırakanlar var benim 7 günüm ama ne bir tiksindi bulantı hiç bişey yok sırf migdem bulansın die bügün çok içiyorum canavar sana hayran kaldım arkadaşiım tebrikler ...sabah kalktıgımda ben bugun içmiyorum demek istiyorum yarın ya canavar sen bırakıorum deyip mi bıraktın anam yardımmmmmm
Merhaba arkadaslar. Bugun saglık ocagına gıttım dr. dan bılgı alabılırmıyım dıye bahsettım anlattım isde ınt.de campıx ıle aynı degerde Wellbutrin xl ılacı sıgara bıraktırma konusunda aynı degerde ımıs .
Sız yazarmısınız ssk karsılıyormu dıye sordum . Oda campıx ı duydum ama dıger ılacı hıc duymadım sıgara bırakmaya yardımcı degıl ama antıdepresan olarak kullanılıyor dedı. Ve bu ılacları ssk karsılamıyor olarak bılıyorum dedı.
Sımdıı bu welbutrın xl ılacını alan arkadaslar. Devlet hastanesıne hangı bolume gıderek aldınız ve dr. receteye yazsa bıle ssk karsılıyor mu.
Bu sorularıma cevap arıyorum sn. deneyımlıler
tesekkurler
tebrikler
ben hala daha o tek sigaraya arada gidip bakıyor ama içmiyorum
aklıma geliyordu acaba bir yaksam bakalım neye benziyor diye sayende yakmadan öğrenmiş oldum
teşekkürler canım darısı başına
aynen öyle oldu bıçak gibi kestim birden
kendini hazır hissetmez isen 13. güne kadar yolu var ama genede ilk verdiğin gün daha önemli
inan bana ondan uzak olunca üzülmeyeceksin, onun artık dostun olmadığını anlayacaksın kısaca o olmasa bile hayat yaşanılabiliyor
ayrılma korkusu bu sadece
merhaba gülperi, bende bu konuyu incelerken merak etmiştim ve bir araştırma yaptım nette. Daha sonra bakırköyde varmış sigara bırakma merkezi. Oradan randevu aldım ve gittim. İstanbuldamısın bilmiyorum.Doktor 2 ilaç veriliyor dedi ya zyban yada champix devlet başvurduğun zaman 10 gün içersinde adına yolluyor. Benimde kaydımı yaptı ayın 20.sinde gidip alacakmışım. Ama hangisi çıkarsa sana dedi. Yani seçemiyorsun. Bakalım bende deneyeceğim bıktım bu illetten inşallah kurtuluruz hep beraber. Konuyu açan arkadaşa da çok teşekkürler. Sayesinde bizde bırakırız umarım.
Merhaba sn. rezzan784. Ozel mesajlarınızı kontrol edersenız sevınırım.
Tesekkurler
merhaba sn.rezzan784. pekii siz bu ilaclari almaya gidince ucret odicekmisiniz veya o anda odediniz mi acaba.
birde 20 sinde gidince bu welbutrin xl ilacindan bahsedermisiniz bakalim ne dicekler.:44: bende randevu alabilirsem o gitmek isitiyorum ama bebege bakcak biri lazim .
sorularima cevap verdiginiz icin tesekkur ederim
sigarasiz iyi gunler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?