Arkadaslar bız bu bahsı gecen ılacları saglık ocagına gıdıp konusup yazdırarak baslasak olmaz mı. Illa sıgara polıklınıgıne mı gıtmek gereklı.
Ben kucuk cocuklu bır bayan olarak yakınımda kımsem yok mesela nasıl gıtcem hastaneye onu dusunuyorum.Sızce karsılamazmı ssk.
Bırde mesela dıyelım aldık ılacı 15 gunluk mu yoksa 1 aylıkmı 1 kutu ılac.Tıksınene kadar mı ıcıcez. Yanı bız atıyorum 1 eylulde baslayıp 15 ınde bırakıcam gıbı mı sartlanıcaz anlamadım pek ıacıkcası.Kıtlıgım ustumde
. Bolle detaylı anlatırmısınız bıraz daha....
Cok tesekkur ederım
Sımdıden ıyı bayramlar dılerım...
sigarayı bırakma ilaçlarını normal doktorlar yazmıyor
antidepresant olanları yazanlar var ama oda hastalığını farklı şekilde belirterek yazıyor
sağlık ocağından kastın aile hekimi ise şansını dene derim ben sormadım açıkcası
ama benim ilacı devlet karşılamıyor
ilacın muadilini ise depresyon tedavisi için diyerek yazıyorlarmış
gerçi bu 2 ilaçta bir aylık sigara masrafından çok çok az rakamlar
benimki 68 lira muadili 30 lira aylık sigara masrafı en az 120 lira
o açıdan bedava almak için uğraşmadım
ilaçlar 1 aylık
alışma peridyodunda ilaç ve sigara beraber içiliyor
he canın sigara istemez ise içmezsin ama ilaç muhakkak devam ediliyor
sonra ilaca başladığın günden itibaren max.15 güne kadar sigarayı bırakman lazım
bırakamadın mı o zaman benim gibi yapıp belirlediğiniz tarihte içmeyeceksiniz
ilaçlar sizde yan etki yapmadığı sürece en az 3 ay devam edilecek
benim doktorum 6 ay devam edelim 12 aylık periyodu tamamlamış oluruz dedi
kısaca 3 ay içersen ilaç 3 ay daha etkili ediyor
6 ay içersen bir 6 ay daha etkili oluyor
genelde ilaçlar ilk 3 gün tek
ondan sonrasında arada en az 8 saat bırakılmak koşulu ile sabah akşam içiliyor
ve atladım sanırım sigara polikliğine gider isen işin daha uzun sürecek randevu - seminer - doktor randevusu ve ilaca başlangıç (bu süre 1 aydan fazla uzayabiliyor)
ama diğer polikliniklerde (parayla ilacı aldığın) önce kan tahlili yapılıyor sonrasında aynı gün içinde doktor- psikolog ve ilaca başlıyorsun
başka kalmadı galiba